X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, ja zauważyłam że te zgrabne i lekkie wózki są zwykle droższe... A ja takiego wózka szukam, bo nie chce być zależna od męża, trzeba będzie sobie potem jakoś radzić jak on będzie w pracy, a ja sama z dzidzia ( mieszkamy na pierwszym piętrze).

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szukałam wózka, to mi w sklepie pokazano wózek który mozna było rozłożyć jednym palcem, była to jakaś holenderska firma, był bardzo lekki, dla mnie akurat był za mały bo ja wysoka jestem, ale sprzedawca chciał mi tylko pokazać jakie maja wózki i wszystko zależy od ilości kasy jaka chce wydać

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana super brzuszek:) Już się nie mogę doczekać kiedy mój tak urośnie:)

dana222 lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana a jaki Ty kupiłaś wózek? Bo zakładam, że już masz? :)
    Ja byłam napalona na Quinny Moodd, ale widziałam go na żywo no i ta spacerówka zdecydowanie mi się w nim nie podoba, więc szukam dalej...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na tę chwilę zdecydowaliśmy się na Baby Design Lupo Comfort lub Dotty. Szwagierka ma tej samej firmy Husky i jest bardzo zadowolona.
    Nie jest może najlżejszy, ale na tym nam w sumie nie do końca zależy, bo mamy windę.. A ma dużą gondolę, składaną, więc można do bagażnika złożyć i później łatwiej przechować. Spacerówka też mi odpowiada. No i cenowo nie jest porażający..

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wczoraj oglądałam dużo markowych wózków, a ten bez jakiejś firmy wydał mi się najporęczniejszy. Mały, zgrabny, z wysuwaną rączką. Ja i tak będę kupować gdzie indziej bo mamy taką hurtownię z wózkami, ale jeszcze tam nie byłam. A ten sklep mam pod domem praktycznie, więc wstąpiłam, ale słyszałam, ze tam właśnie strasznie drogo jest i tak było.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe szczęście nie kupiłam wózka w sklepie a juz miałam upatrzony, bo sie okazało ze kolezanka chciała sprzedać, a użytkowała go niecały rok, wiec właściwie jest niezniszczony. Mam riko nano, sprawdzony dla wysokich osób, z tym ze zajmuje sporo miejsca, ale całe szczęście mieszkam w domu i mam kombi.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak myslicie, duze jest ryzyko kupujac wozek uzywany od kogos obcego?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się trochę bała, ale to też zależy jaka cena. Jeśli nie kosztuje dużo to chyba mniejsze ryzyko w razie wu. Czytałam kiedyś o dziewczynie, kupiła wózek używany, dość drogi, a potem się okazało, że po miesiącu musiała kupować nowy, bo tamten wyzionął ducha. Nie było szans na reklamację, bo gwarancja już nieważna. Chyba, że uda Ci się kupić wozek z ważną gwarancją.

mmargol lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tłusty czwartek, możemy poszaleć podwójnie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :D

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny nawet nie mam gdzie kupić takich prawdziwych pączków :( w supermarketach są, ale to nie są prawdziwe pączki, a do polskiego sklepu mam za daleko, żeby specjalnie po to jechać, bp straciłabym na tą podróż że 2 godziny jak nic.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja sie tez dzisiaj trochę załamałam, moja mama co roku robiła paczki, a w tym roku sie zbuntowała i kupiła w piekarni. Może te z piekarni sa lepsze niż z supermarketu, choć nie jestem pewna, bo znajoma mojej mamy pracuje w piekarni i pieką ok 7tys pączków i tak sobie myśle ze przy takiej ilości to ja nie chce wiedzieć co tam wkładają.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam jednego i na więcej już nie mam jakoś ochoty:)

atdc3e5erjm386my.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, ja dzisiaj czytałam co jest w paczkach z supermarketu i na pewno nie będę tego jeść. Większość z nich robiona z gotowego ciasta mrożonego. Muszę obejść się smakiem. No cóż...takie uroki życia na emigracji :P

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jem oponki twarogowe :D Już kilka dni za mną chodziły i mamusia mi zrobiła- trochę mnie rozpieszcza :P Wczoraj byłyśmy w Ikei, kupiłyśmy kilka kompletów pościeli dosłownie za grosze! Ochronkę do łóżeczka do kompletu (chociaż różne opinie na temat tych ochronek słyszę i mam mieszane uczucia...), prześcieradełka i ręcznik z kapturkiem. A jak wróciłyśmy do domu to padłyśmy. Z moją kondycją coraz słabiej. Dzisiaj też byłam na zakupach ale już nie dla dzidziusia i jestem wypomopowana. Dobrze, że jutro mam wolne, więc pośpię i odpocznę sobie :)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Pamiętacie mnie jeszcze?:) Witam się po krótkiej przerwie, ale za to z lepszym samopoczuciem:P Męczyły mnie mdłości jakieś dwa tygodnie, ale wczorajszy dzień to było przegięcie - cały czas wymiotowałam, nie mogłam nic zjeść, pogrom. Dzisiaj za to nadrabiam:)
    Co do tłustego czwartku to może jestem dziwna ale nie lubię pączków:P Więc nie zanotowałam żadnego na swoim koncie.
    No i nie mogę się doczekać wizyty żeby podejrzeć swojego malucha - mam ją 10 lutego - już przebieram nóżkami z niecierpliwością:)

Ps. Dana przepiękny brzuszek!:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka oczywiście ze pamiętamy i tez nie mogę sie doczekać 10 lutego, wg usg mam wtedy termin porodu.

Karola ja tez mam mieszane uczucia co do ochronek, tzn mama mi namieszała bo gdzieś usłyszała ze dziecko może sie udusić, ale jakby to rzeczywiście tak było, to by tego nie sprzedawali. A ładnie to wyglada

Broszka lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie naczytalam o tych uduszeniach. Podobno trzeba patrzec na mocowanie, zeby bylo w miare dobre, ewentualnie samemu dorobic kilka troczkow. W ogole jak czytam o czymkolwiek to mam mieszane uczucia. A co sadzicie o monitorach oddechu?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam o tych ochronkach, tylko ja widziałam jakieś statystyki ile % dzieci się udusilo przez to. Spróbuję poszukać i wkleić linka.
    Pigułka, ja myślę że monitor oddechu to bardzo fajna sprawa. Tym bardziej, że ciągle się słyszy o śmierci lozeczkowej, a z tym można być choć trochę spokojniejszym. Ja pewnie zakupie, bo wiem że jestem zdolna do tego, żeby potem co chwile sprawdzać czy dziecko oddycha.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ