X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne rocznik 88 w pierwszej ciąży
Odpowiedz

rocznik 88 w pierwszej ciąży

Oceń ten wątek:
  • najszczesliwsza Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki :P
    no juro 18 tydz a wy 17 tak?

7c7877e138.png[/url]
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com Czarna znajdziesz tu dużo przepisów na bezglutenowe pyszności :-) Najszczesliwsza witaj! Jak samopoczucie?

CzarnaKawa lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 a dziekuje siedze w pracy i zamulam i to ostro a u Ciebie?

7c7877e138.png[/url]
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamulam ale w domu :P Coś śpiąca jestem dzisiaj cały dzień. Zaraz chyba mąż pójdzie kupić mi mleko do kawy, to może się lekko pobudzę jak ją wypiję :) Znasz już płeć? :>

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bedzie chłopiec Wiktorek

7c7877e138.png[/url]
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)Jak zwykle muszę nadrobić najpierw Wasze posty:P Przez weekend jestem prawie w ogóle niedostępna, bo wyjeżdżamy na weekend na wieś do rodziców i tam staram się nie włączać komputera:)
    Jeśli chodzi o ruchy to czuje tak od 16 tygodnia. Teraz to są już mocniejsze kopniaki ale nieregularne, raz pojedyncze a raz kilka na raz.
    Ostatnio męczę się z zaparciami. Staram się w miarę dobrze odżywiać, ale w mojej diecie również przeważają kanapki i pewnie te zaparcia stąd. Oprócz kanapek to w międzyczasie owoce, głównie banany, jabłka i kiwi. Kiwi jem praktycznie codziennie:) No i jakiś obiadek w ciągu dnia, chociaż nie zawsze. Nie ukrywam, że od czasu do czasu zjem jakąś pizzę, chipsy, czy napiję się coli, ale to w niewielkich ilościach.

atdc3e5erjm386my.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeszłam na bezgluten ze względu na podwyższone antyTG i anty TPO. Ponoć pomaga. Ale z powodu mdłości i nieskończoności mojego żołądka póki co diety nie stosuję - jem to na co mam ochotę, bo inaczej cały czas bym głodna chodziła:P

Ale dziękuję Wam za inspiracje blogowe - będę miała więcej czasu to będę się starała wdrażać:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    no juro 18 tydz a wy 17 tak?
    Ja dzisiaj zaczęłam (wg Twojego liczenia) 17. Poprawiłam w końcu suwaczek :)
    Co do zaparć to miałam w 1 trymestrze straszne i pomógł mi stres przed wizytą u gina :P Jak wróciłam do domu po wizycie, to dostałam takiej biegunki, że mi zaparcia przeszły na dobre :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, czyli dieta bezglutenowa aby wyciszyć przeciwciała, tzw protokół autoimmunologiczny? Ja byłam na tej diecie z podobnych powodów, ale za szybko tracilam na wadze i musiałam przerwać. No a potem ciąża, która jak wiadomo nie jest najlepszym czasem na diety.
    Elmalia, nie każdemu gluten szkodzi, dlatego nie warto podążać ślepo za 'moda' i bez powodu przechodzić na dietę bezglutenowa, bo można sobie zaszkodzić, tym bardziej teraz, gdzie te pełne ziarna są nam naprawde potrzebne. Niestety niewiele jest w Polsce jak na ten moment metod diagnostyki nietolerancji /alergii na gluten. Pozostaje więc samoobserwacja. Ale ona działa tylko wtedy, jak przez dłuższy czas ta dietę się stosuje. Polecam poczytać tłuste życie, ta strona dla mnie to kopalnia wiedzy o glutenie i autoimmunologi ;)
    A co do przepisów i pomysłów na dania bez glutenu to dla mnie blog Olga Smile! Mnóstwo przepisów.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, ja mam tak samo. Przed ciaza zero chleba, a teraz kanapki mi Wchodzą jak nigdy :D. Widocznie potrzeba mi tych węglowodanów i całej reszty, trzeba słuchać swojego organizmu. Skoro na coś mamy ochotę, to może nam akurat tego brakuje.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najszczesliwsza wrote:
    no juro 18 tydz wy 17 tak?
    witaj :) Ja od wczoraj 18 tydzień zaczęłam, czyli pełne 17 tygodni za mną :)

Edit:A widzę, że Ty liczysz pełne tygodnie :) ja liczę tak jak mi gin powiedziała, że się liczy (i tak jak belly liczy) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 22:04

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Broszka, czyli dieta bezglutenowa aby wyciszyć przeciwciała, tzw protokół autoimmunologiczny? Ja byłam na tej diecie z podobnych powodów, ale za szybko tracilam na wadze i musiałam przerwać. No a potem ciąża, która jak wiadomo nie jest najlepszym czasem na diety.
    Elmalia, nie każdemu gluten szkodzi, dlatego nie warto podążać ślepo za 'moda' i bez powodu przechodzić na dietę bezglutenowa, bo można sobie zaszkodzić, tym bardziej teraz, gdzie te pełne ziarna są nam naprawde potrzebne. Niestety niewiele jest w Polsce jak na ten moment metod diagnostyki nietolerancji /alergii na gluten. Pozostaje więc samoobserwacja. Ale ona działa tylko wtedy, jak przez dłuższy czas ta dietę się stosuje. Polecam poczytać tłuste życie, ta strona dla mnie to kopalnia wiedzy o glutenie i autoimmunologi ;)
    A co do przepisów i pomysłów na dania bez glutenu to dla mnie blog Olga Smile! Mnóstwo przepisów.

No pewnie, że nie ma co podążać ślepo za modą :) cieszę się, że nie odczuwam niekorzystnego wpływu glutenu, bo bezglutenowe gotowanie jest bardziej wymagające, a przynajmniej takie odnoszę wrażenie ;)

Oczywiście nie ma tak kolorowo, jakąś nietolerancje pokarmowa mam. Np. po mleku. Kawa z mlekiem zawsze kończyła się szybka wizyta w toalecie. Ale o dziwo po serkach homogenizowanych tego nie odczuwam :).

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mleka też nie toleruje, od razu lecę do kabelki. Ale o dziwo w kawie mogę wypić :) mimo wszytsko od dłuższego czasu pije tylko roślinne mleka. Wbrew pozorom mleko krowie nie jest takie dobre dla nas jak to się utarło. Sam fakt, że tyle ludzi go nietoleruje o czymś świadczy.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka to ja toleruję małe ilości, takie jak np. w kawie, a do płatków czy innych rzeczy kupuję to o obniżonej zawartości laktozy i sprawdza się u mnie. Ja po mleku dostaję dużych wzdęć i boleści brzucha. Nie mogę tez jeść za dużo ziaren, bo dostaję biegunki (ale ja mam jelita drażliwe) i nie mogę jeść dużo takiego "chemicznego żarcia" jak czasem serwują np w hotelach, bo zaraz mi brzuch tak puchnie i boli, że to jest masakra. Dlatego obiadki głównie domowe :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, mój mąż kupuje właśnie to lactofree i ja je czasem używam do kawy i jest spoko ;)

Dziewczyny, jestem właśnie po przeprowadzce. Masakra, mam nadzieję że nie zaszkodziłam dzidziusiowi zmęczeniem, niewyspaniem i troszkę ciężarami, bo jakoś bardzo mało ruchliwy jest dzisiaj. Praktycznie wcale.
    Chyba odczuł zmęczenie bardziej niż ja.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, Dzidzius pewnie śpi. Jak odpocznie to znowu zacznie kopać Mamusie :) Ale fakt, nie powinnyśmy się przemeczac. Oczywiście każda z Nas ma i zna swoje granice wytrzymałości. Dla jednej wysiłkiem będzie sklon, a druga przeciągnie skrzynkę marchewek :)

Miłego dnia Wam życzę. Odezwę się pewnie dopiero po południu, po pracy.
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:17

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta moja koleżanka opowiadała, że jak się czasem jej dziecko czegoś przestraszyło, to przestawało się wiercić przez kilka dni, więc myślę, że pewnie niedługo znowu da o sobie znać :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie macie rację :) dobrze, że mam ten detektor tętna i mogę się uspokoić słuchając serduszka.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:

Dokładnie. Po ciąży zbadam przeciwciała ponownie i będę walczyć dalej, na razie pozwalam sobie na wszystko:P

Naditta lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • elmalia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś nietypowe zachcianki? Na coś, czego np. nie lubiłyście przed ciążą? Ja takich nie mam :) Moje zachcianki to np. lody z McDonalda, ale lubiłam je zawsze (fakt faktem, nie kupowałam ich w środku zimy - raz sobie zażyczyłam jak było ostro na minusie - nie kupowałam też dlatego, że akurat po drodze McDonald ;p).

Żadnych stereotypowych ogórków z bitą śmietaną nie jem ;) a Wy jak?

TP 31.07.2016
    8970b5a6.gif
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ