SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne #rodzew2026 LUTY❤️🍓
Odpowiedz

#rodzew2026 LUTY❤️🍓

Oceń ten wątek:
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Jo_ana mierzysz sobie ciśnienie? Bo spuchnięte nogi mogą byc objawem wysokiego cisnienia, wiec trzymaj rękę na pulsie 🙃

Zosia667 dałabym serduszko za te pięknie poukładane ubranka 😍
    Ps. Ja nie mam aż tak dużo ubran dla chłopczyka...

dinozaurowa super że udało sie rozkręcić produkcje i maluszek może jeść do woli swoje mleczko ❤️

Witam sie w 37tc ❤️ czuje ze jeszcze długie 3 tygodnie bujania sie z brzuchem przede mną 🙈

❤️ Asia
    Tutaj jest kilka rozmiarów, mam po 3 organizery na dany rozmiar tj. w jednym pajace, w drugim komplety a w trzecim cała reszta.
    Naszykowałam sobie póki co 50, 56 i 62 (wg hm) więc oby na długo wystarczyło i maluszek nie był jakimś olbrzymem 😉

Starania od 10/2024

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

preg.png
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję nacisk - odczucie trochę jakby kłucie w pochwie? Wczoraj wieczorem złapał mnie ból brzucha i pleców z tyłu jak na okres i już się trochę wystrachałam, ale szybko przeszło 🙈

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cala ciaze to kłucia w pochwie. A szyjka dluga i zamknieta 4 cm. Uro mowila, ze to chyba od napięć.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️

preg.png
  • Rożaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie wiem czy ktoś jeszcze mnie pamięta bo przestałam udzielać się zaraz po badaniach prenatalnych 🙈Bez konkretnego powodu w sumie, wakacje i opieka nad synem a później ciężko było mi wbić się w wątek. Regularnie coś tam podczytywałam. Mam nadzieje że tym razem uda mi się zachować regularność w postach. Czy można ponownie do Was dołączyć ? 🤪 wiem że jak już na świecie pojawi się bobas to nie ma lepszego wsparcia niż forum i możliwość porady u innych mamusiek.
    Ja czekam na dziewczynkę, w domu wszystko gotowe. Syn nie może się doczekać. Ja czuję się już fatalnie i chciałabym urodzić nawet dzisiaj a termin porodu 1 luty 🤷🏼‍♀️ nie radzę sobie ze stresem i strachem. Chce urodzić naturalnie ale jestem przerażona na myśl o ponownym porodzie, nie pomaga pozytywne nastawianie się ani żadne metody relaksacyjne. Dlatego też chcę już urodzić i mieć to za soba. Ciążę z synem trwała aż 41+3 teraz nie wyobrażam sobie chodzić tak długo..
    Mam pytanie do dziewczyn, które mają w domu rodzeństwo starsze o kilka lat: robicie prezent od noworodka dla brata lub siostry ? Jak tak to kiedy go dajecie ? W szpitalu? Czy dopiero w domu ? Ja planowałam dać synkowi prezent już w szpitalu ale nie wiem czy to dobry pomysł? I drugie pytanie : co z ktg ? Po 37 tc dostałyście jakieś wytyczne od lekarza czy robić i co ile ? Ja ostatnią wizytę miałam w 36 tc następna dopiero w 39tc.. mój lekarz nie widzi w tym nic dziwnego, nie wspominał też nic o ktg a ja przez ogólnie zmęczenie i zamieszanie nie zapytałam 😔 pamiętam że w ciazy z synem, którą prowadziłam z prywatnie pod koniec ciąży wizytę i ktg miałam co tydzień a teraz na NFZ taka zlewka.. od Pani pracującej w przychodni gdzie przyjmuje mój ginekolog usłyszałam, że mogę sobie podjechać do szpitala i ściemnić że mniej czuje ruchy i zrobią mi ktg, tylko że ja panicznie boję się szpitali i takich akcji 😔

2020 🩵
    2026 🩷
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożaa wrote:
    Hej dziewczyny, nie wiem czy ktoś jeszcze mnie pamięta bo przestałam udzielać się zaraz po badaniach prenatalnych 🙈Bez konkretnego powodu w sumie, wakacje i opieka nad synem a później ciężko było mi wbić się w wątek. Regularnie coś tam podczytywałam. Mam nadzieje że tym razem uda mi się zachować regularność w postach. Czy można ponownie do Was dołączyć ? 🤪 wiem że jak już na świecie pojawi się bobas to nie ma lepszego wsparcia niż forum i możliwość porady u innych mamusiek.
    Ja czekam na dziewczynkę, w domu wszystko gotowe. Syn nie może się doczekać. Ja czuję się już fatalnie i chciałabym urodzić nawet dzisiaj a termin porodu 1 luty 🤷🏼‍♀️ nie radzę sobie ze stresem i strachem. Chce urodzić naturalnie ale jestem przerażona na myśl o ponownym porodzie, nie pomaga pozytywne nastawianie się ani żadne metody relaksacyjne. Dlatego też chcę już urodzić i mieć to za soba. Ciążę z synem trwała aż 41+3 teraz nie wyobrażam sobie chodzić tak długo..
    Mam pytanie do dziewczyn, które mają w domu rodzeństwo starsze o kilka lat: robicie prezent od noworodka dla brata lub siostry ? Jak tak to kiedy go dajecie ? W szpitalu? Czy dopiero w domu ? Ja planowałam dać synkowi prezent już w szpitalu ale nie wiem czy to dobry pomysł? I drugie pytanie : co z ktg ? Po 37 tc dostałyście jakieś wytyczne od lekarza czy robić i co ile ? Ja ostatnią wizytę miałam w 36 tc następna dopiero w 39tc.. mój lekarz nie widzi w tym nic dziwnego, nie wspominał też nic o ktg a ja przez ogólnie zmęczenie i zamieszanie nie zapytałam 😔 pamiętam że w ciazy z synem, którą prowadziłam z prywatnie pod koniec ciąży wizytę i ktg miałam co tydzień a teraz na NFZ taka zlewka.. od Pani pracującej w przychodni gdzie przyjmuje mój ginekolog usłyszałam, że mogę sobie podjechać do szpitala i ściemnić że mniej czuje ruchy i zrobią mi ktg, tylko że ja panicznie boję się szpitali i takich akcji 😔

Witamy ponownie! ❤️
    Ja wizytę miałam w 36+3 i lekarz narazie tak ogólnie wprowadził mnie w temat jakie objawy powinny wzbudzić moja czujność jeśli chodzi o poród. Kolejna i ostatnia wizytę będę miała w 38+3, wtedy ma powystawiac mi skierowania do szpitala i na ktg. Jeśli chodzi o ktg to w szpitalu i mój lekarz też mówili żeby wykonać w szpitalu w dniu planowanego porodu, jeśli akcja nie rozkręci się do tego czasu.

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożaa wrote:
    Witamy spowrotem 🙂 im się więcej nas do wspólnego nakręcania i dzielenia sie doświadczeniami tym lepiej 🙂
    Ja córkę urodziłam 40+4, porod wywoływany i przyznam szczerze ze w tej ciąży juz od jakiegoś czasu męczy mnie to strasznie 🙄 chciałabym urodzić "normlanie" przed terminem lub nawet punktualnie ale sama, doświadczając natury porodu jakkolwiek to brzmi 😂 i ciśnienie mi skacze na myśl ze znów będę sie bujać po terminie i czekać codziennie na cos co nie zamierza sie zacząć 😵‍💫
    Mam w domu 10 latke, to juz duża dziewczynka i to ją muszę trzymać w ryzach bo w sklepie głupieje i ma co rusz nowe pomysły 😂 oczywiście juz planuje jak przywitać brata w domu i kto z nią zachce pojechać do sklepu po balony i cała resztę kiedy ja będę w szpitalu z dzidziusiem 😁 mysle ze chałupa bedzie wyglądać jak party disco polo 😂😂😂

Co do ktg to to pamietam w pierwszej ciąży lekarka parę dni przed terminem kazała mi jeździć na izbę. Tam powiedziałam ze lekarka kazała i normlanie co 2 mi robili ktg 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Mamatrzechaniołków Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożaa wrote:
    Mam w domu trzylatka, prezent od brata dostanie jak wrócimy ze szpitala. Już zresztą z nim o tym rozmawialiśmy. Synek wybrał dla braciszka przytulankę, a braciszek ze szpitala przyniesie mu inny prezent. Opowiadałam, że się wymienią prezentami.

• Rożaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, dzięki za odpowiedzi odnośnie ktg. Może to ja i moja ciążowa panika już mocno szaleje i chciałam je robić zbyt często? Sama nie wiem.
    Mamatrzechaniolkow ja mam dla syna zestaw lego od siosry i obawiam się, że jakbym dała to w szpitalu to byłby szał, zero zainteresowania matką i siostrą i zabawa na szpitalnej podłodze 🙈

2020 🩵
    2026 🩷
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Ale cudny 😍 z tego powodu mój wózek i fotelik są przykryte folia 😅 mam 3 ciekawskie futrzaki 😺 jeden już spał w kokonie 🤪 później nie upilnuje ale narazie wolę uniknąć kłaków.

Moje stopy w miarę wyglądają ale czuję po butach że jest ciaśniej, muszę wyciągnąć wkładki a zawsze w zimowych mam takie ocieplane żeby mi stopki nie marzły 🫣 I skurcze też mnie łapia jak chce sobie nogę wyprostować 🙄

Zosia pięknie masz poukładane. Kupiłam ten ochraniacz do gondoli ale w sumie nie wiem czy go dawać do wózka czy do Chicco baby hug bo to ten sam rozmiar.
    A jak oceniasz baby hug ?
    Masz dokupiony materacyk?
    Jak wygląda to dno? Jest płaskie czy raczej robi się kołyska?

Starania od 10/2024

10cs Cud 😍
    26.06 beta 1217
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

preg.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Cyprysek piękny ten wasz kot 😍😍😍

Zosia a ja składam te ubranka i składam i ciągle mi coś nie pasuje a tu chyba muszę zainwestować w takie organizery.. 😁

Mnie wczoraj bolały w ciągu dnia plecy i brzuch jak na okres ale brzuszek był miękki i nie było to mega dokuczliwe, bardziej coś innego i nie powiem, że trochę mnie zmartwiło ale trochę wczoraj musiałam połazić i być może dlatego tak wyszło.. alee w nocy raz tez czułam podobny bol pleców i brzucha jak na okres.

Moje dziecko wieczorami się zrobiło tak aktywne, że zastanawiam się czy az nie za bardzo 😅

I dalej jestem chora.. niby gorączki nie mam na szczęście ale ciagle mam jakby chrypkę, trochę przytkany nos i delikatny kaszel - potrzeba odkaszlnięcia i czuje się taka zamulona.. chciałabym juz poczuć się normalnie aby do porodu mnie nic nie męczyło.. zastanawiam się czy też nie mamy za suchego powietrza w domu i to dodatkowo mi nie sprzyja.. Myślę aby się wybrać do lekarza.. sama juz nie wiem co z tym zrobić.. jak na złość całą ciaza bez problemów a teraz na końcówkę mnie dowala.

Macie do polecenia jakis nawilżacz powietrza?

Jak coś to organizery z temu/shein. Idealnie dopasowały się do komody i jest w czym wybierać.

Co do aktywności to chyba wczoraj był jakiś taki dzień, bo ja musiałam co chwila robić przerwy w tym prasowaniu tak dawał popalić.

Może co do suchego powietrza wietrz mieszkanie tak porządnie jak wychodzisz, niestety okres grzewczy wysusza strasznie powietrze

Starania od 10/2024

10cs Cud 😍
    26.06 beta 1217
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

preg.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek wrote:
    Zosia ale Ty masz ładnie poukładane :) ja mam ułożone ubranka tak normalnie bo mam takie szafki starego typu i wąskie szuflady do tego :)

Ja do gondoli nie daje podkładu, tylko prześcieradło i na sam początek jeszcze będę pieluszkę podkładała pod głowę jakby się coś ulało:)

Ja myślę że nawet do takich szafek spokojnie udałoby się dopasować organizery, jest tego tyle i romaiary do wyboru do koloru.
    Nie wiem jak długo będę miała chęci je tak układać, z początku miałam pomysł żeby po prostu włoży z do szuflady na jedną kupkę pajace, na drugą komplety i na trzecią resztę, na pewno byłoby bardziej przejrzyście i kto wie czy potem z braku czasu tak nie zrobię, a póki co naciesze się tym widokiem, zrobiłam też legendę co w którym, jakbym czegoś potrzebowała w szpitalu żebym nie musiała tłumaczyć gdzie co jest

Starania od 10/2024

10cs Cud 😍
    26.06 beta 1217
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

preg.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Dziewczyny, ja mam to samo z tymi skurczami- dwa razy złapały mnie w łydkach właśnie jak się przeciągałam na łóżku. Dlatego już tego nie robię 🤣 ale to faktycznie dziwne zjawisko.

Mnie też dopadają bóle brzucha jak na okres promieniujące do lędźwi. Od dwóch dni pojawia mi się jeszcze takie nagle kłucie w pochwie jak stoję lub chodzę - już sobie wkręcam jakąś skracającą się szyjkę 😬

Ogólnie moje ciśnienie rano przekracza coraz częściej 130/90 - nie wiem czy to jest ok. To drugie ciśnienie to ogólnie często mam powyżej 90. Dobrze, że jutro lekarz.

Zosia, pięknie masz to poukładane 😍 ja też mam sporo ubranek, ale do Ciebie mi jednak brakuje 😉

A ja myślałam że jakoś mało tego, bo chciałam mieć mniej więcej po 10 pajacy, 10 kompletów. No i mam taką rezerwę typu dodatkowe body w razie coś.
    W tej szufladzie mam dwa rozmiary jak już wcześniej pisałam. Część dostałam, cześć dokupiłam głównie na vinted systematycznie rozmiar po rozmiarze 😉

Starania od 10/2024

10cs Cud 😍
    26.06 beta 1217
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

preg.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Dinozaurowa jesteś dzielna i świetnie sobie radzisz 💪🏼
    Jeszcze trochę i będzie razem we troje w domku, już coraz bliżej 🫶🏻

Zosia prawdziwa z Ciebie ekspertka układania, ślicznie wyglądają te ubranka, u mnie też jedna szuflada ubranek w organizerach plus jeszcze w szafie mam na wieszaczkach jakieś sukieneczki i sweterki, większe rozmiary.

Do gondoli nie daje dodatkowego pokrowca jedynie prześcieradło, ale jeśli ktoś zamierza korzystać z wózka w domu na drzemki to myślę, że warto to rozważyć bo wpadki mogą się zdarzyć.

Asia nie mierzę ciśnienia, jestem nisko ciśnieniowcem, na każdej wizycie zawsze ciśnienie w normie, więc nie miałam takich zaleceń. Za tydzień mam wizytę, więc powiem o tych stopach i zobaczymy.

Co do kotów to i u mnie jeden na stanie, mamy Ragdolla i ja jestem już przerażona tym wszystkim bo jego sierść jest wszędzie 😵‍💫 każdy dzień zaczyna się sprzątaniem, aby móc w ogóle usiąść na kanapie, mnie strasznie irytują te kępki latającej sierści po całym domu. Oczywiście test wózka u nas też był jak tylko został wyciągnięty, niezbyt mi to odpowiada by kot siedział w rzeczach dziecka, dlatego wózek pewnie będę zostawiać w bagażniku w aucie.

c221cb539d852.jpghttps://zapodaj.net/plik-d2exMiENeo

😍 Pięknie 😊

Starania od 10/2024

10cs Cud 😍
    26.06 beta 1217
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

preg.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickki wrote:
    Te organizery do szuflad są super sprawą, wszystkie rzeczy wyglądają estetyczniej i lepiej się je układa. Ja zamawiałam z Ikea.

Do wózka zamówiłam ochraniacz+prześcieradło i tak samo będzie w dostawce i łóżeczku.

Dostałam już wynik GBS, ujemny. Paznokcie ściągnięte, włosy podcięte jestem już gotowa na porodówkę 😆 Moja mała ostatnimi dniami tak bardzo kopie mnie w szyjkę, że nie raz aż krzyknę z bólu. Nie wiem co za akrobacje tam odprawia 😅

U Was koty testują wózki a u mnie mój piesek testuje i sprawdza wszystkie możliwe powierzchnie i rzeczy w pokoiku dla małej. Teraz to jego ulubione miejsce 😂

OMG ale piękny fotel, czy mogę spytać skąd pochodzi?
    I chmurka - u nas walka o te poduszkę jest między nami a psem bo też ją uwielbia.
    Mój pierwszy "dzidziuś" jest teraz kochany i mam nadzieję że tak zostanie, że nie będzie zazdrościł.
    Ale na fotelu się raczej nie zmieści - a szkoda bo tam właśnie miała swoją miejscówkę i troszkę było mi smutno jak musiałam zrobić eksmisje jego klatki.
    Na szczęście w nowy miejscu bardzo mu się spodobało i jest w niej nawet częściej niż dotychczas bo widzi wszystko ze swojej nowej bazy.
    IMG-20260114-165804.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:47

Starania od 10/2024

10cs Cud 😍
    26.06 beta 1217
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

preg.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezowata wrote:
    U nas też sierściucha na pokładzie, ja już się przyzwyczaiłam, że sierść jest wszędzie i jest również dodatkiem do posiłków xD trochę się obawiam, bo czasem coś jej odwali i nas gryzie, albo drapie, ale mam nadzieję, że jednak do małego będzie delikatniejsza.. Włazić chce wszędzie i też jakoś nie wyobrażam sobie, żeby udało nam się ją powstrzymać przed tym, niestety po polsku nie rozumie, albo dobrze udaje 😂 zresztą gdzieś kiedyś czytałam, że jak kot był przyzwyczajony, że mu się pozwala wszędzie wchodzić, to potem mogą się pojawić jakieś behawioralne problemy, jak nagle zacznie mu sie ograniczać takie miejsca, a że nasza kocórka od początku rozpieszczona, to cóż pozostało 😆

No a teściowa już stwierdziła, że jak się pojawi dzidziuś, to nie ma opcji, żeby kot z nami spał w jednym pokoju, kto to widział, tyle bakterii. A teść już wymyśla dziecku alergię na sierść i że będziemy się musieli kota pozbyć xD

Wczoraj ściągnęłam hybrydy i skróciłam paznokcie i bardzo mi się nie podobają moje palce parówki z takimi króciakami, więc zaraz po porodzie muszę iść je ogarnąć 🥲

A co do dolegliwości, to mi od jakiegoś tygodnia dokucza ból spojenia łonowego, najgorzej jest przy chodzeniu po śniegu i przy przekręcaniu się w nocy z boku na bok. Nie wiem, czy to może oznaczać, że młody się obniżył? Czasem nawet jak siedzę, to czuję taki nacisk na krocze.

IMG-8395.jpg

Z nami śpi piesek i nie zamierzam go wygonić, dlatego będzie dostawka - wilk syty i owca cała.
    Nasz przytulak ma niespełna 30 kg i każdy się dziwi jak jak z nim wyjdę, a co zrobię potem jak będzie dziecko itp - zawsze mówię takim osobom dosłownie "super że o tym mówisz, w razie coś przedzwonie po Ciebie" - więcej tematu już zwykle nie poruszają

Starania od 10/2024

10cs Cud 😍
    26.06 beta 1217
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

preg.png
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    A jak oceniasz baby hug ?
    Masz dokupiony materacyk?
    Jak wygląda to dno? Jest płaskie czy raczej robi się kołyska?

Ja mam baby hug4w1. Dokupilam materac z rucken (dedykowany). Bez materaca wedlug mnie nie ma racji bytu, w zestawie jest tylko takie cieniutkie byle co. Dno plaskie.

Zosia667 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️

preg.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek wrote:
    Jak on się pięknie kolorystycznie wpasował:)

Ogólnie ciężko Ci będzie Jo_anna trzymać kota z dala od rzeczy dziecka :) na razie kosz Mojżesza czy dostawkę mam zakryta bo od razu by tam dupkę posadził:D ale potem to nieuniknione. Mam takie zdjęcia jak mój mąż trzyma na rękach naszą córkę a obok spi kot w kokonie :D mam też mnóstwo zdjęć jak śpią razem w łóżeczku :) są urocze :) na dodatek musze napisać,ze mój kot to taka łajza niewdzięczna potrafi gryźć i skakać po nas ale córce nigdy nie zrobił krzywdy, nawet jak ją pacnie łapką to zawsze ma schowane pazury, a nam się nieraz lała krew 😂😂😂

Naszą kotka to typowa księżniczka, czyli proszę mnie nie dotyka, nie brać na ręce siedzi na swojej wierzy i tylko obserwuje, więc po ciuchu liczę, że może jednak nie będzie zbytnio zainteresowana dzieckiem, ale wiadomo sierść i tak będzie wszędzie bo to nieuniknione, ja rano sprzątam a wieczorem jestem już cała oblepiona włosami, mimo że kot na mnie nie siedzi.

Nickki piękny kącik i piesek jaki słodziak.
    Mamy tą samą komodę i fotel bardzo podobny tylko, że bujany 🫣

Nickki lubi tę wiadomość

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
    12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
    19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
    27+0 1180 g 🐹
    29+5 1763 g 🐷, wielowodzie + cukrzyca
    33+0 2261 g 🐼

preg.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wam też pokazać alternatywę dla typowej koszuli do karmienia
    1768380944.webp
    Pełno tego na vinted za grosze
    Ps. Sukienka hm bawełna

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:37

Rożaa, RenATa lubią tę wiadomość

Starania od 10/2024

10cs Cud 😍
    26.06 beta 1217
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

preg.png
  • Rożaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia śliczna ta koszula 🥰 a nie rozchodzą się napy i materiał na brzuchu ??
    Ja na poród mam spakowaną jakąś starą której w ogóle nie będzie mi szkoda wyrzucić. Na oddział dwie już ładne i nowe żebym lepiej się czuła 🤪

2020 🩵
    2026 🩷
  • Nickki Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia 667 fotel jest z Jyska:

https://jysk.pl/salon/fotele/fotel-hundested-naturalna-biel-plusz-kolor-naturalny-dab

Mój mąż go kupił jak była jakaś promocja na stronie. Czasami kosztuje nawet 300zł. Mega wygodny 😊 A poducha chmurka z Temu, pełno ich tam w super cenach.

Zosia667 lubi tę wiadomość

Amh: 0,7
    Niedoczynność tarczycy
    Trombofilia
    Kariotypy:✔️
    Drożność jajowodów: ✔️

Starania od 2022 roku.
    💔01.2024 Ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.

1️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉11.24 Punkcja. Pobranych 10 komórek, 6 zapłodnionych, 2 zarodki.
    11.24 Transfer ❌️
    12.24 FET ✅️
    💔01.25 8tc puste jajo..

2️⃣ Procedura IVF (krótki protokół)
    💉17.03 Punkcja. Pobranych 8 komórek,5
    zapłodnionych, 4 zarodki.
    ❄️❄️❄️ 3 zdrowe zarodki
    28.05 FET
    7dpt 30 🥰
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    23dpt serduszko 🩷

preg.png
‹‹ 252 253 254 255 256
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ