#rodzew2026 LUTY❤️🍓
-
WIADOMOŚĆ
-
Na hemoroidy maść procto-glyvenol i przede wszystkim wyciszyć stan zapalny w jelitach - dużo błonnika w posiłkach, awaryjnie paczka ulubionych suszonych owoców (na pierwsze dni połogu w szpitalu też polecam paczkę ulubionych suszonych owoców, śliwki i morele działają cuda)👩🏼 + 🧔🏻 + 💙
6.06 ⏸️
11.06 pęcherzyk + pierścień żółtkowy
2.07 ❤️ 150/1min
30.07 💙 5 centymetrowy rozrabiaka
...
8.01 👶🏻 48cm 1900g -
Rożaa wrote:Bezowata jeśli to nie problem, możesz napisać mi jaki jest koszt takiej prywatnej położnej ?? Tak z czystej ciekawości pytam
To ogólnie zależy od szpitala, ja się jeszcze ciągle waham między dwoma szpitalami, w jednym to koszt 2300, a w drugim 3300. Najlepiej sprawdzić na stronie szpitala, w którym się chce rodzić ☺️
Rożaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny szybkie pytanie ... fajnie gdyby wypowiedziały sie te z Was które są w podobnym tygodniu ciazy co ja 😉 albo dalej. Mianowicie od 2-3 dni zauważyłam ze moja wkładka jest non stop wilgotna, nie umiem jednoznacznie ocenić czy to przezroczyty wodnisty rzadki śluz czy może sączą sie wody .... zanim sie wysikam podcieram sie papierem zeby sprawdzić i zawsze jest wilgotny . Jak dotąd jak mialam uplawy to raczej nie były bezbarwne (mleczne juz lekko zoltawe) i raczej w znikomych ilosciach byly widoczne na wkładce. Jak jest u Was ?
-
Hejka

Ja dziś 35 tydzień + 1 dzień
I powiem Wam szczerze że chciałabym już urodzić bo zaczynam znów się martwic że coś może być nie tak że coś przeoczę np że objawy które mam to np już skurcze itd i chciałabym żeby moja Hania była już z nami a z racji że jak byłam w szpitalu miałam podane sterydy na rozwój płuc to mogłabym spokojnie urodzić w przyszłym tygodniu np w czwartek bo będzie równo 36 tv lub 29.01 bo będzie równo 37 tydzień
Dodatkowo przy moim wzroście 150 cm i waga 48 kg (przytyłam 5 kg) jest mi naprawdę ciężko sapie jak parowóz nawet jak przejdę z salonu do łazienki w nocy nie śpię w ogóle
W środę mam wizytę kontrolną u lekarza a 26.01 jadę do szpitala umówić się na planowaną cesarkę natomiast robią ja w 39 tc
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Asia u mnie już od około dwóch tygodni znacznie zwiększona ilość śluzu ale mlecznego, najwięcej rano po nocy. Przezroczystego nie zauważyłam, majtki też suche w ciągu dnia. Jedziesz to sprawdzić ?assialbnn wrote:Dziewczyny szybkie pytanie ... fajnie gdyby wypowiedziały sie te z Was które są w podobnym tygodniu ciazy co ja 😉 albo dalej. Mianowicie od 2-3 dni zauważyłam ze moja wkładka jest non stop wilgotna, nie umiem jednoznacznie ocenić czy to przezroczyty wodnisty rzadki śluz czy może sączą sie wody .... zanim sie wysikam podcieram sie papierem zeby sprawdzić i zawsze jest wilgotny . Jak dotąd jak mialam uplawy to raczej nie były bezbarwne (mleczne juz lekko zoltawe) i raczej w znikomych ilosciach byly widoczne na wkładce. Jak jest u Was ?
assialbnn lubi tę wiadomość
2020 🩵
2026 🩷 -
assialbnn wrote:Dziewczyny szybkie pytanie ... fajnie gdyby wypowiedziały sie te z Was które są w podobnym tygodniu ciazy co ja 😉 albo dalej. Mianowicie od 2-3 dni zauważyłam ze moja wkładka jest non stop wilgotna, nie umiem jednoznacznie ocenić czy to przezroczyty wodnisty rzadki śluz czy może sączą sie wody .... zanim sie wysikam podcieram sie papierem zeby sprawdzić i zawsze jest wilgotny . Jak dotąd jak mialam uplawy to raczej nie były bezbarwne (mleczne juz lekko zoltawe) i raczej w znikomych ilosciach byly widoczne na wkładce. Jak jest u Was ?
Podobno są jakieś paski czy coś podobnego do kupienia w aptece, które pozwalają sprawdzić, czy to wody płodowe, ale nie wiem jak to działa. Może coś takiego by Ci pomogło?
-
Ja mam podobnie - poza białą wydzielina jest też sporo takiej wodnistej, wyglądającej na bezbarwną. Dzisiaj lekarz sprawdzał to papierkiem lakmusowym i nie były to wody.assialbnn wrote:Dziewczyny szybkie pytanie ... fajnie gdyby wypowiedziały sie te z Was które są w podobnym tygodniu ciazy co ja 😉 albo dalej. Mianowicie od 2-3 dni zauważyłam ze moja wkładka jest non stop wilgotna, nie umiem jednoznacznie ocenić czy to przezroczyty wodnisty rzadki śluz czy może sączą sie wody .... zanim sie wysikam podcieram sie papierem zeby sprawdzić i zawsze jest wilgotny . Jak dotąd jak mialam uplawy to raczej nie były bezbarwne (mleczne juz lekko zoltawe) i raczej w znikomych ilosciach byly widoczne na wkładce. Jak jest u Was ?
🏃🏻♀️ 35
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
Cytologia - NILM 🆗
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
09.07 CRL 6,9mm i ♥️
18.07 CRL 1,31cm
23.07 CRL 1,95cm
31.07 CRL 2,95cm
18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙

-
Myślę o tym od wczoraj i może jutro podjadę.Rożaa wrote:Asia u mnie już od około dwóch tygodni znacznie zwiększona ilość śluzu ale mlecznego, najwięcej rano po nocy. Przezroczystego nie zauważyłam, majtki też suche w ciągu dnia. Jedziesz to sprawdzić ?
Jest to typowo wodnista wydzielina i bezbarwna. Nawet przyciskałam papier do wkładki i normalnie wciąga kropelki "wody" 🙈 wiem głupie ale próbuje to rozkminic ....
Bezowata wiem ze sa takie testy ale 100 zł 5 szt i niby mogłabym kupic ale z drugiej strony sobie myślę ze po coś te składki place ... Do lekarza chodzę prywatnie, na badania prywatnie więc chyba udam sie jutro na izbę, po to tam sa -
U Ciebie 33tc, na tym etapie miałam tez raczej uplawy dalekie od wodnistych 🤔 tak jak piszesz raczej mleczne lub lekko zoltawe, i nie były jakies mega "mokre"Runnerka wrote:Ja mam podobnie - poza białą wydzielina jest też sporo takiej wodnistej, wyglądającej na bezbarwną. Dzisiaj lekarz sprawdzał to papierkiem lakmusowym i nie były to wody.
-
Asia, mam tak samo. I to już jakiś czas, lekarz sprawdzał i to nie wody. Z racji białego, gęstego śluzu przypisał mi nystatynę, bo podejrzewał infekcję. Żadnych objawów nie miałam. Po skończonej „kuracji” bez zmian, śluz biały i wodnisty jak był tak jest 😂 I to zależy od dnia jak dużo tej wydzieliny jest. Jak Mały szaleje albo mam problem z jelitami to czuję bardziej. Jak spokojniejszy dzień, tak jak dzisiaj, to mniej. Też coraz częściej robi mi się gorąco i normalnie mnie poty oblewają, to później też czuję większą wilgoć.
Czytałam, że tak może być na tym etapie. Opcje są trzy, czyli dojrzewanie szyjki albo ochrona pochwy (przed infekcjami) albo sączenie wód płodowych. Gdzieś mi wpadł w oko „test” na sprawdzenie czy to wody. Osuszyć się, w pozycji łokciowo-kolanowej z dupką do góry i później się wyprostować. Jak coś leci to wody, ale nie testowałam! Gdzieś mi tylko śmignęło na grupie jakiejś 😂 -
Używałam raz tej wkładki, bo nie bylam pewna czy to wody. Zabarwila sie na niebiesko (wiec teoretycznie wody). Pojechałam do szpitala, tam po ktg, usg i pobraniu tak jak do cytologii wydzieliny okazało sie ze to nie wody. Ginekolog ze szpitala poleciła zrobic wymazy z szyjki I pochwy na różne choroby i bakterie i wyszło, ze złapałam bakterie stąd wydzielina i ten kolor. Dlatego też te wkładki mogą sie zabarwic nie tylko od wód ale również od infekcji. Zawsze bezpieczniej jest podjechać do szpitala.assialbnn wrote:Myślę o tym od wczoraj i może jutro podjadę.
Jest to typowo wodnista wydzielina i bezbarwna. Nawet przyciskałam papier do wkładki i normalnie wciąga kropelki "wody" 🙈 wiem głupie ale próbuje to rozkminic ....
Bezowata wiem ze sa takie testy ale 100 zł 5 szt i niby mogłabym kupic ale z drugiej strony sobie myślę ze po coś te składki place ... Do lekarza chodzę prywatnie, na badania prywatnie więc chyba udam sie jutro na izbę, po to tam sa -
Właśnie taką maść kupiłam. Sama sobie chyba biedy narobiłam, bo w 3 trymestrze wróciła ochota na słodkie. Nie odmawiam sobie 🫣 A niestety cukier powoduje u mnie zaparcia.. Niby wody piję dużo, jem zróżnicowanie. Karamba z „dietą” na końcówce ciąży 😂dinozaurowa wrote:Na hemoroidy maść procto-glyvenol i przede wszystkim wyciszyć stan zapalny w jelitach - dużo błonnika w posiłkach, awaryjnie paczka ulubionych suszonych owoców (na pierwsze dni połogu w szpitalu też polecam paczkę ulubionych suszonych owoców, śliwki i morele działają cuda)
-
Ja nie na etapie ale w poprzedniej ciąży też myślałam czy to wody czy śluz czy co i doktorka uspokoiła mnie że to nie wody a najlepiej sprawdzić przez węch czy mają słodki czy kwaśny zapach jak słodki to wody 🤷 nie potwierdzę bo mi się wody nie sączyły
A co do hemoroidów to polecam nasiadowki z korą dębuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 20:46
-
Asia ja mam tak jak mam bardzie intensywne dni. Jak jestem w domu i robię dzień lenia to nie mam aż tak mokrej wkładki. Sprawdź czy jak będziesz miała mniej aktywny dzień czy będzie tak samo. Jeśli tak to ja bym na Twoim miejscu jechała na IP tym bardziej, że masz w dolne granicy wody płodowe. A ja nie izba to wizyta u prowadzącego.assialbnn wrote:Dziewczyny szybkie pytanie ... fajnie gdyby wypowiedziały sie te z Was które są w podobnym tygodniu ciazy co ja 😉 albo dalej. Mianowicie od 2-3 dni zauważyłam ze moja wkładka jest non stop wilgotna, nie umiem jednoznacznie ocenić czy to przezroczyty wodnisty rzadki śluz czy może sączą sie wody .... zanim sie wysikam podcieram sie papierem zeby sprawdzić i zawsze jest wilgotny . Jak dotąd jak mialam uplawy to raczej nie były bezbarwne (mleczne juz lekko zoltawe) i raczej w znikomych ilosciach byly widoczne na wkładce. Jak jest u Was ?👩🏻32 👨🏻34
27.05.2025 ⏸️
25.06.2025 - USG (7) 1,46 cm ♥️
09.07.2025 - USG (10) 2,8 cm ♥️
15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
29.07.2025 - USG I trymestr (12+6) 6,5 cm ♥️
14.08.2025 - USG (15+1) piękny chłopak 👦🏻
03.09.2025 - USG (18) 140g 🍀
29.09.2025 - USG II trymestr (21+5) 487g 🍀
29.10.2025 - USG (26) 890g 🍀
27.11.2025 - USG III trymestr (30+1) 1680g 🍀
17.12.2025 - USG (33) 2200g 🍀
07.01.2026 - USG (36) 2900g 🍀
12.01.2026 - USG (36+5) 3100g 🍀
21.01.2026 - USG (38)

-
Właśnie sie zastanawiam czy podejść jutro czy już poczekac do pn bo i tak mam sie zgłosić na ktg tak jak lekarka zaleciła i wtedy odrazu o to zapytać 🤔 z chłopczykiem raczej wszystko dobrze 😊 ruchy czuje dobrze i dużo, tętno tez sprawdzam detektorem i jest ok, cisnienie mam dobre, ciąża juz donoszona wiec może te 2 dni nic nie zmienia i na spokojnie mogę poczekać do poniedziałku... Prześpię sie z tym .
-
Anek mam podobnie, z jednej strony dobrze żeby dzieci posiedziały jeszcze w brzuchach z drugiej boje się że coś się stanie. Mam koleżankę która donosiła do końca ciąży ale niestety ze szpitala wyszła bez dziecka. Teraz czytam książkę i jak na złość też tam jest podobny przypadek 🙄
Co do tych mokrych upławów ja też mam tego sporo, wkładka mokra, no nie robi to dobrze na głowę ale póki nie cieknie "na żywo " to staram się nie martwić.
Zamawiałam właśnie odbitki z sesji świątecznej na empiku i jak się ściągnie aplikacje i przez nią zrobi zamówienie to jest rabat 15zl, może się komuś przyda 🤗 mi wyszly praktycznie zdjęcia za cenę samej przesyłki.
@Runnerka czy mały się obrócił? Bo chyba pisałaś że dziś masz wizytę ?
@Lenka ty jesteś cały czas w szpitalu ?
@Milka jesli czytasz, jak sytuacja u was ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 22:49
♀️'89 ♂️'87
2 lata starań | 1x IUI ❌ | kwalifikacja do in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
Cukrzyca ciążowa 🤷🍭
19.12 30+1 III prenatalne wszystko idealnie 👌1400g
29.12 rośniemy 1964g 😍
TP 27.02.2026

-
Ja dzisiaj na grupie fb przeczytałam, że dziewczyna urodziła w 35 tc właśnie martwego synka, cały dzień o tym myślę i nie mogę przestać 😢 chyba muszę ograniczyć czytanie tamtej grupy, bo źle to robi mojej głowie.
Także te ostatnie tyg też dla mnie są zdecydowanie stresujące, już by się chciało mieć to za sobą… i tulić w ramionach swojego maluszka.
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
27+0 1180 g 🐹
29+5 1763 g 🐷, wielowodzie + cukrzyca
33+0 2261 g 🐼

-
Też to dzisiaj przeczytałam, cały dzień o tym myślę. Moja bliska znajoma też doświadczyła takiej tragedii, ale było to kilkanaście lat temu. I jeszcze dzisiaj kobieta, która mi krew pobierała, powiedziała coś na zasadzie „byle rozwiązanie było szczęśliwe”. No to już w ogóle armagedon w głowie.jo_ana wrote:Ja dzisiaj na grupie fb przeczytałam, że dziewczyna urodziła w 35 tc właśnie martwego synka, cały dzień o tym myślę i nie mogę przestać 😢 chyba muszę ograniczyć czytanie tamtej grupy, bo źle to robi mojej głowie.
Także te ostatnie tyg też dla mnie są zdecydowanie stresujące, już by się chciało mieć to za sobą… i tulić w ramionach swojego maluszka.
Mój Mąż dzisiaj też zauważył, że chyba już etap oczekiwania bardzo nas przytłacza. Nic nam się nie chce chociażby 😂
Starajmy się myśleć pozytywnie jednak ❤️
-
Anek86 wrote:Hejka

Ja dziś 35 tydzień + 1 dzień
I powiem Wam szczerze że chciałabym już urodzić bo zaczynam znów się martwic że coś może być nie tak że coś przeoczę np że objawy które mam to np już skurcze itd i chciałabym żeby moja Hania była już z nami a z racji że jak byłam w szpitalu miałam podane sterydy na rozwój płuc to mogłabym spokojnie urodzić w przyszłym tygodniu np w czwartek bo będzie równo 36 tv lub 29.01 bo będzie równo 37 tydzień
Dodatkowo przy moim wzroście 150 cm i waga 48 kg (przytyłam 5 kg) jest mi naprawdę ciężko sapie jak parowóz nawet jak przejdę z salonu do łazienki w nocy nie śpię w ogóle
W środę mam wizytę kontrolną u lekarza a 26.01 jadę do szpitala umówić się na planowaną cesarkę natomiast robią ja w 39 tc
Oj poczekaj te 2 tygodnie. Przeprawa z wcześniakoem to nic miłego, odizolowanie od dziecka, walka o laktację, nie da się na to przygotować. Nawet jak logicznie rozumiesz co się dzieje, to instynkt macierzyński i tak wjeżdża na psychikęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 23:42
👩🏼 + 🧔🏻 + 💙
6.06 ⏸️
11.06 pęcherzyk + pierścień żółtkowy
2.07 ❤️ 150/1min
30.07 💙 5 centymetrowy rozrabiaka
...
8.01 👶🏻 48cm 1900g
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH