X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzimy w 2019 roku.
Odpowiedz

Rodzimy w 2019 roku.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała 779 wrote:
    Witamy nowego obywatela na świecie! :)
    Co do naszyjnika to moim zdaniem skoro mamie podobają się tego typu to będzie zadowolona. Jest ciekawy :)
    Dziewczyny które pisały ostatnio że zaczęły czuć ruchy- w którym tygodniu je poczulyscie?
    To moja druga ciaza i ruchy zaczęłam czuć w 14 tygodniu codziennie a wczoraj cisza. Wiem że na razie nie ma co panikowac bo to dopiero początki i tak się zdarza no ale wiecie jak to jest... człowiek jednak myśli i się zastanawia
    Ja zaczełam w 14 tyg czuc ;)

Mała 779 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu mam troche ciszy :D
    Melodia dla uszu... dzieci w szkole/przedszkolu ah...po 2 tyg wolnego czas abym ja miała troche spokoju :)

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo a mi udało się przełożyć termin wizyty u diabetologa na 21 stycznia :D wiedziałam że co osobiście to osobiście hehe

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Mała 779 Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już spokojniejsza jestem. Znowu czuje ruchy. Z saej siebie śmiać mi się chce, że tak panikuje no ale hormonów nie powstrzymasz :)
    Jak zdrowie w ogóle u Was w ten zimowo-chorobowy czas? Trzymacie się?
    Wczoraj i przedwczoraj miałam gorączkę i źle się czułam. Dziś już ciut lepiej

Ania0306 lubi tę wiadomość

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała 779 wrote:
    Już spokojniejsza jestem. Znowu czuje ruchy. Z saej siebie śmiać mi się chce, że tak panikuje no ale hormonów nie powstrzymasz :)
    Jak zdrowie w ogóle u Was w ten zimowo-chorobowy czas? Trzymacie się?
    Wczoraj i przedwczoraj miałam gorączkę i źle się czułam. Dziś już ciut lepiej
    A u mnie jutro minie 4 tydzień jak mam kaszel. Brałam antybiotyk, inhalacje i nic nie pomaga. Zostały mi same syropy. Zaraziła mnie chyba dziewczyna z którą leżałam na oddziale. Miała temperaturę 39 stopni i kaszel z katrem ale lekarze uważali, że to nie wskazanie, żeby poszła do izolatki chociaż sama prosiła. Leżałam z nią tylko dwa dni ale wystarczyło. Trzy dni po wyjściu ze szpitala u mnie to samo :( . Żebra mnie już tak bolą, że aż ciężko mi oddychać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 18:04

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Mała 779 Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to nie dali jej do izolatki? Szok. To co wyprawiaja w tych szpitalach czasami to jakieś nieporozumienie. 4 tyg kaszlu, współczuje. Ja trzeci dzień choruje i już mam dość

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała 779 wrote:
    Jak to nie dali jej do izolatki? Szok. To co wyprawiaja w tych szpitalach czasami to jakieś nieporozumienie. 4 tyg kaszlu, współczuje. Ja trzeci dzień choruje i już mam dość

No nie dali jej. Ona sama prosiła. Lekarze na obchodzie jej powiedzieli, że co to za temperatura. Dokładnie miała 38,8. I to był porządny szpital. Sale dwie osobowe, wyglądały dosłownie jak pokoje w hotelu tylko łóżka inne. Ale jak widać czasem lepsze gorsze warunki a lepsza opieka. Jak byłam w innym szpitalu i dostałam biegunki to od razu mi zrobili izolatkę choć nawet wysokiej gorączki nie miałam. Mam tylko nadzieję, że do porodu mi przejdzie ten kaszel.

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co sie trzymam jako tako ale też jakieś 3 miesiace walczyłam z bólem ucha,gardłem i zatokami :/

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam podziebiona na samym poczatku ale o dziwo przeszlo po herbacie z sokiem malinowym i miodem. Teraz jakos sie trzymam chociaz odebralam dzis wyniki krwi i moczu i wskazuje na lekka anemie no i te pieprzone bakterie w moczu. Lekarza mam w czwartek zobaczymy co powie

o148o7es5xrrd9s8.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jest taki okres że wsz6xcy chorują mnie mój mąż zarazil A dopiero co wyzdrowialam.
    Póki co męczy mnie tylko katar ale dla mnie jest to koszmar.
    Dziś byłam na ktg i co skurczy brak szyjka i rozwarcie takie samo jak 3 tyg temu szyjka krótka mały siedzi nisko rozwarcie na dwa palce.
    Mąż dz8s że musi on zacząć pracować bo nigdy nie urodze więc amory były A ja pochodziłam więcej poskakalam i co brzuszek zaczął twardniec i puszczać ale nie są bolesne.

Salvie gratulacje czekamy z niecierpliwością na zdj tego szkraba:)

Kattii lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś widocznie dobrze maluszkowi w brzuszku hehe :D Czasami tak jest i nic na to się nie poradzi... ja mojego młodego przenosiłam i to o pare ładnych dni ... żadne sposoby nie działały nawet chodzenie na plaży .

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wstałam z bólem głowy. Zmierzyłam ciśnienie i skoczyło mi z dnia na dzień aż byłam w szoku. Wczoraj jeszcze przed spaniem było 115/70. Dziś mierzyłam już kilka razy w odstępie godzinnym i nie chce być inne cały czas w okolicach 130/80. Tragedii jeszcze nie ma ale takie graniczne to ciśnienie. Do tego kwas moczowy mi dalej rośnie. Mam powtórzyć badnie jutro :( . Trochę się boję.

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam termin cesarki na 15.02. Raczej nie dotrwam

Kattii lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dziewczyny mam termin cesarki na 15.02. Raczej nie dotrwam
    Czemu zakładasz że nie dotrwasz? :)

• Pepper Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolejny dzień skurcze. Byłam u lekarza ale to jeszcze nie to. Ledwo chodzę. Dzidzia juz duża. Brzuch mi opadł. I jak ja mam wytrzymać ponad mesiac? :P

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja marzę, żeby chociaż tydzień wytrzymać. Ciśnienie rośnie co raz bardziej. Od południa mam w okolicach 145/90. Lekarz kazała mi zażyć lek. Łyknęłam już dwie tabletki a reakcji nie ma :( .

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0306 wrote:
    Dziewczyny ja marzę, żeby chociaż tydzień wytrzymać. Ciśnienie rośnie co raz bardziej. Od południa mam w okolicach 145/90. Lekarz kazała mi zażyć lek. Łyknęłam już dwie tabletki a reakcji nie ma :( .
    Może zastanów się nad pojechaniem do szpitala skoro nie ma poprawy po leku. Trzymaj sie

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Może zastanów się nad pojechaniem do szpitala skoro nie ma poprawy po leku. Trzymaj sie
    Trochę spadło. Mierzyłam rano 131/80. Dziś już od rana będę brać lek i zobaczymy jak to będzie. Lekarz mówił, że w razie czego są jeszcze mocniejsze leki i można zwiększyć dawkę. Dziś idę na badania to zobaczę jak z tym kwasem moczowym. Chciałabym jak najdłużej uniknąć szpitala bo wspomnienia mam nie miłe i wiadomo psychicznie lepiej każdy się czuje w domu ale jak trzeba to trzeba. Myślę, że jakby mi bardzo skoczyło to ciśnienie to nikt nie będzie czekałjuż i pewnie od razu mnie pokroją. Torba już spakowana także gotowa jestem. Cichą nadzieję mam, że mój organizm wytrzyma jeszcze z tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 08:15

iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0306 juz jesteśmy przy końcu. Będzie dobrze :)

Kattii lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Ania0306 juz jesteśmy przy końcu. Będzie dobrze :)
    Musi być dobrze. Dzieciaczki już duże i to najważniejsze! Ja początkowo miałam rodzić w 28 tygodniu i wtedy bym nawet nie pomyślała, że dotrwam do 35. Więc nie mogę narzekać :) .

Kattii lubi tę wiadomość

iv09jw4z1f5kql8q.png
‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ