Rodzimy w 2019 roku.
-
WIADOMOŚĆ
-
Katiii a ile lat ma mama bo, ten jest bardzo ładny ale właśnie raczej bursztyn to dla starszej kobiety
Noo mowie wam mówiłam wyraźnie że jestem w ciąży i nic z resztą w pon mam im donieść skierowanie to nie omieszkam spytać jak to jest. Właśnie mnie koleżanka ostatnio uświadomiła że ciężarna musi być przyjęta do specjalisty w przeciągu tygodnia. To jest jakieś nowe rozporządzenie.Kattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny19ewelaaa89 wrote:Katiii a ile lat ma mama bo, ten jest bardzo ładny ale właśnie raczej bursztyn to dla starszej kobiety
Noo mowie wam mówiłam wyraźnie że jestem w ciąży i nic z resztą w pon mam im donieść skierowanie to nie omieszkam spytać jak to jest. Właśnie mnie koleżanka ostatnio uświadomiła że ciężarna musi być przyjęta do specjalisty w przeciągu tygodnia. To jest jakieś nowe rozporządzenie.
Współczuje... to przegiecie przeciez ty nie patrzysz tylko na siebie ale na dziecko które w sobie nosisz oni są jacyś nienormalni... -
No właśnie dlatego pojde tam i spytam najpierw grzecznie, a jak to nie zadziała to zrobie afere! Bo to nie o mnie tu chodzi, mi ta cukrzyca ciążowa nie szkodzi ale dziecku może bardzo kuźwa mać!!
Katii skoro lubi takie klimaty bierz na pewno będzie zadowolonaKattii lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Mój synek Seweryn zawitał na świecie 04.01
Urodzony w 37+0 z om
Waży 2600 i ma 53 cm
Jest idealny
A poród ekspresowy !Ania0306, Kattii, ago91, 19ewelaaa89, Szczesliwa ledwo zywa, Pepper, Mała 779, olkakarolka lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualnysallvie wrote:Dzień dobry
Urodzony w 37+0 z om
Waży 2600 i ma 53 cm
Jest idealny
A poród ekspresowy !
Super mega sie ciesze że synek ma się dobrze no i ty widzę także
Gratuluje !!!
Pochwalisz się zdjeciem ? Będzie nam bardzo miło -
sallvie wrote:Dzień dobry
Urodzony w 37+0 z om
Waży 2600 i ma 53 cm
Jest idealny
A poród ekspresowy !
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Urodzony w 37+0 z om
Waży 2600 i ma 53 cm
Jest idealny
A poród ekspresowy !Kattii, ago91 lubią tę wiadomość
-
Chwila moment i wam zleci dziewczyny. Zdjęcie wstawię jak wrócimy do domu bo teraz na telefonie za dużo kombinowania
Kattii, ago91 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnysallvie wrote:Chwila moment i wam zleci dziewczyny. Zdjęcie wstawię jak wrócimy do domu bo teraz na telefonie za dużo kombinowania
Miło usłyszeć takie wiesci zaraz po nowym roku hehe -
nick nieaktualnyEwelaa ty tak sie nie spiesz najpierw to mnie czeka poród haha
Jak ja sobie o tym pomyśle to aż mi się nie chce liczyc tych tygodni bo tak mi się ciągną ostatnio a gdzie tu do 35 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 10:21
19ewelaaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia0306 wrote:Kattii najgorzej to się właśnie na tej końcówce ciągną te tygodnie . No ale co poradzić trzeba czekać cierpliwie.
Najpierw jest mega strach na początku ciąży a potem te czekanie na rozwiązanie... to ja juz śnie i w głowie mi latają obrazy jak latam sobie z nowym wózkiem i maluszkiem a tu dopiero takie taki tydzień hehe.
Zastanawiam sie jak to bedzie z porodem bo prawdopodobnie bede sama rodzic bez męża gdyż ktoś musi z dziecmi w domu byc... chyba że maluch sam nie wyjdzie wcześniej bo napewno będą kazali wczesniej mi się do szpitala wstawic ze wzgledu cukrzycy i jesli nie urodze przed pojsciem do szpitala to beda mi wywoływac kilka dni przed terminem tak jak z córka miało być tyle że młoda sama wyszła wczesniej przed pójsciem do szpitala tak jakby czuła że się boje wywoływaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 10:49
-
Urodzony w 37+0 z om
Waży 2600 i ma 53 cm
Jest idealny
A poród ekspresowy !
Napisz coś więcejKattii lubi tę wiadomość
-
Pepper wrote:Jak rodzilas sn czy cc? Jakie miałaś objawy? Rodzilas ze znieczuleniem zewnatrzoponowym?
Napisz coś więcej
Drugi poród sn
W grudniu na wizycie okazało się że mam rozwarcie na 1cm i szyjka się skraca.
Od sylwestra zaczął odpadać czop z krwią, 2 stycznia rano na wizycie było 3cm rozwarcia a od wieczora zaczęły łapać mnie nieregularne skurcze, które nie przeszły ani trzeciego ani czwartego.
04.01 zadzwoniłam do znajomej położnej co w takiej sytuacji zrobić powiedziała że jeśli skurcze będą nawet nieregularne ale nie ustąpią w ciągu godziny dwóch to jechać do szpitala i tak o 17 znalazłam się na ip. Podczas badania okazało się że pełne rozwarcie więc położna przebiła pęcherz i o 18:00 mój synek przyszedł na świat
Urodziłam bez znieczulenia, bez gazu, bez oxy jedynie mam lekko nacięte krocze.
Oxy dostałam już po porodzie bo nie było skurczów a ja nie mogłam urodzić łożyska
19ewelaaa89, Pepper, Kattii lubią tę wiadomość
Witamy nowego obywatela na świecie!
Co do naszyjnika to moim zdaniem skoro mamie podobają się tego typu to będzie zadowolona. Jest ciekawy
Dziewczyny które pisały ostatnio że zaczęły czuć ruchy- w którym tygodniu je poczulyscie?
To moja druga ciaza i ruchy zaczęłam czuć w 14 tygodniu codziennie a wczoraj cisza. Wiem że na razie nie ma co panikowac bo to dopiero początki i tak się zdarza no ale wiecie jak to jest... człowiek jednak myśli i się zastanawia
Kattii lubi tę wiadomość
-
Mała 779 wrote:Witamy nowego obywatela na świecie!
Co do naszyjnika to moim zdaniem skoro mamie podobają się tego typu to będzie zadowolona. Jest ciekawy
Dziewczyny które pisały ostatnio że zaczęły czuć ruchy- w którym tygodniu je poczulyscie?
To moja druga ciaza i ruchy zaczęłam czuć w 14 tygodniu codziennie a wczoraj cisza. Wiem że na razie nie ma co panikowac bo to dopiero początki i tak się zdarza no ale wiecie jak to jest... człowiek jednak myśli i się zastanawia
Ja ruchy poczułam w 16 tygodniu i czułam codziennie. Ale były one bardzo delikatne. Mocniejsze ruchy to były gdzieś około 18 tygodnia. Kochana nie martw się na pewno jest ok. Nie musisz jeszcze codziennie czuć ruchów. Ja sama każdego dnia czekałam aż mała da mi kopniaczka. Jak od rana do południa ruchów nie czułam to już była wielka panika. A miałam taką sytuację już nie pamiętam w którym tygodniu ale na pewno po 20, że przez cały dzień tylko dwa razy się ruszyła i nic nie pomagało ani zjedzenie słodkiego ani głaskanie brzuszka.Mała 779 lubi tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm