Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypawojoszka wrote:Samari przecież nie żyjemy w dżungli. A jak jej szwy popękają to będzie że po co pani szarżowała. Ja rodziłam sn i u nas przychodziły zajrzeć czy wszystko ok nawet późnym wieczorem i w nocy czasem . Zawsze możesz zawołać żeby ci podali dziecko bo np kręci ci się w głowie i boisz się przewrócić i upuścic dziecko. Wiele razy zdarzyło się że kobieta zasłabła po porodzie . Nie chodzi o rozczulanie nad sobą tylko o bezpieczeństwo
Ja jestem po 2.cieciach i teraz będę mieć trzecie to pozwól że się wypowiem bo mam i wiedzę i doświadczenie w tej materii. A najbardziej mnie śmieszą kobiety po.sn co najwięcej na temat cięć mają do powiedzenia.pawojoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamari wrote:A ćwiczenia owszem ale nie po cięciu. Nie wolno przez 6 miesięcy
Kto tak mówi ze nie wolno? Podaj źródło. Różne źródła podają różnie ale żadne ze nie wolno przez 6 mies nic ćwiczyć.
Np:
https://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/porod-i-polog/cesarskie-ciecie/cwiczenia-po-cesarce/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 18:36
-
nick nieaktualnyNie muszę ci niczego udowadniać ani podawać źródeł. Mam wiedze od najlepszych specjalistów. A Ty możesz sobie robić co chcesz bo mnie kompletnie czyjes ciało nie obchodzi A tymbardiejj ludzi którzy szukają wiedzy w Internecie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 18:50
-
Samari wrote:Ja jestem po 2.cieciach i teraz będę mieć trzecie to pozwól że się wypowiem bo mam i wiedzę i doświadczenie w tej materii. A najbardziej mnie śmieszą kobiety po.sn co najwięcej na temat cięć mają do powiedzenia.
Z bliźniakami miałaś to CC? Więc ty też w pewnym sensie wyrażasz się w materii o której nie masz pojęcia .
Opieka nad dwójką dzieci to nie to samo co jedno, Niecierpliwa sama mówi że jest zmęczona i chciałaby więcej pomocy więc mówię tylko że nie powinna się wahać prosić o to położneWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 18:52
-
nick nieaktualnySamari wrote:A ćwiczenia owszem ale nie po cięciu. Nie wolno przez 6 miesięcy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMhm ta wiedzę od najlepszych specjalistów hahah Nawet nie masz pojęcia kobieto o czym mówisz. Jakim szerokim pojęciem są "ćwiczenia". Istnieją nie tylko ćwiczenia aerobowo czy siłowe
Są również np oddechowe, ćwiczenia mięśnia dna miednicy itd. więc nie wiem dlaczego się tu wyklocasz i usilujesz wmawiac jakies bzdury o 6 miesiącach. Czyli nie można ruszac rękami wcześniej?
Chodzić tez nie, chód spacerowanie to tez ćwiczenia
Najlepiej sie chyba położyć i lezec pół roku
Ciekawe jak przy 5 dzieci
Pozjadalas chyba wszystkie rozumy
Myślę ze najlepiej zasiegnac rady fizjoterapeuty tak jak pisałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 19:15
-
nick nieaktualnyAle czy ty rozumiesz że położna nie jest służąca ?? Ludzie ogarnijcie się ! Na oddziale jest srednio 30 pacjentek i kilka po operacji A położne 2 albo 3 mają się rozdwoic ? Kto chciał dziecko matka czy położna ? Więcej empatii i zrozumienia dla ludzi którzy na codzień mają tam ciężka harowke i same bezczelne i roszcxeniowe pacjentki.
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Mhm ta wiedzę od najlepszych specjalistów hahah Nawet nie masz pojęcia kobieto o czym mówisz. Jakim szerokim pojęciem są "ćwiczenia". Istnieją nie tylko ćwiczenia aerobowo czy siłowe
Są również np oddechowe, ćwiczenia mięśnia dna miednicy itd. więc nie wiem dlaczego się tu wyklocasz i usilujesz wmawiac jakies bzdury o 6 miesiącach. Czyli nie można ruszac rękami wcześniej?
Chodzić tez nie, chód spacerowanie to tez ćwiczenia
Najlepiej sie chyba położyć i lezec pół roku
Ciekawe jak przy 5 dzieci
Pozjadalas chyba wszystkie rozumy
Myślę ze najlepiej zasiegnac rady fizjoterapeuty tak jak pisałam.
Nie chce okazywać palcem.kto udaje że jest najmądrzejszy A wiedzę ma od doktora gogle. Masz wykształcenie z zakresu fizjoterapiii? Bo jak widzę jesteś kolejna głupia.madra mamuska bez komplementarnej wiedzy. Tyle w temacie. Nie będę dyskutować z kimś kogo wiedzą jest na żenująco niskim poziomie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamari wrote:Nie chce okazywać palcem.kto udaje że jest najmądrzejszy A wiedzę ma od doktora gogle. Masz wykształcenie z zakresu fizjoterapiii? Bo jak widzę jesteś kolejna głupia.madra mamuska bez komplementarnej wiedzy. Tyle w temacie. Nie będę dyskutować z kimś kogo wiedzą jest na żenująco niskim poziomie.
A ty masz wykształcenie z fizjoterapii? Jakiekolwiek masz wykształcenie? Potrafisz tylko powtarzac zaslyszane gdzieś głupoty.
Tak. Na marginesie to w internecie istnieja również rzetelne źródła a nie tylko wikipedia
Swoją drogą ciekawe skąd ty bierzesz swoje rewelacjeCesarka kazda to to samo, pewnie jak i ciąża. Pojedyncza czy blizniacza czy trojacza, cisza to ciaza dziecko w brzuchu nie
Jak ktoś źle wybrał zawód położnej to niech go zmieni. Nikt nikogo nie zmusza do pracy w tym zawodzie. Ale skoro juz sie podjęły to chyba moglyby wykonywac swoja pracę? Czy tez nie?
P. S Ja dostałam z racji cc osobny pokój, dlatego bo byłam po cc. I biegaly kolo mnie bo byłam po cc. Tak tak to sie odbywa w krajach cywilizowanych a nie na dzikim zachodzie gdzie ty rodzilas samari -
nick nieaktualnyJa po cc miałam cały połóg nakaz nie dźwignia więcej niż 5kg. Do tego miałam plastry naklejone przez 3tyg non stop specjalne po cc.
Stosowałam się do zaleceń i na usg po połogu (6tyg) usłyszałam, że blizny wogólę nie widać, macica pięknie zagojona jakbym wogólę cięcia nie miała i mogę nawet już zachodzić w ciążę, a ćwiczenia 3msce po cc.
Tak też zrobiłam, a 30mscy po cc urodziłam naturalnie z piękna, grubą i ciągłą bliznąpuszek369, Lavendova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLavendova. Ja miałam cc w najbardziej polecanym do tego zabiegu szpitalu w Krakowie. Po cc byłam w sali pooperacyjnej z 3 innymi babkami. Następnego dnia po pionizacji poszłam na salę jakieś 7m2 (plus 2m2 łazienka) z babką po sn.
P.s. podaj szpital gdzie miałaś cc, bo ten opis brzmi kuszącoA jak mają 2 menu do wyboru to wogólę mogę się dać pociąć po raz drugi dla takich luksusów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 20:06
-
nick nieaktualnyLawendowe
Dla twojej informacji mam 2 kierunki studiów ukończone wraz z dyplomem i zarządzam w bardzo dużym zakładzie jeśli interesuje Cię moje wykształcenie.
A jeśli ty nie masz o czymś bladego pojęcia to poprostu zamilcz A się nie kompromituj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 20:08
-
nick nieaktualnyProsiłam o źródło. Skoro nie mam pojęcia to może bym się czegoś nauczyla dowiedziala poszerzyła wiedzę
I reszta dziewczyn tu obecnych które będą mialy cc również by skorzystała. W odpowiedzi dostalam tylko jakis smutny wywód niemerytoryczny zupełnie. Nie masz źródła to trzeba było to napisać a nie kazac mi zamilczec
Sama zamilcz a najlepiej wróć z linkami do źródeł
Swoją drogą ciekawe podejście tylko trochę sprzeczne. Po blizniaczej cc pacjentka nie ma prawa prosic o pomoc położnych ale ćwiczenia może dopiero po pół roku
Czyli opieka nad dwojka noworodkow po cięciu, wstawanie do nich przewijanie noszenie odkladanie przystawianie do piersi itd nie wymaga wcale wysilku takKarmeLoVe lubi tę wiadomość