X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam że tak sobie dobrze radzisz z 4 dzieci. Ja ledwo radzę sobie z dwójką. Najstarsza to juz nastolatka, zachowuje się conajmniej jak studentka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień zajęty, a wieczorem padam na pysk tyle dobrze, że mały w nocy budzi sie tylko na jedzenie. No ale koniec narzekania, bedzie tylko lepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Samari przecież nie żyjemy w dżungli. A jak jej szwy popękają to będzie że po co pani szarżowała. Ja rodziłam sn i u nas przychodziły zajrzeć czy wszystko ok nawet późnym wieczorem i w nocy czasem . Zawsze możesz zawołać żeby ci podali dziecko bo np kręci ci się w głowie i boisz się przewrócić i upuścic dziecko. Wiele razy zdarzyło się że kobieta zasłabła po porodzie . Nie chodzi o rozczulanie nad sobą tylko o bezpieczeństwo

Ja jestem po 2.cieciach i teraz będę mieć trzecie to pozwól że się wypowiem bo mam i wiedzę i doświadczenie w tej materii. A najbardziej mnie śmieszą kobiety po.sn co najwięcej na temat cięć mają do powiedzenia.

pawojoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ćwiczenia owszem ale nie po cięciu. Nie wolno przez 6 miesięcy

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:

Kto tak mówi ze nie wolno? Podaj źródło. Różne źródła podają różnie ale żadne ze nie wolno przez 6 mies nic ćwiczyć.

Np:

https://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/porod-i-polog/cesarskie-ciecie/cwiczenia-po-cesarce/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 18:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie muszę ci niczego udowadniać ani podawać źródeł. Mam wiedze od najlepszych specjalistów. A Ty możesz sobie robić co chcesz bo mnie kompletnie czyjes ciało nie obchodzi A tymbardiejj ludzi którzy szukają wiedzy w Internecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 18:50

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ja jestem po 2.cieciach i teraz będę mieć trzecie to pozwól że się wypowiem bo mam i wiedzę i doświadczenie w tej materii. A najbardziej mnie śmieszą kobiety po.sn co najwięcej na temat cięć mają do powiedzenia.

Z bliźniakami miałaś to CC? Więc ty też w pewnym sensie wyrażasz się w materii o której nie masz pojęcia .
    Opieka nad dwójką dzieci to nie to samo co jedno, Niecierpliwa sama mówi że jest zmęczona i chciałaby więcej pomocy więc mówię tylko że nie powinna się wahać prosić o to położne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 18:52

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Z tym sie musze zgodzić, bo za każdym razem lekarze mówili 6 mc nie wolno ćwiczyć, dźwigać . Ale ja nie chce sie kłócić. Cesarki miałam w 3 różnych szpitalach i zawsze mówili 6 mc. Teraz nawet mam na wypisie rozpiske co nie wolno

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm ta wiedzę od najlepszych specjalistów hahah Nawet nie masz pojęcia kobieto o czym mówisz. Jakim szerokim pojęciem są "ćwiczenia". Istnieją nie tylko ćwiczenia aerobowo czy siłowe :D Są również np oddechowe, ćwiczenia mięśnia dna miednicy itd. więc nie wiem dlaczego się tu wyklocasz i usilujesz wmawiac jakies bzdury o 6 miesiącach. Czyli nie można ruszac rękami wcześniej? :D Chodzić tez nie, chód spacerowanie to tez ćwiczenia :D Najlepiej sie chyba położyć i lezec pół roku :D Ciekawe jak przy 5 dzieci :D Pozjadalas chyba wszystkie rozumy :)

Myślę ze najlepiej zasiegnac rady fizjoterapeuty tak jak pisałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy ty rozumiesz że położna nie jest służąca ?? Ludzie ogarnijcie się ! Na oddziale jest srednio 30 pacjentek i kilka po operacji A położne 2 albo 3 mają się rozdwoic ? Kto chciał dziecko matka czy położna ? Więcej empatii i zrozumienia dla ludzi którzy na codzień mają tam ciężka harowke i same bezczelne i roszcxeniowe pacjentki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Mhm ta wiedzę od najlepszych specjalistów hahah Nawet nie masz pojęcia kobieto o czym mówisz. Jakim szerokim pojęciem są "ćwiczenia". Istnieją nie tylko ćwiczenia aerobowo czy siłowe :D Są również np oddechowe, ćwiczenia mięśnia dna miednicy itd. więc nie wiem dlaczego się tu wyklocasz i usilujesz wmawiac jakies bzdury o 6 miesiącach. Czyli nie można ruszac rękami wcześniej? :D Chodzić tez nie, chód spacerowanie to tez ćwiczenia :D Najlepiej sie chyba położyć i lezec pół roku :D Ciekawe jak przy 5 dzieci :D Pozjadalas chyba wszystkie rozumy :)

Myślę ze najlepiej zasiegnac rady fizjoterapeuty tak jak pisałam.

Nie chce okazywać palcem.kto udaje że jest najmądrzejszy A wiedzę ma od doktora gogle. Masz wykształcenie z zakresu fizjoterapiii? Bo jak widzę jesteś kolejna głupia.madra mamuska bez komplementarnej wiedzy. Tyle w temacie. Nie będę dyskutować z kimś kogo wiedzą jest na żenująco niskim poziomie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawjoszka

Nie rozmieszaj mnie. Cięcie to jest cięcie kazde wygląda tak samo nie zależnie ile dzieci wyjma z brzucha. A inna rzeczą jest opieka

• Rene Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziś odebrałam wyniki córki i syna i mamy pneumocystis carini dodatni klasa IgG i toxocara wynik dodatni:-(

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Nie chce okazywać palcem.kto udaje że jest najmądrzejszy A wiedzę ma od doktora gogle. Masz wykształcenie z zakresu fizjoterapiii? Bo jak widzę jesteś kolejna głupia.madra mamuska bez komplementarnej wiedzy. Tyle w temacie. Nie będę dyskutować z kimś kogo wiedzą jest na żenująco niskim poziomie.

A ty masz wykształcenie z fizjoterapii? Jakiekolwiek masz wykształcenie? Potrafisz tylko powtarzac zaslyszane gdzieś głupoty.

Tak. Na marginesie to w internecie istnieja również rzetelne źródła a nie tylko wikipedia :P

Swoją drogą ciekawe skąd ty bierzesz swoje rewelacje :D Cesarka kazda to to samo, pewnie jak i ciąża. Pojedyncza czy blizniacza czy trojacza, cisza to ciaza dziecko w brzuchu nie :D

Jak ktoś źle wybrał zawód położnej to niech go zmieni. Nikt nikogo nie zmusza do pracy w tym zawodzie. Ale skoro juz sie podjęły to chyba moglyby wykonywac swoja pracę? Czy tez nie?

P. S Ja dostałam z racji cc osobny pokój, dlatego bo byłam po cc. I biegaly kolo mnie bo byłam po cc. Tak tak to sie odbywa w krajach cywilizowanych a nie na dzikim zachodzie gdzie ty rodzilas samari :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc miałam cały połóg nakaz nie dźwignia więcej niż 5kg. Do tego miałam plastry naklejone przez 3tyg non stop specjalne po cc.
    Stosowałam się do zaleceń i na usg po połogu (6tyg) usłyszałam, że blizny wogólę nie widać, macica pięknie zagojona jakbym wogólę cięcia nie miała i mogę nawet już zachodzić w ciążę, a ćwiczenia 3msce po cc.
    Tak też zrobiłam, a 30mscy po cc urodziłam naturalnie z piękna, grubą i ciągłą blizną :)

puszek369, Lavendova lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova. Ja miałam cc w najbardziej polecanym do tego zabiegu szpitalu w Krakowie. Po cc byłam w sali pooperacyjnej z 3 innymi babkami. Następnego dnia po pionizacji poszłam na salę jakieś 7m2 (plus 2m2 łazienka) z babką po sn.

P.s. podaj szpital gdzie miałaś cc, bo ten opis brzmi kusząco :) A jak mają 2 menu do wyboru to wogólę mogę się dać pociąć po raz drugi dla takich luksusów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 20:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowe

Dla twojej informacji mam 2 kierunki studiów ukończone wraz z dyplomem i zarządzam w bardzo dużym zakładzie jeśli interesuje Cię moje wykształcenie.

A jeśli ty nie masz o czymś bladego pojęcia to poprostu zamilcz A się nie kompromituj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 20:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiłam o źródło. Skoro nie mam pojęcia to może bym się czegoś nauczyla dowiedziala poszerzyła wiedzę :D I reszta dziewczyn tu obecnych które będą mialy cc również by skorzystała. W odpowiedzi dostalam tylko jakis smutny wywód niemerytoryczny zupełnie. Nie masz źródła to trzeba było to napisać a nie kazac mi zamilczec :D Sama zamilcz a najlepiej wróć z linkami do źródeł :) :)

Swoją drogą ciekawe podejście tylko trochę sprzeczne. Po blizniaczej cc pacjentka nie ma prawa prosic o pomoc położnych ale ćwiczenia może dopiero po pół roku :D
    Czyli opieka nad dwojka noworodkow po cięciu, wstawanie do nich przewijanie noszenie odkladanie przystawianie do piersi itd nie wymaga wcale wysilku tak :D

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to było takie miłe miejsce ...

Rene a co to w praktyce oznacza bo ja z łaciny słaba jestem

kark, Basik83 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ