X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendowa to fajny ten szpital :P przy Wiktorze i Kindze sale dwuosobowe, przy Nadii sala 6 osobowa, a teraz w Krakowie sala 3 os.

Dziewczyny powtórzę spokojnie...

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    A to było takie miłe miejsce ...

Rene a co to w praktyce oznacza bo ja z łaciny słaba jestem
    Juz pisze:-)
    Pneumoniae carini to patogenem wywołujący pneumocystoze czyli grzybicę płuc a toxocara to inaczej glista psia

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jadę do przychodni po recepty na leki jak się okazało w przypadku gdy jeden z domowników jest zakażony toxocarą to leczyć się muszą wszyscy z domu.Jest jeden problem leki na tego pasożyta nie można podać niemowlęciu który ma wagę poniżej 10 kg mój Patryczek waży tylko 6750g no może troszkę więcej wazony był kilka dni temu.

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene a co to oznacza?
    Kark to jeszcze troszke do wizyty

Niecierpliwa przecudne sa maleńkie.

Co do cc ćwiczeń mi polozne w szpitalu tez zabronily nosic tylko tyle co waga dziecka.dostalam malego dwie godz po cieciu.

Ćwiczenia wg uznania ale bez szarpanja.

Wiec wedlug mnie nie ma co się żreć wszedzie jest inaczej kazdy organizm jest inny a podejscie typu ja wiem najlepiej wydaja mi sie tu zbędne.naprawdę są wieksze problemy niż kłócenie sie na forum.

Nikt tu nikogo na siłe nie trzyma.

A wg mnie niecierpliwa bynajmniej na poczatku powinna dostac poomoc przy blizniaczkach.

A tak pozatym moje drogie Jasiek skonczy za 4 dni roczek ło matko impreZy robimy na dwa razy 26-27.01. Msza 27.

A tak to albo czekam na @ albo na II hehhe.

kark, inessa lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene juz doczytalam przewalone.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka to dalej jest fajne miejsce tylko z odrobina pikanterii hehhee.

pawojoszka, inessa lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Rene współczuję grzybicę w organizmie ciężko się leczy mój brat miał tylko w przewodzie pokarmowym ,lekarze w tedy stwierdzili że to już zawsze będzie problem ze tego się całkiem nie wyleczy ale to było 30 lat temu do tej pory pewnie jest już inaczej. Z tymi pasożytami to tak jest że leczy się wszystkich u nas tylko jednemu znaleźli glistę ludzka i wszyscy dostali leki oprócz najmłodszych bo niby lekarz stwierdził że te leki nie obciążają i zawsze daje się od razu wszystkim ,ale nie wolno dzieciom poniżej 2 lat. Zdrówka dla was.

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie :-) :-) .

Co tam u Was ?.

Niecierpliwa Jak tam się czujesz , jak Twoje córeczki ? .

Ale mnie rozłożyło dajcie spokój , leje mi się okropny katar i non stop muszę z chusteczkami chodzić , noce nie przespane bo katar zatyka mnie w nosie , malutki też się kręci już mam dość , niech mi to szybko przejdzie oczywiście domowe sposoby piję syrop z cebuli , herbatę z miodem i cytryną i się wygrzewam . Dziś Gabrysia ma przedstawienie i nie wiem co mam zrobić mąż nie może z pracy ciągle się zrywać , wczoraj spotkałam taką ciocię mojego męża ale oczywiście ona wiecznie zajęta , już nie raz tak było że musiałam iść do lekarza a ta nagle że nie może przyjść za taką pomoc to ja dziękuję . Gabrysia salę ma na górze trzeba wejść po schodach a Ania mi nie usiedzi oj ciężko będzie wszak będzie też Marysia ale zaraz zobaczy zabawki , a podczas przedstawienia nie można się bawić zabawkami gdyż są już schowane , jeszcze ma być poczęstunek dane przedstawienie będzie o 15.30 to za nim to wszystko się skończy to po 16.00 będę w domu lub dalej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 09:12

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik to kiedy planujesz testować o ile oczywiście @ nie zawita?
    A gdzie będziecie robić roczek?
    U nas jeszcze trochę czasu mamy ale już muszę pomyśleć czy w domu czy np na sali zabaw.

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene my w domu roczek Jaśkowi robimy.

Co do testowania to jakoś na dniach chyba ze coś mnie tknie wczesniej.

Szczesliwa zdrowka.

Szczęśliwa Mamusia, kark, inessa lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik to trzymamy kciuki i czekamy na Ciebie :D

Rene, no przekichane. A jakie miałaś objawy, że akurat takie badania zrobiliście?

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Matko Rene współczuję grzybicę w organizmie ciężko się leczy mój brat miał tylko w przewodzie pokarmowym ,lekarze w tedy stwierdzili że to już zawsze będzie problem ze tego się całkiem nie wyleczy ale to było 30 lat temu do tej pory pewnie jest już inaczej. Z tymi pasożytami to tak jest że leczy się wszystkich u nas tylko jednemu znaleźli glistę ludzka i wszyscy dostali leki oprócz najmłodszych bo niby lekarz stwierdził że te leki nie obciążają i zawsze daje się od razu wszystkim ,ale nie wolno dzieciom poniżej 2 lat. Zdrówka dla was.
    Tu się zgadzam ciężko się to cholerstwo leczy i jedno i drugie.Z ta pneumocystozą to jest problem że na wyniki długo się czeka;-( mój synek od 10.09 do mniej więcej połowy grudnia był na antybiotykach w tym czasie był 3 razy hospitalizowany jeden pobyt trwał 3 tyg dwa po tygodniu.Miał robionych mnóstwo badan i nic nie wychodziło a i leki tez nie pomagały zbytnio zmieniane miał kilka razy po którymś w końcu ruszyło i zaczął zdrowie.Badania na pneumocystoze pobrali mu na samym końcu co już był prawie zdrowy i wyszło ze przechodził. Tylko szkoda że nie miał tych badań robionych wcześniej z drugiej strony też nie robią takich badań na dzień dobry jak dziecko przychodzi z zapaleniem płuc.U nas zaczęli od tych podstawowych badań gdy nic nie wychodziło to szukali dalej a przy okazji wykryli astmę:-(
    Plusem tej sytuacji jest to ze gdyby znów zachorował to lekarz prowadzący będzie wiedział od czego zacząć leczenie

kark lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Basik to trzymamy kciuki i czekamy na Ciebie :D

Rene, no przekichane. A jakie miałaś objawy, że akurat takie badania zrobiliście?
    Mały od września cały czas miał kaszel duszności i ciągle zmiany osluchowe w płucach i oskrzelach które nie przechodziły pomimo leczenia antybiotykami w badaniach nic nie wychodziło pomimo utrzymujących się zmian wiec stwierdzili że to może być pneumocystoza.Jak lezelismy w szpitalu to wszystkie dzieci leżące z nami z zapaleniem płuc zdrowialy,wychodziły do domu a ja cdziennie po obchodzić słyszałam że dziecko nie kwalifikuje się do wypisu

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik kciuki za testowanie
    Szczęśliwa mamusia dużo dużo zdrówka
    Kark jak się czujesz

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, to już wszystko rozumiem :) Pytałam, bo u nas znowu syn od prawie 2.5 roku poniżej 3 centyla z wagą i wzrostem, milion badań i specjalistów i nic.

Super się czuję, aż za dobrze :P A dziś zaczynam 6tc :D

Szczęśliwa Mamusia, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrego dnia kazdej z Was życze :)

Rene, Basik83 lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domu! Czekam na wypis. Jestem przeszczęśliwa :) w domciu się zrelaksuję :) tzn psychicznie i fizycznie zresxtą też trochę. Nie znoszę szpitali :) od dzisiaj mamy w domu gości (szlag mnie trafia z tego powodu) na tel nie lubie pisać. W poniedz.na spokojnie Wam wszystko opisze. A jutro zobaczę występy dzieci :)

Szczęśliwa Mamusia, Basik83, kark, pawojoszka, inessa, Aga9090 lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa O jej jak super , na pewno Twoje dzieci czekają na Ciebie i swoje nowe rodzeństwo . Już macie gości ja to bym z miejsca wygoniła to jest czas dla Was dla Ciebie abyś wypoczęła , a nie jakaś ciotka wujek będą nad głową Ci chodzić . Ja mam rodzinę daleko nad czym ubolewam tu do nas nikt na szczęście się nie zwali , wczoraj spotkałam taką ciocię mojego męża już miałam jej o mojej kolejnej ciąży powiedzieć , ale nie powiedziałam zaraz by zaczęła że po co nam tyle dzieci itp a sama urodziła 4 synów .

• Rene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Rene, to już wszystko rozumiem :) Pytałam, bo u nas znowu syn od prawie 2.5 roku poniżej 3 centyla z wagą i wzrostem, milion badań i specjalistów i nic.

Super się czuję, aż za dobrze :P A dziś zaczynam 6tc :D
    Ciesze się że dobrze się czujesz oby tak dalej :-)a z którego miesiąca jest Twój synek i ile waży

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Idziemy do domu! Czekam na wypis. Jestem przeszczęśliwa :) w domciu się zrelaksuję :) tzn psychicznie i fizycznie zresxtą też trochę. Nie znoszę szpitali :) od dzisiaj mamy w domu gości (szlag mnie trafia z tego powodu) na tel nie lubie pisać. W poniedz.na spokojnie Wam wszystko opisze. A jutro zobaczę występy dzieci :)
    Suuuper:-) w domu najlepiej

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ