X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my kupiliśmy dom z ogrodem 40ar, w którym... Od 6 lat nikt nie mieszkał :/
    Także ogród zapuszczony, ale np mieliśmy ten niby skalniak (a na skalniaku iglaki, berberysy i juki o.O), obok niby drugi na podwyższeniu z jałowcem 4m pośrodku, a wokół juki i berberysy.
    W sadzie zapuszczone maliny, 2 wiśnie plus rośliny owocowe dzikie i nie rodzące nic.
    Także trochę nam zajęło, szczególnie te "sklaniaki"... Najgorzej z jukami, już 3ci rok, przekopałam kibiki ziemi, smaruję listki roundapem i chwastosem, a dziadostwo dalej wyrasta co jakiś czas :/ :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark My to na polu mamy pełno chwastów mąż już nie wie czym to dziadostwo zwalczyć , to jest trawica zawsze się pyli wynasieni nie daleko naszego pola leżą dwie działki od których to wszystko idzie wynasienia się . I walczymy z tym jak z wiatrakami :-\ .

Jestem właśnie na krzywej cukrowej jakoś to paskudztwo wypiłam Dominik szaleje w brzuszku , rano to aż rozwolnienia dostałam z tego wszystkiego pewnie z tego stresu , już z palca mi pobierali siedzę i czekam do 9 na pierwsze pobranie wyniki dopiero jutro będą później pewnie w necie jakoś koło południa albo i dalej na razie dobrze się czuję .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa dobrze Cię rozumiem :/
    M w zeszłym roku spryskał w trawnik zamiast chwastosem to roundapem i to MIESIĄC PRZED KOMUNIĄ! Szybka akcja z glebogryzarką, sianie trawy i w międzyczasie posiały się nam z pól obok chwastnice :/
    Żadne opryski, nic nie pomogło. Jak trawa wyrosła i była już gruba to na kolanach jechałam i ręcznie 2 razy z korzeniami wyrywałam, inaczje dzidostwo się tylko rozprzestrzeniało :/
    Ale teraz trawniczek bajka, co kto u nas jest to pyta jaka trawa, czym nawozimy itd, bo jest piękna, zielona, gęsta, jak z katalogów :D

Jejku, współczuję tej glukozy :(
    Siedź tam grzecznie i w razie jakiś zaworów głowy od razu wołaj babki!
    Ja nie zamierzam pić. I tak jestem na diecie cukrzycowej od pozytywnego testu, więc wynik byłby niemiarodajny, musiałabym min chyba 2tyg na normalne jedzenie wrócić, a wtedy cukry mam ponad 100 :/ :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 09:00

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark Nie dziękuję póki co dobrze się czuję , Dominik szaleje w brzuszku po tej glukozie już mnie po kuli za godzinę drugie podejście i do domu .

kark, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Szczesliwa Mamusia wspolczuje glukozy ale jak trzeba to trzeba. dacie rade a i najwazniejsze aby wynik byl dobry :)
    A co do wozka my kupilismy z firmy Safety wozek Tandem spacerowy ale z tylu mozna rozlozyc dziecku siedzisko na plasko i wyglada to jak gondola z wszystkich stron jest osloniety. Nie pisze dokladnej nazwy bo widze ze juz sa nowe nazwy - nowe wozki. A kola sa pompowane i jest b.zwrotny tak ze jak wjechalismy do naszej malenkiej kuchni w bloku okrecic go moglismy wokol wlasnej osi. A to firma z koncernu ktory produkuje np.wozki i foteliki Maxi Cosi.
    Pozdrawiam cieplo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa Moja droga jakoś przetrwałam tą glukozę , po 10.30 wyszłam z lab od razu jak wyszłam to poszłam do sklepu i kupiłam soczek i dużo bułek ;-) . Wózek u nas to temat tabu , ale ja tak mam że jak sobie coś postanowię to tak zazwyczaj jest , muszę tylko męża do tego przekonać bo on wiecznie marudzi i nosem kręci B-) .

inessa, Lili90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;-) :-) .

Co tam U Was słychać ?.

Wczoraj mój mąż wydrukował mi wyniki badań jutro je z Panem ginem moim omówię ;-) , po co w necie nie potrzebnie sprawdzać ja zawsze z ginem to konsultuję . Najważniejsze że już nam to okropne badanie za sobą . Ania dziś jest nie do wytrzymania chodzi marudzi , płacze nie wiadomo czego chce B-) . Jej u nas na majowym wątku tu na bbf dwie z nas są już w szpitalu i u obydwu skurcze się piszą :O :O jestem normalnie w szoku jedna jest w 29 tc i druga podobnie , ta druga to nawet kanał szyjki macicy ma już otwarty :O :O i skurcze cały czas się u niej piszą jej uświadomiło mi to że muszę brać się w końcu za wyprawkę niby nic takiego a nie wiadomo co kogo czeka , na nic negatywnie się nie nastawiam ani nic sobie nie wmawiam ale jak coś lepiej mieć chociaż torbę spakowaną bo nic kompletnie nie mam a niestety lista zakupów i wydatków jest ogromna .

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia w tym zawodzie trudno znaleźć pracę, przynajmniej w mojej okolicy. gdybym nie załozyła własnej firmy, to nie pracowałabym w zawodzie. Nawet jeśli uda się znaleźć pracę to raczej w biurze architektonicznym, a ja zwiariowałabym, gdybym tylko siedziała za biurkiem i wyłącznie prohjektowała. Z moje pracy najbardziej lubie grzebanie w ziemi :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to ja mam pytanie :)
    Thuje szmaragd w rzędzie, sadzone na wiosnę 2018. Część jest zielona i ładnie rośnie, a niektóre są od 2 miesięcy po wkopaniu zażółcone i nie rosną... Np jest 12 thuj zielonych, a potem 3 karzełki zażółcone, potem 8 kolejnych fajnych i znowu 4 żółte. Były cholernie mocno podlewane (nawet nie chcę myśleć o tych kubikach :/ ), jak zaczęły żółknąć to sypałam nawóz do iglaków.
    Myślisz, że do kosza z nimi czy zaczekać jeszcze do lata?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś moje drogie tak na szybko nie dawno co wróciłam z wizyty , nie miałam niestety USG :-\ badał mnie ginekologiczne i sprawdzał stan szyjki , mówił mi że to bardzo ważne i lepiej jak coś dmuchać na zimne szyjka zamknięta na cztery spusty , wyniki w porządku , kolejna wizyta za 2 tygodnie i to w Niedzielę 10 Marca , 9 Marca ma jakąś tam konferencję i przyjmować będzie w Niedzielę no oki co to za różnica czy to Sobota czy Niedziela ;-) . Już mi zapowiedział że będzie to już 30 tc :O :O i będziemy mierzyć , i sprawdzać czy odpowiednio co do tygodnia ciąży dziecko przyrasta .

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dobrej slonecznej niedzieli zycze :)

Wysłany: 24 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark moim zdaniem do kosza :( skoro rosną w rzędzie i częśc jestzielona i rośnie a część nie, to nie jest wina podłoża że np maja za mokro/sucho, czy nie włąściwe ph. Najprawdopodobniej nie przyjęły się, bo np miały uszkodzone korzenie, zostały niedawno wsadzone do doniczek i nie zdążyły się przyjąć itd. Jeśli chcesz, to może wykopać jedna z nich i sprawdzić, czy korzenei sa w ogóle białe. MOżesz je przyciąć i spradwzić ich kondycję. Jeśli będą brązowe i suche, to na pewno nic z tego. Moim zdaniem skoro nie ruszyły w ogóle po posadzeniu, to wina szkółki, nie zdązyły sie przyjąć w doniczce

kark lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to się pobawie z łopatą :D Akurat mamy z tyłu ogrody zostawione 80 sztuk niby na podrosniecie i sprzedaż za kilka lat z zyskiem, także nic się nie dzieje :)

Ja się muszę pochwalić - kupiliśmy łóżko piętrowe dla dzieciaków. Używane z materacami 80x190, ze schodami za 550zł :D Jak złożymy to wrzucę fotke ;)
    Do wymiany mamy jedną małą płytę, bo jest zniszczona, więc pewnie dodatkowo 20-30zł na to pójdzie, ale i tak super, bo nowe są po 2100 bez materacy.

Szczęśliwa Mamusia, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaczynamy 12tc :D

Szczęśliwa Mamusia, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    My dzisiaj zaczynamy 12tc :D

O jej już 12 tc :O ❤️ za szybko lecą te tygodnie u mnie zaraz będzie 29 tc ❤️❤️ :O :O .

Hej hej ;-) .

Witam się po weekendzie ale mój Pan gin mnie zaskoczył , otóż tam Mi mówi że kolejna wizyta za dwa tygodnie i potem tak powiedział do Mnie : to co kochanie widzimy się za te 2 tygodnie a ja zdębiałam , no w szoku byłam ciekawa jestem czy jego żona nie jest o takie rzeczy zazdrosna , ja to wręcz skrępowana się czułam i tak nie swojo , wszak prowadzę u niego moją kolejną ciążę i znamy się już trochę mi to tam nie przeszkadza , ale jakoś tak mimo tego tak nie swojo z tym się czuję . Byłam dziś z Anią na kontroli u pediatry naszej niestety poprawy brak :-\ , i mamy zastrzyki :-( biedna moja chyba z tego wszystkiego ma " syndrom białego fartucha " po ostatnich szczepieniach wręcz jak diabeł do święconej wody tak jest u pediatry , wyrywa się płacze mi ją ciężko utrzymać nawet nie chce się dać osłuchać i tak jest za każdym razem , jak ją tego oduczyć to nie wiem :-\ a jest mi ciężko z nią tak się siłować . Samopoczucie ogólnie oki Dominik strasznie się kręci noce nie przespane plecy cały czas mnie bolą :-\ .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też najmłodsi chorują :/ Chociaż szczerze powiem, że teraz dajemy neosine i jest super. Po 2 dawkach brak gorączki, tylko ten kaszel mokry jest.
    Szczęśliwa dokładnie, tak jak to pisałam to sobie pomyślałam, że te kilka miesięcy temu pisałam, że znowu nie wyszło, że przyszła @, a tu już 12 tydzień leci :D

Wysłany: 25 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark super z tym łózkiem, naprawdę okazja a jak szybko pykło te 12 tyg :)

kark lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c1f38c2ab0871718med.jpg
    Takie łóżko ;) Jeszcze dolna szuflada też jest wzmocniona, więc można kupić materac i 3osobowe łóżko by było :) Ale materace są przeogromne... Niby pianka, ale 20cm grubość :O
    M się nie podoba barierka stalowa i chyba też zamówimy jakiś kawałek żółtej płyty i zrobimy na całą szerokość na górę :)

inessa, Szczęśliwa Mamusia, NiecierpliwaOna, Basik83, pawojoszka, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-) :-) .

No to witamy się z Dominikiem w kolejnym tc a to już 29 :O :O ❤️ ❤️ , za szybko ten czas przemija . Ania mi w nocy zwymiotowała :-( już mam czasami tego wszystkiego dość , nie wy sypiam się plecy ciągle mnie bolą i też ani siedzieć ani leżeć już nie wiem co to znaczy się wyspać . Dziewczynki zaprowadziłam dziś do przedszkola i szkoły Ania grzecznie się bawi mogę chwilę odpocząć i coś zjeść ;-) . Muszę w końcu zacząć cokolwiek gromadzić już 29 tc a ja daleko za murzynami B-).

inessa lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark super to łóżko! :) Płyta chyba będzie lepie wyglądała niż barierka i chyba taka bezp;ieczniejsza, nie wiem :) tak, czy inaczej łóżko super!

kark lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ