X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj urodził się 4.09.2019 o godz. 12.16, waga 3320 g i 55 cm. Narzekaliśmy się na to cc, ale wszystko ok, ja już śmigam i to chyba nawet lepiej niż poprzednio. Mały jest cudny, podobny do brata, uczymy się cycolic i chyba niezle nam idzie.

Natalia05, Jagodzianka19, Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 września 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot gratulacje,wypoczywajcie sobie .

cf409fc7e7.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot gratuluję narodzin synka 😍 niech zdrowo rośnie 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    Mikołaj urodził się 4.09.2019 o godz. 12.16, waga 3320 g i 55 cm. Narzekaliśmy się na to cc, ale wszystko ok, ja już śmigam i to chyba nawet lepiej niż poprzednio. Mały jest cudny, podobny do brata, uczymy się cycolic i chyba niezle nam idzie.

Piękna data ❤❤❤ gratuluję synka❤❤, wracaj szybko do pełni sił 😊.

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:36

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark A to teraz małemu żółtaczka wyskoczyła , jak leżałam w szpitalu to jedna Pani po CC, leżałam z nią na sali miała już wypis w ręku , a tu bach żółtaczka i musieli naświetlać a to w szpitalu jesteście czy w domu?.

Ledwo żyję poprosiłam dziś szwagierkę czy może z Anią zostać zgodziła się na szczęście 😀, na szczepienie dziś z Dominikiem szłam i jeszcze w szkole u dziewczynek mi się zeszło bo a to jedna Pani chce rozmawiać , druga też i jeszcze poszłam na świetlicę 😊 i muszę później jeszcze raz iść bo nie wzięłam drugiej kartki 🙈🙈🙈🙈 . Biedny mój jak płakał 😔 spał jak przyszłam do pediatry i musiałam go rozbudzić 😔 mały waży równe 8000 gram 🙈🙊🙉 strasznie się kręcił , powiedziałam naszej pediatrze o tym że mały ciągle się nogami odpycha i to strasznie mocno aż pupą wali i ona Mo że on będzie teraz tak się kręcić jak bączek 😁😀😀 , wspomniałam również że ciągle się ślini a ona że zęby już mu mogą wychodzić 😱🙈🙊🙉 . Trzy razy był kuty 😔😔😔 kolejne szczepienie 27 Września.

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Moja corka dzisiaj 13 miesiecy skonczyla i 9 kg wazy 😀😀😀

Kazde dziecko inne. Moja mlodsza na 2. urodziny w koncu dobila do 10 kg. Na bilansie dwulatka miala tez cale 6 cm mniej wzrostu niz jej starsza siostra na tym samym etapie.

Ciekawa juz jestem ogromnie jaka bedzie trzecia siostrzyczka!

Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Jezu, szczęśliwa 3 miesiące i 3kg 😵😵😵?! Moje wszystkie 9kg na roczek ważyły 😂

Wypisani byliśmy w niedziele, we środę się zażółcił i od wczoraj szpital. Dziś rano z tej maszynki wyszło 12.5, bilirubiny jeszcze nie ma z krwi. Napewno do jutra i tak będziemy, bo pediatra na jutro rano znowu bilirubine zleciła z krwi.

Sama jestem w szoku , chyba w tym mm śmietanę dają aż strach pomyśleć ile będzie ważył pod koniec Września 🙈🙈🙈🙈.Już coraz bliżej do 15 Września już chciałabym mieć to za sobą te chrzciny małego 😊, jutro idę do ginekokoga aby tam mnie obejrzał i przy okazji cytologię zaliczę matko dzwoniłam się zapisać na wizytę i koszt założenia tej wkładki domacicznej to 430 zł plus wizyta 130 😱😱😱😱 , matko ale kasy ja myślałam że o pojadę założy i tylko za wizytę zapłacę te 130 zł a tu aż tyle pieniędzy szykować trzeba 🙈🙈🙈.

Oby żółtaczka szybko zleciała , ta z krwi jest najbardziej wiarygodna podobno 😊.

Laurka U Ciebie bliżej jak dalej😊, jeszcze trochę i powitanie wasza córeczkę ❤.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 15:28

tere-fere lubi tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tere-fere wrote:
    Ja też już o chrzcinach myślę, przeglądam oferty restauracji w pobliżu, myślę nad terminem. Chrzestnych wczoraj chyba w szpitalu ustaliliśmy 😅 Nie gadaliśmy o tym nigdy na poważnie, a wczoraj tak zapytałam, M zaproponował, ja się zgodziłam, także do przodu 😉

Szczęśliwa pomysl o tym inaczej - ochrona za 590zł na ok 5 lat to super niska cena wg mnie. My pewnie więcej na kondomy byśmy dali w tym czasie, a przyjemności 0 🙈
    A co w końcu zakładasz? My z M zdecydowalismy się na tą miedzianą, na wizycie po połogu będę gadać z moją ginką ☺

My mamy tylko jednego chrzestnego , a raczej chrzestną 😊 .
    Masz dużo racji moja droga 😊 , tą miedzianą zakładam już dziś z moim Panem gin odmówiłam co i jak i pod koniec Września idę na montaż wkładki , najlepiej przyjść jak ma się @ nie ważne w którym dniu , czy na początku czy pod koniec ja akurat pójdę na koniec @ 😊 , dziś zrobił mi cytologię 😊 wyniki w następny Piątek 😎 , chyba wszystkie paznokcie zjem ostatnią cytologię robiłam w 2016 roku wszystko wyszło oki żadnych zmian nowotworowych a niestety jestem bardzo obciążona genetycznie prawie wszyscy w mojej rodzinie umierają na nowotwór 😔😔😢 , obejrzał mój wiszący flak i myślał że ja w ciąży jestem 😱😱😱🙈🙊🙉, a to mój tłuszcz 🙈🙊🙉 , muszę ostro wziąść się za siebie i ćwiczyć ale jak mam ćwiczyć jak tam na dole gdzie jest macica mam ten mój zwisający brzuch i pod tym to cięcie , i tam jeszcze coś mnie trzyma szwy pewnie , to wolę tak ostrożnie tam w brzuchu wszystko oki w środku jaki poprzez USG 😊 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 13:20

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ty to nie ściemniaj o jakimś tłuszczu przecież ty chudzinka jesteś daj sobie czas , spróbuj może jakiś pas poporodowy pomaga podtrzymać brzuch i w powrocie warstw brzuszka na miejsce

Laurka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Szczęśliwa ty to nie ściemniaj o jakimś tłuszczu przecież ty chudzinka jesteś daj sobie czas , spróbuj może jakiś pas poporodowy pomaga podtrzymać brzuch i w powrocie warstw brzuszka na miejsce

Poszukam w necie może w sklepie medycznym znajdę 🤔.Dziękuję 😘

kark Tam wszystko jest w porządku nie wiem co tam mnie jeszcze się trzyma ,
    mój Pan gin mówił że wszystko ładnie się zagoiło, i tam macica jest super i gdzie cięcie też jest ładnie .

Natalia zrostów żadnych nie mam bo miałam wczoraj USG i sam oglądał moją ranę, i jest cud malina jak to mój Pan gin ujął 😊. Moja śp mama miała dość taką szerszą sylwetkę nie to że była otyła, ja poszłam w mamę i mam to w genach jej mama i siostry tej mamy mojej mamy też taką posturę miały , będę jeszcze szła pod koniec Września to zapytam się gina co mogę z tym zrobić .

Co do wkładek tych miedzianych to mój Pan gin powiedział że na tyle wkładek tych domaczicznych to żadna z danych Pan nie zaszła w ciążę , i powiedział że jak założy mi to po miesiącu od założenia robi się USG a później co roku 😊.

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Implanty są hormonalne ale jak ktoś może i chce to fajna opcja bo bezpieczniejsze od tabletek . Te wkładki mogą powodować stany zapalne macicy przez co mogą się wrosnąć w ścianę macicy ,poza tym wiadomo że przewlekły stan zapalny może powodować różne reakcje organizmu i w perspektywie czasu przewlekły stan zapalny może prowadzić nawet do nowotworu . No i bywa że właśnie dlatego że endometrium nie jest odpowiednie do zagnieżdżenia to powoduje wczesne poronienia . Powoduje że te dzieciątka które już przecież są nie mogą się zagnieździć i umierają. Wiadomo każdy wybiera co dla niego odpowiednie no i u nas nie jest podwiązanie jajowodów tak dostępne jak gdzieś indziej ale tej wkładki jednak bym się bała.

Szczęśliwa Mamusia, Natalia05 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak mi ktoś mówi że stan zapalny jest normalny i bezpieczny to jakoś mu nie wierzę.
    Z tym implantem to podobno jest najlepsza opcja hormonalna bo jest bezpieczny no i nowoczesne te hormony są a moja znajoma musiała usunąć bo ja mało do depresji nie doprowadził ale podejrzewam że to zadkiem przypadki za to wkładka u niej i ten stan zapalny ,który ponoć taki normalny i bezpieczny spowodował że brzuch jej urusl jakby w ciąży była przebadała się w szerz i wzdloz a to poprostu opuchnięta i powiększona macica po wyjęciu wkładki wszystko minęło .

W sumie to najpewniejszą i najbezpieczniejsza metoda jest ciachniecie nasieniowodów u faceta bo niby dlaczego to my mamy ponosić koszty antykoncepcji często ryzykując naszym zdrowiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 14:51

cf409fc7e7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze temat anty wrocil.
    Nie oszukujmy sie jedyna 100% skuteczna metoda to abstynecja. Takze teges 😉
    Ja kiedys wspominalam, ze w pracy pomagam mlodej mamie, ktora miala 2 dzieci i sama choruje na epilepsje. Zdecydowala sie na implant w ramieniu, bo powiedziano jej, ze starczy na 3 lata. A w ciaze i tak zaszla i nie miala o tym pojecia przez dobre 3 miesiace (bo te implanty czesto powoduja rzadsze okresy lub miesiaczka zanika calkiem) i leki, ktore przyjmowala na padaczke uszkodzily dziecku nerki.

Kto wie moze jedne leki weszly w reakcje z hormonami i stad implant nie byl tak skuteczny jak mial byc? Kto to moze wiedziec? Ja osobiscie nie ufam zadnym implantom, sama nie umialabym sie na cos takiego zdecydowac - wszystko jedno czy miedziane czy inne, to obce cialo w moim ciele.

Ja chyba bede namawiac meza na wazektomie, bo to jest zabieg, ktory sie w 15 minut wykonuje w gabinecie, podczas gdy u kobiet jest to powazna operacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 20:45

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ