Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny_Stay wrote:Hej dziewczyny,u mnie intensywny dzień mialam dziś ginekologa ja raz w roku zawzze chodze na usg i cytologie i wiecie zapytałam jeszcze o dzieci to wiecie co mi powiedział ze "w środku" wsyztsko bardzo dobrze wygląda i że on nie widzi przeszkód na jescze jedno dziecko jeśli bym chciala..... szok.... A byłam u innego ginekologa i kręcił nosem i teraz sama nie wiem ! Czuje ekscytacji i strach jednocześnie.... kurczę co zrobić ??? No już pogodzilam się z tym ze fabryka zamknięta,A tu taki temat się nawinal.... A może jescze skonsultować gdzieś ?
_Stay, Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny_Stay Jak jest taka szansa to bierz męża w obroty 😉 , i może coś zaowocuje ❤️ , albo porozmawiajcie razem o tym to już wasza decyzja 😊 . Może tamten gin jakoś źle Cię prowadził itp to lepiej chodź do tego co byłaś powiedz mu całą historię no i decyzja już należy do Was 💪😁.
Ja mam taką znajomą co chorowała na nowotwór i urodziła w 2017 , 2018 , 2019 dzieci poprzez CC , ona mieszka zza granicą i jeszcze chcą mieć jeszcze jedno ale wolą już poczekać ze względu na jej stan zdrowia , mam też taka koleżankę co miała 5 CC_Stay lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStay może dlatego, że przy każdej kolejnej cesarce wzrasta niebezpieczeństwo wrośniecie łożyska w blizne po cc tak jak u mnie. Ale to nie zdarza się aż tak często. Ja jestem po 4 cesarkach i laparatomi. Laparatopie miałam w pionie w 12 tc w czerwcu 2018, cc w tym samym miejscu w listopadzie 2018 i 3 cięcia w satdardowym miejscu w 2008 2012 i 2013. Podczas 3 cc dowiedziałam się, że mam pełno zrostów na macicy. Lekarz musi dokładnie sprawdzić czy nie ma jakiś zrostów przed podjęciem kolejnej ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 09:58
Szczęśliwa Mamusia, _Stay lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
Dobrego dnia Wam zycze
Ale duzo pisalyscie az ciezko doczytac
Stay ja bym porozmawiala z mezem co dalej robic i jak macie zielone swiatlo to dzialac jak jeszcze marzycie o dziecku
Ja mialam 2 CC i co lekarz to inna teoria tylko ja mam b.duzo chorob no i po przrjsciach no i ciaze dosc ciezkie.
Czytalam niedawno artykul,ze to w Polsce tak sie panikuje idnosnie CC za granuca jest zupelnie inne podejscie. W ktoryms z panstw skanynawskich nie pamietam ktorym jest babka co miala 10 CC i jest ok. Wydaje mi sie,ze wszystko tez zalezy od organizmu kobiety i jak wyglada macica po cieciach no i jakie przerwy sa pomiedzy choc to tez akurat nie zawsze jest wskaznikiem.
A co do pomocy od dziadkow przy dzieciach to my nie mamy akurar takowej moi rodzice mieszkaja 100 km od nas a tesciowa mieszkala z nami teraz osobno ale nie czuje takiej potrzeby,ze tak powiem mimo,ze dogadujemy sie i widac,ze kocha wnuki
A mieszkamy w miasteczku w bloku ale mamy akurat cisze i spokoj bo daleko od glownych ulic i dobrze bo latem przez miasto jedzie pelno aut nad morze a mieszkamy w puszczy pieknie tu jest. Do tego mamy dzialke na ROD to od wiosny do jesieni duzo czasu tam spedzamy.Szczęśliwa Mamusia, Natalia05 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle pogoda jak oglądałam wczoraj pogodę to na być nawet plus 13 stopni 😱😱 , i to w Lutym tyle po świecie chodzę i nie pamiętam aby Luty był aż tak ciepły .
Dziś ostatni dzień rehabilitacji w następnym tygodniu mam mieć ćwiczenia w Środę , Czwartek i Piątek oczywiście trzeba za nie zapłacić 120 zł 🤦 nic tylko zarobku szukają niestety nie widzę żadnej poprawy ciągle ból promieniuje mi na nogę a wczoraj jak byłam na rehabilitację i taka Pani rehabilant robiła mi masaż laserem i powiem wam że ja tego nie czułam a inne Panie jak mi robiły to to odczuwałam a ta Pani albo jeździła po moich plecach takim urządzeniem do masowania albo nie 🤦, i jeszcze teksty o matko , o losie , o Boże mój kochany 🤦 gdzie ja poszłam a już tyle kasy poszło a jeszcze w szkole muszę złożyć opłaty 60 zł na dziewczynki do syna szkoły niby nie wielkie pieniądze ale już połowa poszła ☹️ . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny_Stay wrote:Powiem wam dziewczyny że mój ginekolog sam.robil mi 3 cc,trwało ono najkrócej że wszystkich i jak pytałam to mówił że nie przypomina sobie żeby podczas operacji miał szczególny jakis stres więc chyba nie jest aż tak źle bo inaczej by to mówił swiezo po cc ? Hmmm..
On ogółem jak słyszy cesarka to ma jakiś wewnętrzny niepokój zauważyłam,a ginek z wczoraj mowi ze on robił i 5 i 6 cc ,trochę mnie zatkało w sumie i już teraz to sama nie wiem co myśleć 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
I mówił ze w środku jest wsyztsko dobrze, blizna że jest gruba i nie ma czym się martwić. Ehh
Może sontroluj gdzieś może dziewczyny bardziej Ci poradzą gdzie u fizjoterapeuty czy jakiegoś innego lekarza czy rzeczywiście jest wszystko z blizna ok i jeszcze do tego gina pójdź powiedz wszystko co i jak swoją historię może Ci wszystko wyjaśni przebada Cię jakoś poprowadzi trzymam mocno kciuki ✊.
_Stay lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja pierdziu, jak cisza to cisza a jak się rozgadacie,to godzinami muszę nadrabiać
Dzięki za życzenia dla Twixów
Ja też jestem anty skóra
Pralkę mamy Samsung ekobubble 8 kg
Jeśli chodzi o kolejną ciążę i dziecko,to ja myślę że skoro lekarz stwierdził że jest ok,to działajcie tak naprawdę w tym temacie tak niewiele zależy od nas są pary,które mają 2-3 dzieci i mimo zdrowia fizycznego i zerowych przeszkód medycznych nie mogą zajść w kolejną ciążę, są przypadki jak mój kiedy szansa na zajście w ciążę jest kinimalnava nam się to udaje bez większych przeszkod i są tacy,którzy zachodzą w ciążę mimo stosowanej antykonceocji- nie ma reguły trzeba robić swoje i czekać na efektySzczęśliwa Mamusia, _Stay, inessa lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia Jeszcze musicie jakiś wytrzymać jeszcze trochę i powitacie waszą córeczkę ❤️ , wyobraź sobie że ja nic nie jadłam a jakiego wielkoluda urodziłam serio nie chciało mi się jeść rano zjadłam i potrafiłam nawet do 12 nic nie jeść no niestety miałam anemię ale na siłę nic nie wpychałam nie chciało mi się jeść wcale jak byłam w 34 tc to ważył 3400 , a położna mi wiesz mówiła że będzie ważyć z 4 kg a tu bank 5100 🤦😱 mojej siostry synek miał niby ważyć 3300 a ważył 3980 i 60 cm długości miał .
Daj nam jak coś znać co i jak mocne kciuki ✊✊ , ja też cały czas o Was myślę ❤️😘.Natalia05 lubi tę wiadomość