X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 15:57

inessa, Aga9090, Natalia05, agjot1979, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 15:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Stay wrote:
    Hej dziewczyny,u mnie intensywny dzień :) mialam dziś ginekologa ja raz w roku zawzze chodze na usg i cytologie i wiecie zapytałam jeszcze o dzieci to wiecie co mi powiedział ze "w środku" wsyztsko bardzo dobrze wygląda i że on nie widzi przeszkód na jescze jedno dziecko jeśli bym chciala..... szok.... A byłam u innego ginekologa i kręcił nosem i teraz sama nie wiem ! Czuje ekscytacji i strach jednocześnie.... kurczę co zrobić ??? No już pogodzilam się z tym ze fabryka zamknięta,A tu taki temat się nawinal.... A może jescze skonsultować gdzieś ?
    To może jednak fabryki nie zamykaj skoro wszystko w porządku 😉😁

_Stay, Szczęśliwa Mamusia, tere-fere lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 15:58

inessa, melisa lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay a moge zapytac dlaczego ten do ktorego zawsze chodzisz nastawil Cie na to, ze to juz koniec?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay bo może ten co chodziłaś do niego przez 8 lat to poprostu głupot nagadal 😉

_Stay, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 04:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Stay Jak jest taka szansa to bierz męża w obroty 😉 , i może coś zaowocuje ❤️ , albo porozmawiajcie razem o tym to już wasza decyzja 😊 . Może tamten gin jakoś źle Cię prowadził itp to lepiej chodź do tego co byłaś powiedz mu całą historię no i decyzja już należy do Was 💪😁.
    Ja mam taką znajomą co chorowała na nowotwór i urodziła w 2017 , 2018 , 2019 dzieci poprzez CC , ona mieszka zza granicą i jeszcze chcą mieć jeszcze jedno ale wolą już poczekać ze względu na jej stan zdrowia , mam też taka koleżankę co miała 5 CC

_Stay lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay może dlatego, że przy każdej kolejnej cesarce wzrasta niebezpieczeństwo wrośniecie łożyska w blizne po cc tak jak u mnie. Ale to nie zdarza się aż tak często. Ja jestem po 4 cesarkach i laparatomi. Laparatopie miałam w pionie w 12 tc w czerwcu 2018, cc w tym samym miejscu w listopadzie 2018 i 3 cięcia w satdardowym miejscu w 2008 2012 i 2013. Podczas 3 cc dowiedziałam się, że mam pełno zrostów na macicy. Lekarz musi dokładnie sprawdzić czy nie ma jakiś zrostów przed podjęciem kolejnej ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 09:58

Szczęśliwa Mamusia, _Stay lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dobrego dnia Wam zycze <3
    Ale duzo pisalyscie az ciezko doczytac :)
    Stay ja bym porozmawiala z mezem co dalej robic i jak macie zielone swiatlo to dzialac jak jeszcze marzycie o dziecku :)
    Ja mialam 2 CC i co lekarz to inna teoria tylko ja mam b.duzo chorob no i po przrjsciach no i ciaze dosc ciezkie.
    Czytalam niedawno artykul,ze to w Polsce tak sie panikuje idnosnie CC za granuca jest zupelnie inne podejscie. W ktoryms z panstw skanynawskich nie pamietam ktorym jest babka co miala 10 CC i jest ok. Wydaje mi sie,ze wszystko tez zalezy od organizmu kobiety i jak wyglada macica po cieciach no i jakie przerwy sa pomiedzy choc to tez akurat nie zawsze jest wskaznikiem.

A co do pomocy od dziadkow przy dzieciach to my nie mamy akurar takowej moi rodzice mieszkaja 100 km od nas a tesciowa mieszkala z nami teraz osobno ale nie czuje takiej potrzeby,ze tak powiem :) mimo,ze dogadujemy sie i widac,ze kocha wnuki :)
    A mieszkamy w miasteczku w bloku ale mamy akurat cisze i spokoj bo daleko od glownych ulic :) i dobrze bo latem przez miasto jedzie pelno aut nad morze :) a mieszkamy w puszczy :) pieknie tu jest. Do tego mamy dzialke na ROD to od wiosny do jesieni duzo czasu tam spedzamy.

Szczęśliwa Mamusia, Natalia05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda jak oglądałam wczoraj pogodę to na być nawet plus 13 stopni 😱😱 , i to w Lutym tyle po świecie chodzę i nie pamiętam aby Luty był aż tak ciepły .
    Dziś ostatni dzień rehabilitacji w następnym tygodniu mam mieć ćwiczenia w Środę , Czwartek i Piątek oczywiście trzeba za nie zapłacić 120 zł 🤦 nic tylko zarobku szukają niestety nie widzę żadnej poprawy ciągle ból promieniuje mi na nogę a wczoraj jak byłam na rehabilitację i taka Pani rehabilant robiła mi masaż laserem i powiem wam że ja tego nie czułam a inne Panie jak mi robiły to to odczuwałam a ta Pani albo jeździła po moich plecach takim urządzeniem do masowania albo nie 🤦, i jeszcze teksty o matko , o losie , o Boże mój kochany 🤦 gdzie ja poszłam a już tyle kasy poszło a jeszcze w szkole muszę złożyć opłaty 60 zł na dziewczynki do syna szkoły niby nie wielkie pieniądze ale już połowa poszła ☹️ .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay to jak jest wszystko ok. To porozmawiaj z mężem. Ja bym tak zrobiła.

Ja się uparłam choć wiedziałam, że mogą być problemy ale u Ciebie jak wszystko ok i chcecie dziecko to czemu nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Stay wrote:
    Powiem wam dziewczyny że mój ginekolog sam.robil mi 3 cc,trwało ono najkrócej że wszystkich i jak pytałam to mówił że nie przypomina sobie żeby podczas operacji miał szczególny jakis stres więc chyba nie jest aż tak źle bo inaczej by to mówił swiezo po cc ? Hmmm..

On ogółem jak słyszy cesarka to ma jakiś wewnętrzny niepokój zauważyłam,a ginek z wczoraj mowi ze on robił i 5 i 6 cc ,trochę mnie zatkało w sumie i już teraz to sama nie wiem co myśleć 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

I mówił ze w środku jest wsyztsko dobrze, blizna że jest gruba i nie ma czym się martwić. Ehh

Może sontroluj gdzieś może dziewczyny bardziej Ci poradzą gdzie u fizjoterapeuty czy jakiegoś innego lekarza czy rzeczywiście jest wszystko z blizna ok i jeszcze do tego gina pójdź powiedz wszystko co i jak swoją historię może Ci wszystko wyjaśni przebada Cię jakoś poprowadzi trzymam mocno kciuki ✊.

_Stay lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 04:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 04:09

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu, jak cisza to cisza a jak się rozgadacie,to godzinami muszę nadrabiać :)

Dzięki za życzenia dla Twixów :)
    Ja też jestem anty skóra :)
    Pralkę mamy Samsung ekobubble 8 kg

Jeśli chodzi o kolejną ciążę i dziecko,to ja myślę że skoro lekarz stwierdził że jest ok,to działajcie :) tak naprawdę w tym temacie tak niewiele zależy od nas :) są pary,które mają 2-3 dzieci i mimo zdrowia fizycznego i zerowych przeszkód medycznych nie mogą zajść w kolejną ciążę, są przypadki jak mój kiedy szansa na zajście w ciążę jest kinimalnava nam się to udaje bez większych przeszkod i są tacy,którzy zachodzą w ciążę mimo stosowanej antykonceocji- nie ma reguły :) trzeba robić swoje i czekać na efekty :)

Szczęśliwa Mamusia, _Stay, inessa lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Piękne słowa napisałaś ❤️.

Pawojoszka A co tam u Ciebie kochana ?.Jak tam się czujesz ?.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Jeszcze musicie jakiś wytrzymać jeszcze trochę i powitacie waszą córeczkę ❤️ , wyobraź sobie że ja nic nie jadłam a jakiego wielkoluda urodziłam serio nie chciało mi się jeść rano zjadłam i potrafiłam nawet do 12 nic nie jeść no niestety miałam anemię ale na siłę nic nie wpychałam nie chciało mi się jeść wcale jak byłam w 34 tc to ważył 3400 , a położna mi wiesz mówiła że będzie ważyć z 4 kg a tu bank 5100 🤦😱 mojej siostry synek miał niby ważyć 3300 a ważył 3980 i 60 cm długości miał .
    Daj nam jak coś znać co i jak mocne kciuki ✊✊ , ja też cały czas o Was myślę ❤️😘.

Natalia05 lubi tę wiadomość

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ