X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Ja jestem ciekawa co zrobią po tych dwóch tygodniach ,rodzicom się opieką skończy ,jak ludzie znowu wyjdą z domów to epidemia znowu ruszy ,jak każą nam zostać jeszcze dłużej to ludzie bez kasy zostaną i co z uczniami przecież uczyć się muszą ,potem wakacje będą krutsze czy jak?

Też mnie to zastanawia 🤔🤔🤔🤔 a dzieci kiedy to zaliczą u syna mi przyślą materiały , a u dziewczynek to nie wiem , moja taka znajoma miała mieć pod koniec Marca Chrzest Święty i jej przesunęli termin na Czerwiec , inna zaś taka moja koleżanka ma Komunię córki w tym roku i nie wie co będzie bo sala zarezerwowana na 50 osób 🤦 , a na Komunii dużo ludzi , dużo dzieci nie wiem jak oni to zorganizują .

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II
  • Aga9090. Moderator Forum

Wysłany: 15 marca 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kościół wczoraj zamknęli. Byłam wczoraj w sklepie po chleb to coca-cola znikła, piwa, alkohol i chrupki - będą się odkarzac czy co🤣
    Przychodnia też zamknięta.
    Maz dalej pracuje ale im powiedzieli, że w razie jakby co to dostaną smsa, że do pracy nie przychodzić czyli kopalnia stanie.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jutro idzie do pracy, dobrze że może pracować ale będzie wpuszczał na biedronkę po3 osoby ,czujecie jakie będą kolejki ? Ale na całą biedronkę jest 3 pracownice razem z kierowniczką. Dobrze że on może zakupy zrobić to nie muszę jechać i stać pod marketem godzinami.

Chińczycy walczyli kilka miesięcy u nas też to będzie trwało puki tego nie przechorujemy wszyscy, bo jeden drugiego będzie zarażał nie ma innej opcji te środki zapobiegawcze mają tylko ta epidemie rozciągnąć w czasie żeby nie chorowali wszyscy na raz bo nie ma tyle miejsc w szpitalach. To u nas może to być dłużej niż w Chinach. Też się obawiam co z tą komunią czy ludzie dadzą radę przyjechać, połowa w Anglii to nie ma opcji w takich warunkach co teraz a do mają wątpię że to się unormuje. Tylko jak długo ludzie będą tacy posłuszni i grzecznie będą w domach siedzieć bez pracy ,pensji i stać w kolejkach pod marketami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:59

Jagodzianka19, Zielona koniczyna, Malinka33 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png

Wysłany: 15 marca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka u eMka byłoby wypłacane postojowe. Ale wiadomo, że nie w każdym zakładzie pracy tak będzie...
    Ja podejrzewam, że to będzie długo trwało

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że potrwa to długo. I każdy przechoruje. Ale tak jak Pawojoszka napisała ciekawe jak długo ludzie będą pokornie się poddawać tym zasadom? 🤔 w końcu nerwy zaczną puszczać...

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mój jest na umowie zleceniu ,jemu się nawet urlop nie należy jedyne co to chorobowe i opieka nad dziećmi. Najgorzej że ludzie bez pracy z czegoś muszą żyć,ci co mają dzieci to chociaż dostaną a ci co pracują np w gastronomi ,w hotelach ,w galeriach? Jak mój brat i jego żona pracowali w restauracji oboje siedzą w domu mają dziecko za jedno 500+ nie przeżyją we trójkę. Dwa tygodnie on może wziąć opiekę dwa ona to jest 80%jednej pensji a co dalej ? A ile jest takich rodzin ? Jak przyjdzie tak siedzieć 2-3 miesiące to będzie masakra

Zielona koniczyna, Malinka33 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png

Wysłany: 15 marca 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka ja wiem jak wyglądają polskie realia... Większość zostanie bez kasy..

Zielona koniczyna, Malinka33 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 marca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie pierwszy przypadek 10 km ode mnie...

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga koło mnie od początku 30 km od nas są chorzy bo tam był jeden z pierwszych szpitali zakaźnych ,z drugiej strony też koło tej odległości właśnie przekształcili szpital, wogole po tej stronie kraju jest najwięcej przypadków.

cf409fc7e7.png

Wysłany: 15 marca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do Zawiercia mam z 40 km także też niedaleko 🙈 no i ten Bytom najblizej...

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kujawski pomorskie zielona wyspa 😀 ciekawe czy naprawdę nie ma tu korony czy po prostu testów nie maja? Memy w necie są ze nas Rydzyk chroni a podlasie Zenek 😀

Jagodzianka19, Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png

Wysłany: 15 marca 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    Moje kujawski pomorskie zielona wyspa 😀 ciekawe czy naprawdę nie ma tu korony czy po prostu testów nie maja? Memy w necie są ze nas Rydzyk chroni a podlasie Zenek 😀
    Może testów nie mają, a jest weekend także pewnie jutro się okaże...

Wysłany: 15 marca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole ta osoba z Bytomia jest z mojego miasta.....

• agjot1979 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga pewnie masz racje ze weekend. Zobaczymy co przyniesie jutro.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie ciężko...

Natalia co tam u Was? Jak się czujesz?

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Malinka33 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,właśnie podali że u mnie w miescie jest 1 osoba zarażona,podejrzewam że bedzie ich z dnia na dzień coraz więcej 😔 pogoda piękna świeci słońce 🙂 corka dostaje do odrabiania lekcje a u starszego nic ,oby się to szybko skończyło .
    Życzę wam miłego i spokojnego dnia 😘

👸 35 lat
    🤴41 lat
    👨2004
    👧2009
    👦2014
    🧒2017
    👶2021

Wysłany: 16 marca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka33 wrote:
    Witajcie,właśnie podali że u mnie w miescie jest 1 osoba zarażona,podejrzewam że bedzie ich z dnia na dzień coraz więcej 😔 pogoda piękna świeci słońce 🙂 corka dostaje do odrabiania lekcje a u starszego nic ,oby się to szybko skończyło .
    Życzę wam miłego i spokojnego dnia 😘

A u mnie w mieście jest szpital jak z koziej d** trąba , i wczoraj wieczorem zgłosił się do nich mężczyzna z zapaleniem płuc mają mu robić test czy nie na korona 🤦 .

U mnie dzieci trochę katar mają , do przychodni nie można chodzić jedynie to kontakt telefoniczny lub przez mesanger Pani doktor pediatra co wszystkie dzieci przy niej mamy jest już wiekowa i za bardzo nie zna się na kompie może jakieś podstawy zna , nie mam do niej numeru telefonu a czy by mi podali jakbym do nich tam do przychodni zadzwoniła 🤔🤔🤔🤔.
    Mojego męża zaś kolana bolą i jak tu do lekarza iść , ja dostaję kota już w domu pawojoszka Ty to kochana medal powinnaś dostać nie wiem jak Ty ogarniasz tą waszą 7 szczęść .
    Jeszcze pod koniec Marca mam USG tarczycy , muszę z Dominikiem iść na USG bioderek ( nic takiego się nie dzieje ) taka kontrol , a w Kwietniu na przełomie Maja mam kardiolog z Anią wizyty nie mogę odwołać bo i tak już czekam prawie 9 msc i to prywatnie chyba że sama odwoła wizyty ☹️☹️☹️ .

Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Będzie ciężko...

Natalia co tam u Was? Jak się czujesz?

Dziekuje za pamiec :) Czuje sie dobrze, jakbym w ogole nie miala operacji. Moja malutka ma juz tydzien ❤️ Jak ten czas leci. Siedzimy w domu, u nas zamkneli szkoly na miesiac i wprowadzili kolejne ograniczenia. Ludzie w panice wszystko wykupili ze sklepow, takze ciekawa jestem czy dzis dostane pieluchy a musze zmienic bo mala nie toleruje pampersow. Na tydzien mamy wszystko zamkniete poza sklepami z zywnoscia, drogeriami i aptekami. Mam nadzieje ze to sie szybko skonczy ale cos sie chyba nie zapowiada. Spacerowac nam wolno byle zachowac odstep od obcych.

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę że jesteśmy na wielo nie muszę myśleć czy mi pieluch nie braknie kp więc nie latam po aptekach i nie szukam mleka. No i Patryk mi się rozchorował kaszle i ma gorączkę ale zero kataru no i pierwsze co to czy nie złapał tego wirusa ,choć w sumie nie bardzo miał jak bo kaszlał już jak chodził do przedszkola a w tedy to tych przypadków było kilka na cały kraj i teraz iść z nim do lekarza to strach że nas zamkną na zakaźnym puki testów nie zrobią tak na wszelki W ,na razie i tak jestem sama bo mój w pracy dam mu przeciwgorączkowe i zobaczymy jak się to rozwinie

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png

Wysłany: 16 marca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Ja się cieszę że jesteśmy na wielo nie muszę myśleć czy mi pieluch nie braknie kp więc nie latam po aptekach i nie szukam mleka. No i Patryk mi się rozchorował kaszle i ma gorączkę ale zero kataru no i pierwsze co to czy nie złapał tego wirusa ,choć w sumie nie bardzo miał jak bo kaszlał już jak chodził do przedszkola a w tedy to tych przypadków było kilka na cały kraj i teraz iść z nim do lekarza to strach że nas zamkną na zakaźnym puki testów nie zrobią tak na wszelki W ,na razie i tak jestem sama bo mój w pracy dam mu przeciwgorączkowe i zobaczymy jak się to rozwinie

Moje także chore mały miał gorączkę już jej nie ma , kaszle od czasu do czasu , i katar żółto zielony więc na pewno to nie korona ja siedzę w domu od msc i nigdzie nie wychodziłam żeby się ewentualnie zarazić byście musieli mieć kontakt z zakażonym z Włoch itp , jest przecież przeziębienie , grypa , a nawet ptasia grypa dzwoniłam dziś do mojej przychodni pediatrycznej i mi powiedzieli że normalnie dzieci przyjmują muszę z małym jutro iść bo mam tylko przeciwgorączkowe i na inhalacje a na kaszel nic nie mam .
    Dużo zdrowia dla Was 😘 .

Natalia Już tydzień ❤️❤️❤️ ale to mija zaraz będzie miesiąc 😉 , moja druga szwagierka ma termin na Marzec ciekawi mnie czy już urodziła 🤔🤔🤔 niestety nie mam z nią żadnego kontaktu mieszkają w Warszawie , podobno mają tu się przeprowadzić bliżej jej rodziców a czy tak zrobią to nie wiem ich decyzja .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 12:07

Jan Paweł II
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ