X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    Jagodzianka miło ze pytasz 😊 jakoś leci, córka wrocila do przedszkola, najstarszy do szkoły, co prawda tylko na 2 godziny dziennie ale dobre i to. Czekam na prawdziwe lato bo zimno okrutnie. Miko rosnie, nadal nie ma żadnego zęba , ale ładnie już siedzi. A co u ciebie? Wszyscy się stad wynieśli i zostałyśmy same.

Ja też tu czasem zaglądam tylko jak wspomniałam , wolę tu nie pisać o moich prywatnych sprawach a trochę ich ostatnio miałam .

Co do pogody to koszmar nie lato a tak było ładnie ciepło aż nie chciało się w domu siedzieć , u nas od Niedzieli pada i pada deszcz już mam dość tej pogody dzieci szaleją w domu , wyjść nie ma jak bo mokro .
    Dominik jak na razie ma 11 zębów nie widać dalszych , a od dobrych paru miesięcy ślini się okropnie .

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy lato ☀️ Agjot jak tam dzieciom podoba się nowa szkolna i przedszkolna rzeczywistość? Moje dzieci w domu 😊 jakoś tak spokojnie odkąd nie ma bieganiny do szkoły, przedszkola i na zajęcia dodatkowe 😉

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zachwycone ze wrócili, młoda codziennie pyta czy pójdzie do przedszkola. Syn tez zadowolony bo jest to jakiś stały element dnia, co u autystów jest ważne. W poniedziałek jadę do żłobka podpisać umowę i jak dobrze pójdzie to od września i najmłodszy zacznie swoją przygodę. Oby było już normalnie tzn bez nauki zdalnej bo w naszym przypadku mija się to z jakimkolwiek celem. A co u ciebie, jak dzieciaki?

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png

Wysłany: 17 czerwca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi nie chcą wracać do szkoły i przedszkola😀brakuje im jedynie kontaktów na żywo z rówieśnikami😊 oceny wystawione, więc właściwie wakacje już mamy 😊

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 19 czerwca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 Ja też mam taką nadzieję że nie będzie już tej zdalnej nauki 😉.

Moje te starsze córeczki będą mieć 24 Czerwca w następną Środę zakończenie roku szkolnego o 15.00 , szczegółowe wytyczne dla rodziców może być tylko jeden rodzic w odstępach od siebie o 2 metry , rodzić rękawiczki i maseczki oby nie było gorąco bo ja padnę w tej maseczce udusić się w niej można , albo na sali gimnastycznej będzie lub przed szkołą wolę to drugie jeszcze mają poinformować u syna nie wiadomo o której i jak to będzie wyglądać wiadomo że 26 jeszcze ocen mu wszystkich nie wystawili .

Jan Paweł II
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa gratulacje, stwierdzenie poród SN i bardzo przyjemny chyba nie występują razem w przyrodzie.

cf409fc7e7.png

Wysłany: 29 czerwca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja u Was też taka pogoda ?.

U mnie ostatnio grad padał wielkości śliwki węgierki 😱, lato i taka pogoda i teraz ma podobno być ciepło , a potem znowu deszcze 🙄 , truskawki nam pogniły na 15 sadzonek pomidorów urosły nam tylko 4 zielone 😒 może jeszcze jak to się mówi z tej mąki będzie chleb . Byłam na zakończeniu roku szkolnego u dziewczynek G dostała trzy kolorowanki i dyplom 💪 , najstarszy dostał wyróżnienie za wysoką frekwencję 💪 oraz za bardzo dobre wyniki w nauce 💪♥️ jestem bardzo dumna ze wszystkich dzieci ♥️♥️♥️♥️♥️ .
    Byłam z moim diabełkiem na szczepieniu waga znów odmówiła posłuszeństwa 😂😛 , więc nie wiem ile klopsik waży , za to Pani pediatra była pod wrażeniem ile on ma już zębów stwierdziła że jest wysoki kolejne szczepienie dopiero w Październiku .

Serdecznie Was pozdrawiam niech wasze dzieci zdrowo rosną , i dużo zdrowia dla Was wszystkich ♥️😘 .

Jagodzianka19 lubi tę wiadomość

Jan Paweł II

Wysłany: 30 czerwca 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upał ☀️
    Zielona Koniczyna Dominik nie przestaje zadziwiać nas wszystkich 😊 jeszcze raz gratuluję zdolnych dzieci 🥰

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Mowe. Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Pisze do Was ponieważ potrzebuje porady, być może moja przypadłość zdarza się właśnie kobietom które już rodziły...
    A wiec: szczęśliwie po 13 msc udało mi się zajść w ciąże z drugim dzieckiem. Obecnie mam 6t6d. Jutro wizyta. W czwartek tydzień temu dostałam pojedyncze krwawienie oczywiście pędem do lekarza, wszystko jest ok, ale lekarz powiedział ze zarodek trochę mały ...( w czwartek miałam 6t1d zarodek 2mm). Dodatkowo mam torbiel czynnościowa 8x5 cm i baaardzo dużą nadzerke. W czwartek miałam to krwawienie a od soboty cały czas plamie, malutko ale plamie... nie muszę dodawać ze odchodzenia zmysłów i strasznie się martwię! Czy któraś z Was ma / miała podobnie ?

38 lat
    Synek 08.2018

2 cb:10.2017 i 02.2020
    07.2020 poronienie zatrzymane
    10.2020 cp usunięty lewy jajowód

10.2021 IVF!
    11.07.2022 Madzia z nami ❤️
    17.07.2023 transfer naszego drugiego i ostatniego dzieciątka, niestety zakończony niepowodzeniem.
    08.2023 pierwszy cykl po nieudanym transferze NATURALNA WPADKA!!! kibice szaleją, lekarz niedowierza, mąż twierdzi że to nie jego 😅😅😅 a w brzuchu siedzi Kubuś i się z nas śmieje, termin na koniec kwietnia 2024❤️

Wysłany: 1 lipca 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowe. wrote:
    Cześć dziewczyny! Pisze do Was ponieważ potrzebuje porady, być może moja przypadłość zdarza się właśnie kobietom które już rodziły...
    A wiec: szczęśliwie po 13 msc udało mi się zajść w ciąże z drugim dzieckiem. Obecnie mam 6t6d. Jutro wizyta. W czwartek tydzień temu dostałam pojedyncze krwawienie oczywiście pędem do lekarza, wszystko jest ok, ale lekarz powiedział ze zarodek trochę mały ...( w czwartek miałam 6t1d zarodek 2mm). Dodatkowo mam torbiel czynnościowa 8x5 cm i baaardzo dużą nadzerke. W czwartek miałam to krwawienie a od soboty cały czas plamie, malutko ale plamie... nie muszę dodawać ze odchodzenia zmysłów i strasznie się martwię! Czy któraś z Was ma / miała podobnie ?

Witaj moja droga 😉.

Gratuluję kolejnego cudu pod sercem , rozumiem Twój strach i obawy ja w moich 6 ciążach nic takiego nie miałam więc nie pomogę , życzę z całego serca aby wasze maleństwo zdrowo rosło .

Mowe. lubi tę wiadomość

Jan Paweł II
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowę to może być wszystko i nic. Ja w drugiej ciąży miałam niewielkie plamienie, wszystko skończyło się dobrze. Na wrześniowym wątku była z nami dziewczyna która miała kilka razy masywne krwotoki a mimo to dzidzior wytrzymał i szczęśliwie urodziła w terminie. Jedno co ci zostaje to cierpliwie czekać na usg, mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze i maluch rosnie.

Mowe., Zielona koniczyna lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png

Wysłany: 1 lipca 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    Upał ☀️
    Zielona Koniczyna Dominik nie przestaje zadziwiać nas wszystkich 😊 jeszcze raz gratuluję zdolnych dzieci 🥰

Dziękuję kochana 🥰♥️.

A co tam u Ciebie moja droga agjot1979 słychać 😉?.

W skrócie napiszę że taka moja siostra cioteczna ma 34 lata spodziewa się 2 dziecka , termin porodu ma na 6 Grudnia pierwszą miała CC teraz to i może SN zależy od jej lekarza prowadzącego , sama mam takie znajome co po CC rodziły SN .
    Najstarszy zaczął płatne praktyki zawodowe 💪 , ciepło jest to dużo czasu spędzamy na dworze plecy raz bolą mniej raz bardziej mimo wszystko jakoś się żyje powolutku 😉.

Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 13:00

Jan Paweł II
  • Ala222 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , u mnie właśnie 5 testów ciążowych różnych firm wykryło ciąże, ginekolog jest dopiero 21.07.20 r to właśnie trzecia ciąża , dwoje maluchów mają 4 i 2 lata córka i syn :) pozdrawiam :)

Wysłany: 2 lipca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Witam , u mnie właśnie 5 testów ciążowych różnych firm wykryło ciąże, ginekolog jest dopiero 21.07.20 r to właśnie trzecia ciąża , dwoje maluchów mają 4 i 2 lata córka i syn :) pozdrawiam :)

Moje ogromne gratulacje ♥️ gratuluję kolejnego cudu pod sercem ♥️.

Z tymi testami to nigdy nic nie wiadomo ja w mojej 3 ciąży to z 20 testów zrobiłam serio 🙈 , nie była to planowana ciąża tzw wpadka myśleliśmy o trzecim dziecku , ale za jakiś czas ale z drugiej strony dobrze się stało teraz córeczki mają po 9 i 8 lat i są bardzo ze sobą zżyte . Na kiedy masz termin ? jak się czujesz ? , ja tylko przy 5 i 6 ciąży miałam objawy typowo ciążowe a tak to nic zero mdłości , zgagi itp .

Ala222 lubi tę wiadomość

Jan Paweł II
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala gratulacje, zdrowej i szczesliwej ciazy.

Ala222 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Ala222 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2020, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona koniczyna wrote:
    Moje ogromne gratulacje ♥️ gratuluję kolejnego cudu pod sercem ♥️.

Z tymi testami to nigdy nic nie wiadomo ja w mojej 3 ciąży to z 20 testów zrobiłam serio 🙈 , nie była to planowana ciąża tzw wpadka myśleliśmy o trzecim dziecku , ale za jakiś czas ale z drugiej strony dobrze się stało teraz córeczki mają po 9 i 8 lat i są bardzo ze sobą zżyte . Na kiedy masz termin ? jak się czujesz ? , ja tylko przy 5 i 6 ciąży miałam objawy typowo ciążowe a tak to nic zero mdłości , zgagi itp .

Narazie dobrze się czuje. Z moich obliczeń wychodzi ze na marzec 2021 rok 😂 zobaczymy. U mnie też wpadka tym razem hehe ciaza następna miała być za rok ale wyszło teraz w sumie może to i lepiej 😂 mój mąż przyjechał z Niemiec na 2 dni na moje urodziny tylko i tak wyszło 😂😂😂😂 hahaha

• Ala222 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2020, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Ala gratulacje, zdrowej i szczesliwej ciazy.
    Bardzo dziękuję 😊😊😊

Wysłany: 3 lipca 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Narazie dobrze się czuje. Z moich obliczeń wychodzi ze na marzec 2021 rok 😂 zobaczymy. U mnie też wpadka tym razem hehe ciaza następna miała być za rok ale wyszło teraz w sumie może to i lepiej 😂 mój mąż przyjechał z Niemiec na 2 dni na moje urodziny tylko i tak wyszło 😂😂😂😂 hahaha

O widzisz 😊 Marzec to piękny miesiąc każdy jest też wyjątkowy , bo czekamy na ten cud narodzin na nasze dzieci ♥️ .

Ala222 lubi tę wiadomość

Jan Paweł II
  • Ala222 Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona koniczyna wrote:
    O widzisz 😊 Marzec to piękny miesiąc każdy jest też wyjątkowy , bo czekamy na ten cud narodzin na nasze dzieci ♥️ .

no ja już mam synka z marca córka z czerwca :) fajnie się u nas złożyło bo syn się urodził 30 marca a mąż 7 kwietnia a córka 3 czerwca a ja 21 czerwca hehe także tutaj to chyba w marcu/kwietniu będziemy wyprawiać potrójne urodziny teraz :)

Wysłany: 3 lipca 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    no ja już mam synka z marca córka z czerwca :) fajnie się u nas złożyło bo syn się urodził 30 marca a mąż 7 kwietnia a córka 3 czerwca a ja 21 czerwca hehe także tutaj to chyba w marcu/kwietniu będziemy wyprawiać potrójne urodziny teraz :)

U mnie to jest tak ja z Maja , moje dwie córeczki też z Maja i najmłodszy też z Maja upatrzył sobie moje imieniny piękny miałam prezent ♥️😁 23 Maja , a już odliczałam do Dnia Mamy miałam mieć wywoływanie porodu na nic się nie zapowiadało a tu nagle mnie wzięło 😉 był to 40/41 tc mój 5 poród a 6 ciąża .
    Tylko mój mąż , najstarszy i 3 córeczka się wyróżniają mąż mój we Wrześniu ma urodziny , syn w Grudniu , a córeczka w Kwietniu . U mojej zaś siostry ciotecznej jest tak że ona , i jej mąż oraz synek wszyscy są z Kwietnia , mają też w Kwietniu imieniny a córeczka bank Marcowa 😉 .

U nas dziś strasznie lało i zapowiadają gwałtowne burze z gradem , piękny Lipiec nie ma co ci dwa trzy dni gwałtowne burze z gradem nie wiem czy coś ocaleje z warzyw już liczę straty , z truskawek nici bo pogniły i wszystkie musiałam zerwać i wyrzucić a takie ładne były może cis z ziemniaków i pomidorów będzie cebula też marna , koperek nam nie wszedł kiepski ten rok w sensie plonów i pogody .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 16:14

Jan Paweł II
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ