X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się coś nie widzi z tą epidemią ,średnia zachorowań w Polsce to niecałe 18 osób na 100 tyś.

Freja oczywiście że wszystko się teraz zmieni i nie trzeba udawać że tak nie będzie, poprostu porozmawiaj z nim i pokaż że te zmiany to w sumie na lepsze. U mnie są male różnice więc kolejne rodzeństwo było przyjmowane jakoś tak naturalnie

Zielona koniczyna, Freja000 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Freja, gratuluję kolejnego dziecka. U nas starsze z radością wyczekiwały mlodszych i póki co ani razu żadne nie okazywało zazdrości. Są bardzo za sobą.

Zielona koniczyna, Freja000 lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ten wirus to nie ściema. Szczerze nie rozumiem bagatelizowania problemu. I głupiego porównywania do grypy. Złego nie życzę, ale niektórym oczy się otworza jak ktoś z ich bliskich zachoruje czy umrze...
    Tak znam osoby z dodatnim wynikiem. Mieszkam niedaleko miejsca, gdzie bardzo dużo jest chorych i kilka zgonów...

Zielona koniczyna, Aga9090. lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej moje drogie 😊.

Jak tam i co tam u Was ?.

A u nie zimno wczoraj to śnieg padał 😱 , i jakie przymrozki nawet do -7 😱.
    W naszym powiecie jest już pierwsza osoba która zmarła z powodu koronawirusa to mężczyzna w wieku 68 lat trzymajcie się a wiecie że podobno to może i jeszcze rok potrwać a są nawet takie sugestie aby rok szkolny przedłużyć i dzieci będą w Lipcu chodzić i co tylko miesiąc wakacji poszaleli chyba to takie nie oficjalne wiadomości , nie wiem co zrobić z syna praktykami a na wakacje ma je mieć płatne to co nie będzie ich mieć i pieniążki przejdą koło nosa 🤔 , martwię się o jego przyszłość bo gdzie znajdzie pracę i kto go zatrudni , a jeszcze ma plany i chciałby dodatkowo pójść na technika informatyki .
    U mojej najmłodszej siostry ma 23 lata nie za ciekawie na firmie ona pracuje przy taśmie w takiej fabryce produkującej gąbki do mycia naczyń , i tam już 40 osób jest zarażonych 😱 , a ona nadal do pracy jeździ , nie wiem czy z tymi zakażonymi osobami miała kontakt , czy tą fabrykę zdezyfenkują mają nawet w maskach pracować .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 10:55

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U naz tes chłodno. Ale nie tak jak u Ciebie Szczęśliwa. Zobaczymy co wymyślą z nauką, ale skoro dzieci lekcje mają, to dlaczego mieliby wydłużyc rok szkolny? Może Grześ będzie mieć już praktyki normalnie w terminie.
    U Twojej siostry to faktycznie nieciekawie. Jej testów nie robili?

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka19 wrote:
    U naz tes chłodno. Ale nie tak jak u Ciebie Szczęśliwa. Zobaczymy co wymyślą z nauką, ale skoro dzieci lekcje mają, to dlaczego mieliby wydłużyc rok szkolny? Może Grześ będzie mieć już praktyki normalnie w terminie.
    U Twojej siostry to faktycznie nieciekawie. Jej testów nie robili?

Też mnie to zastanawia ale oby tak nie było , na dzień dzisiejszy mają zawieszone praktyki a tam gdzie poprzednio miał to lokal jest do wynajęcia i też takie siedzenie jak na szpilkach bo nie wiadomo czy ktoś ten lokal wynajmie itp itd miał teoretycznie do Lipca tam chodzić i przez jeden miesiąc np od Lipca miałby plate te praktyki od Poniedziałku do Piątku by załóżmy chodził , a teraz jedna wielka nie wiadoma syn ma praktyki w sklepie z farbami dział przemysłowy , a chciałabym i on też aby zmienić na dział spożywczy nie wiem z kim mam o tym rozmawiać i jak to załatwić , może najpierw napiszę do jego wychowawczyni może mi poradzi co i jak .

Nie pytałam jej się o to a sama mi nie napisała że robili jej testy , napiszę do niej później , bo wczoraj po 22.20 mi pisała , a potem już 23 dochodziła i poszłam spać .

Jan Paweł II
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki.
    Długo tu nie zaglądałam.
    Pewnie mnie nie pamiętacie nawet.
    Jakoś ciężko mi było ze wszystkim się ogarnąć...
    Ale teraz jest już ok :)
    Co u Was słychać?
    Szczęśliwa Mamusiu czemu nick zmieniłaś? :D

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Witam Was dziewczynki.
    Długo tu nie zaglądałam.
    Pewnie mnie nie pamiętacie nawet.
    Jakoś ciężko mi było ze wszystkim się ogarnąć...
    Ale teraz jest już ok :)
    Co u Was słychać?
    Szczęśliwa Mamusiu czemu nick zmieniłaś? :D

Gdzie moja droga byłaś 😊 jest dużo tu dziewczyn co się nie udzielały a ja np jakoś je pamiętam np taka Pixie Dixi , jeszcze jest taka Basia Basik o ile dobrze napisałam rozumiem ja też mam mało czasu na cokolwiek i wpadaj kiedy chcesz 😊.

Na priv Ci napiszę 😊

Jan Paweł II
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci koniczynko za miłe ponowne przywitanie :)
    Z małym miałam sporo zawirowań... za mało przybierał na wadze, to zaczęłam dokarmiać... to dostał alergię i mleko zmieniałam... a to zęby mu 4 na raz szły i spanie po 2 h... w ciągu dnia brakowało mi czasu na ovu niestety :( a często o Was myślałam :)
    Ale teraz odpukać jest dobrze ;)
    Nawet zaczęłam ćwiczyć, żeby wrócić do formy :D

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są moje dane. Jeśli ktoś chce,niech mnie zaprosi na FB i stworzymy grupę na messangerze

S.miejscowość D. Tylko napiszcie mi z zaproszeniem nick stąd,żebym wiedziała,czy swój,czy wróg 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 16:07

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Dziewczyny nie wiem jak Wy,ale nie mogę gę być na bieżąco tutaj,bo albo wchodzę i cisza,albo nie wchodzę dzien-dwa i nie da się nadążyć. Może się przeniesiemy na messangera?

E no fajny pomysł ja też żadko co tu zaglądam .

Marzycielka Dobrze że z małym już dobrze ja też czasami mam taki za pierdziel powiem że nie wiem skąd ja siły biorę na to wszystko tu z 3 się zdalnie ucz porozsyłaj po 16 nauczycielach plus nauczyciele syna zrób zdjęcia , dziś taka nauczycielka syna z edukacji bezpieczeństwa przyszła trzymajcie się 30 zagadnień 😱😱😱😱😱 , i z nich ma Grześ podpunkty zrobić oszalała ta kobieta 😤🤦 dobrze że na tą lekcje raz w tygodniu .

Marzycielka lubi tę wiadomość

Jan Paweł II

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    To są moje dane. Jeśli ktoś chce,niech mnie zaprosi na FB i stworzymy grupę na messangerze

Sabina Piątek, miejscowość Dziewiętlice. Tylko napiszcie mi z zaproszeniem nick stąd,żebym wiedziała,czy swój,czy wróg 😃

Już Cię chyba znalazłam napisałam Ci na messangerze wiadomość 😊.

Jan Paweł II
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci już duże, 11 i 13 lat :)

dqprp07wzt9w07bj.png

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Moje dzieci już duże, 11 i 13 lat :)

E no spore dzieci masz ja mam dzieci w różnym wieku najstarszy syn ma 15 lat , następnie są moje dwie córeczki jedna ma 8 lat druga 7 , następna córeczka ma 3 latka no i najmłodszy ma 11 msc 😁.

Freja000 lubi tę wiadomość

Jan Paweł II
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ,u nas już dziś ciepło było ale wczoraj też śnieg.
    Szczęśliwa jeżeli twoja siostra chce sobie zrobić test to może iść do sanepidu chyba albo do szpitala zakazanego i powie że taka sytuacja w pracy a ona źle się czuje i nie chce ludzi zarażać i powinni jej zrobić, wogole powinni przebadać wszystkich pracowników skoro jest ognisko w zakładzie.
    Mnie w tym całym zamieszaniu dziwią sprzeczne informacje,niby jesteśmy jeszcze przed szczytem a już chcą wracać do normalności i otwierać niektóre obiekty ( może jeszcze szkoły)tu mówią o zaostrzaniu i obowiązku noszenia maseczek a tu o rozluźnianiu kwarantanny,niby wielką pandemia a zachorowalność w liczbach podawanych niewielka. Niby zgromadzenia niosą śmiertelne zagrożenie a tu grupa pisiorow paraduje przed pomnikiem bez żadnych zabezpieczeń. To w sumie jak ? Jesteśmy zagrożeni czy w sumie to możemy już powoli wychodzić z domu i iść na wybory?.

Freja co się stało z tym Wojtkiem 40+ bo nie mogę go znaleźć od jakiegoś czasu?

cf409fc7e7.png

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Witajcie ,u nas już dziś ciepło było ale wczoraj też śnieg.
    Szczęśliwa jeżeli twoja siostra chce sobie zrobić test to może iść do sanepidu chyba albo do szpitala zakazanego i powie że taka sytuacja w pracy a ona źle się czuje i nie chce ludzi zarażać i powinni jej zrobić, wogole powinni przebadać wszystkich pracowników skoro jest ognisko w zakładzie.
    Mnie w tym całym zamieszaniu dziwią sprzeczne informacje,niby jesteśmy jeszcze przed szczytem a już chcą wracać do normalności i otwierać niektóre obiekty ( może jeszcze szkoły)tu mówią o zaostrzaniu i obowiązku noszenia maseczek a tu o rozluźnianiu kwarantanny,niby wielką pandemia a zachorowalność w liczbach podawanych niewielka. Niby zgromadzenia niosą śmiertelne zagrożenie a tu grupa pisiorow paraduje przed pomnikiem bez żadnych zabezpieczeń. To w sumie jak ? Jesteśmy zagrożeni czy w sumie to możemy już powoli wychodzić z domu i iść na wybory?.

Freja co się stało z tym Wojtkiem 40+ bo nie mogę go znaleźć od jakiegoś czasu?

Nie wiem czy tam gdzie mieszka obecnie jest szpital zakaźny 🤔🤔🤔 napiszę do niej później może mi odpisze .
    Ostatnio było to w wiadomościach chyba że uczniowie ze szkoły strażackiej w Warszawie podaj że mieli już objawy ale oni to lekceważyli dyrekcja 🤔🤦 , nie wiadomo ile firm , zakładów itp to ignoruje podobno nawet tydzień niektórzy czekają na ten test na obecność koronawirusa , przy jednym takim mężczyźnie właśnie tak było był na kwarantannie wrócił z Niemiec , i czekał na test na koronawirusa minął już tydzień policja pojechała sprawdzić czy jest na tej kwarantannie , i o nie żyje i nie wiadomo było co było przyczyną śmierci tego mężczyzny on chyba miał 42 lata 🤔prokuratura tą sprawę ponoć sprawdzała 🤔 .

Jan Paweł II
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka to takie buty z nickiem 😛

O matko z jakim leniem wstałam dzisiaj... może kawa pobudzi mnie do działania 😩
    A jak Wam mija poranek? ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 10:12

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Koniczynka to takie buty z nickiem 😛

O matko z jakim leniem wstałam dzisiaj... może kawa pobudzi mnie do działania 😩
    A jak Wam mija poranek? ☺

U mnie strasznie wieje aż nam taki tunel ogrodowy zwiało 😱😱😱 , wszystkie pręty złamane i folia zerwana szczęście że nikt nie przejeżdżał . Wkur *** mnie ta zdalna nauka kiedy to wróci do normalności ☹️ .

Jan Paweł II
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko u mnie też wichura okropna.
    Masz teraz dużo tych lekcji z dziećmi co? Pewnie z synkiem na kolanach?
    Moja dwójka chodzi do przedszkola, a też codziennie zadają wiersz, pytania do wiersza, jakieś zagadnienia, w książce zadania, prace plastyczne... i zdjęcia im wysyłać 😩
    Córcia za rok do zerówki, więc literki z nią ćwiczę dodatkowo.
    Oj szybko chyba nie wróci to do normalności 😕

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Koniczynko u mnie też wichura okropna.
    Masz teraz dużo tych lekcji z dziećmi co? Pewnie z synkiem na kolanach?
    Moja dwójka chodzi do przedszkola, a też codziennie zadają wiersz, pytania do wiersza, jakieś zagadnienia, w książce zadania, prace plastyczne... i zdjęcia im wysyłać 😩
    Córcia za rok do zerówki, więc literki z nią ćwiczę dodatkowo.
    Oj szybko chyba nie wróci to do normalności 😕

Sporo ich jest dziewczynki Marysia i Gabrysia chodzą razem do jednej klasy do 1 klasy podstawówki i tak z angielskiego , z religii , z zajęć komputerowych a nawet w ramach w-f mają jakieś filmiki i mają np skakać lub tak jak dziś udawać zwierzęta na wsi , Dominik zazwyczaj mi śpi jak nie śpi to grzecznie się bawi nie dałabym rady jednocześnie go trzymać bo zaraz chciałby raczkować , a Ania to taka mamusina wszędzie za mną chodzi .

Wiem przez co przechodzisz ja tak samo robię tu do jednej Pani potem do drugiej jeszcze nauczyciele syna Bóg jeden wie co wymyślają np jeden nauczyciel syna od w-f chciał aby zainstalować jakaś platformę classroom a mi to nie chce się zainstalować , albo jakiś discord do języka angielskiego syna gdzie rozmawiają z tą Panią zwariować to można .
    Też tak sądzę a chciałabym aby to się skończyło i by mogli wrócić do szkoły ale na to się nie zapowiada jest coraz gorzej a oni chcą trochę zmniejszyć te zakazy .

Jan Paweł II
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ