X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego ci życzę żebyś sobie pluła w brodę do końca ciąży że dzidza w absolutnym porządku a ty już się prawie pogodziłam że go już nie ma.
    Jednak wiem jak to wszystko wygląda i że trudno mieć nadzieję w takiej sytuacji trzymam mocno za was kciuki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 22:40

cf409fc7e7.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki kochane

Niecierpliwa slonko mam nadzieje ze to jednak pomylka i wszystko jest dobrze.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak na szybko ogarne się to napiszę więcej część pixi... niecierpliwa kochanie będzie dobrze musi.. Basic 83 jak u Ciebie.. ja miałam 18 cc już jest w miarę ale jak to lekarz powiedział w brzuchu miałam tragedię i mogło skończyć się tragedia zakaz ciaz ... malutka 2800 i 54 cm pozdrawiam

Basik83, pawojoszka, Magic, Blu lubią tę wiadomość

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperekioliwka gratulacje wracaj szybko do siebie.
    Niecierpliwa czekamy na wieści co powie lekarka

cf409fc7e7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Dziewczyny ja tak na szybko ogarne się to napiszę więcej część pixi... niecierpliwa kochanie będzie dobrze musi.. Basic 83 jak u Ciebie.. ja miałam 18 cc już jest w miarę ale jak to lekarz powiedział w brzuchu miałam tragedię i mogło skończyć się tragedia zakaz ciaz ... malutka 2800 i 54 cm pozdrawiam
    Gratulacje :-)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:

KacpetekiOliwka to dobrze,ze wszystko sie udalo . Duzozdrowka zycze i mam pytanie (jak nie chcesz to nie odpowiadaj na nie;) co takiego sie zadzialo,ze mialas taka niebezpieczna sytuacje z cc?

Niecierpliwa napisz co u Ciebie?, wezystkie sie tutaj martwimy o Ciebie.

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka gratki kochana ...no ja dzis pod wieczor jade wiec zobaczymy..co i jak

Niecierpliwa daj znac co u cb martwimy sie.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż. Zarodek jest,ale serduszko przestało bić ok 2 tyg temu :( Jutro o 8.00 idę na oddział :( I tak się mnie tutaj nie pozbędziecie. Będę zaglądała,kibicowała Wam i trzymała kciuku. A jak tylko dostanę zielone światło,to wracam do gry

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Cóż. Zarodek jest,ale serduszko przestało bić ok 2 tyg temu :( Jutro o 8.00 idę na oddział :( I tak się mnie tutaj nie pozbędziecie. Będę zaglądała,kibicowała Wam i trzymała kciuku. A jak tylko dostanę zielone światło,to wracam do gry

Bardzo mi przykro kochana..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Tak mi przykro....
    Wiem że teraz jest ciężko.... Jednak zobaczysz ułoży się. Życzę ci tego z całego serducha

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:

Przykro mi :( Widocznie dzidzia była chora... Myślę że jak odcierpisz stratę to szybko do nas wrócisz, może urodzi wam sie prezent pod choinkę tego wam życzę

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:

Bardzo Ci wspolczuje straty :-*

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa bardzo współczuję. Mam nadzieję że będziesz z nami i czekamy tu na ciebie napewno szybko tu wrócisz.

cf409fc7e7.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze wiedziałam, że kocham swoje dzieciaczki od momentu II kreseczek. Ale dopiero teraz zdałam sobie sprawe jak mocno mozna kochać jakieś 2 cm kruszynki, której sie nawet nie miało okazi zobaczyc, ani poczuć ;(

Nie wiem, czy to dobre myślenie, ale chciałabym jak najszybciej być znowu w ciąży, żeby troszke zapełnić tą pustkę. Dzisiaj lekarze powiedzieli mi, że powinnismy się starać zaraz po pierwszej miesiączce, eśli macica będzie obkurczona i wszystko zagojone po zabiegu, bo mój organizm pamięta ciążę i jest na nią zaprogramowany

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak słyszałam na Of dziewczyny po stracie zazwyczaj szybko były znów w ciazy. Będziesz mieć swoją tęczową dzidzie szybciej niż myslisz. Powiedzieli ci co się stało dlaczego dzidziuś odszedł? Będzie ci gin robić jakieś badania?

cf409fc7e7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    zawsze wiedziałam, że kocham swoje dzieciaczki od momentu II kreseczek. Ale dopiero teraz zdałam sobie sprawe jak mocno mozna kochać jakieś 2 cm kruszynki, której sie nawet nie miało okazi zobaczyc, ani poczuć ;(

Nie wiem, czy to dobre myślenie, ale chciałabym jak najszybciej być znowu w ciąży, żeby troszke zapełnić tą pustkę. Dzisiaj lekarze powiedzieli mi, że powinnismy się starać zaraz po pierwszej miesiączce, eśli macica będzie obkurczona i wszystko zagojone po zabiegu, bo mój organizm pamięta ciążę i jest na nią zaprogramowany
    To prawda tylko ja bez zabiegu roniłam. 3 sierpnia poroniłam w dniu miesiączki i gdyby nie beta zrobiona dwa dni przed pewnie nawet bym nie wiedziała no i w tym cyklu poronnym a więc z 3 sierpnia znowu zaszłam i poroniłam 15 września. Puste jajo. Dokładnie w cyklu z 15 października a więc miesiąc potem znowu zaszłam. Bierz witamine d bo poprawia układ hormonalny. Ja brałam od samego początku acard codziennie.

NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    KacpetekiOliwka to dobrze,ze wszystko sie udalo . Duzozdrowka zycze i mam pytanie (jak nie chcesz to nie odpowiadaj na nie;) co takiego sie zadzialo,ze mialas taka niebezpieczna sytuacje z cc?

Niecierpliwa napisz co u Ciebie?, wezystkie sie tutaj martwimy o Ciebie.
    Macicy juz prawie nieywtrzymam nie mam jej niewolno mi już mieć dziewic bo bym mogła skończyć się to tragicznie.. wogole zaczelam rodzic naturalnie przed dzień planowanej cc... dokładnie opowiem jak pozbierać się psychicznie grunt ze córeczką cudowną

Niecierpliwa współczuję i ale czuje ze niedługo napewno znowu się uda..
    Basic 83 kciuki
    Dziękuję Wam forumowe dziewczyny naprawdę dobrze czasem się wyzalic

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi skasował post miałam napisać ze moja macica już jest tak zniszczona i jej prawie niema ze niedonosi żadnej ciazy a ja umrę lekarze tak mi mówili podczas zabiegu i ze ogólnie już teraz było w brzuchu tragedia

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa na Of kiedyś dziewczyny pisały że jak masz oznaczona płeć to należy ci się zasiłek pogrzebowy i chyba nawet urlop macierzyński. Ale dokładnie nie pamiętam . Na of jest cały wątek o poronieniach, możesz też zapytać dziewczyn na wątku o testowaniu ach styczniowym albo lutowym one tam się orientują wiele z nich też przeżyło stratę. Wiem że ci teraz ciężko o tym myśleć ale ja bym jednak zrobiła pogrzeb . Świadomość że ktoś będzie utylizować moje maleństwo to by było za wiele jak dla mnie . Pozatym zawsze je możesz odwiedzić jak będzie mieć grób. Wiem że dziewczyny tak robią i to teraz może być pomocne. Ale ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji i obym nigdy nie musiała być. Każdy zresztą inaczej przeżywa i radzi sobie ze stratą. Dużo siły ci życzę i żeby wszystko ,ten sxpital i zabieg ,przebiegło w miarę sprawnie i bezboleśnie

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 4 aniolki w niebie takze procedury mam juz obeznane. Sytuacja wyglada tak: oddajesz plod do badania po zabiegu , ja wyslalam kurietem do firmy testdna na Slasku ,bralam pakiet caly czyli oznaczenie tez abberacji. Samo oznaczenie plci kosztuje tam 385 zl.
    Nastepnie jak jest plec ponownie udajesz sie do szpitala i tam wyisuja karte o martwym urodzeniu oraz druga kartke na potrzeby pogrzebu.
    3 krok to rejestracja z tymi dokumentami malucha w USC. Gdy masz juz akt urodzenia jak jestes zatrudniona to masz prawo do skroconego urlopu macierzynskiego platnego 100%.
    Jak masz pytania natury technicznej to smialo pisz Niecierpliwa, postaram sie niezwlocznie odpisac.
    Trzymaj sie.

Edit: masz prawo do zasilku pogrzebowego 4000 zl jak sie zdecydujesz.
    Ja w domu pogrzebowym rozliczylam sie tak,ze Zus przelal cala im kwote,na pogrzeb poszlo 2.5 reszte mi zwrocili. Reszta pokryla czesc badan .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 17:10

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ