X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Ktoś mi gdzieś pisał,żeby od początku kolejnej ciąży brać acard.
    Ja brałam tak.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo dziewczyn stosuje acard szczególnie po poronieniu.
    Tabletka jedna dziennie nie szkodzi dziecku

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    To teraz mi powiedzcie. Acard i D? Nie przedobrze?

Jestem nie normalna :( Ten dzidziuś jeszcze jest we mnie,a ja zastanawiam się nad lekami w kolejnej ciąży :(
    Mi kazała brać D i Acard. D5000 j i jedna tabletka a od pozytywnego testu Neoparin. Jestem po 3 stratach. To mi pomogło utrzymać ciążę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:

Jestem nie normalna :( Ten dzidziuś jeszcze jest we mnie,a ja zastanawiam się nad lekami w kolejnej ciąży :(

Nie nie jestes nienormalna,spokojnie. Ludzie roznie radza sobie ze strata....jedna k9bieta przez 10 lat bedzie zamknieta na rodzicielstwo, bedzie ja paralizowac inna aby nie zwariowac wyprze bol i pojdzie a inna na jeszcze inny sposób. Ten kto Cie potepi nawet w duszy niech mocno sie zastanowi jakim jest czlowiekiem...
    Ten acard i wit. to nie jest duzo, nie zaszkodzi a moze pomoc.

muminka83 lubi tę wiadomość

• belladonna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie najlepiej zapytać lekarza co brać. Nie każda osoba może brac acard.

• Magic Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Niecierpliwa dla mnie to jakaś abstrakcja ,dzidziuś sobie żyje rozwija się i nagle puf i znika tak bez powodu bez żadnych objawów ? Współczuję stresu ciągle mam nadzieję że to jakaś pomyłka i podziwiam za cierpliwość ja bym chyba już wszystkie możliwe miejsca obleciała .
    niestety tak moze się stać. A to, że lelarz nie widzi zarodka to znaczy że obumarło. ja tak miałam, ciąża obumarła w 6t a do 10 mnie trzymał konował na lekach podtrzymujących czym zahamował poronienie samoistne.
    NiecierpliwaOna wspołczuję ci straty, mimo iż ja od początku nie czułam szcześcia z opwodu kolejnej ciązy wspołczuję, że tak się przydarzyło! Staraj się o swoje szczeście bo wróci kiedyś do Ciebie <3

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Dziewczyny ja tak na szybko ogarne się to napiszę więcej część pixi... niecierpliwa kochanie będzie dobrze musi.. Basic 83 jak u Ciebie.. ja miałam 18 cc już jest w miarę ale jak to lekarz powiedział w brzuchu miałam tragedię i mogło skończyć się tragedia zakaz ciaz ... malutka 2800 i 54 cm pozdrawiam
    Gratulacje i wracaj szybko do formy :*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:

ja brałam acard ale po konsutalcji z lekarzem i wyniku histopatoligicznym obumarłej ciąży, z któego wyszło, że łozysko nie posiadało żadnych naczyń krwionośnych.
    I to normlane, że chcesz zapełnić tą pustke pod sercem. Spokojnie. Czekamy tu na Twój powrót :* sił dla ciebie kochana

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Wg mnie najlepiej zapytać lekarza co brać. Nie każda osoba może brac acard.
    Przeciwskaxaniem jest czynna choroba wrzodowa . Jest jeszcze jedna choroba wykluczajaca to skazy krwotoczne. Zanim trafilam do seojej gin,u ktorej jestem grube lata to chodzilam tez do sensownego gina,ktory powiedzial mi,ze acard jest w standardzie po poronieniu nawet pierwszym u niego.
    Ovzywiscie i tak przeciez pojdziesz do gina za kilja tygodni i spokojnie omowisz te kwestie.

muminka83, belladonna lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard hnnn powoduje lepsze ukrwienie. Śluzówka jest lepsza i niejako oszukuje organizm i łatwiej się zagnieździć. Ja acard i Neoparin biorę właśnie po to by pomóc dziecku itd. Mnóstwo kobiet bez heparyny i acard nie miałoby szans na donoszenie ciąży.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Acard hnnn powoduje lepsze ukrwienie. Śluzówka jest lepsza i niejako oszukuje organizm i łatwiej się zagnieździć. Ja acard i Neoparin biorę właśnie po to by pomóc dziecku itd. Mnóstwo kobiet bez heparyny i acard nie miałoby szans na donoszenie ciąży.

Ja jeszcze delikatnie rozszerze wypowiedz Muminki acard hamuje nadmierna agregacje plytek,ktora "lubi" sie pojawiac w macicy doprowadzajac do mini zawalow i uposledza natlenowanie plodu i odzywianie.
    70% poronien jest po stronie genetycznej zarodka,ale pozostaje 30% gdzie tylko ulamek to wady macicy ,znowu niewielki procent to przeciwciala a najwiekszy to uposledzone krazenie maciczne.
    Acard plus heparyna drobnoczasteczkowa skutecznie daje rade z tym schorzeniem,ktore ojawia sie glownie tylko w ciazy!.
    Heparyny najpopularniejsze to clexane i od niedawna neoparin.

Niecierpliwa badanie histopat.to jest analiza mikroskopowa blony sluzowej macicy,resztek kosmowki,doczesnej. Z reguly niewiele wnosi tylko stwietdza stan zapalny itp.ktory i tak sie rozeija jak w macicy pozostaje dluzej obumarly plod.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez acardu i clexanu nie mam najmniejszych szans. Dziekuje Bogu,ze zyje w obecnych czasach. ...

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. To cudowne że dzisiaj można pomóc donosić ciążę. I w nosie mam siniaki ważne że mamy szansę

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez brałam w 2 ciazy acard teraz tak samo, mimo ze nie roniłam. Moj gin powiedział mi ze nieregularne cykle moga powodowac to ze ciałko zolte zle sie wykształci i na dzuien dobry dostałam leki na podtrzymanie. Dzidzius jest zdrowy ale mamy pepowine 2 naczyniowa i to dzieki acardowi mysle ze rozwija sie normalnie

PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    Niecierpliwa jak się trzymasz?

cf409fc7e7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po zabiegu. 24 godz po zaaplikowaniu tabletek nic się nie zaczęło dziać. Mój organizn uparcie nie chciał się pozbyć dzidziusia. Stwierdzili,że robią po prostu zabieg. Na sali operacyjnej się jeszcze poryczałam,ale szybciutko na szczęście odpłynęłam. Obudziłam się już u siebie na sali. Mam nadzieję,że dzisiaj wypuszczą mnie do domu i zacznę się w spokoju "zbierać do kupy"

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Jestem po zabiegu. 24 godz po zaaplikowaniu tabletek nic się nie zaczęło dziać. Mój organizn uparcie nie chciał się pozbyć dzidziusia. Stwierdzili,że robią po prostu zabieg. Na sali operacyjnej się jeszcze poryczałam,ale szybciutko na szczęście odpłynęłam. Obudziłam się już u siebie na sali. Mam nadzieję,że dzisiaj wypuszczą mnie do domu i zacznę się w spokoju "zbierać do kupy"
    Kotku. Wiem jak to brzmi ale wszystko się ułoży. Będzie dobrze. Myślę Ciepło.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam cię mocno ,bardzo współczuję przeżyć . Dziś to cię chyba nie wypuszcza po znieczuleniu ogólnym ale jutro może . Daj sobie trochę czasu na pozbieranie ,wiem że w domu najlepiej ale tam masz dzieci nie chcesz przecież żeby cię widziały w takiej rozsypce . Spokojnie sobie wypocznij odespij . Jak człowiek wypoczęty to i problemy łatwiej dźwignąć

cf409fc7e7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ