X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostry sie ciesza ale dopoki maly nie jest bardziej kontaktowy to szybko sie nim nudza hehe...

anecz_kaa lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Siostry sie ciesza ale dopoki maly nie jest bardziej kontaktowy to szybko sie nim nudza hehe...
    A może nie będzie tak źle. Mój syn do tej pory zachwycony

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu cudo<3 ja mam termin na 10 lipiec.

Moja mala wazy 151g szyjka dluga 4cm wsio ok :) polowkowe 26 lutego

PixiDixi lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia. :-)

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    na kiedy macie terminy porodów? widzę suwaczki, ale nie każcie mi liczyć :)
    Ja mam na 11 lipca. Każde dziecko urodzone 9 dni przed terminem. zobaczymy jak teraz będzie. Córką poród wywoływany,z synem z lekka pomocą lekarki ;) zrobiła mi masaż szyjki ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam wyniki z labolatorium

DZIEWCZYNKA ;(

Moja malutka, wyproszona, wymodlona córeczka :( nie dość, że jej nia ma, to jeszcze będe musiała waczyć, żeby ją zarejestrować :(

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Może to i lepiej że się za bardzo nie interesują mój syn młodszego brata próbował chlebkiem karmić jak ten miał 3 tygodnie. Dobrze że szybko zauważyłam bo mu wtykał do buzi kawałki chleba .
    Niecierpliwa współczuję ,jakby raz chociaż nie mogło być z górki tylko wiecznie pod prąd. Nie daj się lekarzowi.
    Ja mam termin na 20 maja.
    Magik też mnie dziwi czemu wywoływane przed terminem?

cf409fc7e7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    dostałam wyniki z labolatorium

DZIEWCZYNKA ;(

Moja malutka, wyproszona, wymodlona córeczka :( nie dość, że jej nia ma, to jeszcze będe musiała waczyć, żeby ją zarejestrować :(
    Kotku , przykro mi raz jeszcze.
    Chyba Pixie mówiła że może ci pomóc.
    Tule

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Pixi, a może ja od razu eystosuję pusmo do dyrekcji (wysłałabym je poleconym za potwierdzeniem odbioru) z wezwaniem do wydania mi karty martwego urodzenia? Ordynator kazał mi czekać do 14.02 na wynik badań histopatologicznych i od tego uwarunkowuje podpisanie karty,ale może nie będę czekać i ominę ordynatora?
    Ja bym tak zrobiła. Tylko najlepiej w dwóch kopiach.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć.
    melduję po wizycie że jest ok Maluch ma się dobrze rośnie,leniuch z niego bo jak sie okazało z cipci zrobił się siuras także tego.
    Niecierpliwie współczuje:( nie umiem nawet sobie wyobrazić co przechodzisz....

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    A czemu wywoływany przed terminem?
    małowodzie :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Pixi, a może ja od razu eystosuję pusmo do dyrekcji (wysłałabym je poleconym za potwierdzeniem odbioru) z wezwaniem do wydania mi karty martwego urodzenia? Ordynator kazał mi czekać do 14.02 na wynik badań histopatologicznych i od tego uwarunkowuje podpisanie karty,ale może nie będę czekać i ominę ordynatora?

Mozna tak aczkolwiek ja najpierw podeszlabym z dokumentem i po odmowie oraz Twoim rzadabiu na pusmie pismo , ale jeslu chcesz pismo to ok. Napisz mi w takim razie wszystkie swoje dane date zabiegu adres szpitala godnisc lekarza oraz dane z laboratorium dna wszystkie typu data stwierdzenia plci oraz osoby podpisane pid dokumenten i pelna nazwa dokymentu i jednostki wydajacej.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic super ze wizyta się udała ja idę w poniedziałek i mam nadzieję że mojej małej nic nie urosło od ostatniego USG.

cf409fc7e7.png

Wysłany: 3 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Mozna tak aczkolwiek ja najpierw podeszlabym z dokumentem i po odmowie oraz Twoim rzadabiu na pusmie pismo , ale jeslu chcesz pismo to ok. Napisz mi w takim razie wszystkie swoje dane date zabiegu adres szpitala godnisc lekarza oraz dane z laboratorium dna wszystkie typu data stwierdzenia plci oraz osoby podpisane pid dokumenten i pelna nazwa dokymentu i jednostki wydajacej.

może podasz mi maila, to Ci zeskanuje co mam i zpbaczysz co jest potrzebne

A tak w ogóle, to spytałam Pania z labolatorium skąd pewnośc, że płeć żeńska kreślona w dokumencie należy do dziecka a nie do mnie. Pwoiedziałą, że reszta badań jest w toku, ale juz teraz znaleźli błąd w DNA, który nie mógłby występować u mnie, bo ktoś z takim błędem, nie mógłby przeżyć do wieku dorosłego

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy że dzieciątko było chore możesz mężowi powiedzieć żeby nie shizowal i ty przy okazji też. Dobrze że zrobiliście te badania. Powodzenia z urzędami

cf409fc7e7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jyz wyslalam :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa masz na skrzynce pismo: )

• Juuli Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, biore udział w super projekcie, którego partnerem jest Oriflame, ale nie jest to praca konsultantki. Mozna świetnie zarobic, od 50 do nawet 2000zl. Sa tez super prezenty od firmy. Wystarczy zaangażowanie i dwie godziny wolnego czasu :)
    Zainteresowane osoby zapraszam na mojego fb Chabiniak Roksana
    https://www.facebook.com/roksana.lewicka.7

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, bardzo, bardzo dziekuję za pomoc i poświęcony czas :)

muminka83, Basik83 lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, kiedy się stało co się stało, to zdecydowaliśmy, że nie będziemy chować Maluszka. Ja nie chciałam. Powiedziałąm mężowi, że nie chcę przez to przechodzić i zaznaczyliśmy na formularzu opcję "po badaniu próbkę zutylizować w warunkach labolatoryjnych", ale kiedy emocje opadły to zadzwoniłam do labolatorium, że jdenak chcę, żeby nam "próbkę" odesłali. Jeszcze badań nie zakończono, zatem zdążyliśmy. Nie mogłam sobie wyobrazić tego, że moje dziecko zostanie "zutylizowane". A gdybyśmy zamówili tylko badanie płci i teraz uż próbki by nie było, to ja chyba bym sobie tego nigdy nie wybaczyła. Z jednej ztrony daje jej imie, rejestruję jako swoje dziecko, a z drugiej pozwalam, żeby potraktowano ją jak odpad medyczny. Kazdy robi jak uważa, jak sie czuje na siłach. Ja cieszę się, że mieniłam zdanie. Może w tym tyg już dostaniemy Maleńką, albo na początku przyszłego.

W piątek był u nas pogrzeb Bartoszka (ja mieszkam na wsi) Bartoszek był w tym samym wieku, co nasza Maleńka. Tylko jego mama poroniła w innym szpitalu. W tamtym szpitalu stosują metodę domniemania płci. Lekarz powiedział jej, że oni nie potrzebują żadnych badań. Spytali jak czuje ej serce, kogo tam nosi, ona podałą płeć i taka jej wpisali. Zatem Bartoszek już ma swoje miejsce.

A ja wymyśliłam sobie kolejna misję :) We wtorek wyberam się do proboszcza:) zamierzam namówic go na stworzenie Grobu dzieci nienarodzonych. Wiem, że mała wieś, że chowanie takich maluszków, to fanaberia, jakaś nowomoda zdaniem chyba wiekszości mieszkańców (a może się mylę), ale mamy uz kilka grobków takich maluszków z różnego etapu ciąży. bartoszek chyba jest z nich najmłodszy. Znam też co najmniej 5 dziewczyn, które poroniły, ale nie chowały maluszkó. Nie wiem, czy nie chciały, czy nie miały takiej mozliwośći. Ja z kolei wolałabym nie mieć grobku imiennego. Wolałabym tego uniknąć ze wzgl.na dzieci. One nie wiedzą, że dzidziusia nie ma. Mam nadzieję, że wkrótce znowu uda nam się zafasolkować więc dzidziuś znowu będzie. Dla nich czas nie istnieje, więc jest im wszystko jedno, czy dzidziuś urodzi się w sierpniu, czy w grudniu, a jeśli będziemy mieli imienny grobek, to będziemy musieli im wytłumaczyć kto tam jest i co się stało. A nie chcę im mieszać, że był dzidziuś, potem zmarł i już jest inny, nowy. Nie chcę, żeby tak to wyglądało. Zatem mam nadzieję, że uda mi sie przekonać proboszcza, to stworzenia Grobu Dzieci nienarodzonych :) Ja bym miała Malutką na naszym cmentarzu, ktoś, kto chciałby pochowac dzieciątko, miałby może łatwiej, bo byłoby takie miejsce, no i te dziewczyny, które nie miały możliwości pochowania dzieci, miałyby miesce do wspominania dzieciatek i zapalenia świeczki.

Wiem, że to może być drażliwy temat. Proboszcz musi się liczyć z jakąś ogólną opinią mieszkańców. Zobaczymy. Nie to, nie :) Ale byłoby fajnie

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ