Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tinnera wrote:tak to bardzo trudne.. Ja pewnie jak w kwietniu pojade na msze do czestochowy wroce napelniona i spragniona macierzynstwa, ale nie... zaczelam brac depresanty, musze swoje zdrowie doprowadzic do zycia wtedy ewentulanie pomyslec...
ALe teraz to byl czas idealny... za rok moje blizniaczki ida do 0, ciezko by mi bylo.. nie wiem bo jestem przeciwniczka zabezieczen i tkwie jak na razie w miejscu o..
ja też myślałam, że czas jest idealny i płeć - dziewczynka - wszystko tak, jak sobie zaplanowałam, tak, jak wymodliłam a okazuje się, że jednak to nie był właściwy moment. Jeszcze nie wiem jaki jest większy cel tego wszystkiego, ale wierzę, że to co się dzieje ma jakiś cel. Wierzę, że z jakiegoś powodu zostało dla nas przygotowane zaplanowaneWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Troche bylo nerwowo bo u jednego malucha zoladka nie bylo widac (szukala i szukala gin,juz pisala do drugiego gina i konsultacje no i wizja opracji etc) i jej polozna wpadla na pomysl bym wrocila po nastepnej pacjentce ,ale najedzona i troche slodkosci,chodzilam 2 razy na usg,ale jest ok, uffffff brzuchol sie pokazal i byl wielki. Ile ja sie wCzoraj najadlam strachu...
. Jeden waga 243 a drugi 275 gr. Jeden spokojny a drugi to dawal czadu az gin pot splywal po czole taka gimnastyka
Usg ponad 2 godziny trwalo .
Tinnera czescNiecierpliwaOna, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaOna wrote:ja też myślałam, że czas jest idealny i płeć - dziewczynka - wszystko tak, jak sobie zaplanowałam, tak, jak wymodliłam a okazuje się, że jednak to nie był właściwy moment. Jeszcze nie wiem jaki jest większy cel tego wszystkiego, ale wierzę, że to co się dzieje ma jakiś cel. Wierzę, że z jakiegoś powodu zostało dla nas przygotowane zaplanowane
Niecierpliwa wazystko ma jakis swoj sens...po jakims czasie go zauwazys...
Edit: Niecierpliwa a widzial ten idiota Twoje pismo?
Muminka w pismie jest zawarte ,ze sprawe przedstawi i Rzecznikowi ,i ze zlozy skarge do organu nadrzednego oraz nawet,ze Rada Miniatrow bedzie powiadpmiona jak i kroki beda podjete na drodze sadowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 11:10
-
Niecierpliwa podejdz i zorientuj sie w sytuacji. Szpital ma czas na odpoqiedz, niech dyrektor ma szanse zajac stabowisko, ze skarga wstrzymalabym siw do odpowiedzi ze strony szpitala. Proponuje jwszcze jedno piamo jak uzyskasZ reszte dokymentow testdna.
-
NiecierpliwaOna wrote:Właśnie dzwonili do mnie ze szpitala. Podpisana karta martwego urodzenia czeka na mnie w recepcji. Dzisiaj nie mam auta,bo moje jest u mechanika,więc jutro zawiozę męża do pracy,a później pojadę do szpitala
To dobra informacja! Bardzo sie ciesze,ze masz szpital z glowy!muminka83 lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaOna wrote:Ze szpitala potrzebuję tylko tej karty,żeby dostać macierzyńskie,zasiłek pogrzebowy i odszkodowanie?
To tak dwa dokumenty karte martwego urodzenia oraz karte zginu dla zarzadcy na cmentarzu.
Karta martwego urodzenia z nia idziesz i rejestrujesz dziecko, jak masz akt uridzenia , ktory jest tez rownoczesnym aktem zgonu piszesz wniosek o urlop macierzyński. Jak bedziesz w domu pogrzebowym to zostaeiasz tez dla Zus akt urodzenia jesli organizujesz przez dom pogrzebowy. Mozeszsama, ale wtedy przedstawiasz rachunki.
-
pawojoszka wrote:Niecierpliwa cieszę się że wreszcie jakieś pozytywne wiadomości. Teraz to już z górki. A rozmawiałaś z księdzem o tym grobie?
Ja właśnie robię pączki,mam nadzieję że wyjdą jadalne
nie rozmawiałam, bo nie wiedziałam na czym stoję. Bo gdybym miała nie mieć kasy z zasiłku pogrzebowego, to musiałabym jakoś oszczędnie mocno i wtedy na pewno odpadałby grobowiec jakim jest taki grób dziecka utraconego. Wymyśliłam sobie taki układ, może źle kombinuje, że ja pokryłabym koszty grobowca i pogrzebu, a ksiądz i parafia koszt później pomnika. Nie znam cen, więc sobie gdybam.
Pogrzeb będę robic przez firme pogrzebową, oni załatwiaja wszystko z ZUS-em. Biora sobei tyle, ile było umówione, a reszte wypłacaa rodzinie. Najpier pojade do nich, zapytam o koszty, ceny, możliwośći, a potem uderze do księdza
byłam dzisiaj u psychologa. moja pierwsza wizyta, ogólnie w zyciu pierwsza i czuje jakis taki, nie wiem, niedosyt nie poczułam sie ani odrobine lepiej po tej godzinie. mOże dlatego że to pierwsze spotkanie, a może nie zaiskrzyło miedzy nami. Nie wiem, nie mam doświadczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 19:28
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
dostałąm wyniki wad DNA :
"W przypadku chromosomów 13,16,18, 21 i 22 oraz chromosomów płci uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z trzech alleli. W przypadku chromosomu 15 uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z dwóch alleli"
Chińszczyzna w czystej postaci
01.03 będę miała konsultację z genetykiemWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
PixiDixi wrote:Dawaj dobre przepisy to bedzie superrr!
:-*
przystawka, danie główne, deser? Dla Ciebie wszystkoPixiDixi lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019