X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    tak to bardzo trudne.. Ja pewnie jak w kwietniu pojade na msze do czestochowy wroce napelniona i spragniona macierzynstwa, ale nie... zaczelam brac depresanty, musze swoje zdrowie doprowadzic do zycia wtedy ewentulanie pomyslec...
    ALe teraz to byl czas idealny... za rok moje blizniaczki ida do 0, ciezko by mi bylo.. nie wiem bo jestem przeciwniczka zabezieczen i tkwie jak na razie w miejscu o.. :(

ja też myślałam, że czas jest idealny i płeć - dziewczynka - wszystko tak, jak sobie zaplanowałam, tak, jak wymodliłam a okazuje się, że jednak to nie był właściwy moment. Jeszcze nie wiem jaki jest większy cel tego wszystkiego, ale wierzę, że to co się dzieje ma jakiś cel. Wierzę, że z jakiegoś powodu zostało dla nas przygotowane zaplanowane

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche bylo nerwowo bo u jednego malucha zoladka nie bylo widac (szukala i szukala gin,juz pisala do drugiego gina i konsultacje no i wizja opracji etc) i jej polozna wpadla na pomysl bym wrocila po nastepnej pacjentce ,ale najedzona i troche slodkosci,chodzilam 2 razy na usg,ale jest ok, uffffff brzuchol sie pokazal i byl wielki. Ile ja sie wCzoraj najadlam strachu...
    . Jeden waga 243 a drugi 275 gr. Jeden spokojny a drugi to dawal czadu az gin pot splywal po czole taka gimnastyka
    Usg ponad 2 godziny trwalo .

Tinnera czesc :)

NiecierpliwaOna, pawojoszka lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    ja też myślałam, że czas jest idealny i płeć - dziewczynka - wszystko tak, jak sobie zaplanowałam, tak, jak wymodliłam a okazuje się, że jednak to nie był właściwy moment. Jeszcze nie wiem jaki jest większy cel tego wszystkiego, ale wierzę, że to co się dzieje ma jakiś cel. Wierzę, że z jakiegoś powodu zostało dla nas przygotowane zaplanowane

Niecierpliwa wazystko ma jakis swoj sens...po jakims czasie go zauwazys...

Edit: Niecierpliwa a widzial ten idiota Twoje pismo?
    Muminka w pismie jest zawarte ,ze sprawe przedstawi i Rzecznikowi ,i ze zlozy skarge do organu nadrzednego oraz nawet,ze Rada Miniatrow bedzie powiadpmiona jak i kroki beda podjete na drodze sadowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 11:10

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz poczekac na pismo ze szpitala i wtedy na tej podstawiw bwdziemy dzialac dalej. Odpiszemy szpitalowi oeaz napiszemy skarge jak rowniez pismo do sadu

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bwdziesz miala wynik czy Twoja corka miala abberacje to jeszcze jedno pismo napisze do szpitala gdy nadal beda sie upierac to robimy jak napisalam wyzej.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za debil ,cisnienie mi podniosl.

Tak poza tym mam podwyzszone cisnienie i dostalam Dopegyt , mialam 157 /72 przed wizyta po wizycie 180/90.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa zadzwon do twstdna niech Ci napisza na mail jaka metoda badali plec i niech napisza jeszcze,ze badanie ich jest certyfikpwane i bie spotkali sie jeszcze z negowaniem badania ich przez jakikolwiek szpital.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa podejdz i zorientuj sie w sytuacji. Szpital ma czas na odpoqiedz, niech dyrektor ma szanse zajac stabowisko, ze skarga wstrzymalabym siw do odpowiedzi ze strony szpitala. Proponuje jwszcze jedno piamo jak uzyskasZ reszte dokymentow testdna.

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa.. Minęło trochę czasu i jest lepiej... Jednak to wszystko chwilami wraca. Daj znać koniecznie jak wyniki z testu i histo.

Pixidixi hello. Cieszę się ze u Ciebie wszystko dobrze :*

"Troszkę Nas Jest.."
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Właśnie dzwonili do mnie ze szpitala. Podpisana karta martwego urodzenia czeka na mnie w recepcji. Dzisiaj nie mam auta,bo moje jest u mechanika,więc jutro zawiozę męża do pracy,a później pojadę do szpitala

To dobra informacja! Bardzo sie ciesze,ze masz szpital z glowy!

muminka83 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Niecierpliwa.. Minęło trochę czasu i jest lepiej... Jednak to wszystko chwilami wraca. Daj znać koniecznie jak wyniki z testu i histo.

Pixidixi hello. Cieszę się ze u Ciebie wszystko dobrze :*

:-*

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Bardzo,bardzo Ci dziękuję :* masz u mnie soczek :)

Dawaj dobre przepisy :) to bedzie superrr!

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Ze szpitala potrzebuję tylko tej karty,żeby dostać macierzyńskie,zasiłek pogrzebowy i odszkodowanie?

To tak dwa dokumenty karte martwego urodzenia oraz karte zginu dla zarzadcy na cmentarzu.
    Karta martwego urodzenia z nia idziesz i rejestrujesz dziecko, jak masz akt uridzenia , ktory jest tez rownoczesnym aktem zgonu piszesz wniosek o urlop macierzyński. Jak bedziesz w domu pogrzebowym to zostaeiasz tez dla Zus akt urodzenia jesli organizujesz przez dom pogrzebowy. Mozeszsama, ale wtedy przedstawiasz rachunki.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odszkodowanie jak masz gdxies jakies ubezpieczenie.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa cieszę się że wreszcie jakieś pozytywne wiadomości. Teraz to już z górki. A rozmawiałaś z księdzem o tym grobie?
    Ja właśnie robię pączki,mam nadzieję że wyjdą jadalne

cf409fc7e7.png

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Niecierpliwa cieszę się że wreszcie jakieś pozytywne wiadomości. Teraz to już z górki. A rozmawiałaś z księdzem o tym grobie?
    Ja właśnie robię pączki,mam nadzieję że wyjdą jadalne

nie rozmawiałam, bo nie wiedziałam na czym stoję. Bo gdybym miała nie mieć kasy z zasiłku pogrzebowego, to musiałabym jakoś oszczędnie mocno i wtedy na pewno odpadałby grobowiec jakim jest taki grób dziecka utraconego. Wymyśliłam sobie taki układ, może źle kombinuje, że ja pokryłabym koszty grobowca i pogrzebu, a ksiądz i parafia koszt później pomnika. Nie znam cen, więc sobie gdybam.

Pogrzeb będę robic przez firme pogrzebową, oni załatwiaja wszystko z ZUS-em. Biora sobei tyle, ile było umówione, a reszte wypłacaa rodzinie. Najpier pojade do nich, zapytam o koszty, ceny, możliwośći, a potem uderze do księdza :)

byłam dzisiaj u psychologa. moja pierwsza wizyta, ogólnie w zyciu pierwsza i czuje jakis taki, nie wiem, niedosyt :) nie poczułam sie ani odrobine lepiej po tej godzinie. mOże dlatego że to pierwsze spotkanie, a może nie zaiskrzyło miedzy nami. Nie wiem, nie mam doświadczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 19:28

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałąm wyniki wad DNA :

"W przypadku chromosomów 13,16,18, 21 i 22 oraz chromosomów płci uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z trzech alleli. W przypadku chromosomu 15 uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z dwóch alleli"

Chińszczyzna w czystej postaci :)

01.03 będę miała konsultację z genetykiem

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016

Wysłany: 8 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dawaj dobre przepisy :) to bedzie superrr!

przystawka, danie główne, deser? Dla Ciebie wszystko :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :)

Niecierpliwa moze cos z salatek bo wkolko robie jatzynowa, z kurczakiem i sledziowa a mezul cos nowego by zjadl :)

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ