Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
witam sie i ja ..u mnie w wiekszosci butelka ale z moim mleczkiem z jednego cyca w ciagu 10 min potrafie wyciagnąć 120 ml dopiero jak Jasio marudny to szuka cyca i tylko troszke pociumka zrobil se smoczek z sutka a zwyklego za bardzo nie chce .Póki co rprzepuklinka sie nie uwidacznia wizyte u chirurga mamy w czerwcu .Moja Zuzia wczoraj wieczorem w końcu była grzeczna ,ale pozwolilam zajmować się jej Jasiem jak uczestniczy w zajmowaniu się nim to nie ma fochów .Za to starsza córcia Madzia to nie oceniona pomoc we wszystkim.Dziewczyny znacie jakieś sposoby żeby młody się nie bal kąpieli?Wtedy jest straszny placz.fotunie z siostrzyczkami
Zuzia czytaa Jasiowi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73797d7d645c.jpg
Madzia twarzą w twarz
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a84fb97f26e.jpg
i mój kochany aniołek z wczoraj
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ce46e3b6905.jpg
Pawajoszka w końcu spokój co? hehehe
muminka łącze się w bólu z kregoslupem.
Pixu i reszta co u was ? -
No wreszcie trochę spokoju,jak ja lubię szkołę.
Co do kąpania to może temperatura wody mu nie odpowiada jedne dzieci wola cieplejsza inne chłodniejszą , noworodki zazwyczaj lubią wodę w końcu przez dziewięć miesięcy w niej zyly. Spróbuj może jakaś szumiąca melodyjkę przy kąpaniu włączyć ,ja kładłam tetre na spód to ona potem we wodzie się unosiła i leciutko miziala dziecko,twój głos też powinien go uspokoić ,moja mama zawsze się że mnie śmiała jak kompalam małego zawsze się dziwiła co ja się nagadam przy tym kompaniu . Zazwyczaj starałam się nie spieszyć wszystko powolutku ,czasem rozbieranie dziecko denerwuje i już jest zestresowane zanim jeszcze wodę poczuje . No i pamiętaj że dziecko wyczuje stres na kilometr więc spokojnie , wyczuj kiedy dla niego jest dobry moment żeby nie był głodny czy zmęczony bo go będzie wszystko denerwowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 16:41
Basik83 lubi tę wiadomość
-
Dawno nie pisałam bo po narodzinach malutkiej mam tyl pracy. Zosieńka nasza urodziła się 05.01.
Jest cudowna, spokojna, karmie ją piersią. Już dwa razy złapała przeziębienie od rodzeństwa, ale jakoś wyszlismy z tego. Mieliśmy tez juz chrzciny, starsze rodzeństwo było chrzestnymi. Obiecuję czasem sie odzywaćBasik83, muminka83 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mama -
witam sie i ja dzis o zgrozo zaspalam rano .tzn budzik mnie zbudzil ale po wylanczeniu przysnelo mi sie dalej i dobrze ze dziewczynki wstaly po 7 i mnie zbudzily bo by sie spoznily do szkoly .wszystko w biegu nie lubie tak dopiero sniadanko zjadlam bo trzeba bylo nakarmic malego potem sie wydoic ogarnac kuchnie i wstawic pranie i se tak mysle co na obiad zrobic a przydaloby sie isc do sklepu bo nic za b ardzo na ten obiad nie ma ..nic poszkam ąz maly niuniek sie zbudzi nakarmimy sie i pojdziemy troche tam spawa ale wyjsc musimy chociaz na chwillke,zeby szkolniaki mialy co jesc i mąż jak wróci z pracy .Narazie ogarnieta chata.i chwila na kawke .Dzis mamy usg bioderek.Milego dnia dziewczynki kkochane
Aria grtulacje!! -
Basik, przesłodkie masz dzieciaczki a jasio na rękach u Zuzu wygląda jak laleczka
Pawojoszka korzystaj, jutro weekend - konic laby
Aria40 gratuluję! życze spokojnej, zdrowej ciąży i baaardzo prosze o wiruski
Asia, intensywny poczatek roku za Wami
Ja dzisiaj zauważyłam krew na papierze. Z jednej strony fajnie, bo będziemy mogli znowu wrócić do starań, a z drugiej strony, jak zobaczyłam ta krew, to wszystko wróciło
Moim największym marzeniem jest zobaczyć II na teście w marcu, ale to chyba jest nierealne o Bogusie kilka miesięcy się staraliśmy, więc teraz pewnie łatwo nie pójdzie Tamte dzieciaczki powstały w cyklach, w których chcieliśmy. Strasznie się stresuje tymi staraniami i negatywnymi testami
Dostałam dzisiaj odpowiedz z ZUS-u do 20.03 jestem na macierzyńskim I super, bo nie byłabym teraz w stanie szukać nowych klientów i włazić im w tyłkiaria40 lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Niecierpliwa nie dość że dzieci w domu to jeszcze malowanie w planach. Ale nie takie rzeczy przeżyliśmy przeżyjemy i to. Życzę ci tych dwóch kresek całym sercem twój organizm jest gotowy na dzidzie więc powinno pójść łatwiej i będziesz miała prezent pod choinkę.
Aria40 gratulacje radosnej i spokojnej ciąży.
Basik83 takiej dobrze o siódmej to moje już do autobusu wsiadają ,zawsze jak przychodzi weekend mam mieszane uczucia z jednej strony można pospać dłużej ale z drugiej armagedon który zaczynam ogarniać dopiero w poniedzialek -
Niecierpliwa ostateczne decyzje zapadną w maju ,narazie bez zmian pozostają pod opieką rodziny zastępczej. Ostatnio widzieliśmy zdjęcia niby nie widzieliśmy się tylko pół roku a one tak urosły . Ich matka to nadal temat rzeka nic nie rozumie , nie poczowa się do winy a tym samym nie widzi potrzeby zmian . Ostatnio przebiła sobie nos ,stwierdziła że to taki prezent żeby nie pić. Jak matka trójki dzieci u progu utraty praw rodzicielskich musi się mobilizować kolczykiem w nosie to ja nie mam pytań. Czasem mam wrażenie że jestem uprzedzona i wszystkiego się czepiam ale ja chyba nigdy nie zrozumiem tej dziewczyny. Tak pozatym dzieci są zdrowe ,zadbane , uśmiechnięte. Socjalna w raporcie napisała że odkąd są w rodzinie zastępczej najstarsza zaczęła się bardziej otwierać ,ona zawsze była zamknięta i wycofana pewnie dlatego że jako najstarsza rozumiała najwięcej i najwięcej pamięta. Sprawy w sądzie są średnio raz w miesiącu także pewnie jeszcze że trzy sprawy zanim podejmą ostateczną decyzję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 18:25
-
hej hej
oj dawno mnie nie było na forum więc postanowiłam się zalogować i częściej zaglądać w wiarę możliwości.U mnie wszystko ok synek waży już 2660g albo troszkę więcej wizytę miałam 12.02.
Reszta dzieciaków na szczęscie już zdrowa.
Pozdrawiam -
ja załapałam jakiegoś durnego doła
W sobotę dostałam okres Na razie leje się ze mnie jak nigdy, ale podobno po łyżeczkowaniu tak jest, nie wiem.
Zaraz po USG zaczniemy starania jeśli dostaniemy zielone światło...
I właśnie stąd ten dół
Znowu zaczynamy znowu stres, czy się uda, jak długo możemy walczyć, czy zdążymy zafasolkować Boje się, że ginusia zabroni nam już się starać ze wzgl. na tego mojego Potworniaka Już było tak pięknie pod koniec marca miałabym USG połówkowe, a tymczasem pod koniec marca jak dobrze pójdzie, to będę sikać na test i modlić się o dwie kreseczki jakie to wszystko jest do d...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 12:07
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Niecierpluwa badz dobrej myslu, optymizm jest wazny.
Aria co Ty taka zagadkowa? , dajesz kawe na lawe....przyrosty dosyc solidne ,ale nie jakies meeega takue rzedu 150% .juz nie odszukam danych.
U nas jakis totalny regres i byc moze skonvzy sie rozwodem. Maz rzis mi oswiadczyl,ze on w gruncie rzeczy to nie chcial dzieci no moze Marysie a teraz to on WIE,ze bedzie sie meczyl do konca zycia a chcial cos od niego miec wiecej...Powiedzialam mu,zedla mnie to jest oczywiste,ze rodzina jest ciezarem a nikt sila go nie trzyma i w zwiazku z tym nie wyobrazam sobie by wymazac cudowna gumka jego okrutne slowa i z checia go uwalniam z tej zyciowej mordegi.
Jak widzicie zycie lubi platac figle i jestem w totalnie dziwnym punkcie m9jego zycia. Hehe i na dodatek wrocilam na studia prawnicze wiec znowu zycie bada moja wytrzymałość...
Ps. Aria czy Ty stymulowalas cykl?