Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dawalam sloiczki i do tej pory mam tego konskwencje. Marycha moja je jak ptaszek, jest zaledwie na 5 centylu, nic jej nie pasuje. Jak dla mnie to sloiczki to sami zlo .
Jutro moze mnie laskawie przyjma do szpitala, tym razem jade do innego, trzymajcie kciuki by mnie nie odeslali...
Kupilam wozek chlopakom, uzywke, ale ponoc z dobra amortyzacja a na tym mi zalezy
url=https://naforum.zapodaj.net/8de7f5b9251c.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8de7f5b9251c.jpg[/url]
Gondola jest wspolna
Edit: Niecierpliwa jak u Ciebie??
Basiu, Twoj Jasiu duzy chlop zaraz przegoni moja prawie 3 letnia Marysie
Pawojoszka czy Twoja Ula nadal taka spokojna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 11:36
-
Pixi trzymam kciuki . Też planuje kupić bliźniaczy wózek ale nie wiem czy lepiej siedzenia obok siebie czy jeden za drugim . Ula grzeczna jak aniołek tylko Patryk różki pokazuje,zazdrosny jest jak nie wiem czasem jak mała tylko zacznie się kręcić w łóżeczku to on już płacze żeby jej nie brać .
-
Patryk ma 20 miesięcy i jest bardzo za ojcem jak tylko tata jest w pobliżu to mamy może wogole nie być a taki się zazdrosny nagle zrobił . Mąż jeszcze małej na ręce nie bierze ale już sobie wyobrażam ta obrazę majestatu jakby go Patryk z Ula na rękach zobaczył
-
pawojoszka wrote:Patryk ma 20 miesięcy i jest bardzo za ojcem jak tylko tata jest w pobliżu to mamy może wogole nie być a taki się zazdrosny nagle zrobił . Mąż jeszcze małej na ręce nie bierze ale już sobie wyobrażam ta obrazę majestatu jakby go Patryk z Ula na rękach zobaczył
-
Patryk zaczyna się przyzwyczajać do siostry początkowo to nawet patrzeć na nią nie chciał teraz już zaczyna zaglądać z daleka do łóżeczka ale przyjaźni między nimi nie ma za to reszta by ją zaglaskala na śmierć zwłaszcza Szymon . Jak wróciliśmy ze szpitala to ciągle pytał skąd wzięłam takie słodkie dziecko i czy może z nami zostać na zawsze , zupełnie jakbym przyniosła do domu zwierzątko nie dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 19:10
-
Witam a czy któraś z Was miała może tak ze ich starsza pociecha ma tylko aż 2 latka
Ja jestem w takiej sytuacji mój syn ma 2 lata a za 2 tyg urodzą nam się bliźniaki i bardziej się obawiam jego reakcji na rodzeństwo i jak to przejdziemy ze mama nie będzie tylko jego -
Ankasasanka z bliźniakami to łatwo nie będzie bo tej mamy będzie naprawdę niewiele dla niego teraz, no chyba że możesz liczyć no ogrom pomocy z każdej strony . Każde dziecko przechodzi inaczej, ja mam dzieci co dwa lata średnio ,więc za każdym razem starsze miało około dwa lata, przeważnie nie było źle ,dzieci były bardziej ciekawe niz zazdrosne za to Patryk teraz nadrabia . Ale u nas w domu zawsze było dużo ludzi i dzieci nie odczuwały samotności bo jak mama była zajęta to był tata ,ciocia albo wujek ,z którymi można pogadać czy się pobawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 09:06
-
U nas były dwa lata między Wojtusiem a Kasią. Dokładnie 26 mies. Wojtuś bez problemu przywitał siostrę. Długo go przygotowywaliśmy, że bedzie dzidziuś, że on zostanie starsym bratem itd, a jak wróciliśmy ze szpitała, to w nosidełku Kasi był obok niej prezencik - jakiś drobiazg - prezencik od niej dla Wojtusia. On później każdemu kto nas odwiedzał pokazywał to autko i mówił, ze to od dzidziWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
dziewczyny pamiętacie jak mi księgowa zawaliła sprawę. Udało się pójśc na tą opieke na dzieci i dixsiaj dostałam decyzję, że wypłaca mi pieniądze, tez zasiłęk opiekuńczy. Za 10 dni dostane 61,40 brutto
Dla takiej kasy warto płącic co miesiąc 1300 zł składek Oczywiście jak tylko dostane tą decyzje na pismie, to będe sie odwoływać, bo z tego co wiem, to należy mi się stara wysoka podstawa skłądek taka, ajką sobie wypracowalam do tej pory. Tyle, ze czeka mnie sądowa batalia z ZUS-em a wiecei jak to może byćWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualnyWitajcie moje drogie przywitam się z, Wami pobraz, drugi byłam z Wami trochę z początku jednak trochę się opuściłam i zniknęłam daleko w lesie.
Jestem szczęśliwą mamą wspaniałych dzieci , najstarszy synek Grześ ma 13 lat potem jest nasza córeczka Marysia ma 7 lat, po niej Gabrysia która ma 6 lat, no i nasza najmłodsza pociecha Ania ktora ma rok i 2 msc, jestem też mamą aniołka którego straciliśmy w 2016 roku , miesiąc po zabiegu wyłeżeczkowania jamy macicy zaszłam w ciążę i urodziłam w ubiegłym roku zdrową córeczkę . Chcemy mieć jeszcze jedno szczęście . Ogólnie ja nie pracuję zajmuję się domem i dziećmi , synek chodzi do 7 klasy podstawówki , zdaje do 8 klasy, Marysia idzie do szkoły do zerówki a Gabrysia zostaje w przedszkolu . A w domu zostaje nasza najmłodsza pociecha Ania.
Mój mąż to wspaniały człowiek bardzo mnie wspiera i mi pomaga Grzesio jest z innego mojego nie małżeńskiego związku samotnie synka wychowałam , urodziłam Grzesia jak miałam 17 lat w 2008 roku poprzez ogłoszenie matrymonialne poznałam mojego męża który zaakceptował i pokochał Grzesia jak własne dziecko . Mam 31 lat mój mąż na 39 .NiecierpliwaOna, Basik83 lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa mamusia witaj wiesz że ja swojego też poznałam przez gazetę matrymonialna ? Od razu zaczął mnie wkurzać i tak dwanaście lat ,też jest fantastycznym facetem choć czasem nieporadnym i ciągle mnie wnerwia. A myślałam zawsze że w tych biurach matrymonialnych to sam odpad społeczny tylko można spotkać a tu proszę.
Niecierpliwa no ty to się masz z tym zusem powodzenia i cierpliwosciSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypawojoszka wrote:Szczęśliwa mamusia witaj wiesz że ja swojego też poznałam przez gazetę matrymonialna ? Od razu zaczął mnie wkurzać i tak dwanaście lat ,też jest fantastycznym facetem choć czasem nieporadnym i ciągle mnie wnerwia. A myślałam zawsze że w tych biurach matrymonialnych to sam odpad społeczny tylko można spotkać a tu proszę.
Niecierpliwa no ty to się masz z tym zusem powodzenia i cierpliwosci
Jak super oj nawet nie wiesz ile zboków mi się czasami trafiało, moj maz tez charakterny ma bardzo cięzki charakter ale dobry z niego człowiek.
Powiem Wam że wkurza mnie to jak niektórzy postrzegają rodziny wielodzietne , o że zaraz patologia albo 500 plus tak latwo oceniają osadzają . -
Mój to raczej taka sierota choć przez te lata się wyrobił trochę mnie wkurza jego niezdecydowanie bo ja raczej szybka do działania jestem a on musi się przespać z każdą decyzja. Pozatym zero asertywności nic nikomu nie umie powiedziec .
Co do tego500+ to kto ludziom broni mieć dzieci tylko zaarne 500 zł nikt się nie podejmie tego co niesie ze sobą duża rodzina u nas dzień zaczyna się po szóstej a kończy czasem o północy cały czas na obrotach i w biegu ,kawa wiecznie zimna do tego trzeba mieć zamiłowanie bo czasem zwariować idzie bez tego żadne pieniądze nie są tego warte ale to mogą zrozumieć tylko duże rodzinySzczęśliwa Mamusia, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hej Jak tam Wam dziś mija ta upalna Sobota , ja to ciężko znoszę upławy , odkąd pamiętam wręcz nie cierpię gorąca :-B.
Byłam dziś z najmłodszą pociechą Anią u ortopedy Ania ma krzywe nóżki według mojej pediatry wszystko dobrze i nie mam czym się martwić dobrze że poszłam do tego ortopedy niestety Ania ma jednak te nóżki krzywe mamy przepisane wkładki prostujące stopy i RTG obydwu nóżek mam jej podawać aż 6000 mj witaminy D3 no i z tym wynikiem RTG mam znów się u niego pokazać u nas, w naszym zadupiu to jedyny taki ortopeda specjalista od dzieci . -
Bidna malutka, ale lepiej,zeby teraz się chwilke pomęczyć, niż jak będzie starsza i będzie trudniej, albo jeszcze bedą z tego jakieś konsekwencje
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
My idziemy 21 ego na kontrolę bioderek u nas to też zadupie do diabetologa wysyłali mnie do sąsiedniego miasta 30 km dalej bo u nas nie ma . Ja się dobrze czuje z dala od cywilizacji nie lubię dużych miast a ciepło lubię bo jestem zmarzluch był czas że w lipcu spałam w welnianych skarpetkach choć jak za dużo grzeje to też się ukrywam.
Moja gwiazda wczoraj skończyła miesiąc i z tej okazji spała cała noc tzn od 22 do 5.30 ,Patryk też szybko przesypiał cała noc może już jej tak zostanie byłoby fajnie. Rośnie tak szybko że niedługo będzie trzeba ciuszki wymienić a jest takim słodkim bobaskiem ,czemu dzieci rosną tak szybko?