Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
-
WIADOMOŚĆ
-
pawojoszka wrote:No i gdzie te zdjęcia nowych bobaskow? Co tu tak cicho?
My mieliśmy dziś położną ostatni raz mała wazy4700 i coraz mniej ubrań w komodzie ,trzeba się będzie wybrać na zakupy problem polega na tym że mi się nic nie podoba albo to w tych sklepach sam badziew. Może spróbuję w internecie -
nick nieaktualnypawojoszka Piękna waga , jak urodziłam Anię to moja położna nie była u mnie Ani razu , a wie dobrze gdzie mieszkam , a tak się składa że moja Pani położna to też jest pielęgniarką środowiskową . Moja położna była przy mnie przy prawie wszystkich moich ciążach synka urodziłam w województwie Mazowieckim od 10 lat mieszkam w woj.Lubelskim.
To nasza najmłodsza pociecha nasza Ania
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/587a4cd3128a.jpg
A to moja córeczka Gabrysia :*:*:*:*.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad9a86184f0e.jpg
To Marysia :*:*:*:*.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86d78b8d1615.jpg
No nasz rodzynek , synek Grześ :*:*:*:*.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/272b2d3c1624.jpg
Co do ciuszków to dużo rzeczy kupuję na Allegro lub na OLX , często dostaję rzeczy od siostry i jeszcze dalszej rodziny na bierząco kupuję kurtki i buty .Basik83, Rene lubią tę wiadomość
-
No to macie fajny babiniec ,super ze między dziewczynkami jest taka mała różnica będą się mogły wspierać w przyszłości ,między moimi kobietami jest siedem lat ale mam nadzieję że się dogadają ,Asia tyle czekała na siostrę . Z tymi ciuszkami to wina mojej głowy ,ciuszki są ok ale ja tyle czekałam na tą księżniczkę że teraz bym chciała tylko najpiękniejsze rzeczy a tu wszędzie takie zwykłe ,proste ubranka a ja bym chciała ją stroić a nie tylko ubierać . Ze starszymi nie mam tego problemu , zazwyczaj idę i kupuję co jest pod ręką czasem coś dostaną . Najwięcej kupuje na Pawła bo najstarszy i na Aske bo dziewczyna a reszta donasza ciuchy po rodzeństwie głównie
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa śliczne masz te dzieciaczki
Pawojoszka rozumiem chęć strojenia moja księżniczka nie lubi się stroić i już zaczyna się buntować,bo woli spodnie niż sukienkę korzystaj póki możesz
My też mnóstwo ciuchów dostajemy. Najwięcej kupuję Wojtkowi no i buyy dla wszystkichSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
hej dziewczynki
szczesliwa dzieciaki masz cudne
co do poloznej umnie yla 4 razy jak urodzilam Jasia
my skonczylismy 5 miesieci izeby nie daja nam normalnie funkcjonowac na dole wyczuwam palcem na gorze juz widac krechi typowe dla zebow
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58dc1ff90831.jpg
moje zdolne dziewczymy srednia 4.92 starsza mlodsza wzorowa bo to 3 klasa Madzia oczywis cie czerwony pasek
az tak sie mega slinim,y
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e48fde1903f4.jpgSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa super dzieciaki:-)
Basik Gratulacje świetne wyniki w nauce:-) u nas trochę brakło do czerwonego paska
Co u nas wszystko ok wczoraj byliśmy u chirurga pepuszek ładnie się zagoil 11 mam się zgłosić na wizytę i po wynikSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję Wam wszystkim bardzo serdecznie za tak miłe komentarze :*:*:*:*:*:*. Dodam że Gabrysia miała być Adasiem przez całą ciążę o tym wiedziałam , a raczej od 5 msc nadszedł czas porodu jestem na porodówce urodziłam , a tu szok gratulujemy ma Pani córeczkę nawet nie macie pojęcia w jakim byłam szoku wszystko pod chłopca naszykowałam , a tu kolejna córeczka :-p . Ania do końca ciąży nie chciała pokazać co ma między nogami zawsze nóżki ściskała i nie ma ma oglądania , dopiero na porodówce dowiedziałam się , że będziemy mieć córeczkę tak chciałabym mieć jeszcze synka wystarczy tego babińca :-p .
Basik83 Cudne masz córeczki i ślicznego synka moze dla mnie jest jeszcze nadzieja ze bedziemy miec synka :p.
Kiedyś moj tata mi opowiadał , że jego kolega miał 4 córki odczekali dwa lata i bah syna jego żona urodziła sama mam 3 siostry moj maz nie ma rodzeństwa ( chyba ze jakieś przyrodnie) mojego męża ojciec zostal pozbawiony praw rodzicielskich a jego rodziną zastępczą zostali dziadkowie mama mojego męża zmarła w wieku 33 lat na stwardnienie rozsiane a on sam mial 5 lat jak jego mama odeszła .
Wreszcie słońce i pogoda , można z dziećmi na spacer wyjść czy na plac zabaw , ech ta moja siostra zadzwoniła do mnie wczoraj i tak znów do mnie a wiesz co Iwonka ( tak mam na imię ) mam taką koleżankę i ona ma 3 dzieci Julia ma 5 lat , Emilka 1,2 msc i nie dawno urodziła synka Antosia ta koleżanka mojej siostry i tak mówi dalej , że zwierzyła jej się ta koleżanka z tego że jest jej strasznie ciężko jej mąż na okrągło pracuje , rodzice daleko mieszkają , rodzeństwa nie ma jedyną pomoc ma od teściowej i gdyby nie wsparcie i pomoc od teściowej , to by sobie nie poradziła już od razu wiedziałam co miała na myśli mnie że np będziemy mieć 5 dziecko to że będę zmęczona itp itd , że dziecko to kolejny wydatek jest nienormalna i tyle już w złości jej powiedziałam , że to nasza decyzja ile chcemy mieć dzieci możemy mieć i 8 , i nikomu nic do tego rozumiem jej obawy i jej " dobre chęci " . Jak nasz tata sam nas wychowywał to nie marudził ze mu ciężko pracowal i zapewniał nam byt aby nas utrzymać itp itd , moja mama zmarła jak miałam 13 lat moja , najmłodsza siostra miała wtedy 4 latka . -
Basik zuch dziewczyny AJasko przesłodki
Szczęsliwa Mamusia oboje z mężem przeszliście sporo w dzieciństwie. Nic dziwnego, ze chcecie teraz stworzyć wielka, szczęsliwą rodzinę. A Twój tata - sam, na ddatek z babińcem - wielki ukłon w jego stronę
U nas ciąża to na razie temat tabu, tzn między mną i mężem. Taki mój system obronny. Boje się odwajać z myślą, żeby się potem pozytywnie rozczarować. W czwartek o 18.40 pierwsza wizyta u ginusia. Dowiem się, czy tam naprawdę ktoś mieszka, czy to tylko moje urojenia
A jeśli mieszka, to nie mam pojęcia jak powiem o tym mojej mamie. Ona sama ma 5 dzieci, ale kiedy byłam w trzeciej ciązy i jej o tym powiedziała, to stwierdziła, że chyba zwariowalismy, ze co ludzie powiedza, że robimy te dzieci jak (tu padło nazwisko pewnej patologicznej rodziny z naszej wioski, która ma 8 dzieci i rzeczywiście alkoholu tam nie brakuje, non stop opieka społeczna, starsze rodzeństwo jest oficjalnie rodziną dla młodszego itd)
Oczywiście teraz Kubuś, to oczko w głowie mojej mamy. Kiedy zaszłam w kolejną ciąże, mama była w sanatarium. Powiedziałam jej o tym przez telefon, to sie rozłączyła. Zanim wróciła z sanatorium Bogusi już nie było.
Póxniej przy każdej okazji mówiłam wszem wobec, że staramy sie o kolejne dziecko, żeby nie było zaskoczenia gdy sie uda. Za każdym razem widziałam mine mojej mamy. Teraz aż się boję jej powiedzieć. najchętniej poczekałabym do porodu, ale obawiam sie, że sama sie w koncu zorientuje
Wiecie, niby jestem dorosłą babą. Nikt nam na chleb nie daje. A jakos tak czuję sie, jakbym narozrabiała, jakbym jej na złośc robiła, że mamy kolejne dzieckoSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Basik83 wysoką średnią czy świadectwo z czerwonym paskiem to nie jest nic oczywistego niezależnie od wieku gratulacje dla maluchów ,dobre lody się należą. Mój Wojtuś skończył pierwszą klasę a na świadectwie dopuszczający i dostateczne ,najpierw byłam rozczarowana bo jednak chciałoby się żeby to lepiej wyglądało ale potem przypomniałam sobie że wracając do Polski mówiliśmy sobie że w pierwszym roku to żeby tylko zdali a teraz to nosem kręcę.
Szczęśliwa mamusia to że twoja siostra ma nieporadna koleżankę nie znaczy że ty masz rezygnować ze swoich życiowych planów . Powiedz jej następnym razem ze ty masz koleżankę ,która ma szóstkę dzieci ,jej mąż pracuje a ona jeszcze daje radę kuchnie odmalować w międzyczasie.
Niecierpliwa kogo obchodzi co ludzie powiedzą ,powodzenia na wizycie trzymamy kciuki żeby wszystko było ok ,mama się nie przejmuj popsioczy trochę ale to w końcu mama przejdzie jej ,ty się ciesz swoim szczesciemSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa mamusia niezłą miałaś niespodziankę na porodówce sama się bałam takiej niespodzianki bo co prawda rzeczy mam i po chłopakach więc tragedii by nie było ale ta córka taka wyczekana że rozczarowanie byłoby gdyby Ula okazała się chłopcem
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypawojoszka Święta prawda co do mojej siostry .
Niecierpliwa popieram pawojoszkę , mocno trzymam kciuki za wizytę :*'*:*.
Bu bu a tak ładnie wczoraj było , dziś od rana znów leje paskudna pogoda , dzieci już nosi rozumiem że chcą się pobawić na dworzu ale jak jak leje jak z cebra , coś kiepskie to lato . Muszę kiedy i ja się wreście wybrać do mojego gina nic tam się nie dzieje ale na przegląd trzeba iść
, dodam ze mój gin przyjmuje i na NFZ i prywatnie na NFZ pracuje od 12 do 17.00 i ma pełno pacjentek raz było aż 50 i do 23 siedział to jedyny gin na cały nasz boże się szpital w tym szpitalu u nas w mieście jest kurz , bród i smród nic tam nie mają ani lekarzy ani pielęgniarek nawet kardiologa nie ma raz byłam u chirurga bo sobie palec rozcięłam to był istny harmider , kolejka jak za czasów PRL-U telefon dzwoni nikt nie odbierał , i jedna pielęgniarka na cały oddział o IP nawet nie mówię z palca ciekła mi krew to musiałam 2 godziny w kolejce czekać , aby otrzymać pomoc to jest skandal żeby tak ludzi traktowac ten szpital ma pelno długów i nawet komornika na głowie stoi jakby ktoś miał zawał serca to też by musiał czekać w kolejce masakra nie szpital już dawno powinni to zamknąć . Dobrze że teraz jest taka możliwość i nie ma rejonizacji i gdzie chcesz to możesz rodzić Anię urodziłam w Lublinie, Marysię i Gabrysię w Garwolinie woj Mazowieckie , synka też urodziłam w, Grójcu to jest nie daleko Radomia . Kolejnie maleństwo jak tam kiedy zajdę w ciążę to na pewno w Lublinie . -
Nasza służba zdrowia jest jedyna w swoim rodzaju. Ja rodziłam mała w Głubczycach myślałam że to taka dziura, szpital jak szpital ale dziewczyna co ze mną leżała powiedziała że przyjechali z Prudnika bo ten podobno dużo lepszy niż ich,oprócz jedzenia to nie można nazekac na nic raczej. Panie salowe były bardzo miłe bynajmniej na ginekologi bo jak leżeliśmy na dziecięcym i Asia zobaczyła jak pani sprząta i powiedziała że pani sprzątaczka przyszła to było oburzenie że nie sprzątaczka tylko salowa.
U nas też leje już trzeci dzień jak nie lepiej ,w sadzie wiśnie trzeba oberwać ,cukier kupiony bo promocja w Biedronce,Asia już chce sklep z dżemami otwierać a tu wyjść nie ma jak,młody w pracy i tak siedzę i glupieje z tymi dziećmi . Dziś się wyrwałam na chwilę do miasta ale połowy rzeczy nie zdążyłam bo szybko bo mecz i młody idzie bo mają klub kibica na świetlicy .
Zajrzałam na tego olxa nawet coś mi tam wpadło w oko więc piszę do kobiety ,ona że owszem może wysłać tylko najpierw zrobić jej przelew na 22 zł.mysle szalona czy co ? Więc mówię że wolę za pobraniem . Ok ale przesyłka 12zl i dorzuci jeszcze śpiworek za 5 zł, ok razem 37 dziś mi pisze że wysłała paczkę płatne przy odbiorze 50 zł WTF?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 18:14
-
Melduję się po wizycie. USG miało mnie uspokoić,a tymczasem jestem przerażona
Serduszko jest,bije,a nawet biją,bo serduszka są dwa w dwóch maleńkich ciałkachSzczęśliwa Mamusia, pawojoszka, Basik83, Rene, PixiDixi lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualnyNiecierpliwaOna wrote:Melduję się po wizycie. USG miało mnie uspokoić,a tymczasem jestem przerażona
Serduszko jest,bije,a nawet biją,bo serduszka są dwa w dwóch maleńkich ciałkach
O mój Boże dwa małe cuda :*:*:*:*zawsze marzyłam o bliźniętach, rozumiem że się kochana boisz, ciąża mnoga strach te obawy ja do końca mojej 5 ciąży bałam się o maleństwo żyłam od wizyty do wizyty , z całego serca Ci gratuluję gin coś więcej powiedział który to tc kiedy kolejna wizyta :*:*:*:*.
U nas teraz pogoda i dobrze zaraz lecę z dziećmi na spacer, co będę się kisić w domu obiad mam z głowy . Ania mnie codziennie zadziwia powiem Wam że chciałabym być znów w kolejnej ciąży niedlugo będę miec płodne wiec kto wie Marzec to piekny miesiac jak nie ustrzelimy w Marzec to są inne miesiące zarówno też i piękne .
U mas w Rykach mieszkam w miejscowości Ryki w, woj Lubelskim Dęblin, Puławy, Lublin i u nas co z tego że jest szpital jak nic tam nie ma kiedyś była porodówka , ale zamknęli gdyż nie mieli odpowiednich lekarzy personelu itp itd mogłabym np w Puławach rodzić ale to żeś nie szpital ciężarne traktują jak śmiecia , mam dwie koleżanki które tam rodziły i taką znajomą co tam 3 dzieci urodziła też nie była, zadowolona z opieki . -
Pawojoszka szkoda, że mojej miny nie widziałaś
Szczęsliwa mnie z kolei zawsze przerażała wizja wychowania blixniaków, a jak teraz pomyślę o bliźniakach i jeszcze pozostałym przedszkolu, to nie widzę tego. Najwazniejsze teraz, żeby były zdrowe. 16.07 mam prenatalneSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualnyNiecierpliwa Będę mocno trzymać kciuki , za Was i wasze szczęścia :*:*:*. A na kiedy masz termin porodu?.
Ja to na pewno nie posiadała się z radości , ale też na pewno bym się zastanawiała jakbym to wszystko sobie zorganizowała tu ale jesteśmy silne kobiety na pewno dałabym sobie radę nawet ostatnio mi moja siostra mówia , a skąd wiesz a możecie mieć dwa cudeńka .
Pogoda paskudna znów , a bylo juz tak ładnie coś nie zaciepłe to lato w tym roku . Strasznie dziś zimny wiatr wieje u nas . Ania wstała o 6.20 i jeszcze nie śpi mam taką sąsiadkę i oni mają 4 dzieci nie dawno urodzila 5 dziecko boziu jakie cudeńko malutkie dosyć dobrze się znamy tak z widzenia , niech tam zdriwo jej się synek chowa mają dwie córeczki i trzech synków . Wczoraj byłam na spacerze , z dziećmi poszliśmy na lody i na plac zabaw .