X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)
Odpowiedz

Rodzinka wielodzietna, w oczekiwaniu na kolejne szczescie:)

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już miesiąc,masakra!
    Jaś też już taki duży Basika.

Pixi co tam?

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka Też mnie to zastanawia sama pamiętam jak nasz Grześ był mały a tu juz 8 klasa podstawówki , potem liceum gdzie ten czas tak ucieka.

Byłam dziś wkładki prostujące stopy kupić 56 zł zostawilam i jeszcze , na RTG dziś idziemy z Anią straszny upal dziś jest :-B. Wiecie co mam siostrę i ona ma męża oraz dwójkę dzieci , i czasami jak coś powie to powinna się 10000 zastanowić co powie , otóż moja siostra tak do mnie a I ... nie boisz się że znów możesz " ciężko przechodzić ciążę " , a wcale mojej 5 ciąży nie przechodziłam ciężko , ale kontynuując nie boisz się że możesz znów poronić no wiecie co to że tak straszna rzecz mnie spotkała , nie oznacza że znów może mnie to spotkać wie jak bardzo przeżyliśmy stratę naszego aniołka , a ta nie wbija szpilę tam gdzie nie trzeba .

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia nie ma jak rodzina. Trzeba było ją zapytać czy się nie boi zginąć w wypadku że tak z domu wychodzi codziennie bo przecież tyle ludzi ginie codzien . Wiadomo że się boisz i pewnie będziesz panikować za każdym razem jak cię najdą dziwne myśli bo czasem dziewczyny panikuja bo się źle czują a czasem bo się dobrze czują i nie mają uciążliwych objawów ale strach nie może nas ograniczać bo byśmy nigdy z domu nie wyszli. Mysle że to bardziej myślenie w stylu po co ci kolejne dziecko i tak tylko próbuje ci odradzić wymyślając co może się zdarzyć i czy napewno tego chcesz . Ludzie nie rozumieja że można chcieć piątego ,szóstego czy kolejnego dziecka , bo jak wpadka to rozumieją może się przydarzyc ale żeby świadomie to nie każdy umie zrozumiec

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no, zeby świadomie, to trzeba mieć nieteges w głowie, albo "Ci to musza mieć kasy, żeby sobie kolejne dziecko robić" :D

A jak to mówiła moja koleżanka - "są ludzie i taborety" :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumie matek jedynaków ale ich nie piętnuje i nie wymyślam od egoistek dbających tylko o wygodę . Każdy jest inny ,każdy ma inną drogę w życiu i inne pragnienia ,ktoś chce mieć jedno, ktoś gromadę ,jeden lubi miasto drugi kocha wieś nie musimy się rozumieć ale mamy prawo żyć jak chcemy a rodzina jest po to żeby wspierać a nie próbować zmieniać według tego co uważa za właściwe , bo oni tak żyją to każdy powinien

Szczęśliwa Mamusia, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    My mieliśmy dziś ciężki dzień rano szczepienie potem wizyta u chirurga i zabieg:-(
    Synek miał usuwanego zarniniaka pępkowego,wycinek poszedł do badania histopatologicznego wynik za 3 tyg trochę się tym martwię:-(

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Cześć dziewczyny
    My mieliśmy dziś ciężki dzień rano szczepienie potem wizyta u chirurga i zabieg:-(
    Synek miał usuwanego zarniniaka pępkowego,wycinek poszedł do badania histopatologicznego wynik za 3 tyg trochę się tym martwię:-(

Ojej biedactwo, a co to jest ten ziarniak pępkowy pierwsze co o tym słyszę , trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze :*:*:*.

Hej hej :-D.

Podobno idzie ochłodzenie i dobrze dość man tych upałów , 19 czerwca moja Marysia miała pożegnanie swojej grupy w przedszkolu jak pięknie tańczyli poloneza tak małe dzieci i polonez wzruszeń było duzo byłam i jestem z Marysi taka dumna moje słoneczko kochane , ech co dopiero była taka malutka jak Ania. Przedszkole do końca Czerwca pełni dyżur Gabrysia dopiero 25 Czerwca, ma pożegnanie żegnają swoich " kolegów " którzy idą do szkoły do zerówki jest ich 20 w grupie , a idą tylko 4 od Marysi grupy idą prawie wszyscy oprócz jednej niepełnosprawnej dziewczynki . Nasz Grześ do 8 klasy zdaje zaraz egzaminy i bierzmowanie u nas co roku jest bierzmowanie , teraz w tym roku był rocznik 2003 no i kolej na rocznik Grzesia 2004 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 10:44

• Rene Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest taka tkanka,guzek który wystaje z pepuszka.
    U nas jutro będzie pożegnanie córka idzie do pierwszej klasy,trochę będzie nam żal bo fajna grupa była i nauczycielka też w porządku.Niewiadomo czy cala grupa przejdzie do pierwszej klasy czy dzieci będą rozdzielone.Listy będą dopiero pod koniec sierpnia.Starsza córka załamana bo minimalnie brakło jej do czerwonego paska,co roku zdawała z nagrodą,pocieszałam ją jak mogłam i tak jestem z niej dumna:-)W przedszkolu nie ma zakończenia przez całe wakacje oprócz ostatniego tygodnia sierpnia przedszkole będzie czynne.Co tylko będzie to pożegnanie tych dzieci co idą do szkolnej zerówki

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene współczuję też nie wiedziałam że coś takiego jest .
    Byliśmy dziś na kontroli bioderek , doktor powiedział że jedno bioderko na granicy normy mamy wrócić za miesiąc na kontrolę. U nas też przedszkole jest czynne we wakacje ale tylko lipiec no i zakończenie mieli wczoraj. Starszaki jutro no i wakacje, będziemy się ratować jak się da żeby nie zwariować . Będą zajęcia w szkole do połowy lipca potem pół sierpnia kolonie dla starszych ,może gdzieś pojedziemy bo dwa miesiące w domu to wszyscy dostaniemy na głowę. Przyszedł mi dziś wózek podwójny to będziemy mogli spacerować nawet bez ojca no i szafa pół dnia skręcalam ale wreszcie mam miejsce na te wszystkie ciuchy

cf409fc7e7.png

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przedszkolu jutro pożegnanie zerówki. Wojtuś mówi długi wierszyk. Ciekawe,czy da radę :) a przedszkole ma przerwę wakacyjną przez cały lipiec.

A ten ziarniak może być groźny? Jqk Malutki po zabiegu?&

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • AnkaSasanka Koleżanka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam jeszcze jedno pytanie bo jutro idę na cesarkę i zastanawiam die nad tym czy mąż ma przywozić 2 letniego synka do szpitala w odwiedziny czy lepiej żeby dopiero mnie zobaczył po 4 dniach pobytu gdy wrócimy do domu z naszym podwójnym szczęściem :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSasanka trzymam kciuji:-)
    Co do odwiedzin to u nas akurat nie można było przyprowadzać dzieci na oddział.Ja bym poczekała do wyjścia ze szpitala nawet jakby była możliwość żeby dziecko mnie mogło odwiedzić,wiem że się tęskni i to bardzo ale rozstania w szpitalu też mogą być trudne,u mnie pewnie byłby krzyk jak by już musieli wychodzić mały by nie chciał do domu tylko W mną zostać.Takie jest moje zdanie:-)
    Niecierpliwa ona nawet nie wiem też się wcześniej z tym nie spotkałam lekarz nic mi nie mówił dzisiaj jadę na wizytę to się dopytam
    Pawojoszka oby badanie kontrolne bioderek wyszło już ok.wrzucisz w wolnej chwili foto wózka

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka sasanka powodzenia ,trzymamy kciuki i pochwal się fota jak już dasz radę. A powiem ci że dziś są moje urodziny więc mogę ci powiedzieć że ludzie urodzeni tego dnia są zarąbiści. Co do starszaka też bym nie zabierała do szpitala dwulatek to jednak jeszcze maluch ty też możesz się różnie czuć i może być ciężko wytłumaczyć że mama nie może przytulić czy wziąć na ręce . Możesz z nim porozmawiać przez tel. z kamerką przez jakiegoś Messengera .

Wózek kupiłam spacerowy ,niby używany ale wygląda jak nówka sztuka ,w miarę wazki ,lekki ale stabilny zobaczymy jak się będzie sprawował z dziećmi w środku.

Rene lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka Sto Lat wszystkiego najlepszego,spełnienia marzeń:-):-)

pawojoszka lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka Ja to miałam wózek rok po roku był jak zmiłowanie nie wiem jakbym dała sobie bez niego radę .

U nas co do organizacji dziecią czasu w czasie , wakacji też szkoła ma różne dodatkowe takie zajęcia , synek bardzo lubi czytać i często w bibliotece spędza czas ale również gra w piłkę , u nas jest tylko jeden plac zabaw koło przedszkola dziewczynek , Grześ jedzie też na kolonie ale to dopiero w Lipcu jeździ rowerem do kolegi lub na wycieczki rowerowe zawsze , aktywnie spędza te wakacje planujemy pojechać tak na wycieczkę nad Wisłę :-D.

AnkaSasanka Powodzenia :-) .

Nom dziś o wiele chłodniej, trochę zbyt cienko ubrałam dziewczynki oby tylko kataru nie miały :-/ . Synek nie dawno co wrócił z zakończenia roku szkolnego , zdał do 8 klasy jestem z niego taka dumna :-D . Ania śpi wczorajsza noc to istny koszmar był , ale na szczęście dziś to się nie powtórzyło , za to Gabrysia płakała w nocy :-( nie miała gorączki brzuszek nie bolał nie wiem co było nie tak może coś jej złego się przyśniło :-/ . Ech mam dosyć @ wczoraj dostałam i " umieram " leci ze mnie jak z kranu , zawsze tak mam ech marzy mi się kolejne Kwietniowe szczęście :-D choć Maj to mój ukochany miesiąc gdyż mam wtedy urodziny i imieniny, są też urodziny Marysi i Gabryni i nie tylko w maju kwitną konwalie moje ukochane kwiaty kocham Maj :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 11:05

• Rene Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mama a gdzie syn jedzie na kolonie?
    Współczuję @ ja jeszcze na nią czekam ale jak dla mnie to moze nie wracać za prędko

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Szczęśliwa mama a gdzie syn jedzie na kolonie?
    Współczuję @ ja jeszcze na nią czekam ale jak dla mnie to moze nie wracać za prędko

Jedzie na2 tygodnie w Pieniny :-D kocham góry w ubiegłym roku też był w górach nawet byli w Wadowicach , w domu naszego Świętego Jana Pawła II strasznie mu tego zazdrościłam tej wycieczki :-D. Oj ja chciałbym wcale nie mieć @ :-p.

• Rene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Jedzie na2 tygodnie w Pieniny :-D kocham góry w ubiegłym roku też był w górach nawet byli w Wadowicach , w domu naszego Świętego Jana Pawła II strasznie mu tego zazdrościłam tej wycieczki :-D. Oj ja chciałbym wcale nie mieć @ :-p.
    Byłam tam na zimowiskach przepiękne miejsce:-)latem pewnie jest jeszcze piękniej.Udanego wypoczynku dla syna:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 18:44

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, Basik,wywołuję Was do tablicy

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i gdzie te zdjęcia nowych bobaskow? Co tu tak cicho?
    My mieliśmy dziś położną ostatni raz mała wazy4700 i coraz mniej ubrań w komodzie ,trzeba się będzie wybrać na zakupy problem polega na tym że mi się nic nie podoba albo to w tych sklepach sam badziew. Może spróbuję w internecie

cf409fc7e7.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ