X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)
Odpowiedz

Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja z Woli, a dokładnie z Młynowa, chociaż za kilka miesięcy przeprowadzka na wolskie Odolany :)

Klaudia90 wrote:
    Witajcie warszawianki :)
    Mieszkam na Woli. Jestem mamą 10,5 miesięcznej Niny i obecnie spodziewam się drugiego dziecka. Pierwszy poród odbył się w szpitalu św. Zofii na Żelaznej, ale nie na zwykłej sali porodowej, lecz w Domu Narodzin. Byłam zachwycona i drugie dziecko również planuję powitać właśnie tam :)

Miłego dnia życzę :)

Hej Klaudia,
    Bardzo się cieszę, że masz dobre doświadczenia po domu narodzin. Sama chciałabym tam rodzić albo ewentualnie na Inflanckiej (tutaj chodze do lekarza). To moja pierwsza ciąża :)
    Jeżeli "90" w twoim nicku to rok urodzenia to najwyraźniej jesteśmy też rówieśniczkami ;)
    Pozdrawiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem 90 :P

kingak lubi tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingak wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja z Woli, a dokładnie z Młynowa, chociaż za kilka miesięcy przeprowadzka na wolskie Odolany :)

Jeżeli "90" w twoim nicku to rok urodzenia to najwyraźniej jesteśmy też rówieśniczkami ;)
    Pozdrawiam!

Ja również z Młynowa i rocznik '90 :) Poród w DN wspominam bardzo dobrze. Świetne warunki, przyjemne sale. Jak w domu :) Polecam wszystkim, które zamierzają rodzić naturalnie, bez znieczulenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:13

kingak lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Ja również z Młynowa i rocznik '90 :) Poród w DN wspominam bardzo dobrze. Świetne warunki, przyjemne sale. Jak w domu :) Polecam wszystkim, które zamierzają rodzić naturalnie, bez znieczulenia :)

Ale super :)

A czy trudno się tam dostać? Czy raczej DN nie jest oblegany?

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Ja chodzę do tej przychodni na ul. Wojciechowskiego ale do tej zwykłej NFZ bo tam jest jeszcze przychodnia PLUS (chyba) i też na NFZ można iść do lekarza itd. Położna przyszła do mnie jakoś 1,5 tyg po porodzie (mąż wcześniej podjechał i powiedział że urodziłam i zarejestrował synka w przychodni) a potem przyszła do mnie położna środowiskowa (najpierw dzwoniła się umówić) ok 3 miesiące po porodzie.

Dzięki za info :)

A gdzie rodziłaś ? Czytałam że w niektórych szpitalach przy porodzie musisz od razu deklarować gdzie zapisujesz dziecko, podawać nazwiska lekarzy, położnych itd :?

A pamiętasz może nazwisko Waszego pediatry ? Pytam, bo mieszkam od tej przychodni na Wojciechowskiego 5 minut na piechotę, więc pewnie też tam zapiszę małego :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    To fajnie :) jesteś już na L4?
    Ja nie pracuję.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ja nie pracuję.
    Ty Będziesz szła w kwietniu na warsztaty bezpieczny maluch w Pruszkowie?

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kingak wrote:
    Ale super :)

A czy trudno się tam dostać? Czy raczej DN nie jest oblegany?
    Jak ja rodziłam to wszystkie trzy sale były wolne, mogłam sobie wybrać :) Ogólnie to jest chyba mało rozpowszechnione jeszcze i nie każdy się kwalifikuje na taki poród.

bizona lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam te warsztaty bezpieczny maluch - byłam na nich we wrześniu. Szczególnie podobała mi się część o fotelikach i spotkanie z lekarzem neonatologiem.
    Dodatkowo dostaje się torbę gadżetów, mnie udało się też wygrać kocyk w konkursie :)

Angela85, Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie były konkursy ?

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dzięki za info :)

A gdzie rodziłaś ? Czytałam że w niektórych szpitalach przy porodzie musisz od razu deklarować gdzie zapisujesz dziecko, podawać nazwiska lekarzy, położnych itd :?

A pamiętasz może nazwisko Waszego pediatry ? Pytam, bo mieszkam od tej przychodni na Wojciechowskiego 5 minut na piechotę, więc pewnie też tam zapiszę małego :)

Ja rodziłam na Madalińskiego i baaardzo polecam. Żadnych problemów nie było ani pytań o których mówisz. Do ginekologa chodzę do Medicover i stamtąd też miałami i mam kartę ciąży i wszystkie badania i nikt w szpitalu nic nie mówił że chodziłam prywatnie do lekarza (bo wiem że czasem jakieś aluzje robią w szpitalach). Także z czystym sumieniem polecam Madalińskiego. Chodziłam też tam na szkołę rodzenia i naprawdę było fajnie. Może nie dostaje się żadnych gratisów ale są zajęcia z fizjoterapeutą i można troszkę poćwiczyć i to nie tylko oddychanie ;)
    Musimy się kiedyś spotkać jak będzie ładniejsza pogoda, chociaż nie wiem czy zdążymy jak jeszcze będziesz miała brzuszek. Ja mieszkam na osiedlu Gawra przy takim skwerku z drewnianą dorożką :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nazwiska pediatry niestety nie pamiętam, my chodzimy do tej przychodni tylko na szczepienie.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    Ty Będziesz szła w kwietniu na warsztaty bezpieczny maluch w Pruszkowie?
    A nie wiem jeszcze. Gdzie będą?

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    A nie wiem jeszcze. Gdzie będą?
    W Arenie będziesz miała blisko.

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    W Arenie będziesz miała blisko.
    O to pewnie się wybiorę :)

Właśnie się zarejestrowałam, że będę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:30

Angela85 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdź sobie na stronę bezpieczny maluch bo trzeba się zarejestrować.

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. :) to może się poznamy :)

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    Super. :) to może się poznamy :)
    Ok. Umówimy się parę dni przed :)

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    recenzja z warsztatów bezpieczny maluch :)

No ale tak co do warsztatów ja jestem super zadowolono czytałam opinie że dużo tam jest reklamy u Nas całkowicie przez ponad 3 godziny warsztatów może było z 25 minut reklamowania produktów , nie było to też ciągiem wiec dało się przeżyć. Pierwsza część dotyczyła bezpieczeństwa dziecka w samochodzie, jak sie powinno zapinać fotelik , jak się dowiedzieć czy fotelik jest dobry atestowany, i czy jest ważny , bo podobno skorupy fotelików są ważne 5 lat od daty produkcji, jak ubierać dziecko aby bylo bezpieczne w foteliku i wiele wiele innych info . 2 część dotyczyła przewożenia kobiet w ciaży w aucie i ich bezpieczeństwa. Oraz jak zabezpieczyć dom przed szkrabem by nic złego się nie stało . 3 część była o pierwszej pomocy dla kobiet w ciaży ( dlatego warto zaciągnąć męża a bardzo dużo było par , powiem że o wiele mniej było samych babek). I pierwsza pomoc u noworodka to był jeden z ciekawszych momentów tego spotkania. Dużo pewnie zależy kto to prowadzi , u Nas prowadził ratownik medyczny , bardzo fajny chłopak :) i ma 13 miesięcznego syna więc też dużo mówił z doświadczenia swojego :)
    dużo żartów, chichotów , naprawdę było fajnie :) do tego dostaliśmy parę prezentów, gazetki oczywiście:P butelka, smoczki do butelki, smoczek , myjkę
    Na dole fota :). Dodatkowo mają swoją apkę odnośnie pierwszej pomocy dzieciom którą się pobiera ze strony . Z opisem co robić w nagłych przypadkach.

https://itunes.apple.com/pl/app/pierwsza-pomoc-nestle/id1037281119?l=pl&mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nestle.pierwszapomoc&hl=pl

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b647f5ef225.jpg

opóźniona, Angela85 lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq, super, dzięki za wiadomość :) Ja się wczoraj zapisałam na termin w lutym, więc na pewno z mężem pojedziemy. Nie udało Ci się nic w konkursie wygrać? w zeszłym oku podobno były do wygrania np. foteliki

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ