Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Ja z Woli, a dokładnie z Młynowa, chociaż za kilka miesięcy przeprowadzka na wolskie Odolany
Klaudia90 wrote:Witajcie warszawianki
Mieszkam na Woli. Jestem mamą 10,5 miesięcznej Niny i obecnie spodziewam się drugiego dziecka. Pierwszy poród odbył się w szpitalu św. Zofii na Żelaznej, ale nie na zwykłej sali porodowej, lecz w Domu Narodzin. Byłam zachwycona i drugie dziecko również planuję powitać właśnie tam
Miłego dnia życzę
Hej Klaudia,
Bardzo się cieszę, że masz dobre doświadczenia po domu narodzin. Sama chciałabym tam rodzić albo ewentualnie na Inflanckiej (tutaj chodze do lekarza). To moja pierwsza ciąża
Jeżeli "90" w twoim nicku to rok urodzenia to najwyraźniej jesteśmy też rówieśniczkami
Pozdrawiam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:08
-
nick nieaktualny
-
kingak wrote:Cześć dziewczyny!
Ja z Woli, a dokładnie z Młynowa, chociaż za kilka miesięcy przeprowadzka na wolskie Odolany
Jeżeli "90" w twoim nicku to rok urodzenia to najwyraźniej jesteśmy też rówieśniczkami
Pozdrawiam!
Ja również z Młynowa i rocznik '90 Poród w DN wspominam bardzo dobrze. Świetne warunki, przyjemne sale. Jak w domu Polecam wszystkim, które zamierzają rodzić naturalnie, bez znieczuleniaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:13
kingak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia90 wrote:Ja również z Młynowa i rocznik '90 Poród w DN wspominam bardzo dobrze. Świetne warunki, przyjemne sale. Jak w domu Polecam wszystkim, które zamierzają rodzić naturalnie, bez znieczulenia
Ale super
A czy trudno się tam dostać? Czy raczej DN nie jest oblegany? -
Diabla85 wrote:Ja chodzę do tej przychodni na ul. Wojciechowskiego ale do tej zwykłej NFZ bo tam jest jeszcze przychodnia PLUS (chyba) i też na NFZ można iść do lekarza itd. Położna przyszła do mnie jakoś 1,5 tyg po porodzie (mąż wcześniej podjechał i powiedział że urodziłam i zarejestrował synka w przychodni) a potem przyszła do mnie położna środowiskowa (najpierw dzwoniła się umówić) ok 3 miesiące po porodzie.
Dzięki za info
A gdzie rodziłaś ? Czytałam że w niektórych szpitalach przy porodzie musisz od razu deklarować gdzie zapisujesz dziecko, podawać nazwiska lekarzy, położnych itd
A pamiętasz może nazwisko Waszego pediatry ? Pytam, bo mieszkam od tej przychodni na Wojciechowskiego 5 minut na piechotę, więc pewnie też tam zapiszę małegoSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
opóźniona wrote:Ja nie pracuję.
-
kingak wrote:Ale super
A czy trudno się tam dostać? Czy raczej DN nie jest oblegany?bizona lubi tę wiadomość
-
Polecam te warsztaty bezpieczny maluch - byłam na nich we wrześniu. Szczególnie podobała mi się część o fotelikach i spotkanie z lekarzem neonatologiem.
Dodatkowo dostaje się torbę gadżetów, mnie udało się też wygrać kocyk w konkursieAngela85, Carolq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kokaina wrote:Dzięki za info
A gdzie rodziłaś ? Czytałam że w niektórych szpitalach przy porodzie musisz od razu deklarować gdzie zapisujesz dziecko, podawać nazwiska lekarzy, położnych itd
A pamiętasz może nazwisko Waszego pediatry ? Pytam, bo mieszkam od tej przychodni na Wojciechowskiego 5 minut na piechotę, więc pewnie też tam zapiszę małego
Ja rodziłam na Madalińskiego i baaardzo polecam. Żadnych problemów nie było ani pytań o których mówisz. Do ginekologa chodzę do Medicover i stamtąd też miałami i mam kartę ciąży i wszystkie badania i nikt w szpitalu nic nie mówił że chodziłam prywatnie do lekarza (bo wiem że czasem jakieś aluzje robią w szpitalach). Także z czystym sumieniem polecam Madalińskiego. Chodziłam też tam na szkołę rodzenia i naprawdę było fajnie. Może nie dostaje się żadnych gratisów ale są zajęcia z fizjoterapeutą i można troszkę poćwiczyć i to nie tylko oddychanie
Musimy się kiedyś spotkać jak będzie ładniejsza pogoda, chociaż nie wiem czy zdążymy jak jeszcze będziesz miała brzuszek. Ja mieszkam na osiedlu Gawra przy takim skwerku z drewnianą dorożką -
opóźniona wrote:A nie wiem jeszcze. Gdzie będą?
-
Angela85 wrote:W Arenie będziesz miała blisko.
Właśnie się zarejestrowałam, że będę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:30
Angela85 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Wejdź sobie na stronę bezpieczny maluch bo trzeba się zarejestrować.
-
Super. to może się poznamy
-
nick nieaktualnyrecenzja z warsztatów bezpieczny maluch
No ale tak co do warsztatów ja jestem super zadowolono czytałam opinie że dużo tam jest reklamy u Nas całkowicie przez ponad 3 godziny warsztatów może było z 25 minut reklamowania produktów , nie było to też ciągiem wiec dało się przeżyć. Pierwsza część dotyczyła bezpieczeństwa dziecka w samochodzie, jak sie powinno zapinać fotelik , jak się dowiedzieć czy fotelik jest dobry atestowany, i czy jest ważny , bo podobno skorupy fotelików są ważne 5 lat od daty produkcji, jak ubierać dziecko aby bylo bezpieczne w foteliku i wiele wiele innych info . 2 część dotyczyła przewożenia kobiet w ciaży w aucie i ich bezpieczeństwa. Oraz jak zabezpieczyć dom przed szkrabem by nic złego się nie stało . 3 część była o pierwszej pomocy dla kobiet w ciaży ( dlatego warto zaciągnąć męża a bardzo dużo było par , powiem że o wiele mniej było samych babek). I pierwsza pomoc u noworodka to był jeden z ciekawszych momentów tego spotkania. Dużo pewnie zależy kto to prowadzi , u Nas prowadził ratownik medyczny , bardzo fajny chłopak i ma 13 miesięcznego syna więc też dużo mówił z doświadczenia swojego
dużo żartów, chichotów , naprawdę było fajnie do tego dostaliśmy parę prezentów, gazetki oczywiście:P butelka, smoczki do butelki, smoczek , myjkę
Na dole fota . Dodatkowo mają swoją apkę odnośnie pierwszej pomocy dzieciom którą się pobiera ze strony . Z opisem co robić w nagłych przypadkach.
https://itunes.apple.com/pl/app/pierwsza-pomoc-nestle/id1037281119?l=pl&mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nestle.pierwszapomoc&hl=pl
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b647f5ef225.jpg
opóźniona, Angela85 lubią tę wiadomość