X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)
Odpowiedz

Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie ale tu w Wawie było bardzo dużo ludzi myślę że około 70 osób spokojnie więc wiesz :) do wygrania 3 x kosmetyki palmers, 1x poduszka dla diecka do auta ,1x poduszka do karmienia , 1x klin, 1x podkład pod materac , 1x tez coś z tego ale nie pamiętam :) chyba zelezy kto sponsoruje nagrody

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście nie zbyt dużo. Może Maxi Cosi się wycofało ze sponsorowania fotelików :) Ale przecież nie po nagrody się idzie na warsztaty. Mi generalnie najbardziej zależy na części "pierwsza pomoc dla noworodka".

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli na ostatniej tej co jest na końcu samym :P

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakieś pytania były czy losy że się wygrywa coś?

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Los

Angela85 lubi tę wiadomość

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj były warsztaty Świadomej Mamy, niestety dowiedziałam się po fakcie. Czy któraś z Was była? Warto było iść?
    Za to udało mi się zapisać na sobotni warsztat z Familie od 12.00 na Czerskiej, niestety idę sama, ale może któraś z Was się wybiera?

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka - Calolq była i na poprzedniej stronie opisywała jak było.Aco to za warsztaty Familie?

_Saszka_ lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dzięki, ale Carolq pisała o Bezpiecznym Maluchu, a było też coś takiego:
    http://www.swiadomamama.pl/

A tutaj link do warsztatów Familie:
    http://wciazy.familie.pl/warsztaty

:)

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka, rzeczywiście, przepraszam, jakaś zakręcona jestem ostatnio :)

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj też zawitałam na tych warsztatach :)

No dobrze a co warsztatów świadomej Mamy zapowiadało sie super ale , patrzymy wow ale firm super gadżetów pewnie bedzie itd . Większość była nagród w konkursie w losowaniu. Tak uprzedzam pytanie znów nic nie wygrałam . Chód nagrody były spoko sesje foto z brzuszkiem chyba 6 sztuk , bon na fotelik lub wózek , kosmetyki takze troszkę tego było . Ale z prezentów smoczek jeden i jakieś próbki z firmy preparatów do higieny + husteczki do higieny + chyba z 3 sztuki pieluch . Co do wiedzy bo o to jest cel spotkań , układanie dziecka , kompiela , poród , chustonoszenie i masaż dla dziecka , torba do szpitala , lovi , maxicosi ogólnie średnio ... No ale zawsze dla kogoś kto nie ma pojęcia troszkę wiedzy wiecej , moze sie przyda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i na też też się wybieram z męzem tym razem :P

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informację :)
    Czekam w takim razie na sobotę, może jakieś fajne gadżety będą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli mówisz że się spotkamy :) tez na to liczę i mam taką nadzieję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:58

_Saszka_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 25 tygodniu :) Mała tak kopała ze mnie zbudziła :)
    Nie mogę sie doczekac swojej wizyty a tu jeszcze tyle dni :(

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleństwo głodne to obudzilo mamę :)

Carolq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba tak ;) a tatuś miał skoczyć do sklepu i zapomialo mu sie i Mała głośna :)
    Wiec kisiel tylko zjadła ;p Moja Niunia to wogole na usg wszystko wpycha do buźki ;p obie rączki , nóżki :) Moja Mama jak to zobaczyła odrazu powiedziała ze głodne dziecko ;P

Angela85 lubi tę wiadomość

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodkie sa maluchy :) i fajnie je podgladac.moja jest rano spi dopiero sie budzi. Na usg zawsze skulona jak mama pozycja embrionalna:)

Carolq lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Ja rodziłam na Madalińskiego i baaardzo polecam. Żadnych problemów nie było ani pytań o których mówisz. Do ginekologa chodzę do Medicover i stamtąd też miałami i mam kartę ciąży i wszystkie badania i nikt w szpitalu nic nie mówił że chodziłam prywatnie do lekarza (bo wiem że czasem jakieś aluzje robią w szpitalach). Także z czystym sumieniem polecam Madalińskiego. Chodziłam też tam na szkołę rodzenia i naprawdę było fajnie. Może nie dostaje się żadnych gratisów ale są zajęcia z fizjoterapeutą i można troszkę poćwiczyć i to nie tylko oddychanie ;)
    Musimy się kiedyś spotkać jak będzie ładniejsza pogoda, chociaż nie wiem czy zdążymy jak jeszcze będziesz miała brzuszek. Ja mieszkam na osiedlu Gawra przy takim skwerku z drewnianą dorożką :)

Pewnie że możemy się spotkać :)
    Tylko trzeba wybrać jakiś termin, bo rzeczywiście do mojego porodu tylko 5 tygodni, albo mniej jak Młody będzie chciał wyjść wcześniej ;)

Diabla85 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , Padłam po powrocie z warsztatów i w sumnie wstałam 30 minut temu ale poszliśmy na spacerek z psem :)
    więc tak wrzucam foto z prezentami :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b29d306ccf3.jpg

Poruszane tematy były leczenia homeopatycznego kobiet w ciąży i noworodków oraz mam karmiących. W sumnie myślę że to dość dobre rozwiązanie i możliwe że skorzytam kiedyś z takiego typu leczenia. Kolejne tematy to ,PBKM , wertykalne pozycje porodowe , masaż chustą przy porodzie, chusto-noszenie, wydatki rodzine i budżet , przedstawienie portfolio fotografki. Oprócz tego co dostałam czyli tabletki sterylizujące, stringi :P , syrop dla mnie na wzmocnienie , jakieś tableteczki na funkcjonowanie układu moczowego, krem na roztepy, dużo próbek kosmetyków dla dziecka firmy allerco ( muszę zobaczyć bo to co piszą dość fajnie wygląda) także troszkę była. Z losowań do wygrania 3 kupony na 600zł do PBKM na bankowanie, 5 zestawów kosmetyków do makijarzu , 2 zestawy kosmetyków firmy allerco, i jedna sesja noworodkowa którą wygrałam ja :) < teraz bravo > :P

też śmiesznie bo jeszcze tak narzekałam mężowi że kurdę nic nie wygrywam a chodzę na te warsztaty itd :P i nagle czytaja numerek 31 a mąz do mnie to Ty ja ja ? on no sprawdz ale Ty :) , i w końcu coś wygrałam . I tak planowaliśmy zrobić a tak zawsze troszkę kasy dodatkowej zostanie :) Także po tych wsyztskich emocjach musiałam się porzadnie zdrzemnąć i odpocząć :)

_Saszka_, Angela85 lubią tę wiadomość

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! :) :) :) u mnie podobne prezenty, chociaż bez tabletek steryluzujacych i kremu :(

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ