X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)
Odpowiedz

Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie ale tu w Wawie było bardzo dużo ludzi myślę że około 70 osób spokojnie więc wiesz :) do wygrania 3 x kosmetyki palmers, 1x poduszka dla diecka do auta ,1x poduszka do karmienia , 1x klin, 1x podkład pod materac , 1x tez coś z tego ale nie pamiętam :) chyba zelezy kto sponsoruje nagrody

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście nie zbyt dużo. Może Maxi Cosi się wycofało ze sponsorowania fotelików :) Ale przecież nie po nagrody się idzie na warsztaty. Mi generalnie najbardziej zależy na części "pierwsza pomoc dla noworodka".

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli na ostatniej tej co jest na końcu samym :P

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakieś pytania były czy losy że się wygrywa coś?

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Los

Angela85 lubi tę wiadomość

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj były warsztaty Świadomej Mamy, niestety dowiedziałam się po fakcie. Czy któraś z Was była? Warto było iść?
    Za to udało mi się zapisać na sobotni warsztat z Familie od 12.00 na Czerskiej, niestety idę sama, ale może któraś z Was się wybiera?

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka - Calolq była i na poprzedniej stronie opisywała jak było.Aco to za warsztaty Familie?

_Saszka_ lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dzięki, ale Carolq pisała o Bezpiecznym Maluchu, a było też coś takiego:
    http://www.swiadomamama.pl/

A tutaj link do warsztatów Familie:
    http://wciazy.familie.pl/warsztaty

:)

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka, rzeczywiście, przepraszam, jakaś zakręcona jestem ostatnio :)

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj też zawitałam na tych warsztatach :)

No dobrze a co warsztatów świadomej Mamy zapowiadało sie super ale , patrzymy wow ale firm super gadżetów pewnie bedzie itd . Większość była nagród w konkursie w losowaniu. Tak uprzedzam pytanie znów nic nie wygrałam . Chód nagrody były spoko sesje foto z brzuszkiem chyba 6 sztuk , bon na fotelik lub wózek , kosmetyki takze troszkę tego było . Ale z prezentów smoczek jeden i jakieś próbki z firmy preparatów do higieny + husteczki do higieny + chyba z 3 sztuki pieluch . Co do wiedzy bo o to jest cel spotkań , układanie dziecka , kompiela , poród , chustonoszenie i masaż dla dziecka , torba do szpitala , lovi , maxicosi ogólnie średnio ... No ale zawsze dla kogoś kto nie ma pojęcia troszkę wiedzy wiecej , moze sie przyda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i na też też się wybieram z męzem tym razem :P

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informację :)
    Czekam w takim razie na sobotę, może jakieś fajne gadżety będą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli mówisz że się spotkamy :) tez na to liczę i mam taką nadzieję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:58

_Saszka_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 25 tygodniu :) Mała tak kopała ze mnie zbudziła :)
    Nie mogę sie doczekac swojej wizyty a tu jeszcze tyle dni :(

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleństwo głodne to obudzilo mamę :)

Carolq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba tak ;) a tatuś miał skoczyć do sklepu i zapomialo mu sie i Mała głośna :)
    Wiec kisiel tylko zjadła ;p Moja Niunia to wogole na usg wszystko wpycha do buźki ;p obie rączki , nóżki :) Moja Mama jak to zobaczyła odrazu powiedziała ze głodne dziecko ;P

Angela85 lubi tę wiadomość

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodkie sa maluchy :) i fajnie je podgladac.moja jest rano spi dopiero sie budzi. Na usg zawsze skulona jak mama pozycja embrionalna:)

Carolq lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Ja rodziłam na Madalińskiego i baaardzo polecam. Żadnych problemów nie było ani pytań o których mówisz. Do ginekologa chodzę do Medicover i stamtąd też miałami i mam kartę ciąży i wszystkie badania i nikt w szpitalu nic nie mówił że chodziłam prywatnie do lekarza (bo wiem że czasem jakieś aluzje robią w szpitalach). Także z czystym sumieniem polecam Madalińskiego. Chodziłam też tam na szkołę rodzenia i naprawdę było fajnie. Może nie dostaje się żadnych gratisów ale są zajęcia z fizjoterapeutą i można troszkę poćwiczyć i to nie tylko oddychanie ;)
    Musimy się kiedyś spotkać jak będzie ładniejsza pogoda, chociaż nie wiem czy zdążymy jak jeszcze będziesz miała brzuszek. Ja mieszkam na osiedlu Gawra przy takim skwerku z drewnianą dorożką :)

Pewnie że możemy się spotkać :)
    Tylko trzeba wybrać jakiś termin, bo rzeczywiście do mojego porodu tylko 5 tygodni, albo mniej jak Młody będzie chciał wyjść wcześniej ;)

Diabla85 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , Padłam po powrocie z warsztatów i w sumnie wstałam 30 minut temu ale poszliśmy na spacerek z psem :)
    więc tak wrzucam foto z prezentami :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b29d306ccf3.jpg

Poruszane tematy były leczenia homeopatycznego kobiet w ciąży i noworodków oraz mam karmiących. W sumnie myślę że to dość dobre rozwiązanie i możliwe że skorzytam kiedyś z takiego typu leczenia. Kolejne tematy to ,PBKM , wertykalne pozycje porodowe , masaż chustą przy porodzie, chusto-noszenie, wydatki rodzine i budżet , przedstawienie portfolio fotografki. Oprócz tego co dostałam czyli tabletki sterylizujące, stringi :P , syrop dla mnie na wzmocnienie , jakieś tableteczki na funkcjonowanie układu moczowego, krem na roztepy, dużo próbek kosmetyków dla dziecka firmy allerco ( muszę zobaczyć bo to co piszą dość fajnie wygląda) także troszkę była. Z losowań do wygrania 3 kupony na 600zł do PBKM na bankowanie, 5 zestawów kosmetyków do makijarzu , 2 zestawy kosmetyków firmy allerco, i jedna sesja noworodkowa którą wygrałam ja :) < teraz bravo > :P

też śmiesznie bo jeszcze tak narzekałam mężowi że kurdę nic nie wygrywam a chodzę na te warsztaty itd :P i nagle czytaja numerek 31 a mąz do mnie to Ty ja ja ? on no sprawdz ale Ty :) , i w końcu coś wygrałam . I tak planowaliśmy zrobić a tak zawsze troszkę kasy dodatkowej zostanie :) Także po tych wsyztskich emocjach musiałam się porzadnie zdrzemnąć i odpocząć :)

_Saszka_, Angela85 lubią tę wiadomość

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! :) :) :) u mnie podobne prezenty, chociaż bez tabletek steryluzujacych i kremu :(

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ