X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)
Odpowiedz

Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)

Oceń ten wątek:
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ogólnie polecasz? :) zastanawiałam się nad Inflancką, ale koleżanka rodziła parę lat temu i odradzała. Może coś się zmieniło od tego czasu :)

atdcqps62brd8znj.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam, dla mnie poród super - zero traumy :) no ale tak jak pisałam korzystałam z indywidualnej opieki położnej, chociaż koleżanka z sali poporodowej, rodziła w tym czasie co ja, bez własnej położnej i z porodu też była super zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 11:31

mada87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Pewnie już na urlopie, co?
    Tak, myślę coraz poważniej o Orłowskiego. Na tygodniu chcę się tam zapisać do szkoły rodzenia na kwiecień. Pójdziemy, zobaczymy jak jest i jak się spodoba, to zostaniemy. Biorę pod uwagę jeszcze Madalińskiego.

Kurka, zapisałaś się juz do szkoły rodzenia w Orłowskim? Bo na stronie piszą, że po 25 tygodniu powinno się zacząć i miałam dzwonic dopiero w połowie kwietnia, ale może lepiej wcześniej to załatwić?

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie dzwoniłam. Obliczyłam że w 25 tyg będziemy dopiero w maju, więc nie wiem czy nie za wcześnie. Może zadzwonię w przyszłym tyg. A ty zdecydowana na szkołę w Orłowskim?

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chciałabym tam chodzić. Właśnie zastanawiam się, czy są długie kolejki i np. jak zadzwonię po wielkanocy, to czy będą miejsca na początek maja. Na stronie szkoły widziałam, że plan zajęć tylko na marzec jest na razie.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wielkanocy może być trochę za późno. Zrobimy tak: ja zadzwonię w tym tygodniu, zapytam co i jak, postaram się zapisać na maj i ci powiem :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam przed chwilą i zapisałam się od razu na 25.04.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zapisana. I też na 25! Wygląda na to, że jesteśmy razem :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was rodziła lub słyszała jakieś opinie o szpitalu na Karowej?

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, super :)

Justa, poczytaj opinie na gdzierodzic.info

Ja słyszałam, że tam się zajmują ciężkimi ciążami, więc na pewno mają dobrą opiekę dla noworodków.

justa. lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • joanna-pa Nowa

Wysłany: 27 marca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, 8 maja będą na Ursynowie bezpłatne warsztaty Mamo to ja! Bardzo fajna sprawa, dużo ciekawych informacji i na koniec paczka z upominkami :)

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejestracja.html

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna dzięki za linka, ja bym się przeszła.
    Mada jak tam przed terminem? Torba spakowana? :) Czytałam, że was się trochę już rozpakowało na forum :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście całkiem sporo kwietniówek się już rozpakowało, ja mam akurat termin na koniec więc jeszcze trochę czasu jest, ale w sumie pod koniec przyszlego tygodnia ciąza będzie donoszona więc mogę rodzić ;) za pakowanie torby to już od 2 tygodni się biorę, mam nadzieję że jutro mi się w końcu uda ;)

atdcqps62brd8znj.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz już wszystkie potrzebne rzeczy? Typu butelki, łóżeczka itd? Bo u nas szał wyprawkowy na forum. Ale fajnie... pewnie się już nie możesz doczekać, aż zobaczysz małą :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, a przynajmniej tak mi się wydaje ;) jeszcze tylko adaptery do fotelika powinnam zamówić. Wczoraj udało mi się spakować w końcu torbę :)
    Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej nie do końca się czuję gotowa na poród i wszystko co ma nastąpić po nim... ale na to się chyba nie da przygotować ;)

atdcqps62brd8znj.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba się nie da, zwłaszcza jak nigdy wcześniej nie miałaś dzieci. Przyszły tatuś się stresuje? :) W ogóle fajną masz pogodę na poród, bo jest przyjemnie na dworze. dawaj znać, jak będzie coś wiadomo, trzymam kciuki :)

mada87 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się stresuje, ale chyba jeszcze nie do końca do niego dochodzi ;)

atdcqps62brd8znj.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada87, zajrzałam tu na chwilę i powiem tak - nie da się przygotować ani na poród, ani na to co po nim - takiego zalewu emocji nie da się przewidzieć i opisać :) no i lepiej nie wyobrażać sobie jakie będzie nasze dziecko na podstawie tego co mówią znajomi na temat swoich dzieci :) Każde dziecko to wielka indywidualność :)

mada87 lubi tę wiadomość

age.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Basha, jesteś jeszcze tutaj? Mam nadzieję, że zobaczymy się jutro na zajęciach w szkole. :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Hej Basha, jesteś jeszcze tutaj? Mam nadzieję, że zobaczymy się jutro na zajęciach w szkole. :)

jestem, jestem, ale ostatnio nie mam na nic siły, nawet na pisanie :)

Będę dzisiaj na zajęciach na pewno :)

f2w3ugpjqs7gupgd.png
‹‹ 17 18 19 20 21
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ