X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)
Odpowiedz

Są tu jakieś przyszłe mamusie z Warszawy? ;)

Oceń ten wątek:
  • kotpolarny Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wkrotce wybieram sie na pierwsza wizyte ciazowa. Zapisalam sie do Luxmedu (dr Michalowski) i nurtuje mnie pytanie czy on bedzie w stanie od razu stwierdzic ciaze, tzn czy ma w gabinecie USG. Jak to jest w tym luxmedzie? Zapisalam sie do placowki Mariott. Kilka razy bylam tam u ginekologa o mam wrazenie ze w gabinetach nie ma usg?

f2w39n73o9lh5cg1.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Warszawy (Grochów), termin na koniec kwietnia :) planuję rodzić w Praskim, macie jakieś doświadczenia?

kotpolarny - chodzę do dr Sterny-Butrym w luxmedzie na al. Jana Pawła i nie ma usg w gabinecie. Dostaję skierowania, ale dostać się w rozsądnym terminie u nich graniczy z cudem (terminy 2 miesiące naprzód, chyba że coś się akurat zwolni - radzę obserwować portal pacjenta, jeżeli masz pakiet). W niektórych gabinetach sa usg, ale nie wiem czy lekarze robią standardowo na wizycie.

atdcqps62brd8znj.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotpolarny w luxmedzie jeśli zapisujesz się na normalną wizytę to nikt nie zrobi ci usg, jedyne co, to da skierowanie, ale to i tak chyba nie jest pewne, bo w pakiecie masz tylko 3 usg na całą ciążę. Musisz się zapisać na badanie usg

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kotpolarny Debiutantka

Wysłany: 10 marca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG, dzięki dziewczyny za info, ale to jak lekarze z luxmedu stwierdzają ciążę?

f2w39n73o9lh5cg1.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez badanie normalne i wywiad chyba :P Jak pójdziesz, to dostaniesz skierowanie na badanie pod koniec pierwszego trym. Ja poszłam prywatnie i mam jednego lekarza w luxmedzie od wypisywania skierowań i drugiego prywatnie, który robi usg i później mam nadzieję pomoże mi urodzić w szpitalu. Polecam dr Dudel z Boramedu, jak i cały Boramed. Nie jest tanio, ale mają dobry sprzęt i dobrych lekarzy. Nie radziłabym ci się opierać całkowicie na lekarzach z luxmedu :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotpolarny, wiem, że to niełatwe ale odczekaj jeszcze z tydzień, to będzie lepiej widać bąbla :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja chodzę do lekarza prywatnie do Medicoveru a rodzić zamierzam na Madalińskiego :) mam nawet upatrzonego super lekarza z którym jestem "umówiona" żeby podczas porodu mówić, że jestem jego pacjentką :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • kotpolarny Debiutantka

Wysłany: 10 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie, tak, zamierzam pójść do lekarza właśnie mniej więcej za tydzień chociaż nosi mnie już strasznie:)

f2w39n73o9lh5cg1.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię tak samo jak kurka, do luxmedu po skierowania a prywatnie chodzę do lekarza, który pracuje w szpitalu gdzie chcę rodzić

atdcqps62brd8znj.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo tak najbezpieczniej. Nadal rządzi stara zasada, jeśli nie zapłacisz, to figę dostaniesz :P Kotpolarny, to twoja pierwsza ciąża? No właśnie, ja nie wytrzymałam i od razu po zrobieniu testu poleciałam do gina, kiedy jeszcze nic nie było widać. To był mega zły pomysł, bo babka mnie nastraszyła pustymi jajami i powiedziała, żeby się nie nastawiać. W 6/7 tyg powinno już bić serduszko :)
    Mada a ty już niedługo, prawda? :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kotpolarny Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo do mnie przemawia taka koncepcja, żeby chodzić prywatnie do lekarza pracującego w szpitalu, martwi mnie tylko konieczność wyboru szpitala już teraz? Myślałam raczej, że zostawię to na etap kiedy już powiemy znajomym o ciąży i można będzie bez skrępowania zasięgnąć języka u koleżanek :)

To moja pierwsza ciąża i szczerze mówiąc dotychczas nie miałam żadnych problemów ginekologicznych, w związku z czym moje kontakty z ginekologiem ograniczały się do corocznej wizyty w luxmedzie po skierowanie na usg i cytologię. Teraz nie mam swojego lekarza, no ale na forum sporo jest opinii to pewnie kogoś znajdę.

Mój dylemat obecny (głupi chyba, ale to przez brak doświadczenia z lekarzami). Chciałabym za te kilka dni pójść do lekarza z USG, żeby usłyszeć serduszko. Czy w takim Boramedzie lub innej tego typu przychodni powinnam zapisać się na konsultację ginekologa (i zakładać że ma USG w gabinecie i zrobi takie badanie) czy na badanie USG?

f2w39n73o9lh5cg1.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chcesz do Boramedu to wystarczy, że zapiszesz się na wizytę. Tam, w każdym gabinecie jest sprzęt :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka, tp mam na 27 kwietnia, ale w sumie już za miesiąc ciąża będzie donoszona i mam nadzieję, że urodzę trochę przed tp. Ale mam przeczucie, że będę się bujać z brzuchem do maja ;)

kotpolarny, ja do mojego lekarza chodzę mniej więcej od połowy ciąży. Wcześniej chodziłam do luxmedu i raz byłam na tym pierwszym usg prywatnie u innej ginki + usg genetyczne w przychodni na Agatowej. W luxie wszystkie wyniki i zalecenia mi wpisuje w kartę, więc cała historię miałam przy sobie.

atdcqps62brd8znj.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada zawsze możesz zmywać podłogę na klęczkach i uprawiać dużo seksu, hehe, podobno to pomaga, żeby wywołać poród :P Masz już imię?

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie czuję się tak, że średnio siebie widzę przy tych czynnościach, a co dopiero za miesiąc :P
    Tak, będzie Alicja :) a Ty już wiesz czy córka czy syn?

atdcqps62brd8znj.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 trym daje popalić? Mi termin pada na połowę sierpnia, to nawet nie chcę myśleć jak będę się czuć w upały...
    No i szpital praski u ciebie tak, jak pamiętam?
    U mnie też wypadła córka. Nazwiemy ją Zuza :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo, ciężko mi już, więc oby ten miesiąc wytrzymać żeby ciąża była donoszona,a potem mogę iść rodzić :)
    Tak, Praski. A Ty się zdecydowałaś już na jakis?

atdcqps62brd8znj.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie już na urlopie, co?
    Tak, myślę coraz poważniej o Orłowskiego. Na tygodniu chcę się tam zapisać do szkoły rodzenia na kwiecień. Pójdziemy, zobaczymy jak jest i jak się spodoba, to zostaniemy. Biorę pod uwagę jeszcze Madalińskiego.

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, już od miesiąca na zwolnieniu. Trochę mi się nudzi w domu, ale nie dałabym rady wysiedzieć w pracy 8h + dojazdy.
    Też biorę pod uwagę Madalinskiego jako drugi wybór, słyszałam dużo dobrych opinii :)

atdcqps62brd8znj.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam tu kiedyś ze planuje rodzic na Inflanckiej - jak zaplanowałam tak zrobiłam ;) dwa tygodnie temu urodziłam sn córkę. Miałam super poród, korzystałam z indywidualnej opieki położnej, przy 5cm rozwarcia dostałam znieczulenie :) moja córka wazyla 3800g i rodziła się z rączką przy buzi, wiec nie był to łatwy poród ale dzięki dobrej opiece wszystko sie udalo :) jeśli chodzi o poród na Inflanckiej - polecam bardzo :) Natomiast opieka po porodzie moim zdaniem pozostawia wiele do życzenia... jak się jest w miare ogarnietym i przekonanym do swoich racji to ok, w innym przypadku można zwariować - każdy udziela innych rad. Przy pierwszym dziecku można dostać niezłego pomieszania :/

mada87 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 17 18 19 20 21
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ