X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • dzikaplaża Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, to by się kwalifikowało to tej izby lekarskiej, o które napisala Lia. Dramat. Co za **uj.

U mnie jeszcze wyszło, że na Prolutex mam źle wypisaną receptę. Jutro musze to załatwiać. Z w a r i u j e. A dzisiaj wbijam ostatni...

Powiem Wam, że ja przy tym szpitalu robilam IVF i byłam zadowolona. Poprzednio byłam w "sławnym i najlepszym" Novum i tam byl dramat. Czułam się jak ziemniak na taśmie. Ale poradnia ginekologiczna, w której jestem teraz, to inna poradnia niz tą zajmująca się niepłodnością to i personel inny. Już się zapisałam prywatnie do gościa, który mnie prowadził przez IVF. Ale nie chciałabym wszystkiego robić prywatnie, bo 350 za wizyte bez usg to trochę dużo:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 19:42

FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    19dpt pecherzyk 7mm, żółtkowy 2mm
    21-23dpt krwawienie - krwiak?
    28dpt 6+4 CRL 6,1 mm, FHR 122
    7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
    9+5 wizyta 2.91 cm / 150
    11+0 4.45 cm / 164
    prenatalne ⏳️

8 lat za nami, 4x transfer IVF, 5xIUI, 1xcb, 1xpuste jajo, miliony badań

preg.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, co za dep 😳 Aż mi słów brak. Nawet nie chcę myśleć ile kobiet skrzywdził takim gadaniem. Kobieta po poronieniu, po przejściach i tak już ma zrytą psychikę - a jeszcze pojawi się taki "lekarz", który nie daj Boże zasieje w niej jakieś wątpliwości co do partnera czy własnego ciała. Dobrze, że uciekłaś od niego jak najszybciej.

Dzikaplaża, myślałam, że w Novum jeszcze ostatnia nadzieja. To tam miałaś wszystkie transfery? Wydaje mi się, że ta refundacja wiele zmieniła - zaczęła się taka masówka, oby przerobić jak największą ilość pacjentów. Jak mi przyjaciółka opowiada co się dzieje w warszawskiej inviccie to aż ciężko uwierzyć 🙈 Zapominanie o wizytach, czekanie po kilka dni na telefon od lekarza (choć było się umówionym na konkretny dzień i miało się zaczynać stymulację), na ostatnią chwilę brak wypełnionych zgód czy zrobionych badań.. Dramat 🫣

Dziewczyny, dużo mówicie o jakichś konkretnych nazwiskach - zakładam, że większość z Was jest z południa Polski? Co kogoś tu nie poznam to Katowice, Kraków, Wrocław.. 😃

⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    03.01: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
    16.01: 3,08 cm ruszającej się kruszynki 🩵
    30.01: 5,53 cm człowieka 🌈
    06.02: prenatalne ⏳

preg.png
  • Maggy_88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Właśnie w samym odzywaniu się, tonie glosu, nie była jakaś niemiła. Raczej neutralna. Ale te parę rzeczy które opisałam, a były dla mnie kluczowe, to mnie zagięła. Jak ginekolog moze sie nie umieć wypowiedzieć o tsh? I na odstawianie leków tez chyba maja jakieś "procedury"? Mam jakieś poczucie niepełnej wiedzy po tej wizycie.
    Zastanawiam się czy iść do endokrynologa, ale w sumie am tsh 1.3, wiec i tak dawki pewnie nie zmieni.
    Ja mam TSH 3,11 i mój ginekolog powiedział, że norma w 1 trymestrze jest do 3,5. Podobno PTG podwyższyło normę niedawno. Będę musiała skontrolować w 2 trymestrze.

Odnośnie lekarzy to spotkałam różnych ginekologów, ale najbardziej mnie zirytował stary dziad na NFZ. Przyszłam z infekcją, z którą nie mogłam sobie poradzić. Zbadał, wypisał receptę i na koniec powiedział, że mam zakaz ciupciania.

A co do klinik w Warszawie to ivf mieliśmy w Klinika Bocian i byliśmy zadowoleni z opieki. Wtedy realizowali refundację dla Warszawy i województwa, ale z terminami było ok. Po naszym nieudanym transferze na wiosnę zadzwoniła do mnie dziewczyna, że niedługo wejdzie refundacja krajowa i czy chcemy skorzystać i podejść do procedury. Jak się zaczęłam wypytywać o szczegóły to oczywiście było, że jeszcze nie wiadomo bo ostateczne umowy niepodpisane. Chcieli złapać klientów.

Co do miejsca zamieszkania to jestem z Pruszkowa, więc blisko Warszawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 20:25

zi13gov36gutrlme.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, co za lekarz, brak słów...

@Lia. Ja akurat Poznań i z tego co kojarzę anakonda też się leczy w Poznaniu:)

Ja mam super ginekologa, najpierw nas prowadził w klinice leczenia niepłodności przez prawie rok, potem prowadził pierwsza ciążę, był też przy porodzie (akurat trafiłam na jego dyżur, ale niestety aktualnie zrezygnował z pracy na lutyckiej). Jest bardzo kompetentny i rzetelny, a przy tym super sympatyczny, czasem teraz chodzimy na wizyty z mężem i synem, to czujemy się jak w domu. Mój młody to ostatnio aż za bardzo, bo rzucił lekarzowi w kubek z długopisami swoją pluszową swinią 🙈 ma certyfikat fmf więc prenatalne też mi robi. No i ja wiem, że jak cos się będzie działo to na pewno zareaguje, poprzednią ciążę donosiłam głównie dzięki jego czujności i reakcji w porę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 20:33

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'🧔90'
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Anakonda, to by się kwalifikowało to tej izby lekarskiej, o które napisala Lia. Dramat. Co za **uj.

U mnie jeszcze wyszło, że na Prolutex mam źle wypisaną receptę. Jutro musze to załatwiać. Z w a r i u j e. A dzisiaj wbijam ostatni...

Powiem Wam, że ja przy tym szpitalu robilam IVF i byłam zadowolona. Poprzednio byłam w "sławnym i najlepszym" Novum i tam byl dramat. Czułam się jak ziemniak na taśmie. Ale poradnia ginekologiczna, w której jestem teraz, to inna poradnia niz tą zajmująca się niepłodnością to i personel inny. Już się zapisałam prywatnie do gościa, który mnie prowadził przez IVF. Ale nie chciałabym wszystkiego robić prywatnie, bo 350 za wizyte bez usg to trochę dużo:p
    Szczerze to wtedy nawet nie przyszło mi to do głowy nie byłam wstanie a jeszcze czekał mnie zabieg w szpitalu w którym jest ordynatorem .
    Ja chodzę prywatnie wiem że kasa leci jak nie na leki to wizyty ale w porównaniu do tego co przez te lata wydałam to są „drobne” .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Tak, tak, juz trzeci raz 😜 mnie odesłała i to zaraz na początku ciąży. Kruszyński jest kochany. Dam znać, sama jestem ciekawa. Tez mam siniaki, zawsze miałam i nigdy nie był ze mnie zadowolony 😅 No trudno, dla zabawy ich sobie nie zrobiłam
    Czekam na wieści i trzymam kciuki

Emma_ lubi tę wiadomość

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Anakonda, co za lekarz, brak słów...

@Lia. Ja akurat Poznań i z tego co kojarzę anakonda też się leczy w Poznaniu:)

Ja mam super ginekologa, najpierw nas prowadził w klinice leczenia niepłodności przez prawie rok, potem prowadził pierwsza ciążę, był też przy porodzie (akurat trafiłam na jego dyżur, ale niestety aktualnie zrezygnował z pracy na lutyckiej). Jest bardzo kompetentny i rzetelny, a przy tym super sympatyczny, czasem teraz chodzimy na wizyty z mężem i synem, to czujemy się jak w domu. Mój młody to ostatnio aż za bardzo, bo rzucił lekarzowi w kubek z długopisami swoją pluszową swinią 🙈 ma certyfikat fmf więc prenatalne też mi robi. No i ja wiem, że jak cos się będzie działo to na pewno zareaguje, poprzednią ciążę donosiłam głównie dzięki jego czujności i reakcji w porę.
    Tak Poznan choć mam 90 km bardziej do Gniezna mi bliżej .
    Rodziłaś na Lutyckiej ? Ja szukam szpitala który nie będzie kwestionował zalecenia cc ze względu na przebyte dwie operacje przetoki okoloodbytniczej i wykonają cc bez żadnego ale . Albo szukam prywatnego porodu cc tylko w Poznaniu nie znalazłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 20:56

Sunday_92 lubi tę wiadomość

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Tak Poznan choć mam 90 km bardziej do Gniezna mi bliżej .
    Ja teraz będę myśleć o porodówce w Gnieźnie jeśli wszystko będzie ok. Obydwoje pochodzimy z Gniezna, więc moglibyśmy podrzucić synka do babci w drodze na porodówkę. Ale zobaczymy, dużo czasu jeszcze na takie decyzje.

Tak, rodziłam na lutyckiej, co do CC się nie wypowiem, bo ja rodziłam sn, ale opinia jest, że szpital nastawiony na cc. Samą porodówkę wspominam super, miałam swoją wykupiona położna i trafiłam na dyżur prowadzącego plus urodziłam w 3h od przyjazdu do szpitala więc to ma na pewno wpływ na ocenę.
    Natomiast oddział poporodowy to już średnio, położne niczym nie zainteresowane, opieki laktacyjnej nie było (ja rodziłam w długi weekend), na moje prośby o pomoc z karmieniem dostałam mleko modyfikowane... Na szczęście wyszliśmy po 48h i przyjechała od razu do nas doradczyni laktacyjna, ale szpital pod tym względem średnio. No i warunki socjalne średnie. Ale ostatnio rozmawiałam z położną która właśnie przyjmowała mój poród, bo pracuje u mojego prowadzącego, to mówiła, że się zmienia ostatnio na plus, więc może jest lepiej.

W Poznaniu nie ma prywatnego szpitala położniczego, ja w pierwszej ciąży chciałam rodzic w Medicoverze w Warszawie, ale ze względu na moje problemy z szyjką i to, że leżałam na lutyckiej na patologii, odpuściłam. Ja bym z resztą do tej Warszawy nie dojechała, tak szybko u mnie poród postępował 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 21:08

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'🧔90'
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę nad Raszei. Tam miałam indukcję poronienia i spotkałam się ze zrozumieniem i empatią. Do tego ten oddział u nich nie jest taki duży, bardziej kameralny.

'94
    AMH 0,29
    MTHFR A1298 heterozygota
    PAI-1 4G/5G heterozygota
    kariotypy prawidłowe
    niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
    ANA1 wysoko dodatnie
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB
    W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
    Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
    1.12 ⏸️ naturalnie
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- wszystkie ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
  • dzikaplaża Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Anakonda, co za dep 😳 Aż mi słów brak. Nawet nie chcę myśleć ile kobiet skrzywdził takim gadaniem. Kobieta po poronieniu, po przejściach i tak już ma zrytą psychikę - a jeszcze pojawi się taki "lekarz", który nie daj Boże zasieje w niej jakieś wątpliwości co do partnera czy własnego ciała. Dobrze, że uciekłaś od niego jak najszybciej.

Dzikaplaża, myślałam, że w Novum jeszcze ostatnia nadzieja. To tam miałaś wszystkie transfery? Wydaje mi się, że ta refundacja wiele zmieniła - zaczęła się taka masówka, oby przerobić jak największą ilość pacjentów. Jak mi przyjaciółka opowiada co się dzieje w warszawskiej inviccie to aż ciężko uwierzyć 🙈 Zapominanie o wizytach, czekanie po kilka dni na telefon od lekarza (choć było się umówionym na konkretny dzień i miało się zaczynać stymulację), na ostatnią chwilę brak wypełnionych zgód czy zrobionych badań.. Dramat 🫣

Dziewczyny, dużo mówicie o jakichś konkretnych nazwiskach - zakładam, że większość z Was jest z południa Polski? Co kogoś tu nie poznam to Katowice, Kraków, Wrocław.. 😃
    Nie, nie. W Novum mialam kilka lat temu dwa transfery. Nie czułam się zaopiekowana, mialam wrażenie że chodzi o robienie in vitro, a nie żebym byla w ciazy.

Teraz jestem w publicznym szpitalu. I w nim się udało. Dopiero zaczynali IVF od momentu zeszłorocznej refundacji. Zupełnie inne podejście.

Iskierka_ lubi tę wiadomość

FET blastocysta ➡️ prolutex, cyclogest, duphaston, estrofem, acard, neoparin, encorton, prograf, euthyrox
    8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
    9+5 wizyta 2.91 cm / 150
    11+0 4.45 cm / 164
    prenatalne ⏳️

preg.png
  • dzikaplaża Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy_88 wrote:
    Ja mam TSH 3,11 i mój ginekolog powiedział, że norma w 1 trymestrze jest do 3,5. Podobno PTG podwyższyło normę niedawno. Będę musiała skontrolować w 2 trymestrze.

Odnośnie lekarzy to spotkałam różnych ginekologów, ale najbardziej mnie zirytował stary dziad na NFZ. Przyszłam z infekcją, z którą nie mogłam sobie poradzić. Zbadał, wypisał receptę i na koniec powiedział, że mam zakaz ciupciania.

A co do klinik w Warszawie to ivf mieliśmy w Klinika Bocian i byliśmy zadowoleni z opieki. Wtedy realizowali refundację dla Warszawy i województwa, ale z terminami było ok. Po naszym nieudanym transferze na wiosnę zadzwoniła do mnie dziewczyna, że niedługo wejdzie refundacja krajowa i czy chcemy skorzystać i podejść do procedury. Jak się zaczęłam wypytywać o szczegóły to oczywiście było, że jeszcze nie wiadomo bo ostateczne umowy niepodpisane. Chcieli złapać klientów.

Co do miejsca zamieszkania to jestem z Pruszkowa, więc blisko Warszawy.
    A to witam koleżankę, moze sie nawet kiedyś widzialysmy na mieście :D

8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
    9+5 wizyta 2.91 cm / 150
    11+0 4.45 cm / 164
    prenatalne ⏳️

preg.png
  • dzikaplaża Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Szczerze to wtedy nawet nie przyszło mi to do głowy nie byłam wstanie a jeszcze czekał mnie zabieg w szpitalu w którym jest ordynatorem .
    Ja chodzę prywatnie wiem że kasa leci jak nie na leki to wizyty ale w porównaniu do tego co przez te lata wydałam to są „drobne” .
    Rozumiem, my pierwsze podejścia do IUI i IVF robiliśmy prywatnie. Dramat. A potem ciągle podwyższali ceny. Ja już marze o schodzeniu z proga i żeby zaczęli od prolutexu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 21:34

8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
    9+5 wizyta 2.91 cm / 150
    11+0 4.45 cm / 164
    prenatalne ⏳️

preg.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Ja teraz będę myśleć o porodówce w Gnieźnie jeśli wszystko będzie ok. Obydwoje pochodzimy z Gniezna, więc moglibyśmy podrzucić synka do babci w drodze na porodówkę. Ale zobaczymy, dużo czasu jeszcze na takie decyzje.

Tak, rodziłam na lutyckiej, co do CC się nie wypowiem, bo ja rodziłam sn, ale opinia jest, że szpital nastawiony na cc. Samą porodówkę wspominam super, miałam swoją wykupiona położna i trafiłam na dyżur prowadzącego plus urodziłam w 3h od przyjazdu do szpitala więc to ma na pewno wpływ na ocenę.
    Natomiast oddział poporodowy to już średnio, położne niczym nie zainteresowane, opieki laktacyjnej nie było (ja rodziłam w długi weekend), na moje prośby o pomoc z karmieniem dostałam mleko modyfikowane... Na szczęście wyszliśmy po 48h i przyjechała od razu do nas doradczyni laktacyjna, ale szpital pod tym względem średnio. No i warunki socjalne średnie. Ale ostatnio rozmawiałam z położną która właśnie przyjmowała mój poród, bo pracuje u mojego prowadzącego, to mówiła, że się zmienia ostatnio na plus, więc może jest lepiej.

W Poznaniu nie ma prywatnego szpitala położniczego, ja w pierwszej ciąży chciałam rodzic w Medicoverze w Warszawie, ale ze względu na moje problemy z szyjką i to, że leżałam na lutyckiej na patologii, odpuściłam. Ja bym z resztą do tej Warszawy nie dojechała, tak szybko u mnie poród postępował 🙈
    Tak wiem o Medicover w Warszawie w sumie za dobry miesiąc moja bratowa tam chodzi do lekarza i będzie rodzić . Więc info z pierwszej ręki będę miała . Ale nie wiem jak to jest jak ktoś przyjedzie z zewnątrz nie będąc ich pacjentem . Wiem o Łodzi również ale nie wiem jak to będzie dalej i jak będzie ciąża przebiegać więc boję się trochę tych odległości .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    Rozumiem, my pierwsze podejścia do IUI i IVF robiliśmy prywatnie. Dramat. A potem ciągle podwyższali ceny. Ja już marze o schodzeniu z proga i żeby zaczęli od prolutexu 😅
    Ja miałam 2x1 od 10tc mam 1x1 a mam brać do kolejnej wizyty czyli 25.02 . Najgorsze są te ceny ale nic nie zrobimy tym bardziej że u nas w aptekach znowu zaczęło go brakować a w klinice 25 zł drożej .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiarka wrote:
    Ja myślę nad Raszei. Tam miałam indukcję poronienia i spotkałam się ze zrozumieniem i empatią. Do tego ten oddział u nich nie jest taki duży, bardziej kameralny.
    A wiesz czy może kładą nacisk na poród naturalny czy cc?

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • dzikaplaża Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja miałam 2x1 od 10tc mam 1x1 a mam brać do kolejnej wizyty czyli 25.02 . Najgorsze są te ceny ale nic nie zrobimy tym bardziej że u nas w aptekach znowu zaczęło go brakować a w klinice 25 zł drożej .
    W Warszawie i okolicach tez braki 😬 Podobno w hurtowniach jest problem

8dpt 30
    10dpt 77
    12dpt 175
    14dpt 438
    16dpt 1109
    18dpt 2316 (103%)
    7+5 CRL 1.58 cm FHR 158
    9+5 wizyta 2.91 cm / 150
    11+0 4.45 cm / 164
    prenatalne ⏳️

preg.png
  • Bbbuuu Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzikaplaża wrote:
    W Warszawie i okolicach tez braki 😬 Podobno w hurtowniach jest problem
    Hejo w Warszawie jeszcze coś się da wyszarpać, ale trzeba podzwonić do aptek i ostatnio niestety przepłacić. Wcześniej w mojej aptece Rembertów płaciłam ok 180 zl, rano zamawiałam i po 17 mogłam już odebrać. Jeśli nie Rembertów to przejechałam się kawałek do Ząbek i też tam coś się znalazłam. Ostatnio rezerwowałam na Pradze Pn i za opakowanie palcilam 220 zl 🫣 , ale i tak dobrze że udało się to zdobyć. Ponad 2 tygodnie temu byłam w moim domu rodzinnym, miasto w Woj. Łódzkim ok 70tys, więc nie wieś i w całym mieście nie było nawet możliwości zamówienia leku. Musiałam jechać specjalnie ponad 30 km do innego miasta po lek, który był jedyny w okolicy. Patrzyłam, że w samej Łodzi szału nie było. Więc dziewczyny ze stolicy- cieszmy się z tego co mamy, bo coś mamy, pomimo że jest słabo…

dzikaplaża lubi tę wiadomość

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbbuuu wrote:
    Hejo w Warszawie jeszcze coś się da wyszarpać, ale trzeba podzwonić do aptek i ostatnio niestety przepłacić. Wcześniej w mojej aptece Rembertów płaciłam ok 180 zl, rano zamawiałam i po 17 mogłam już odebrać. Jeśli nie Rembertów to przejechałam się kawałek do Ząbek i też tam coś się znalazłam. Ostatnio rezerwowałam na Pradze Pn i za opakowanie palcilam 220 zl 🫣 , ale i tak dobrze że udało się to zdobyć. Ponad 2 tygodnie temu byłam w moim domu rodzinnym, miasto w Woj. Łódzkim ok 70tys, więc nie wieś i w całym mieście nie było nawet możliwości zamówienia leku. Musiałam jechać specjalnie ponad 30 km do innego miasta po lek, który był jedyny w okolicy. Patrzyłam, że w samej Łodzi szału nie było. Więc dziewczyny ze stolicy- cieszmy się z tego co mamy, bo coś mamy, pomimo że jest słabo…
    Ja płacę 163 w Gnieźnie , Poznań 180 i w klinice też jakoś tak mają ale u nich zawsze jest więc ostatecznie jak się nie uda to jak pojadę na prenatalne to kupię opakowanie bo tylko jedno mi brakuje do kolejnej wizyty . Ale nie powinno być tak że leków dla kobiet w ciąży brakuje podobnie też kiedyś było z clexane

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • adu Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ile dziewczyn z Warszawy 😁 aż miło, nigdy nie mogę trafić :D ja spod Warszawy, Piaseczno :)

My byliśmy kiedyś na badaniu nasienia w Novum, to było ok, ale to było zrobić swoje i wyjść.

Ja prowadzę ciążę w Przychodni ciąż mnogich w UCZKIN i już tu pisałam, że w porównaniu z medicoverem do którego jestem przyzwyczajona całe życie i poprzednią ciążę, to Uczkin wymiata 😅 naprawdę czułam się bardzo zaopiekowana na wizycie, mam też numer do lekarki i np pisałam jej sms czy mogę brać lek na grypę, który przepisała pediatra. Wyniki posiewu moczu też miałam jej wysłać i jeśli będę miała ciśnienie powyżej 135-140 to mam jej od razu pisać.

dzikaplaża lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Dziewiarka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    A wiesz czy może kładą nacisk na poród naturalny czy cc?

Jest grupa na Facebooku „Rodzę w Raszei”, warto się tam dodać i zapytać. Niestety takiej wiedzy nie mam, ale wydaje mi się, że z dokumentacją lekarską o wskazaniu do cc nie powinno być problemu.

'94
    AMH 0,29
    MTHFR A1298 heterozygota
    PAI-1 4G/5G heterozygota
    kariotypy prawidłowe
    niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
    ANA1 wysoko dodatnie
    18.02 ⏸️ naturalnie
    27.03 poronienie zatrzymane 💔
    👼 Miłosz trisomia 22
    Sierpień ciąża biochemiczna 💔
    11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
    26.09 ET 4BB nieudany 💔
    11.10 start drugiej stymulacji
    26.10 mamy 1 zarodek 4AB
    W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
    Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
    1.12 ⏸️ naturalnie
    2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
    4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
    6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
    10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
    23.12 USG jest ❤️ CRL 4,5 mm
    13.01 USG ❤️ 167bpm CRL 26,34 mm
    21.01 USG ❤️ 171bpm CRL 36 mm plus pobranie Nifty Pro
    28.01 Wyniki Nifty Pro- wszystkie ryzyka niskie, czekamy na Córeczkę 🥹❤️
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ