X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od wczoraj jesteśmy w domu. Lea na razie jest najłatwiejszym noworodkiem świata a Maya najlepszą starszą siostrą.

W porównaniu do połogu lk ciąży z Mayą ja się czuje świetnie zarówno fizycznie jak i psychicznie a zmiana życia z jednego na dwójkę dzieci to faktycznie pikuś jak na razie w porównaniu do zmiany z 0 na 1 ;)

Jasmin1517, osiecka89, ineska12, Zielona2024, Britta lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Jasmin1517 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Kluska ma już 3350g i lekarz był rozbawiony z mojej radości, że jest taka „mała”… No jak człowiek się nastawiał, że ten mały koksik przebił już 3,5 kg to chyba nic dziwnego, co? 😅
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie i wtedy już skierowanie na indukcję - lekarz nie wierzy, że młoda tym razem postanowi sama się wykluć, ale i tak za tydzień planuje rozpocząć akcję „wykurzanie” i mam nadzieję, że coś samo ruszy 🙏

osiecka89, Sreberko, Zielona2024, aswalda, Nadzieja Ryga lubią tę wiadomość

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    2.12.24 beta 135,7 mIU/mL
    4.12.24 beta 290,0 mIU/mL progesteron 33,4 ng/mL
    20.12.24 wizyta ❤️
    23.01.25 kolejna wizyta 🤞
    31.01.25 prenatalne 🤞

preg.png
  • ReginaPhalange Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    My już po wizycie. Kluska ma już 3350g i lekarz był rozbawiony z mojej radości, że jest taka „mała”… No jak człowiek się nastawiał, że ten mały koksik przebił już 3,5 kg to chyba nic dziwnego, co? 😅
    Kolejna wizyta za 3 tygodnie i wtedy już skierowanie na indukcję - lekarz nie wierzy, że młoda tym razem postanowi sama się wykluć, ale i tak za tydzień planuje rozpocząć akcję „wykurzanie” i mam nadzieję, że coś samo ruszy 🙏

Za 3 tygodnie to będzie, który tydzień? Pierwszą ciążę miałaś indukowaną czy normalnie poszło ?

Wysłany: 15 lipca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Nie. Brzuch cały czas twardy z lekkimi skurczami. Bez leków szybko szaleje. Do magnezu w kroplowce dołożyli mi no spe w zastrzyku. Od dziś miałam przejdź na magnez w tabletkach. Zobaczymy co dziś powiedzą na obchodzie. Chciałabym do domu 🥹

Ahh…, a wiadomo jaki duży już dzidziuś, bo do donoszonej niewiele ci zostało :)

Wysłany: 15 lipca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Za 3 tygodnie to będzie, który tydzień? Pierwszą ciążę miałaś indukowaną czy normalnie poszło ?
    Będzie 38+5. Pierwsza indukowana w 41+2 i młoda urodziła się z wagą 3450g

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    20.12.24 wizyta ❤️
    31.01.25 prenatalne 🤞

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Będzie 38+5. Pierwsza indukowana w 41+2 i młoda urodziła się z wagą 3450g

Ok no to widzę, że jedziemy na tym samym wózku xD. Moja pierwsza indukowana w jakos 41+4 i będę walczyć, żeby tym razem samo poszło. Trzymam kciuki za Ciebie! Marzę, żeby tym razem nie przenosić xD

Jasmin1517 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lipca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ok no to widzę, że jedziemy na tym samym wózku xD. Moja pierwsza indukowana w jakos 41+4 i będę walczyć, żeby tym razem samo poszło. Trzymam kciuki za Ciebie! Marzę, żeby tym razem nie przenosić xD
    Ja już schodzę z magnezu i za chwilę wjeżdża wiesiołek. Okna czekają do pomycia. Mąż już poinformowany, że zaraz będzie mocno eksploatowany. Damy radę! 😂

👩‍🦳 33 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 2 l.

29.11.24 ⏸️
    20.12.24 wizyta ❤️
    31.01.25 prenatalne 🤞

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Ja już schodzę z magnezu i za chwilę wjeżdża wiesiołek. Okna czekają do pomycia. Mąż już poinformowany, że zaraz będzie mocno eksploatowany. Damy radę! 😂

Hahaha no ja też czekam na zielone światło, a o mężu nie wspomnę 🫢. Najcięższe rzeczy zostawiłam na sierpień, spróbuję co się da. Niedługo fotel w salonie zamieniam na piłkę. Mam nadzieję, że to prawda, że drugi poród przychodzi szybciej i jest szybszy 😅.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ahh…, a wiadomo jaki duży już dzidziuś, bo do donoszonej niewiele ci zostało :)

Na obchodzie usłyszałam że będę leżeć póki wszystkiego nie uciszą. Więc leci kroplówka za kroplówka i zastrzyk za zastrzykiem. Ale był potem mój lekarz i mówił że mają obowiązek wyciszać wcześniejsze akcje porodowe do 36t0d. Potem niech się dzieje co ma dziać. W innym kraju pozwoliliby mi już rodzić 😉 także nie wiem czy planują mnie tu trzymać cały tydzień czy stopniowo odstawiać te magnezy i obserwować. Jutro może mnie zbadają albo zrobią USG bo ostatnio było w sobotę. Waga wtedy wychodziła w 34,4 ok 2100/2200 więc maluszek

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i rano na USG pisały się już delikatne ale regularne skurcze na ktg. Takie na 40/50 😉

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png

Wysłany: 15 lipca, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mam nadzieję, że chociaż wygodne łóżko masz i nie jest za gorąco ?

• Dysia08 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Aha i rano na USG pisały się już delikatne ale regularne skurcze na ktg. Takie na 40/50 😉
    Dobrze ,że to już 35 tydzień u Ciebie. Myślę ,że pewnie zostaniesz w tym tygodniu w szpitalu ,ale może to i lepiej ? Jesteś bezpieczna i masz dobrą opiekę. Do 36 tygodnia u Ciebie to już rzut kapciem.

Milka1991 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lipca, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak mało do 36, ale jak się leży w szpitalu to ten czas się tak dłuży, tam dzień trwa tydzień…

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    My od wczoraj jesteśmy w domu. Lea na razie jest najłatwiejszym noworodkiem świata a Maya najlepszą starszą siostrą.

W porównaniu do połogu lk ciąży z Mayą ja się czuje świetnie zarówno fizycznie jak i psychicznie a zmiana życia z jednego na dwójkę dzieci to faktycznie pikuś jak na razie w porównaniu do zmiany z 0 na 1 ;)

Jak dobrze coś takiego przeczytać 🙂🙂🙂

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508227451.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Tak, chodzę na retoryka:) byłam na zajęciach u Magdy i są super, ale tak jak piszesz zapisy do niej są wręcz nieosiągalne! Ona prowadziła też fajne zajęcia w my fitness place i też były tłumy! Nie wiem czy jeszcze tam działa, muszę sprawdzic :) a jak wspominasz indywidualna pracę z Magdą?

Rodzę na Kopernika. Rozważałam właśnie szpital uniwersytecki i Żeromskiego (super się mną zajęli na IP). Ostatecznie stanęło na uniwersyteckim, zaliczyłam też tam dzień otwarty i jakoś się utwierdziłam w tej decyzji. Mój prowadzący tam nie pracuje. Ja dziś, bądź jutro mam mieć spotkanie z położną, która nieelegancko mówiąc "wykupuje" na poród, jestem bardzo ciekawa tego spotkania. Jakie plany u ciebie?

Milka trzymam kciuki, żebys jak najszybciej była wolna :)

Ja dziś wstałam i czułam, że to musi być dzień lenia, ale w chalupie robi się niebezpieczny syf, więc muszę ruszyć tyłek i ogarnąć:)

To ja chyba byłam ślepa albo nie zwracałam uwagi bo terminów nie było na inne zajęcia. Z Magda terapie indywidualna wspominam super,to była taka moja odskocznia wtedy. Ja jestem gaduła, ona też lubi gadać, a w ogóle okazało się, że chodzilysmy do tej samej szkoły, równoległej klasy, na świetlicy razem czas spędzalysmy, więc świat jest mały, bo my spoza Krk. Miałam też rozejście mięśnia na chyba 4 palce co udało się wyprowadzić.

Ja rodziłam córkę na Koperniku, więc jak masz jakieś pytania to dawaj. Tyle że ja planowana cc. Teraz zamierzam na Ujastku. Będę miała porównanie 🙂

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508227451.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Kurczę mam nadzieję, że chociaż wygodne łóżko masz i nie jest za gorąco ?

Łóżko okropne. Nazwałabym je łóżkiem tortur haha. Ale co zrobić. Gorąco na szczęście nie jest, tak w sam raz. Stresuję się już tak na poważnie. Nie chcę rodzic. Nie jestem gotowa psychicznie 🫣 Ja jeszcze miałam dużo rzeczy do zrobienia. Masakra

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka trzymam kciuki oby maleństwo jeszcze posiedziała w brzuszku ✊✊
    ja dziś dopiero po szczepieniu na krztusiec, za 2 tyg rsv bo to już ostatni moment będzie.

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]

Wysłany: 15 lipca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Łóżko okropne. Nazwałabym je łóżkiem tortur haha. Ale co zrobić. Gorąco na szczęście nie jest, tak w sam raz. Stresuję się już tak na poważnie. Nie chcę rodzic. Nie jestem gotowa psychicznie 🫣 Ja jeszcze miałam dużo rzeczy do zrobienia. Masakra

Wiesz, może nie koniecznie rodzisz, po prostu twój organizm się przygotowuje. Ja trzymam kciuki, że się wyciszy. Wrócisz do domu, ogarniesz co trzeba i pójdziesz rodzić. ;). Widzę, że masz sześciolatka w domu ? To pewnie całą wyprawkę od nową musiałaś kompletować ? Moja też ma 6 i za wiele mi po niej nie zostało xD. Po tylu latach nowe dziecko to prawie jak pierwsze. 🫣😅

Ewel1994 lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Wiesz, może nie koniecznie rodzisz, po prostu twój organizm się przygotowuje. Ja trzymam kciuki, że się wyciszy. Wrócisz do domu, ogarniesz co trzeba i pójdziesz rodzić. ;). Widzę, że masz sześciolatka w domu ? To pewnie całą wyprawkę od nową musiałaś kompletować ? Moja też ma 6 i za wiele mi po niej nie zostało xD. Po tylu latach nowe dziecko to prawie jak pierwsze. 🫣😅

Chciałabym żeby się wyciszyło, przydałoby się wrócić do domu, podtuczyc małego, ogarnąć wszystko do końca i dopiero wrócić na poród 😄
    Tak mam 6 latka. Nie zostawiłam po Nim nic. Nie przypuszczałam że po tylu latach jeszcze załączy mi się instynkt 🫣 Wszystko od nowa hehe

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Chciałabym żeby się wyciszyło, przydałoby się wrócić do domu, podtuczyc małego, ogarnąć wszystko do końca i dopiero wrócić na poród 😄
    Tak mam 6 latka. Nie zostawiłam po Nim nic. Nie przypuszczałam że po tylu latach jeszcze załączy mi się instynkt 🫣 Wszystko od nowa hehe

Ja też nie przypuszczałam i mi się nie włączył 😂 Na szczęście przezornie postanowiłam wszystko zostawić do 40-tki, wtedy się miałam oficjalnie pozbyć 😁

ReginaPhalange, Milka1991 lubią tę wiadomość

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508227451.png
‹‹ 368 369 370 371 372
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ