🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Ragazza wrote:Ja się dzisiaj obudziłam z 37.5 i bólem gardła 🤔
Musiałam się zarazić w biurze, co chwilę ktoś chory przychodzi do pracy.
Z tego co przeczytałem w necie, możemy brać apap, woda morska na katar i pastylki Prenalen na gardło, to chyba tyle... mam nadzieję, że nie rozwinie się to w coś poważniejszego
Wiesz co, ja nie wiem czy w 1 ciąży jak byłam na początku chora ( pierwszy trymestr) to nie wiem czy nie miałam Tantum Verde do psikania. Bo farmaceuta stwierdził że jest to bezpieczne. Chyba było, syn zdrowy
Tak, @odiodi piękne kreseczki. Idź na betę.
Z ciążami to jak widać jest różnie. Jedni się starają miesiące lata, innym wystarczy raz na dyskotece , na to nie ma reguły 🤷i nie wyliczysz. A ciąża w stosunku przerywanym może być tej z preejakulatu , czy jak się to zwie. I tu nie wiem czy mężczyzna czuję że to leci. Jednak bez jakiegokolwiek zabezpieczenia to jest ryzyko / szansa. Zależy kto jak patrzy na dany czas.
Będzie dobrze ❤️2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
Cześć dziewczyny, pół roku czekałam na ten moment 🙈 UDAŁO SIĘ! Wczoraj zobaczyłam na teście dwie kreski, co prawda bladziochy, ale są!! 🥹 aktualnie jestem 12dpo, jutro powtórzę test i w poniedziałek wybieram się na betę 😁 według aplikacji termin na 22.08
onalola, smoothie, Britta, Ala9292, Platynova55, Luna_, Wojcinka, Mała.mi 93, Agat99, Miś, Olcia1987, adu, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość
-
Ala9292 wrote:Hej Dziewczynki
Witam się nieśmiało, 6 tydzień ciąży 23.12 wizyta, gdy juz zobaczymy serduszko termin na 6.08
Kiedy decydujecie się ogłosić światu radosną nowinę? My się cieszymy, że wszystko idzie zgodnie z planem, lecz również bardzo boimy się z drugiej strony pracuje w ochronie zdrowia, u nas pracodawca od razu zaleca zwolnienie. Kiedy decydujecie się powiedzieć w pracy o nowym stanie?Ala9292 lubi tę wiadomość
-
Anaam wrote:Hej, u mamy ten sam termin 🙂 u mnie pracodawca już wie, niestety mój stan mnie wydał..🤷🏽♀️ lekarz dał już zwolnienie do kolejnej wizyty 23.12
Oo super początek sierpnia, oby nie było zbyt gorąco
My czekaliśmy 4 lata na ten cud, więc podchodzimy do sprawy bardzo ostrożnie. Ale teraz taki magiczny czas, więc rodzinie powiemy w Wigilię a pracodawcy najprawdopodobniej już w Nowym Roku jeżeli wszystko będzie szło zgodnie z planem. -
Jeśli chodzi o rozdrażnienie i zmienne nastroje to u mnie jest tragedia 🤭 ale to głównie dlatego, że stresuje się ogromnie czy wszystko będzie ok i już wynalazłam sobie milion problemów z tą ciążą. Chyba trzeba odciąć mi internet 😂 nie wiem jak ja wytrwam do kolejnej wizyty 23.12starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
onalola wrote:Wiesz co, ja nie wiem czy w 1 ciąży jak byłam na początku chora ( pierwszy trymestr) to nie wiem czy nie miałam Tantum Verde do psikania. Bo farmaceuta stwierdził że jest to bezpieczne. Chyba było, syn zdrowy
Tak, @odiodi piękne kreseczki. Idź na betę.
Z ciążami to jak widać jest różnie. Jedni się starają miesiące lata, innym wystarczy raz na dyskotece , na to nie ma reguły 🤷i nie wyliczysz. A ciąża w stosunku przerywanym może być tej z preejakulatu , czy jak się to zwie. I tu nie wiem czy mężczyzna czuję że to leci. Jednak bez jakiegokolwiek zabezpieczenia to jest ryzyko / szansa. Zależy kto jak patrzy na dany czas.
Będzie dobrze ❤️
Tantum Verde moga też dzieci, więc wydaje mi sie, ze w ciąży też mozna. 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Platynova55 wrote:Jeśli chodzi o rozdrażnienie i zmienne nastroje to u mnie jest tragedia 🤭 ale to głównie dlatego, że stresuje się ogromnie czy wszystko będzie ok i już wynalazłam sobie milion problemów z tą ciążą. Chyba trzeba odciąć mi internet 😂 nie wiem jak ja wytrwam do kolejnej wizyty 23.12
Rozdrażnienie i humorki też już się pojawiają, co to będzie dalej 🤪Platynova55, Britta lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny miłego dnia wam życzę 💛
My właśnie jedziemy do dubaju do wioski Mikołaja w expo 2020. Mam nadzieję że będzie się Mai podobało ♥️
Wczoraj czułam się fatalnie, mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej chociaż czuje się trochę kal wrak człowieka. Zero siły, energii i apetytu. W zeszłym tyg czułam się bardzo dobrze więc dolegliwości wróciły teraz że zdwojoną siłą
Powiem taką oczywistą oczywistość ale ciąża mając już w domu małe dziecko to jest jednak hardcore. Jak wspominam ten sam okres w poprzedniej ciąży gdzie czułam się podobnie to jednak był wtedy luksus mogąc sobie po prostu leżeć całymi dniami jak było trzeba 🥴smoothie, Olcia1987 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Dzisiaj już test 100% pozytywny, nie mam żadnych wątpliwości, że coś zakiełkowało.
https://zapodaj.net/plik-EsR07NY1Il
Początkowe niedowierzania mijają i pomimo, że synek Nam teraz daje w kość to się cieszymy. Termin wg aplikacji 16.08.2025.
@Wojcinka, właśnie dzisiaj o tym myślałam jak mój Mikołaj wstał o 6 rano i do 9 był stały grymas nie tylko na twarzy ale także wydobywały się z tej małej buźki. Jak to będzie w tej ciąży. Mam tylko nadzieję, że będę się właśnie czuła jako tako, bo przyznaje, że pierwsza ciąża to był dla mnie straszny czas. Codziennie dochodziły mi nowe dolegliwości, zgaga mnie tak paliła większość ciąży non stop i w 1 trymestrze dostawałam strasznych migren więc modlę się, żeby to się nie powtórzyło. W tamtym czasie kiedy chciałam to robiłam drzemkę i niczym się nie przejmowałam 😅
Trzymam kciuki, że wszystkie przejdziemy swoje ciąże w dobrym zdrowiu i bez mega uciążliwych dolegliwości. Dawajcie znać jak się czujecie. Ja narazie może przez to, że taka niespodzianka to w ogóle nie czuje się inaczej. Pierwsza ciąża dawala o sobie znać od razu.
@ragazza polecam sięgnąć po amol. Ja w poprzedniej ciąży czesto smarowałam czoło, gardło, klatę piersiową jak mnie coś brało. Stosowałam bardzo dużo w poprzedniej ciąży i nie było żadnych przeciwskazań. Plus apap na zbicie gorączki. Tantum verde jest jak najbardziej ok. No i domowe sposoby, galganki, inhalacje itd. Sok z bzu do herbatki, syrop z cebuli, to wszytsko naprawdę w moim przypadku działa. Jakby Ci nie odpuszczało to może warto spróbować.
@Santal3 Jeśli chodzi o rozdrażnienie to też miałam tak w 1 ciąży pamiętam. Jezu zjadłabym że złości męża czasami, ledwo coś powiedział a ja od razu coś mu dowaliłam. Czasem nawet nie czułam się sobą, więc powiem Ci tylko, że jest to jak najbardziej normalne w tym stanie.
Dziewczyny, słyszałam, że od czerwca tego roku prenatalne są na fundusz dla wszystkich pacjentek. Decydujecie się? Ja się zastanawiam jak to będzie, porozmawiam z lekarzem o tym, ponieważ w 1 ciąży byłam na wszystkich 3. W Poznaniu wyszło mnie to wtedy ok 1500 zł, bo pierwsza wizyta chyba 550, później jeśli dobrze pamiętam to były 450 zł. Ciekawi mnie jak to będzie na fundusz. Pewnie kolejki będą takie, że w rzeczywistości może być trudno o zapisy. Dajcie znać jak czegoś się dowiecie w temacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2024, 09:50
Santal3 lubi tę wiadomość
-
Ala1118 wrote:Hej, czy w 6 tygodniu też macie takie okropne zmęczenie? Siedze w pracy, wstałam godzinę temu a mogłabym już iść spać. Do tego mdłości i pobolewanie w podbrzuszu. Czuje że teraz dopiero rozkręca się to eldorado 😂😂
-
Wojcinka wrote:Hej dziewczyny miłego dnia wam życzę 💛
My właśnie jedziemy do dubaju do wioski Mikołaja w expo 2020. Mam nadzieję że będzie się Mai podobało ♥️
Wczoraj czułam się fatalnie, mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej chociaż czuje się trochę kal wrak człowieka. Zero siły, energii i apetytu. W zeszłym tyg czułam się bardzo dobrze więc dolegliwości wróciły teraz że zdwojoną siłą
Powiem taką oczywistą oczywistość ale ciąża mając już w domu małe dziecko to jest jednak hardcore. Jak wspominam ten sam okres w poprzedniej ciąży gdzie czułam się podobnie to jednak był wtedy luksus mogąc sobie po prostu leżeć całymi dniami jak było trzeba 🥴
Ale ja zawsze to powtarzam wszystkim w ciąży z pierwszym dzieckiem, leżeć, szaleć, iść na l4 jak jest potrzeba, celebrować ten czas bo jest jedyny w swoim rodzaju. Więcej takiej " laby" ( pomijając beznadziejne samopoczucie, mdłości itp.😆) nie będzie !!
Teraz mam dwójkę na głowie, dwie zasmarkane, a ja czuję się jakby rozjechała mnie ciężarówka 🥴🥴
Miłego wypadu !😊Britta lubi tę wiadomość
-
U mnie również mdłości ciąg dalszy, szczególnie rano jak sie budzę, ale jeszcze jest tak, że sobie radzę jak szybko coś zjem, zobaczymy co będzie później 🙈
@Odiodi, piękna kreseczka 🤩 -
Co do badań prenatalnych to dla mnie bezdyskusyjne tak.
Jeśli będzie mi dane to zrobię wszystkie badania prenatalne (osobiście nawet więcej ) po to aby jak najlepiej zbadać ( i zadbać o)dziecko i mieć spokojniejszą ciążę.
Jak tylko dostaniecie skierowanie "do ręki "to polecam dzwonić i umawiać się ( w określonym terminie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2024, 11:45
Agat99, Letynia lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Witam na forum, na którym nie było mnie bardzo długo i kiedyś nie przypuszczałam że tu wrócę, a jednak
Mam dwoje dzieci, ale postanowiliśmy z mężem postarać się o trzecie (ostatnie) taką wisienkę na torcie. Byłam w trzeciej ciąży rok temu ale poroniłam w 8 tygodniu (pusty pęcherzyk). Były dyskusje przez rok czy znów walczyć czy cieszyć dwójką. Noi jednak chcemy dalej walczyć o trzecie. Sytuacja jest taka że jestem aktualnie ok 4t5d i termin na 19.08. W piątek robiłam betę i wynik 300. Jutro powtarzam. Beta jest dla mnie bardzo ważna, bo w ostatniej ciąży przyrosty były bardzo słabe. W zależności od jutrzejszego wyniku, umówię się do lekarza. Jeszcze się nie cieszę, podchodzę neutralnie do tematu. Trzymajcie za mnie kciuki a ja będę za WasBritta, Agat99, Ala9292, smoothie, Miś, onalola, Luna_, Wojcinka, Platynova55, Letynia, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość
-
Ala1118 wrote:Hej, czy w 6 tygodniu też macie takie okropne zmęczenie? Siedze w pracy, wstałam godzinę temu a mogłabym już iść spać. Do tego mdłości i pobolewanie w podbrzuszu. Czuje że teraz dopiero rozkręca się to eldorado 😂😂
Ja zrobiłam test w 9dpo właśnie przez to zmęczenie … 2 wieczory zasypiałam o 20 zmęczona jak koń po westernie 🤣
Póki co 5 tyg i dalej męczy, ziewam od wstania rano i jak bym mogła to spała bym na stojąco 🤣
Ale! Jak już zasnę to śpię do 4/5 rano i muszę siku… i koniec spania 🤦🏻♀️ -
Cześć Dziewczyny, miałam tu nie pisać zanim nie będę mieć wizyty, żeby nie zapeszać i się nie nakręcać, ale dłuży mi się czas oczekiwania na wizytę i już jakiś czas Was podczytuje. Beta z 01.12. - 18.8, 05.12. - 141.25, 09.12. - 687.13.
Wizytę mam 27.12. dopiero, więc jeszcze trochę pożyjemy w niepewności:)
Mam półtora rocznego synka, zaszłam w obecna ciążę karmiąc piersią i ciężko mi wyliczyć termin porodu, bo po porodzie okres dostałam tylko raz i raczej ta data będzie się miała nijak do terminu 😂 z moich obliczeń wynika, że około 15.08.
Bardzo będziemy się cieszyć jeżeli wszystko będzie ok, ale na razie studzimy entuzjazm, bo bywa różnie...
O synka staraliśmy się ponad półtora roku i z pomocą medyczna, a teraz zaskoczyło bardzo szybko, dlatego aż boje się uwierzyć w nasze szczęście 🤞
Milka1991, Nowa9224, Britta, Luna_, Księgowa, Miś, smoothie, truskawki981, Letynia, Olcia1987 lubią tę wiadomość
-
Hejka witam nowe dziewczyny 💛
My już w domku od 2h, Maya śpi.
Spędziliśmy super dzień ale w drodze do domu coś widać było że Maya się słabo czuje i w domu co? Oczywiście gorączka 38,2 🤦♀️ mam nadzieję że do rana będzie jak nowa 🙏
Mamy na jutro zamówione kompleksowe czyszczenie klimy w domu które ma zająć ok 8h wiec no nie może być jej w domuMilka1991 lubi tę wiadomość