X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • adu Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prześledziłam wizyty z córką i byłam też dwa tygodnie po teście i też był tylko pęcherzyk 🙈
    Muszę uzbroić się w cierpliwość i wiarę, że będzie dobrze.

Letynia, tak, dała mi, nie mierzyła bo nie miała jak bo tak znikał - ale pęcherzyk widać i ja też widziałam jakiś zarys w tym pęcherzyku jak tak gmerała.

Dziękuję dziewczyny, jesteście nieocenione 🙏🏻

Mis, czytałam w historie z badaniami. Czemu Ty w ogóle badałaś tego proga teraz?? Kurczę jednak prog jest nierówny w różnych porach dnia… trzymam nieustannie kciuki!

Z takich pozytywów to mam już całą listę badań do zrobienia, dostałam też Acard, bo miałam nadciśnienie w pierwszej ciąży no i mam sporą nadwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 20:13

Miś, Letynia, Intimacy92, Agat99, smoothie lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • Miś Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Prześledziłam wizyty z córką i byłam też dwa tygodnie po teście i też był tylko pęcherzyk 🙈

Letynia, tak, dała mi, nie mierzyła bo nie miała jak bo tak znikał - ale pęcherzyk widać i ja też widziałam jakiś zarys w tym pęcherzyku jak tak gmerała.

Mis, czytałam w historie z badaniami. Czemu Ty w ogóle badałaś tego proga teraz?? Kurczę jednak prog jest nierówny w różnych porach dnia… trzymam nieustannie kciuki!

Z takich pozytywów to mam już całą listę badań do zrobienia, dostałam też Acard, bo miałam nadciśnienie w pierwszej ciąży no i mam sporą nadwagę.

Ponieważ wg lekarza mój organizm słabo produkuje progesteronu i po owu jestem na progesteronie a po pozytywnym teście i usg lekarz dołożył mi dodatkowo zastrzyki z progesteronem - więc powinien wzrosnąć. Estradiol też miałam zlecony do zrobienia. Wcześniej wynosił 220, teraz spadł a powinien w ciąży rosnąć. Poczytałam też trochę zagranicznych badań bo u nas nic nie ma za bardzo i rzeczywiście ten estradiol jest za niski, a wg widełek z laboratorium zaraz z nich wypadnie 😪. Więc niezadawalący przyrost bety + brak wzrostu progesteronu + brak wzrostu estradiolu (a nawet spadek) no to wg mojego rozumowania nie wygląda jakoś optymistycznie.
    W czwartek się okaże. Może zobaczę 🧡? 🥺

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @miś - trzymam kciuki, USG na pewno pokaże co i jak. Jesteś po leczeniu niepłodności, że lekarz kazał badać estradiol? Tak naprawdę wiesz, większość z nas nie ma pojęcia jaki ma widok.
    @adu - na spokojnie, na tym etapie dużo zależy od umiejętności ultrasonografisty i sprzętu.

Ja wyrwałam dzisiaj termin last minute do swojego lekarza, bo ktoś wypadł.
    U mnie z om 6+3, ale ja wiedziałam, że nie ma takiej opcji i ciąża młodsza, z USG 5+4. Jest zarodek i było już widać migające serduszko. Wszystko ok, pobrano mi od razu wszystkie badania wirusowe (toxo, cmv, parwowirus, różyczka) i mam jeszcze zrobić morfologię, glukozę i TSH (nie byłam na czczo). Kolejna wizyta 27.12. 🤞

Agat99, Mała.mi 93, smoothie, Milka1991, Britta, Sunflower87, Miś, Luna_, Księgowa lubią tę wiadomość

preg.png
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'
    🧔90'
  • Miś Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    @miś - trzymam kciuki, USG na pewno pokaże co i jak. Jesteś po leczeniu niepłodności, że lekarz kazał badać estradiol? Tak naprawdę wiesz, większość z nas nie ma pojęcia jaki ma widok.
    @adu - na spokojnie, na tym etapie dużo zależy od umiejętności ultrasonografisty i sprzętu.

U mnie z om 6+3, ale ja wiedziałam, że nie ma takiej opcji i ciąża młodsza, z USG 5+4. Jest zarodek i było już widać migające serduszko. Wszystko ok, pobrano mi od razu wszystkie badania wirusowe (toxo, cmv, parwowirus, różyczka) i mam jeszcze zrobić morfologię, glukozę i TSH (nie byłam na czczo). Kolejna wizyta 27.12. 🤞

Jestem pod opieką lekarza z kliniki leczenie niepłodności i nawet nie wiedziałam wcześniej że się bada estradiol w ciąży 🙄.

O super że zobaczyłaś już serduszko 🧡 i od razu miałaś pobranie krwi 🤞.

nasz Cud 👼💔

12/2024 8 tc. 👼💔
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Jestem pod opieką lekarza z kliniki leczenie niepłodności i nawet nie wiedziałam wcześniej że się bada estradiol w ciąży 🙄.

O super że zobaczyłaś już serduszko 🧡 i od razu miałaś pobranie krwi 🤞.
    Rozumiem, co do proga to część z nas badała, ale estradiol to raczej rzadko kto bada, więc mysle, że naprawdę nie każda z nas ma książkowy, tylko po prostu o tym nie wiemy. Na tym etapie USG powinno rozwiać wątpliwości, trzymam kciuki!

Miś lubi tę wiadomość

preg.png
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'
    🧔90'
  • Mała.mi 93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Mam wyniki z dzisiaj... progesteron I estradiol robiłam. Wszystkie wyniki spadły 😭. Mimo że biorę leki.... miałam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze.
    Progesteron 26.20 ng/ml - wiem że to nie wygląda źle ale po tym co biorę powinno wzrosnąć a nie zmaleć.
    Estradiol 160 pg/ml - rośnie w czasie ciąży, ostatnio miałam za niski, a teraz jeszcze spadło..

Bety nie robiłam zgodnie z tym co mówił lekarz.
    W czwartek nam wizytę. Chyba nie będzie 'prezentu' na Święta 😢

Trzymam kciuki kochana 🤞 wizyta za niedługo. Może lekarz coś innego przepisze i będzie dobrze

Miś lubi tę wiadomość

Start starań: 12/2023
    01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
    06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
    11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
    beta 264,82 mlU/ml
    Beta 686,99 mlU/ml
    Beta 1856,30 mlU/ml
    06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
    08.12
    Tsh 1,981 ulu/ml
    Beta 6018,33 🩷🥹
    Ona:
    HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
    On:
    Zdrowy💪
    Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
    preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:

Myślę, że wszystko dobrze i rzeczywiście może kwestia sprzętu wprowadziła zamieszanie. Ale widziała i to najważniejsze ! 😊

preg.png

age.png

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:

Super, gratulacje ! ♥️

Sunday_92 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • Sunflower87 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:
    To tak jak u Nas, ale już wczoraj rozmawialiśmy, że dobrze, że tak się stało. Może dobrze mieć tak raz za razem dzieci. Mój Miko będzie się miał z kim bawić, bo u Nas na wsi niekogo by nie miał, a kuzynostwo tez juz kilka lat starsze, a to wiadomo jak wtedy chcą się bawić z takim maluchem. No i my też się mega cieszymy już. Kolejny mały człowieczek to kochania. Chociaz nie powiem trochę się obawiam. Samej ciąży u porodu, bo pierwsza była dla mnie ciężka, o porodzie nie wspomnę. Dziewczyny, które mają już dzieci, szczerze jak to jest? Dużo trudniej jest z dwójką czy jednak łatwiej? Dodam, że pierwszy był i nadal jest mocno wymagającym dzieckiem, także trzymam kciuki, że następne choć trochę będzie miało lżejszy temepramet 🤣🤣

My mamy dwóch chłopców różnica wieku 2 lata. Początek był b. ciężki. Pierwszy synek miał słabe noce bardzo. Był moment ze przez jeden miesiąc budził się co pół godz. Do 4 roku pił w nocy mleko 🫣. Młodszy za to nie odkładalny. na cycusiu po porodzie spędził 7 h. Po czym przyszła Polozna i powiedziała ze tak nie można i zabrała go. Po pół godzinie przyniosła, tak płakał ze cały oddział słyszał i zbiegli se lekarze…Nie dali rady go uspokoić. Tylko z piersią w buzi spał. I tak było do 2 lat. Ale nauczyliśmy się spać razem nawet mnie nie budził w nocy jak jadł.
    Nasi chłopcy są b. żywi. Starszy ma zdiagnozowane ADHD. Na szczęście to jest głównie trudność w koncentracji i potrzeba ruchu. W szkole o dziwo uczy się b. dobrze lubi zadania w książkach, czytał już w zerówce, ma świetna pamięć, doskonale liczy. Oczywiście tez ciagle coś gubi, mowi t co nie wypada i zawsze powie najgłośniej to co inni powiedzieli by szeptem. Wiecznie ma jakieś wypadki tylko w tym półroczu byliśmy 3 razy na pogotowiu 🫣Młodszy jest spokojniejsz choć jak go ludzie poznają i mówię ze to jest ten spokojniejszy to patrzą z powątpiewaniem 🤣. Jest typowym synusiem mamusi. Biją się ciagle i dokuczają siebie strasznie ale się kochają. A ja nic nie robię tylko ciagle ich wożę na zajęcia dodatkowe🤪 Ale to cudowne chłopaki i kochamy ich tak mocno ze nie umiemy spędzać bez nich czasu. Najlepiej nam wszystkim razem. A teraz jak będzie wszytko Ok przybędzie nam kolejny maluch do kochania :)

Letynia lubi tę wiadomość

• truskawki981 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Eh.. ja przez luxmed pierwszy termin wizyty mam na 20.01 😅 . A mówiła coś o wielkości pęcherzyka?
    Jak coś widziała to na pewno niepusty 😉.

A masz w ramach Luxmedu opcję Swobody Leczenia? Wtedy można chodzić do lekarzy poza Luxmed a Luxmed zwraca kasę (określona kwota na kwartał).

12.2024 - cb (2cs)

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27
    24.01 - wizyta 😀
  • Britta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Miś trzymam za Ciebie kciuki moooocno 🫂 poczekaj na usg. Bądź kwiatem lotosu na tafli jeziora 🪷

Miś lubi tę wiadomość

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
    23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
    17.01.2025 - prenatalne 🙏
    21.01.2025 - wizyta 🙏

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Sunflower87 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Ja dzisiaj dziewczyny zaliczyłam pierwsze 🤮...
    Wszystko co miałam w żołądku zwróciłam :( później poczułam się dużo dużo lepiej aż do teraz kiedy mdłości znowu wróciły :/ wymiotów już się nie spodziewam ale jednak te mdłości codziennie wieczorem mnie wykończą wkrótce...

Nie kumam na prawdę kto wymyślił nazwę "poranne mdłości" - rano czuje się najlepiej 🥴

Ja nigdy w ciąży nie wymiotowałam. Mdłości miałam okrutne momentami ale nigdy 🤮. A w poprzedniej ciąży wymiotowałaś?Wspolczuje bo to bardzo męczące dla organizmu. A jak się jeszcze ma w domu dziecko to ciężko odpocząć.
    Ciekawe czy mnie teraz to spotka.

• Sunflower87 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2024, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:

Gratulacje!!! Cudowne wieści !🥰

• Sunflower87 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2024, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff w końcu Was nadrobiłam. Przy moim trybie życia nie mam szans zajrzeć tu w ciągu dnia 🫣Dziś byłam na koncercie Świątecznym mój młodszy synek występował. Wczoraj jasełka w mojej grupie. To był dla mnie ogromny stres ( jestem nauczycielem wspomagającym dla autystyka ) a dzis rano brunatne plamienie odkryłam. Mam nadzieje ze to przez stres i minie. Jutro kolejne jasełka. Byle wytrzymać ten tydzień.
    @miś trzymam mocno kciuki za Ciebie. Tez mam w czw wizytę. Wierze ze obie będziemy z nich zadowolone.♥️
    Ja serduszka pewnie nie zobaczę bo to za wcześnie. Może zarodek… I tak mnie to ucieszy bo po operacjach obawiam się trochę ciąży pozamacicznej. Poza tym nie robiłam bety to dla mnie za duży stres.
    Dobrej nocy Dziewczyny!

Miś, Letynia lubią tę wiadomość

• Miś Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawki981 wrote:
    A masz w ramach Luxmedu opcję Swobody Leczenia? Wtedy można chodzić do lekarzy poza Luxmed a Luxmed zwraca kasę (określona kwota na kwartał).

Miałam to sprawdzić ale wydaje mi się że nie mam. Mam umowę z luxmed już kilka lat i chyba wcześniej tego nie było, tzn.nie pamiętam żeby coś takiego istniało.

nasz Cud 👼💔

12/2024 8 tc. 👼💔
  • Miś Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower87 wrote:
    Ufff w końcu Was nadrobiłam. Przy moim trybie życia nie mam szans zajrzeć tu w ciągu dnia 🫣Dziś byłam na koncercie Świątecznym mój młodszy synek występował. Wczoraj jasełka w mojej grupie. To był dla mnie ogromny stres ( jestem nauczycielem wspomagającym dla autystyka ) a dzis rano brunatne plamienie odkryłam. Mam nadzieje ze to przez stres i minie. Jutro kolejne jasełka. Byle wytrzymać ten tydzień.
    @miś trzymam mocno kciuki za Ciebie. Tez mam w czw wizytę. Wierze ze obie będziemy z nich zadowolone.♥️
    Ja serduszka pewnie nie zobaczę bo to za wcześnie. Może zarodek… I tak mnie to ucieszy bo po operacjach obawiam się trochę ciąży pozamacicznej. Poza tym nie robiłam bety to dla mnie za duży stres.
    Dobrej nocy Dziewczyny!

Jak widać plamienia są dość powszechne.. eh.
    Dziękuję i również trzymam kciuki 🤞🤞
    Emocje u mnie trochę opadły i liczę na pozytywny informacje w czwartek 🙂
    W modlitwie odnajduję spokój 🙏

Sunflower87, Britta lubią tę wiadomość

nasz Cud 👼💔

12/2024 8 tc. 👼💔
  • kotavenusa Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przywitać i zacząć się cieszyć z Wami pierwszym miesiącem ciąży :)
    Termin 26.08.2025r

Dowiedziałam się 2 dni temu w wieku 37, a za chwilę 38 lat. Mam już dwie córki w wieku 10 i 12 lat, więc postanowiłam się troszkę odmłodzić trzecim Króliczkiem ( jak to mój gada: " zakróliczyłem cię", fakt i to za pierwszym razem :D)

Więc hejka kochane Mamuśki :)💚💚💚

Sunflower87, onalola, smoothie, Kinia__, Milka1991, Arenda 🫶🏽, Intimacy92, Luna_, Miś, Olcia1987, Britta, Mała.mi 93, Wojcinka, Rudzieleec lubią tę wiadomość

• Sunflower87 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:

W drugiej ciąży miałam ciagle plamienia. Co jakiś czas występowały przynajmniej raz w tyg. I takie całkiem obfite bym powiedziała. Ale było wszytko Ok.

• Sunflower87 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotavenusa wrote:
    Chciałam się przywitać i zacząć się cieszyć z Wami pierwszym miesiącem ciąży :)
    Termin 26.08.2025r

Dowiedziałam się 2 dni temu w wieku 37, a za chwilę 38 lat. Mam już dwie córki w wieku 10 i 12 lat, więc postanowiłam się troszkę odmłodzić trzecim Króliczkiem ( jak to mój gada: " zakróliczyłem cię", fakt i to za pierwszym razem :D)

Więc hejka kochane Mamuśki :)💚💚💚

• kotavenusa Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:

Przytulam Cię do serca 💚

Miś lubi tę wiadomość

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ