🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Miś wrote:Byłabym dobrej myśli do momentu aż nie zobaczyłam dzisiejszych wyników. Jeszcze mi się śniło jakie to super wyniki miałam 😔. Na pewno dam znać.
-
Miś wrote:Mam wyniki z dzisiaj... progesteron I estradiol robiłam. Wszystkie wyniki spadły 😭. Mimo że biorę leki.... miałam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze.
Progesteron 26.20 ng/ml - wiem że to nie wygląda źle ale po tym co biorę powinno wzrosnąć a nie zmaleć.
Estradiol 160 pg/ml - rośnie w czasie ciąży, ostatnio miałam za niski, a teraz jeszcze spadło..
Bety nie robiłam zgodnie z tym co mówił lekarz.
W czwartek nam wizytę. Chyba nie będzie 'prezentu' na Święta 😢
Według mnie jeszcze nic nie jest przesądzone! Wiem, że nie tego się spodziewałaś, ale to może kompletnie nic nie znaczyć ❤️ wytrzymaj jeszcze do czwartku, liczę na to, że Twój lekarz potwierdzi, że wszystkie jest super 🫶 -
Milka1991 wrote:Hej. Udało mi się umówić wizytę na przyszły poniedziałek. Będzie 5t6d. Bardzo chciałabym zobaczyć wtedy zarodek z ❤️ U niektórych z Was już było widać więc mam nadzieję że też zobaczę coś konkretnego. Oby tylko ta wizyta wprawiał mnie w dobry nastrój przed świętami. Teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam 😵💫
Serduszko jest bardzo możliwe, ale jeśli nie zobaczysz, to wiesz, że jest jeszcze za wcześnie. Trzymam kciuki i daj koniecznie znać🫶🤞Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Luna_ wrote:Serduszko jest bardzo możliwe, ale jeśli nie zobaczysz, to wiesz, że jest jeszcze za wcześnie. Trzymam kciuki i daj koniecznie znać🫶🤞
W sumie już sam zarodek mnie ucieszy, bo w ostatniej ciąży było puste jajo
Dziewczyny które miały wizyty w podobnym okresie co ja, czyli 5t6d co widziałyście na USG ? 😄 -
U mnie śluz zabarwiony na brązowo, jakbym miała mało stresów 😵💫
W ogóle mam zaparcia, a żadnego dodatkowego proga nie biorę🙄
Miś poczekaj spokojnie do wizyty, wyniki to nie wyrok.
Wiem, że ciężko bo głowa świruje, widzę po sobie. -
Miś jeszcze nic nie jest przesadzone 🙏 trzymam mocno za was kciuki!
Intimacy92 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj dziewczyny zaliczyłam pierwsze 🤮...
Wszystko co miałam w żołądku zwróciłam później poczułam się dużo dużo lepiej aż do teraz kiedy mdłości znowu wróciły wymiotów już się nie spodziewam ale jednak te mdłości codziennie wieczorem mnie wykończą wkrótce...
Nie kumam na prawdę kto wymyślił nazwę "poranne mdłości" - rano czuje się najlepiej 🥴 -
Milka1991 wrote:W sumie już sam zarodek mnie ucieszy, bo w ostatniej ciąży było puste jajo
Dziewczyny które miały wizyty w podobnym okresie co ja, czyli 5t6d co widziałyście na USG ? 😄Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Mało się udzielam ostatnio, ale po prostu nie mam siły, ta ciąża zmiata mnie z planszy 😂 w czwartek rano muszę iść zrobić badania na poniedziałkową wizytę u ginekologa i totalnie nie wiem jak ja to przeżyje, bo na badania muszę iść rano, a mniej więcej do godziny 11-12 męczą mnie koszmarne mdłości i wymioty 😑 jeszcze w mojej diagnostyce jest zawsze pełno ludzi więc pewnie trochę tam posiedzę, musiałam się wyżalić 😂starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Platynova55 wrote:Mało się udzielam ostatnio, ale po prostu nie mam siły, ta ciąża zmiata mnie z planszy 😂 w czwartek rano muszę iść zrobić badania na poniedziałkową wizytę u ginekologa i totalnie nie wiem jak ja to przeżyje, bo na badania muszę iść rano, a mniej więcej do godziny 11-12 męczą mnie koszmarne mdłości i wymioty 😑 jeszcze w mojej diagnostyce jest zawsze pełno ludzi więc pewnie trochę tam posiedzę, musiałam się wyżalić 😂
-
Ja byłam 6+2 ale był tylko pecherzyk, nie wiem lekarz twierdził, że ma problem zobaczyć wiecej przez tyłozgięcie macicy, robiłam wygibasy na tym łóżku pięści pod posladki np.albo może ciąża jest młodsza nie wiem, ale po tym jak piszą niektóre z Was że miały puste pęcherzyki trochę mnie to stresuje przed kolejna wizytą. Powiedzcie mi jak wy się czujecie? Ja nie ogarniam jestem strasznie rozdrażniona cokolwiek zacznę robić zaczynam się źle czuć 🥴 czy to może być przez branie tego proga?
@mis trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ✊️Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Agat99 wrote:Ja byłam na wizycie 5t6d i było już ❤️ ale to był termin wg OM, a wg Usg było już 6t1d więc tak naprawdę to nigdy nie wiadomo co się zobaczy na tak wczesnym etapie
No tak. Może być i w jedną i w drugą stronę. Dzięki ☺️ -
Wojcinka wrote:Ja dzisiaj dziewczyny zaliczyłam pierwsze 🤮...
Wszystko co miałam w żołądku zwróciłam później poczułam się dużo dużo lepiej aż do teraz kiedy mdłości znowu wróciły wymiotów już się nie spodziewam ale jednak te mdłości codziennie wieczorem mnie wykończą wkrótce...
Nie kumam na prawdę kto wymyślił nazwę "poranne mdłości" - rano czuje się najlepiej 🥴
Teraz w biochemie też miałam popołudnie wieczór mdłości.
A w 1 ciąży do południa. Chociaż w sumie mój przypadek chyba nie jest najlepszy, bo zakończył się jak się zakończył. Ale w sumie do zapłodnienia doszło2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
Dzień dobry ❤️
Ostatnio żyję tylko od pracy do łóżka … padam na twarz po pracy, wracam, prysznic i spać😓
Milka1991 wrote:Hm hm może Twój kropek wcześniej się zaimplantował 🤔 no nic. Miałam pytać kiedy masz wizytę. Ja jeszcze nie wiem. Jutro po becie zadzwonię do lekarza i się zorientuje w jego terminach. Chciałabym w tygodniu świątecznym…
Ja mam wizytę 8 stycznia 😓
Luna_ wrote:Dziewczyny, dzisiaj byłam na usg i okazało się, że to jednak ciąża pojedyncza a nie bliźniacza, gdyż jeden pęcherzyk się prawie całkowicie wchłonął. Mój lekarz nie potrafił do końca tego wyjaśnić, ale jednak to się czasami zdarza. Co do drugiego pęcherzyka to wynosi 1,87 cm i był widoczny zarodek 0,35 cm z bijącym serduszkiem 🥹❤️ nie spodziewałam się, że już będzie tyle widać. Wszystko wygląda pięknie, szkoda, że to nie bliźniaki, ale i tak się bardzo cieszę, że chociaż jeden kropek zdrowo rośnie 🍀 kolejna wizyta za 2 tygodnie 😊
Miałam tak z córką, na 1 USG miałam 2 pęcherzyki, rokujące na bliźnięta, 3 tyg później już tylko 1 🤷🏻♀️
Córka mówi że ona jest jedyna i niepowtarzalna więc tak musiało być 🤪💪🏼
Miłego wieczoru, idę spać 🤪Milka1991, Luna_ lubią tę wiadomość
-
Miś wrote:Byłabym dobrej myśli do momentu aż nie zobaczyłam dzisiejszych wyników. Jeszcze mi się śniło jakie to super wyniki miałam 😔. Na pewno dam znać.
Trzymam mocno kciuki!12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
09.01 beta 695, prog 27
24.01 - wizyta 😀 -
Ja po wizycie, wiem, że nic nie wiem 🤦🏼♀️ wiem tyle, że ciąża jest w macicy a nie poza, momentami lekarka widziała człowieka, ale za słabo żeby jakkolwiek zmierzyć czy cokolwiek zobaczyć. Mam powtórzyć wizytę za tydzień, ale jak łatwo się domyślić nie ma żadnych terminów do lekarzy u których wiem że może być USG w gabinecie (w medicover nie ma w każdym) a nie dała mi skierowania na samo USG.. 🤦🏼♀️ Także nic mi nie pozostaje jak czekać.
Smutno mi, ale się nie załamuję, bo wiem, że jednak ja mam długie cykle i może miałam owulację jeszcze później niż myślałam. Na to liczę. Pani powiedziała, że dla niej jak 5-6 tydzień i nic nie mogła zobaczyć za bardzo, a próbowała.
Chociaż no nie powiem, trochę mnie martwi, jeśli puste.. ale kurcze kilka razy powiedziała, że widzi człowieka.. Najbliższy termin 08.01 🥴🫠Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 19:20
👧 07.2021 -
adu wrote:Ja po wizycie, wiem, że nic nie wiem 🤦🏼♀️ wiem tyle, że ciąża jest w macicy a nie poza, momentami lekarka widziała człowieka, ale za słabo żeby jakkolwiek zmierzyć czy cokolwiek zobaczyć. Mam powtórzyć wizytę za tydzień, ale jak łatwo się domyślić nie ma żadnych terminów do lekarzy u których wiem że może być USG w gabinecie (w medicover nie ma w każdym) a nie dała mi skierowania na samo USG.. 🤦🏼♀️ Także nic mi nie pozostaje jak czekać.
Smutno mi, ale się nie załamuję, bo wiem, że jednak ja mam długie cykle i może miałam owulację jeszcze później niż myślałam. Na to liczę. Pani powiedziała, że dla niej jak 5-6 tydzień i nic nie mogła zobaczyć za bardzo, a próbowała.
Chociaż no nie powiem, trochę mnie martwi, jeśli puste.. ale kurcze kilka razy powiedziała, że widzi człowieka.. Najbliższy termin 08.01 🥴🫠
Milka u mnie wyglądało podobnie jak na tym zdjęciu. Pod koniec 6tc, i był zarodek i czynność serduszka. Choć lekarz przed USG zaznaczył, że możemy nie zobaczyć i to normalne
https://cdn.shopify.com/s/files/1/1147/9934/files/6_week_ultrasound_image_1_medium.jpg?v=1516367228
Przypominało trochę pierścionek z brylantem 💍🥹💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 19:54
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
adu wrote:Ja po wizycie, wiem, że nic nie wiem 🤦🏼♀️ wiem tyle, że ciąża jest w macicy a nie poza, momentami lekarka widziała człowieka, ale za słabo żeby jakkolwiek zmierzyć czy cokolwiek zobaczyć. Mam powtórzyć wizytę za tydzień, ale jak łatwo się domyślić nie ma żadnych terminów do lekarzy u których wiem że może być USG w gabinecie (w medicover nie ma w każdym) a nie dała mi skierowania na samo USG.. 🤦🏼♀️ Także nic mi nie pozostaje jak czekać.
Chociaż no nie powiem, trochę mnie martwi, jeśli puste.. ale kurcze kilka razy powiedziała, że widzi człowieka.. Najbliższy termin 08.01 🥴🫠
Eh.. ja przez luxmed pierwszy termin wizyty mam na 20.01 😅 . A mówiła coś o wielkości pęcherzyka?
Jak coś widziała to na pewno niepusty 😉.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Chociaż no nie powiem, trochę mnie martwi, jeśli puste.. ale kurcze kilka razy powiedziała, że widzi człowieka.. Najbliższy termin 08.01 🥴🫠Intimacy92 lubi tę wiadomość