🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Miś wrote:Miałam to sprawdzić ale wydaje mi się że nie mam. Mam umowę z luxmed już kilka lat i chyba wcześniej tego nie było, tzn.nie pamiętam żeby coś takiego istniało.
Bo tym się jakoś specjalnie nie chwalą. Jak czytałam ulotkę o swoim pakiecie (ok 40 stron) to informacja o swobodzie leczenia jest na pół strony. I dodatkowo jak dzwoniłam na Luxmed to mnie odsyłali do kadr w pracy, że oni niby nie są w stanie tego sprawdzić. Jak na razie w zeszłym tygodniu wysłałam swój pierwszy wniosek o ten zwrot (bo też nie miałam ochoty czekać na wizytę u ginekologa) i zobaczymy co z tego wyjdzie.12.2024 - cb (2cs)
03.01.2025 ⏸️
04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
09.01 beta 695, prog 27
24.01 - wizyta 😀 -
@adu, musisz jeszcze niestety cierpliwie czekać, łatwo się mówi, wiem, ale za to na kolejnej wizycie zobaczysz pewnie już serduszko 🤍
@Letynia, dokładnie tak samo wyglądało moje usg w 6+1 🥹
@Miś, oby było serduszko, trzymam kciuki!
@Sunday_92, gratulacje! 🥰
@kotavenusa, witamy! 🤗Miś, Sunday_92 lubią tę wiadomość
-
Miś wrote:Miałam to sprawdzić ale wydaje mi się że nie mam. Mam umowę z luxmed już kilka lat i chyba wcześniej tego nie było, tzn.nie pamiętam żeby coś takiego istniało.
Miś lubi tę wiadomość
Starania od lutego 2021
AMH 1.9
Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
04-11.2024 - stymulacja
10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 100, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus, wit. D)
23.12.2024 - mamy 1,5 cm człowieczka 🎉
17.01.2025 - prenatalne 🙏
21.01.2025 - wizyta 🙏
+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2 -
truskawki981 wrote:Bo tym się jakoś specjalnie nie chwalą. Jak czytałam ulotkę o swoim pakiecie (ok 40 stron) to informacja o swobodzie leczenia jest na pół strony. I dodatkowo jak dzwoniłam na Luxmed to mnie odsyłali do kadr w pracy, że oni niby nie są w stanie tego sprawdzić. Jak na razie w zeszłym tygodniu wysłałam swój pierwszy wniosek o ten zwrot (bo też nie miałam ochoty czekać na wizytę u ginekologa) i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Fajnie by było jakby zwracali bez problemu. Chociaż ja tak mocno korzystam z pakietu że aż czasami się głupio z tym czuje 😉Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
kotavenusa wrote:Chciałam się przywitać i zacząć się cieszyć z Wami pierwszym miesiącem ciąży
Termin 26.08.2025r
Dowiedziałam się 2 dni temu w wieku 37, a za chwilę 38 lat. Mam już dwie córki w wieku 10 i 12 lat, więc postanowiłam się troszkę odmłodzić trzecim Króliczkiem ( jak to mój gada: " zakróliczyłem cię", fakt i to za pierwszym razem )
Więc hejka kochane Mamuśki 💚💚💚
Witam serdecznie 😀.kotavenusa lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
adu wrote:Ja po wizycie, wiem, że nic nie wiem 🤦🏼♀️ wiem tyle, że ciąża jest w macicy a nie poza, momentami lekarka widziała człowieka, ale za słabo żeby jakkolwiek zmierzyć czy cokolwiek zobaczyć. Mam powtórzyć wizytę za tydzień, ale jak łatwo się domyślić nie ma żadnych terminów do lekarzy u których wiem że może być USG w gabinecie (w medicover nie ma w każdym) a nie dała mi skierowania na samo USG.. 🤦🏼♀️ Także nic mi nie pozostaje jak czekać.
Smutno mi, ale się nie załamuję, bo wiem, że jednak ja mam długie cykle i może miałam owulację jeszcze później niż myślałam. Na to liczę. Pani powiedziała, że dla niej jak 5-6 tydzień i nic nie mogła zobaczyć za bardzo, a próbowała.
Chociaż no nie powiem, trochę mnie martwi, jeśli puste.. ale kurcze kilka razy powiedziała, że widzi człowieka.. Najbliższy termin 08.01 🥴🫠
Najważniejsze, że było coś widać, więc raczej nie ma szans na puste jajo. Trzeba być dobrej myśli. Na następnej wizycie na pewno będzie już zmierzony zarodek z serduszkiem ☺️ No ale rozumiem ten zawód, jeśli było się nastawionym, że dowie się czegoś konkretnego i znowu trzeba czekać... Trzymam kciuki 🫶
Również witam wszystkie nowe przyszłe mamy, super że jest nas coraz więcej 🥰30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1) -
To i ja się nieśmiało przywitam. Z dużą dozą niepewności, ale w nadziei że będzie dobrze
OM 11.11, więc termin mi wychodzi na 18.08.
Wizyta 23.12. Bety nie badałam bo nic to nie daje, co będzie to będzie
W pracy powiedziałam kierowniczce dziś, i wie moja dobra koleżanka też w pracy. Innym na razie nic nie mówię, może nawet do wyników nifty pro. A że jestem f-szem w areszcie śledczym to jednak kierownik musi wiedzieć żebym się nie narażała na kontakty
Mam sześcioletnią córeczkę, której też powiem po nifty bo jak będzie źle to będzie zrozpaczona
Gratuluje wszystkim dobrych wiadomości I trzymam kciuki żeby było nas tu coraz więcej a nie coraz mniejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 11:24
Mała.mi 93, Paulina66, Milka1991, Miś, smoothie, onalola, Nowa9224, Olcia1987, Britta, Luna_ lubią tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
30.12.2024 wizyta
-
MartaBS wrote:To i ja się nieśmiało przywitam. Z dużą dozą niepewności, ale w nadziei że będzie dobrze
OM 11.11, więc termin mi wychodzi na 18.08.
Wizyta 23.12. Bety nie badałam bo nic to nie daje, co będzie to będzie
W pracy powiedziałam kierowniczce dziś, i wie moja dobra koleżanka też w pracy. Innym na razie nic nie mówię, może nawet do wyników nifty pro. A że jestem f-szem w areszcie śledczym to jednak kierownik musi wiedzieć żebym się nie narażała na kontakty
Mam sześcioletnią córeczkę, której też powiem po nifty bo jak będzie źle to będzie zrozpaczona
Gratuluje wszystkim dobrych wiadomości I trzymam kciuki żeby było nas tu coraz więcej a nie coraz mniej
Hej
Jesteśmy na tym samym etapie. U mnie ostatnia miesiączka 12.11. Ja robiłam dwie bety, przyrost ok. Więcej chyba nie będę robić bo szkoda pieniędzy i stresu. Wizyta też 23.11 to wytrzymam. O której masz ? Ja dopiero o 18.20. Jestem mega ciekawa co tam będzie widać 😉
Aa i też mam pierwszy test z cieniem cienia z 8.12 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 11:49
Nowa9224 lubi tę wiadomość
-
Nadszedł czas na moją wizytę, zbieram się i jestem lekko sparaliżowana :o
Milka1991, Wojcinka, adu, Nowa9224, Sunday_92, Mała.mi 93, Britta, Sunflower87, Luna_ lubią tę wiadomość
-
Ja za to mam okropne mdłości też nie wymiotuje ale mdli mnie 80% dnia. Przejdzie ok 15 tygodnia mam nadzieje. No i codziennie rano pobudka po 6 bulbulbul w brzuchu i musze lecieć do wc mam budzik na 6.20 to ledwo wytrzymam.
I czasem mam ochotę coś zjeść a potem jak zjem to mam wstręt do tego okropny..
Ja pisze tylko w pracy po pracy a to moją 5klasistke odwieżć na basen a to syn na basen, a to angielski a to zawieźć na konkurs coś i coś ciągle, coś na ciepło robię ok 18...
Sunflower87 lubi tę wiadomość
-
Sunflower87 wrote:Ja nigdy w ciąży nie wymiotowałam. Mdłości miałam okrutne momentami ale nigdy 🤮. A w poprzedniej ciąży wymiotowałaś?Wspolczuje bo to bardzo męczące dla organizmu. A jak się jeszcze ma w domu dziecko to ciężko odpocząć.
Ciekawe czy mnie teraz to spotka.Sunflower87 lubi tę wiadomość
-
@Milka1991, @MartaBS to jesteśmy bardzo podobnie czasowo, ja też OM 11.11, ⏸️ 9.12, USG prywatne mam też 23.12 o 18, zapowiada się nam dzień pełen wrażeń przed świętami 😅
Milka1991 lubi tę wiadomość
Staranie o pierwsze 👶 od 08 2024
09 2024 biochem w 1cs 💔
9.12 4cs 11dpo ⏸️ 🥹
11.12 beta hcg 234 U/l
13.12 beta hcg 550 U/l, prog ok. 26.6 ng/ml -
kotavenusa wrote:Chciałam się przywitać i zacząć się cieszyć z Wami pierwszym miesiącem ciąży
Termin 26.08.2025r
Dowiedziałam się 2 dni temu w wieku 37, a za chwilę 38 lat. Mam już dwie córki w wieku 10 i 12 lat, więc postanowiłam się troszkę odmłodzić trzecim Króliczkiem ( jak to mój gada: " zakróliczyłem cię", fakt i to za pierwszym razem )
Więc hejka kochane Mamuśki 💚💚💚
Hej widzę że mamy podobnie
W czerwcu będę miała 38 a termin na 19 sierpnia 🤪
Mam syna 14 i córkę 11
Będzie wesoło 🤣
Powiedziałaś już dzieciom? Ja się waham, czy już czy czekać do 12 tyg… 🤔 -
Ale super, cześć wszystkim, które dołączyły i powodzenia.
Widzę mega różnice teraz z terminem na sierpień a jak rodziłam syna w styczniu. Nie powiem może być ciekawie, jak rodziłam syna w styczniu w jednym szpitalu w Poznaniu to ginekologiczny był tak zawalony, że po porodzie położyli mnie i 3 inne dziewczyny z maluszkami w jednym pokoju na oddziale patologii ciąży, bo ginekologiczny i położniczy były zawalone. A w styczniu było nas tutaj na ovu naprawdę garstka w porównaniu do stanu na teraz, a jeszcze napewno dojdzie Nas sporo, bo i jeszcze niektóre nie są świadome albo jeszcze nie czas na testy. Może być ciekawe. Jasne, że nie każda kobieta w ciąży korzysta z forum, ale myślę, że to dobry wyznacznik ile Nas może być w tym czasie w szpitalu. Ciekawe czy któreś się spotkamy na oddziale świadomie lub nieświadomie 🤭🤭
Dziewczyny jak po wizytach ?? Dajcie znać 💗
Sunday_92 lubi tę wiadomość
-
Ale wam współczuję tych mdłości.. przy dzieciach albo w pracy to dramat funkcjonować 🙈
Smoothie, kciuki za wizytę!
MartaBS, witamy 😁
Kotavenus, hello 😁
Ja nie wytrzymałam i zrobiłam betę. Byle do 21, bo wcześniej wyników nie będzie na pewno. Ale przynajmniej będę coś niecoś wiedziała, czy jest chociaż w miarę odpowiednio wysoka w porównaniu do poprzednich.Milka1991, smoothie, Olcia1987 lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
Odiodi wrote:Ale super, cześć wszystkim, które dołączyły i powodzenia.
Widzę mega różnice teraz z terminem na sierpień a jak rodziłam syna w styczniu. Nie powiem może być ciekawie, jak rodziłam syna w styczniu w jednym szpitalu w Poznaniu to ginekologiczny był tak zawalony, że po porodzie położyli mnie i 3 inne dziewczyny z maluszkami w jednym pokoju na oddziale patologii ciąży, bo ginekologiczny i położniczy były zawalone. A w styczniu było nas tutaj na ovu naprawdę garstka w porównaniu do stanu na teraz, a jeszcze napewno dojdzie Nas sporo, bo i jeszcze niektóre nie są świadome albo jeszcze nie czas na testy. Może być ciekawe. Jasne, że nie każda kobieta w ciąży korzysta z forum, ale myślę, że to dobry wyznacznik ile Nas może być w tym czasie w szpitalu. Ciekawe czy któreś się spotkamy na oddziale świadomie lub nieświadomie 🤭🤭
Dziewczyny jak po wizytach ?? Dajcie znać 💗Odiodi lubi tę wiadomość
-
Nowa9224 wrote:@Milka1991, @MartaBS to jesteśmy bardzo podobnie czasowo, ja też OM 11.11, ⏸️ 9.12, USG prywatne mam też 23.12 o 18, zapowiada się nam dzień pełen wrażeń przed świętami 😅
Super 🤩 ale będziemy mieć emocjonujący dzień. Fajnie że idziemy w tym samym momencie ciąży 🙂Nowa9224 lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Hej
Jesteśmy na tym samym etapie. U mnie ostatnia miesiączka 12.11. Ja robiłam dwie bety, przyrost ok. Więcej chyba nie będę robić bo szkoda pieniędzy i stresu. Wizyta też 23.11 to wytrzymam. O której masz ? Ja dopiero o 18.20. Jestem mega ciekawa co tam będzie widać 😉
Aa i też mam pierwszy test z cieniem cienia z 8.12 😉
Nowa9224 wrote:@Milka1991, @MartaBS to jesteśmy bardzo podobnie czasowo, ja też OM 11.11, ⏸️ 9.12, USG prywatne mam też 23.12 o 18, zapowiada się nam dzień pełen wrażeń przed świętami 😅
Wizytę miałam umówioną na 20:30 bo mnie doktor wcisnął po pacjentkach, ale dziś dostałam smsa że jednak na 16:00
Cieszę się że jest nas kilka z tych samych dni, zawsze łatwiej z tymi wizytami i badaniami jak ktoś też czeka ze mną
A jak się czujecie?Milka1991, Nowa9224 lubią tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
30.12.2024 wizyta
-
Dziewczyny, ja też mam okropne mdłości, całymi dniami, nie tylko z rana.. jak coś zjem to mam później przez 20 minut spokój i mdłości wracają, ale nie mogę tyle jeść 🙈 do tego dziwny smak w ustach bez końca, ale no cóż, sama się w to wpakowałam z pełną świadomością i cieszy mnie to bardzo 😁 wiedziałam o objawach (to moja pierwsza ciąża), ale nikt mi nie powiedział o zaparciach 😅 nie wiedziałam, że będzie aż tak źle 😅
-
U mnie od tego tygodnia też do objawów dołączyły mdłości 😅 póki co nie ma tragedii, były dwa takie gorsze momenty, a tak to po prostu jest mi niedobrze. No i odruch wymiotny przy myciu zębów 😅30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)