X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Wizytę miałam umówioną na 20:30 bo mnie doktor wcisnął po pacjentkach, ale dziś dostałam smsa że jednak na 16:00 :D

Cieszę się że jest nas kilka z tych samych dni, zawsze łatwiej z tymi wizytami i badaniami jak ktoś też czeka ze mną :D

A jak się czujecie?

Oo to będę wyglądać Twoich wieści. Pisz szybko po wizycie 🤣
    Ja ogólnie czuję się ok, nie mam na razie w ogóle mdłości. Piersi bolą ale to już się przyzwyczaiłam. Najgorzej z brzuchem. W dzień lekko ćmi ale wieczorami umieram. Bez tabletki i termoforu by się nie obyło. Czekam aż się to skończy. Czy tylko mnie tak boli brzuch ?

Sunday_92 lubi tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bąbel- prezent świąteczny 🎄i urodzinowy 🎁( pojutrze 38 lat 😉) jest na miejscu, daleko od blizny.
    Z usg 2 dni do przodu, co się zgadza wstępnie z owu, serduszko bije! ❤️
    Na dzień dzisiejszy mamy się dobrze ♥️ i tego samego życzymy wszystkim mamom 🙂

Dostałam dupka ( na zaś) i inne leki i mam się pojawić za 4 tyg :o

Mdłości mam prawie non stop, do tego odruch wymiotny przy myciu zębów ale to już standard :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 14:17

Sunday_92, Paulina66, Miś, Agat99, Milka1991, Letynia, Mała.mi 93, Wojcinka, Olcia1987, Britta, Luna_, Dziewiarka lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Mój bąbel- prezent świąteczny 🎄i urodzinowy 🎁( pojutrze 38 lat 😉) jest na miejscu, daleko od blizny.

Mdłości mam prawie non stop, do tego odruch wymiotny przy myciu zębów ale to już standard :/
    Super wiadomość ❤️
    Ja w pierwszej ciąży miałam zero mdłości. Teraz męczą mnie rano głównie zawroty głowy, mdli mnie od niektórych zapachów (ogólnie węch mam turbo wyczulony) i przy myciu zębów odruch wymiotny.

smoothie lubi tę wiadomość

preg.png
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'
    🧔90'
  • Nowa9224 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Wizytę miałam umówioną na 20:30 bo mnie doktor wcisnął po pacjentkach, ale dziś dostałam smsa że jednak na 16:00 :D

Cieszę się że jest nas kilka z tych samych dni, zawsze łatwiej z tymi wizytami i badaniami jak ktoś też czeka ze mną :D

A jak się czujecie?
    Czekamy na info po wizycie! 🤞

U mnie na razie ok, kiepsko się czuje i trochę mnie mdli jak jestem głodna (a głód atakuje znienacka) i na nic w sumie nie mam ochoty, nawet na jakieś niezdrowe rzeczy, tak jem bo jem. Podbrzusze coś tam czasem pobolewa tylko, czasem lekki refluks/zgaga (wyczytałam gdzieś że mleko może pomóc i o dziwo zadziałało), także oby tak dalej ;)

Staranie o pierwsze 👶 od 08 2024

09 2024 biochem w 1cs 💔

9.12 4cs 11dpo ⏸️ 🥹
    11.12 beta hcg 234 U/l (13dpo)
    13.12 beta hcg 550 U/l, prog ok. 26.6 ng/ml (15dpo)
    27.12 4mm 🐥 z tętnem 118
    14.01 kolejna wizyta 🩺
    07.02 USG prenatalne + PAPPA 🧬

preg.png
  • Arenda 🫶🏽 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, ja też dzisiaj po becie i czekam na wyniki od rana 😁
    Smoothie super i oby tak zostało!
    I gratulacje dla nowych przyszłych mam! 😁

Milka1991, Wojcinka, smoothie, Olcia1987 lubią tę wiadomość

preg.png
    age.png
  • Miś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:

Super że wszystko ok 😀.

Czekam na pozostałe sprawozdania z bet i wizyt 🤞

smoothie lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • remilo1989 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Oo to będę wyglądać Twoich wieści. Pisz szybko po wizycie 🤣
    Ja ogólnie czuję się ok, nie mam na razie w ogóle mdłości. Piersi bolą ale to już się przyzwyczaiłam. Najgorzej z brzuchem. W dzień lekko ćmi ale wieczorami umieram. Bez tabletki i termoforu by się nie obyło. Czekam aż się to skończy. Czy tylko mnie tak boli brzuch ?
    Ja mam to samo z brzuchem... Tylko ja mam wrażenie, że mnie bardziej od jelit i wzdęć 🥺 normalnie tragedia, a zaparć wcale nie mam...

• Magda91 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. Tydzień temu byłam na USG u był pęcherzyk ciążowy 7 mm bez zarodka. Dziś pęcherzyk 10x8 mm i 2 mm pęcherzyk żółtkowy. Czy nie za mało urósł w 8 dni? Lekarz kazał czekać i przyjsc za tydzień.
    Z OM wychodzi mi 7t1d a z USG 5t0d 🤔 martwię się. Boję się że nic z tej ciąży nie będzie

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remilo1989 wrote:
    Ja mam to samo z brzuchem... Tylko ja mam wrażenie, że mnie bardziej od jelit i wzdęć 🥺 normalnie tragedia, a zaparć wcale nie mam...

A to co innego bo mnie typowo podbrzusze, nisko, jak przy okresie…uroki ciąży 😅

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Arenda 🫶🏽 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wyniki mojej bety
    Całe 330mlu 🥹 w piątek powtórka

Miś, Milka1991, onalola, Wojcinka, Nowa9224, smoothie, Britta, Luna_, Olcia1987, Dziewiarka lubią tę wiadomość

preg.png
    age.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt ! ❤️

Ja też po wizycie, podtrzymał zakaz miesięczny starań 😪😢 , dostałam jakieś globulki, bo mam laurka infekcje spowodowana długim krwawieniem/ plamieniem. Tak będzie bezpiecznie dla przyszłej ciąży, żeby przebiegała ok i była bezpieczna. Mam przyjść na kontrolę po miesiączce która będzie za nie wiadomo kiedy. I teraz kolejne odliczanie do owulacji w tym miesiącu, bo chce iść sobie zrobić te badania proga . Ale macica wygląda na ładnie oczyszczona, beta 4.23 czyli ujemna.
    No nic , czekać to czekać. Nic nie przyspieszę. Tylko żeby okres był w miarę na czasie , bo męża już wiem że nie ma pół miesiąca -.-

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arenda 🫶🏽 wrote:
    Są wyniki mojej bety
    Całe 330mlu 🥹 w piątek powtórka

Gratki 🙂

Arenda 🫶🏽 lubi tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Miś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 wrote:
    Hej, ja po wizycie. Tydzień temu byłam na USG u był pęcherzyk ciążowy 7 mm bez zarodka. Dziś pęcherzyk 10x8 mm i 2 mm pęcherzyk żółtkowy. Czy nie za mało urósł w 8 dni? Lekarz kazał czekać i przyjsc za tydzień.
    Z OM wychodzi mi 7t1d a z USG 5t0d 🤔 martwię się. Boję się że nic z tej ciąży nie będzie

Nie wiem...a lekarz coś mówił że za mało? A kazał robić jakieś badania albo jakieś leki przepisał?

Ja 10 dni temu miałam 7 mm i lekarz mówił że przynajmniej jeszcze tydzień lub dwa żeby coś było widać. Więc może po prostu trzeba jeszcze poczekać 🤞.

Jutro idę na wizytę (z OM będzie też 7+1) to zobaczę czy u mnie urósł i o ile. I czy będzie 🧡.

nasz Cud 👼💔

12/2024 8 tc. 👼💔
  • Miś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:

Ja też po wizycie, podtrzymał zakaz miesięczny starań 😪😢 , dostałam jakieś globulki, bo mam laurka infekcje spowodowana długim krwawieniem/ plamieniem. Tak będzie bezpiecznie dla przyszłej ciąży, żeby przebiegała ok i była bezpieczna. Mam przyjść na kontrolę po miesiączce która będzie za nie wiadomo kiedy. I teraz kolejne odliczanie do owulacji w tym miesiącu, bo chce iść sobie zrobić te badania proga . Ale macica wygląda na ładnie oczyszczona, beta 4.23 czyli ujemna.
    No nic , czekać to czekać. Nic nie przyspieszę. Tylko żeby okres był w miarę na czasie , bo męża już wiem że nie ma pół miesiąca -.-

Eh.. Ale dobrze że beta spadła i macica jest ok.

nasz Cud 👼💔

12/2024 8 tc. 👼💔
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:

Dobrze ze beta spadła 🙏 przykro mi ze tak musisz czekać ale za jakiś czas ten cały trudny okres będzie już tylko przeszłością a ty nim się obejrzysz będziesz w zdrowej Ciąży 🫶

Co do owulacji to myślę że to wiesz ale i tak napisze kochana że lepiej nie nastawiaj się na owulacje po biochemie 🙏 Oczywiście może wystąpić ale równie dobrze nie musi i lepiej żebyś się tym też nie stresowała i nie przeżyła zawodu bo to normalne 🙏

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 wrote:
    Różnica między terminem OM a USG faktycznie spora :/ nie potrafię się odnieść co do rozmiaru pecherzyka ale 2 tyg różnicy to raczej dużo na tym etapie :( trzymam kciuki żeby to był błąd pomiaru jeśli to możliwe 🙏

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Smoothie gratulacje! No to masz piękny prezent pod choinkę ♥️

Ja mam wreszcie jutro wizytę i tak jak ogólnie cierpliwie na nią czekałam i się raczej nie stresuję, tak im bliżej tym bardziej się nie mogę doczekać i wyobrażam sobie scenariusz gdzie serduszko już jutro nie będzie biło... Wolę przygotować się na taką ewentualność niż się totalnie zaskoczyć. Niemniej jednak oczywiście liczę że wszysyko będzie dobrze i że też damy rodzinie piękny świąteczny prezent 🙏

Co do mojej chorej bombelki to po 4 dniach gorączki, mąż zabrał ją dzisiaj do lekarza (ja byłam w pracy) i okazało się że ma zapalenie zatok i dostała antybiotyk.
    Uff jakkolwiek to zabrzmi to ogólnie cieszę się ze to jest coś konkretnego i że po antybiotyku szybko dojdzie do siebie 🙏 bo walka z wirusami to jak walka z wiatrakami i takich maluchów 🙄

Miś, smoothie, Agat99 lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Dobrze ze beta spadła 🙏 przykro mi ze tak musisz czekać ale za jakiś czas ten cały trudny okres będzie już tylko przeszłością a ty nim się obejrzysz będziesz w zdrowej Ciąży 🫶

Co do owulacji to myślę że to wiesz ale i tak napisze kochana że lepiej nie nastawiaj się na owulacje po biochemie 🙏 Oczywiście może wystąpić ale równie dobrze nie musi i lepiej żebyś się tym też nie stresowała i nie przeżyła zawodu bo to normalne 🙏

No i tego nie wiedziałam 🫣 generalnie jak zakazał ten cykl to zakazał, ale właśnie się zastanawiam kiedy będzie owu i potem wiem że 2 tyg ok i będzie @. A że tak powiem, ja już wiem kiedy męża nie będzie w pl w styczniu, i chciałam zobaczyć mniej więcej czy się wstrzeli z byciem po @ czy nie. Zastanawiam się , ile będzie trwał teraz ten cykl z którym nic nie zrobie, mimo że mąż jest tu.
    Ja też mam w głowie nasrane , że tak powiem, i wiem to. Bo sobie wyliczyłam kiedy chce ciążę, kiedy najpóźniej i wgl. Żeby zdążyć z aparatem i innym dziadostwami , żeby nie było dużej różnicy, a teraz już będzie. I się wkurzam na to wszystko, co nie jest zależne ode mnie 😪😪

Czekam na jutrzejsze informacje co tam u Ciebie i kropeczki 😍 a dla córci dużo dużo zdrowia , syn właśnie wyszedł z grypy A.. to był okropny tydzień dla niego 😪

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    No i tego nie wiedziałam 🫣 generalnie jak zakazał ten cykl to zakazał, ale właśnie się zastanawiam kiedy będzie owu i potem wiem że 2 tyg ok i będzie @. A że tak powiem, ja już wiem kiedy męża nie będzie w pl w styczniu, i chciałam zobaczyć mniej więcej czy się wstrzeli z byciem po @ czy nie. Zastanawiam się , ile będzie trwał teraz ten cykl z którym nic nie zrobie, mimo że mąż jest tu.
    Ja też mam w głowie nasrane , że tak powiem, i wiem to. Bo sobie wyliczyłam kiedy chce ciążę, kiedy najpóźniej i wgl. Żeby zdążyć z aparatem i innym dziadostwami , żeby nie było dużej różnicy, a teraz już będzie. I się wkurzam na to wszystko, co nie jest zależne ode mnie 😪😪

Czekam na jutrzejsze informacje co tam u Ciebie i kropeczki 😍 a dla córci dużo dużo zdrowia , syn właśnie wyszedł z grypy A.. to był okropny tydzień dla niego 😪

Ja tak planowałam ciążę na maj, mam syna z maja i to przepiękny miesiąc i w ogóle czas na poród. No ale z planów nic nie wyszło. I rodzę w sierpniu 🥵 Zawsze współczułam kobitkom jak miały termin na lipiec/sierpień. Teraz będą współczuć mi 😅 Masakra…

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoothie, piękna informacja na święta! Gratulacje!
    Magda91, różnica spora, a jak długie masz cykle? Bo u mnie np zawsze będzie różnica w stosunku do OM, bo jak cykle 35 dni+.
    Onalola, dobrze że beta już negatywna a macica czysta. Wiem, że od razu chciałoby się działac, ale widocznie organizm potrzebuje przerwy.
    Milka, ja chciałam dziecko z marca-kwietnia… :))) Ale mam już córkę z lipca i nie było źle :)

Milka1991, smoothie lubią tę wiadomość

👧 07.2021
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ