Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Wizytę miałam umówioną na 20:30 bo mnie doktor wcisnął po pacjentkach, ale dziś dostałam smsa że jednak na 16:00 :D

Cieszę się że jest nas kilka z tych samych dni, zawsze łatwiej z tymi wizytami i badaniami jak ktoś też czeka ze mną :D

A jak się czujecie?

Oo to będę wyglądać Twoich wieści. Pisz szybko po wizycie 🤣
    Ja ogólnie czuję się ok, nie mam na razie w ogóle mdłości. Piersi bolą ale to już się przyzwyczaiłam. Najgorzej z brzuchem. W dzień lekko ćmi ale wieczorami umieram. Bez tabletki i termoforu by się nie obyło. Czekam aż się to skończy. Czy tylko mnie tak boli brzuch ?

Sunday_92 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bąbel- prezent świąteczny 🎄i urodzinowy 🎁( pojutrze 38 lat 😉) jest na miejscu, daleko od blizny.
    Z usg 2 dni do przodu, co się zgadza wstępnie z owu, serduszko bije! ❤️
    Na dzień dzisiejszy mamy się dobrze ♥️ i tego samego życzymy wszystkim mamom 🙂

Dostałam dupka ( na zaś) i inne leki i mam się pojawić za 4 tyg :o

Mdłości mam prawie non stop, do tego odruch wymiotny przy myciu zębów ale to już standard :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 14:17

Sunday_92, Paulina66, Miś, Agat99, Milka1991, Letynia, Mała.mi 93, Wojcinka, Olcia1987, Britta, Luna_, Dziewiarka lubią tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Mój bąbel- prezent świąteczny 🎄i urodzinowy 🎁( pojutrze 38 lat 😉) jest na miejscu, daleko od blizny.

Mdłości mam prawie non stop, do tego odruch wymiotny przy myciu zębów ale to już standard :/
    Super wiadomość ❤️
    Ja w pierwszej ciąży miałam zero mdłości. Teraz męczą mnie rano głównie zawroty głowy, mdli mnie od niektórych zapachów (ogólnie węch mam turbo wyczulony) i przy myciu zębów odruch wymiotny.

smoothie lubi tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021
  • Nowa9224 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Wizytę miałam umówioną na 20:30 bo mnie doktor wcisnął po pacjentkach, ale dziś dostałam smsa że jednak na 16:00 :D

Cieszę się że jest nas kilka z tych samych dni, zawsze łatwiej z tymi wizytami i badaniami jak ktoś też czeka ze mną :D

A jak się czujecie?
    Czekamy na info po wizycie! 🤞

U mnie na razie ok, kiepsko się czuje i trochę mnie mdli jak jestem głodna (a głód atakuje znienacka) i na nic w sumie nie mam ochoty, nawet na jakieś niezdrowe rzeczy, tak jem bo jem. Podbrzusze coś tam czasem pobolewa tylko, czasem lekki refluks/zgaga (wyczytałam gdzieś że mleko może pomóc i o dziwo zadziałało), także oby tak dalej ;)

Staranie o pierwsze 👶 od 08 2024

09 2024 biochem w 1cs 💔

9.12 4cs 11dpo ⏸️ 🥹
    11.12 beta hcg 234 U/l (13dpo)
    13.12 beta hcg 550 U/l, prog ok. 26.6 ng/ml (15dpo)
    27.12 4mm 🐥 z tętnem 118
    21.01 3.2cm, tętno 170 ❤️
    04.02 mamy wyniki NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
    07.02 USG prenatalne + PAPPA 🧬

preg.png
  • Arenda 🫶🏽 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, ja też dzisiaj po becie i czekam na wyniki od rana 😁
    Smoothie super i oby tak zostało!
    I gratulacje dla nowych przyszłych mam! 😁

Milka1991, Wojcinka, smoothie, Olcia1987 lubią tę wiadomość

• Miś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:

Super że wszystko ok 😀.

Czekam na pozostałe sprawozdania z bet i wizyt 🤞

smoothie lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • remilo1989 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Oo to będę wyglądać Twoich wieści. Pisz szybko po wizycie 🤣
    Ja ogólnie czuję się ok, nie mam na razie w ogóle mdłości. Piersi bolą ale to już się przyzwyczaiłam. Najgorzej z brzuchem. W dzień lekko ćmi ale wieczorami umieram. Bez tabletki i termoforu by się nie obyło. Czekam aż się to skończy. Czy tylko mnie tak boli brzuch ?
    Ja mam to samo z brzuchem... Tylko ja mam wrażenie, że mnie bardziej od jelit i wzdęć 🥺 normalnie tragedia, a zaparć wcale nie mam...

• Magda91 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. Tydzień temu byłam na USG u był pęcherzyk ciążowy 7 mm bez zarodka. Dziś pęcherzyk 10x8 mm i 2 mm pęcherzyk żółtkowy. Czy nie za mało urósł w 8 dni? Lekarz kazał czekać i przyjsc za tydzień.
    Z OM wychodzi mi 7t1d a z USG 5t0d 🤔 martwię się. Boję się że nic z tej ciąży nie będzie

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remilo1989 wrote:
    Ja mam to samo z brzuchem... Tylko ja mam wrażenie, że mnie bardziej od jelit i wzdęć 🥺 normalnie tragedia, a zaparć wcale nie mam...

A to co innego bo mnie typowo podbrzusze, nisko, jak przy okresie…uroki ciąży 😅

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Arenda 🫶🏽 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wyniki mojej bety
    Całe 330mlu 🥹 w piątek powtórka

Miś, Milka1991, onalola, Wojcinka, Nowa9224, smoothie, Britta, Luna_, Olcia1987, Dziewiarka lubią tę wiadomość

• onalola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt ! ❤️

Ja też po wizycie, podtrzymał zakaz miesięczny starań 😪😢 , dostałam jakieś globulki, bo mam laurka infekcje spowodowana długim krwawieniem/ plamieniem. Tak będzie bezpiecznie dla przyszłej ciąży, żeby przebiegała ok i była bezpieczna. Mam przyjść na kontrolę po miesiączce która będzie za nie wiadomo kiedy. I teraz kolejne odliczanie do owulacji w tym miesiącu, bo chce iść sobie zrobić te badania proga . Ale macica wygląda na ładnie oczyszczona, beta 4.23 czyli ujemna.
    No nic , czekać to czekać. Nic nie przyspieszę. Tylko żeby okres był w miarę na czasie , bo męża już wiem że nie ma pół miesiąca -.-

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
    11.03 konsultacja inny gin
    12.03 wizyta u gina prowadzącego

➡️Nowe suple (Inozytol + nac)

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
    Duphaston 2x1
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arenda 🫶🏽 wrote:
    Są wyniki mojej bety
    Całe 330mlu 🥹 w piątek powtórka

Gratki 🙂

Arenda 🫶🏽 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Miś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 wrote:
    Hej, ja po wizycie. Tydzień temu byłam na USG u był pęcherzyk ciążowy 7 mm bez zarodka. Dziś pęcherzyk 10x8 mm i 2 mm pęcherzyk żółtkowy. Czy nie za mało urósł w 8 dni? Lekarz kazał czekać i przyjsc za tydzień.
    Z OM wychodzi mi 7t1d a z USG 5t0d 🤔 martwię się. Boję się że nic z tej ciąży nie będzie

Nie wiem...a lekarz coś mówił że za mało? A kazał robić jakieś badania albo jakieś leki przepisał?

Ja 10 dni temu miałam 7 mm i lekarz mówił że przynajmniej jeszcze tydzień lub dwa żeby coś było widać. Więc może po prostu trzeba jeszcze poczekać 🤞.

Jutro idę na wizytę (z OM będzie też 7+1) to zobaczę czy u mnie urósł i o ile. I czy będzie 🧡.

nasz Cud 👼💔

12/2024 8 tc. 👼💔
  • Miś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:

Ja też po wizycie, podtrzymał zakaz miesięczny starań 😪😢 , dostałam jakieś globulki, bo mam laurka infekcje spowodowana długim krwawieniem/ plamieniem. Tak będzie bezpiecznie dla przyszłej ciąży, żeby przebiegała ok i była bezpieczna. Mam przyjść na kontrolę po miesiączce która będzie za nie wiadomo kiedy. I teraz kolejne odliczanie do owulacji w tym miesiącu, bo chce iść sobie zrobić te badania proga . Ale macica wygląda na ładnie oczyszczona, beta 4.23 czyli ujemna.
    No nic , czekać to czekać. Nic nie przyspieszę. Tylko żeby okres był w miarę na czasie , bo męża już wiem że nie ma pół miesiąca -.-

Eh.. Ale dobrze że beta spadła i macica jest ok.

nasz Cud 👼💔

12/2024 8 tc. 👼💔
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:

Dobrze ze beta spadła 🙏 przykro mi ze tak musisz czekać ale za jakiś czas ten cały trudny okres będzie już tylko przeszłością a ty nim się obejrzysz będziesz w zdrowej Ciąży 🫶

Co do owulacji to myślę że to wiesz ale i tak napisze kochana że lepiej nie nastawiaj się na owulacje po biochemie 🙏 Oczywiście może wystąpić ale równie dobrze nie musi i lepiej żebyś się tym też nie stresowała i nie przeżyła zawodu bo to normalne 🙏

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
    02/04 - następna wizyta 🤞
    17/03 - połówkowe 🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda91 wrote:
    Różnica między terminem OM a USG faktycznie spora :/ nie potrafię się odnieść co do rozmiaru pecherzyka ale 2 tyg różnicy to raczej dużo na tym etapie :( trzymam kciuki żeby to był błąd pomiaru jeśli to możliwe 🙏

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/03 - połówkowe 🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Smoothie gratulacje! No to masz piękny prezent pod choinkę ♥️

Ja mam wreszcie jutro wizytę i tak jak ogólnie cierpliwie na nią czekałam i się raczej nie stresuję, tak im bliżej tym bardziej się nie mogę doczekać i wyobrażam sobie scenariusz gdzie serduszko już jutro nie będzie biło... Wolę przygotować się na taką ewentualność niż się totalnie zaskoczyć. Niemniej jednak oczywiście liczę że wszysyko będzie dobrze i że też damy rodzinie piękny świąteczny prezent 🙏

Co do mojej chorej bombelki to po 4 dniach gorączki, mąż zabrał ją dzisiaj do lekarza (ja byłam w pracy) i okazało się że ma zapalenie zatok i dostała antybiotyk.
    Uff jakkolwiek to zabrzmi to ogólnie cieszę się ze to jest coś konkretnego i że po antybiotyku szybko dojdzie do siebie 🙏 bo walka z wirusami to jak walka z wiatrakami i takich maluchów 🙄

Miś, smoothie, Agat99 lubią tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/03 - połówkowe 🤞

age.png

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Dobrze ze beta spadła 🙏 przykro mi ze tak musisz czekać ale za jakiś czas ten cały trudny okres będzie już tylko przeszłością a ty nim się obejrzysz będziesz w zdrowej Ciąży 🫶

Co do owulacji to myślę że to wiesz ale i tak napisze kochana że lepiej nie nastawiaj się na owulacje po biochemie 🙏 Oczywiście może wystąpić ale równie dobrze nie musi i lepiej żebyś się tym też nie stresowała i nie przeżyła zawodu bo to normalne 🙏

No i tego nie wiedziałam 🫣 generalnie jak zakazał ten cykl to zakazał, ale właśnie się zastanawiam kiedy będzie owu i potem wiem że 2 tyg ok i będzie @. A że tak powiem, ja już wiem kiedy męża nie będzie w pl w styczniu, i chciałam zobaczyć mniej więcej czy się wstrzeli z byciem po @ czy nie. Zastanawiam się , ile będzie trwał teraz ten cykl z którym nic nie zrobie, mimo że mąż jest tu.
    Ja też mam w głowie nasrane , że tak powiem, i wiem to. Bo sobie wyliczyłam kiedy chce ciążę, kiedy najpóźniej i wgl. Żeby zdążyć z aparatem i innym dziadostwami , żeby nie było dużej różnicy, a teraz już będzie. I się wkurzam na to wszystko, co nie jest zależne ode mnie 😪😪

Czekam na jutrzejsze informacje co tam u Ciebie i kropeczki 😍 a dla córci dużo dużo zdrowia , syn właśnie wyszedł z grypy A.. to był okropny tydzień dla niego 😪

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
    11.03 konsultacja inny gin
    12.03 wizyta u gina prowadzącego

➡️Nowe suple (Inozytol + nac)

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
    Duphaston 2x1
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    No i tego nie wiedziałam 🫣 generalnie jak zakazał ten cykl to zakazał, ale właśnie się zastanawiam kiedy będzie owu i potem wiem że 2 tyg ok i będzie @. A że tak powiem, ja już wiem kiedy męża nie będzie w pl w styczniu, i chciałam zobaczyć mniej więcej czy się wstrzeli z byciem po @ czy nie. Zastanawiam się , ile będzie trwał teraz ten cykl z którym nic nie zrobie, mimo że mąż jest tu.
    Ja też mam w głowie nasrane , że tak powiem, i wiem to. Bo sobie wyliczyłam kiedy chce ciążę, kiedy najpóźniej i wgl. Żeby zdążyć z aparatem i innym dziadostwami , żeby nie było dużej różnicy, a teraz już będzie. I się wkurzam na to wszystko, co nie jest zależne ode mnie 😪😪

Czekam na jutrzejsze informacje co tam u Ciebie i kropeczki 😍 a dla córci dużo dużo zdrowia , syn właśnie wyszedł z grypy A.. to był okropny tydzień dla niego 😪

Ja tak planowałam ciążę na maj, mam syna z maja i to przepiękny miesiąc i w ogóle czas na poród. No ale z planów nic nie wyszło. I rodzę w sierpniu 🥵 Zawsze współczułam kobitkom jak miały termin na lipiec/sierpień. Teraz będą współczuć mi 😅 Masakra…

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoothie, piękna informacja na święta! Gratulacje!
    Magda91, różnica spora, a jak długie masz cykle? Bo u mnie np zawsze będzie różnica w stosunku do OM, bo jak cykle 35 dni+.
    Onalola, dobrze że beta już negatywna a macica czysta. Wiem, że od razu chciałoby się działac, ale widocznie organizm potrzebuje przerwy.
    Milka, ja chciałam dziecko z marca-kwietnia… :))) Ale mam już córkę z lipca i nie było źle :)

Milka1991, smoothie lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ