🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaBS wrote:Wizytę miałam umówioną na 20:30 bo mnie doktor wcisnął po pacjentkach, ale dziś dostałam smsa że jednak na 16:00
Cieszę się że jest nas kilka z tych samych dni, zawsze łatwiej z tymi wizytami i badaniami jak ktoś też czeka ze mną
A jak się czujecie?
Oo to będę wyglądać Twoich wieści. Pisz szybko po wizycie 🤣
Ja ogólnie czuję się ok, nie mam na razie w ogóle mdłości. Piersi bolą ale to już się przyzwyczaiłam. Najgorzej z brzuchem. W dzień lekko ćmi ale wieczorami umieram. Bez tabletki i termoforu by się nie obyło. Czekam aż się to skończy. Czy tylko mnie tak boli brzuch ?
Sunday_92 lubi tę wiadomość
-
Mój bąbel- prezent świąteczny 🎄i urodzinowy 🎁( pojutrze 38 lat 😉) jest na miejscu, daleko od blizny.
Z usg 2 dni do przodu, co się zgadza wstępnie z owu, serduszko bije! ❤️
Na dzień dzisiejszy mamy się dobrze ♥️ i tego samego życzymy wszystkim mamom 🙂
Dostałam dupka ( na zaś) i inne leki i mam się pojawić za 4 tyg :o
Mdłości mam prawie non stop, do tego odruch wymiotny przy myciu zębów ale to już standardWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 14:17
Sunday_92, Paulina66, Miś, Agat99, Milka1991, Letynia, Mała.mi 93, Wojcinka, Olcia1987, Britta, Luna_, Dziewiarka lubią tę wiadomość
-
smoothie wrote:Mój bąbel- prezent świąteczny 🎄i urodzinowy 🎁( pojutrze 38 lat 😉) jest na miejscu, daleko od blizny.
Mdłości mam prawie non stop, do tego odruch wymiotny przy myciu zębów ale to już standard
Ja w pierwszej ciąży miałam zero mdłości. Teraz męczą mnie rano głównie zawroty głowy, mdli mnie od niektórych zapachów (ogólnie węch mam turbo wyczulony) i przy myciu zębów odruch wymiotny.smoothie lubi tę wiadomość
-
MartaBS wrote:Wizytę miałam umówioną na 20:30 bo mnie doktor wcisnął po pacjentkach, ale dziś dostałam smsa że jednak na 16:00
Cieszę się że jest nas kilka z tych samych dni, zawsze łatwiej z tymi wizytami i badaniami jak ktoś też czeka ze mną
A jak się czujecie?
U mnie na razie ok, kiepsko się czuje i trochę mnie mdli jak jestem głodna (a głód atakuje znienacka) i na nic w sumie nie mam ochoty, nawet na jakieś niezdrowe rzeczy, tak jem bo jem. Podbrzusze coś tam czasem pobolewa tylko, czasem lekki refluks/zgaga (wyczytałam gdzieś że mleko może pomóc i o dziwo zadziałało), także oby tak dalej -
smoothie wrote:Mój bąbel- prezent świąteczny 🎄i urodzinowy 🎁( pojutrze 38 lat 😉) jest na miejscu, daleko od blizny.
Mdłości mam prawie non stop, do tego odruch wymiotny przy myciu zębów ale to już standard
Super że wszystko ok 😀.
Czekam na pozostałe sprawozdania z bet i wizyt 🤞smoothie lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Milka1991 wrote:Oo to będę wyglądać Twoich wieści. Pisz szybko po wizycie 🤣
Ja ogólnie czuję się ok, nie mam na razie w ogóle mdłości. Piersi bolą ale to już się przyzwyczaiłam. Najgorzej z brzuchem. W dzień lekko ćmi ale wieczorami umieram. Bez tabletki i termoforu by się nie obyło. Czekam aż się to skończy. Czy tylko mnie tak boli brzuch ? -
Hej, ja po wizycie. Tydzień temu byłam na USG u był pęcherzyk ciążowy 7 mm bez zarodka. Dziś pęcherzyk 10x8 mm i 2 mm pęcherzyk żółtkowy. Czy nie za mało urósł w 8 dni? Lekarz kazał czekać i przyjsc za tydzień.
Z OM wychodzi mi 7t1d a z USG 5t0d 🤔 martwię się. Boję się że nic z tej ciąży nie będzie -
remilo1989 wrote:Ja mam to samo z brzuchem... Tylko ja mam wrażenie, że mnie bardziej od jelit i wzdęć 🥺 normalnie tragedia, a zaparć wcale nie mam...
A to co innego bo mnie typowo podbrzusze, nisko, jak przy okresie…uroki ciąży 😅
-
Gratuluję udanych wizyt ! ❤️
Ja też po wizycie, podtrzymał zakaz miesięczny starań 😪😢 , dostałam jakieś globulki, bo mam laurka infekcje spowodowana długim krwawieniem/ plamieniem. Tak będzie bezpiecznie dla przyszłej ciąży, żeby przebiegała ok i była bezpieczna. Mam przyjść na kontrolę po miesiączce która będzie za nie wiadomo kiedy. I teraz kolejne odliczanie do owulacji w tym miesiącu, bo chce iść sobie zrobić te badania proga . Ale macica wygląda na ładnie oczyszczona, beta 4.23 czyli ujemna.
No nic , czekać to czekać. Nic nie przyspieszę. Tylko żeby okres był w miarę na czasie , bo męża już wiem że nie ma pół miesiąca -.-2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
Magda91 wrote:Hej, ja po wizycie. Tydzień temu byłam na USG u był pęcherzyk ciążowy 7 mm bez zarodka. Dziś pęcherzyk 10x8 mm i 2 mm pęcherzyk żółtkowy. Czy nie za mało urósł w 8 dni? Lekarz kazał czekać i przyjsc za tydzień.
Z OM wychodzi mi 7t1d a z USG 5t0d 🤔 martwię się. Boję się że nic z tej ciąży nie będzie
Nie wiem...a lekarz coś mówił że za mało? A kazał robić jakieś badania albo jakieś leki przepisał?
Ja 10 dni temu miałam 7 mm i lekarz mówił że przynajmniej jeszcze tydzień lub dwa żeby coś było widać. Więc może po prostu trzeba jeszcze poczekać 🤞.
Jutro idę na wizytę (z OM będzie też 7+1) to zobaczę czy u mnie urósł i o ile. I czy będzie 🧡.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
12/2024 8 tc. 👼💔 -
onalola wrote:Gratuluję udanych wizyt ! ❤️
Ja też po wizycie, podtrzymał zakaz miesięczny starań 😪😢 , dostałam jakieś globulki, bo mam laurka infekcje spowodowana długim krwawieniem/ plamieniem. Tak będzie bezpiecznie dla przyszłej ciąży, żeby przebiegała ok i była bezpieczna. Mam przyjść na kontrolę po miesiączce która będzie za nie wiadomo kiedy. I teraz kolejne odliczanie do owulacji w tym miesiącu, bo chce iść sobie zrobić te badania proga . Ale macica wygląda na ładnie oczyszczona, beta 4.23 czyli ujemna.
No nic , czekać to czekać. Nic nie przyspieszę. Tylko żeby okres był w miarę na czasie , bo męża już wiem że nie ma pół miesiąca -.-
Eh.. Ale dobrze że beta spadła i macica jest ok.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
12/2024 8 tc. 👼💔 -
onalola wrote:Gratuluję udanych wizyt ! ❤️
No nic , czekać to czekać. Nic nie przyspieszę. Tylko żeby okres był w miarę na czasie , bo męża już wiem że nie ma pół miesiąca -.-
Co do owulacji to myślę że to wiesz ale i tak napisze kochana że lepiej nie nastawiaj się na owulacje po biochemie 🙏 Oczywiście może wystąpić ale równie dobrze nie musi i lepiej żebyś się tym też nie stresowała i nie przeżyła zawodu bo to normalne 🙏 -
Magda91 wrote:Hej, ja po wizycie. Tydzień temu byłam na USG u był pęcherzyk ciążowy 7 mm bez zarodka. Dziś pęcherzyk 10x8 mm i 2 mm pęcherzyk żółtkowy. Czy nie za mało urósł w 8 dni? Lekarz kazał czekać i przyjsc za tydzień.
Z OM wychodzi mi 7t1d a z USG 5t0d 🤔 martwię się. Boję się że nic z tej ciąży nie będzie -
@Smoothie gratulacje! No to masz piękny prezent pod choinkę ♥️
Ja mam wreszcie jutro wizytę i tak jak ogólnie cierpliwie na nią czekałam i się raczej nie stresuję, tak im bliżej tym bardziej się nie mogę doczekać i wyobrażam sobie scenariusz gdzie serduszko już jutro nie będzie biło... Wolę przygotować się na taką ewentualność niż się totalnie zaskoczyć. Niemniej jednak oczywiście liczę że wszysyko będzie dobrze i że też damy rodzinie piękny świąteczny prezent 🙏
Co do mojej chorej bombelki to po 4 dniach gorączki, mąż zabrał ją dzisiaj do lekarza (ja byłam w pracy) i okazało się że ma zapalenie zatok i dostała antybiotyk.
Uff jakkolwiek to zabrzmi to ogólnie cieszę się ze to jest coś konkretnego i że po antybiotyku szybko dojdzie do siebie 🙏 bo walka z wirusami to jak walka z wiatrakami i takich maluchów 🙄Miś, smoothie, Agat99 lubią tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Dobrze ze beta spadła 🙏 przykro mi ze tak musisz czekać ale za jakiś czas ten cały trudny okres będzie już tylko przeszłością a ty nim się obejrzysz będziesz w zdrowej Ciąży 🫶
Co do owulacji to myślę że to wiesz ale i tak napisze kochana że lepiej nie nastawiaj się na owulacje po biochemie 🙏 Oczywiście może wystąpić ale równie dobrze nie musi i lepiej żebyś się tym też nie stresowała i nie przeżyła zawodu bo to normalne 🙏
No i tego nie wiedziałam 🫣 generalnie jak zakazał ten cykl to zakazał, ale właśnie się zastanawiam kiedy będzie owu i potem wiem że 2 tyg ok i będzie @. A że tak powiem, ja już wiem kiedy męża nie będzie w pl w styczniu, i chciałam zobaczyć mniej więcej czy się wstrzeli z byciem po @ czy nie. Zastanawiam się , ile będzie trwał teraz ten cykl z którym nic nie zrobie, mimo że mąż jest tu.
Ja też mam w głowie nasrane , że tak powiem, i wiem to. Bo sobie wyliczyłam kiedy chce ciążę, kiedy najpóźniej i wgl. Żeby zdążyć z aparatem i innym dziadostwami , żeby nie było dużej różnicy, a teraz już będzie. I się wkurzam na to wszystko, co nie jest zależne ode mnie 😪😪
Czekam na jutrzejsze informacje co tam u Ciebie i kropeczki 😍 a dla córci dużo dużo zdrowia , syn właśnie wyszedł z grypy A.. to był okropny tydzień dla niego 😪2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
onalola wrote:No i tego nie wiedziałam 🫣 generalnie jak zakazał ten cykl to zakazał, ale właśnie się zastanawiam kiedy będzie owu i potem wiem że 2 tyg ok i będzie @. A że tak powiem, ja już wiem kiedy męża nie będzie w pl w styczniu, i chciałam zobaczyć mniej więcej czy się wstrzeli z byciem po @ czy nie. Zastanawiam się , ile będzie trwał teraz ten cykl z którym nic nie zrobie, mimo że mąż jest tu.
Ja też mam w głowie nasrane , że tak powiem, i wiem to. Bo sobie wyliczyłam kiedy chce ciążę, kiedy najpóźniej i wgl. Żeby zdążyć z aparatem i innym dziadostwami , żeby nie było dużej różnicy, a teraz już będzie. I się wkurzam na to wszystko, co nie jest zależne ode mnie 😪😪
Czekam na jutrzejsze informacje co tam u Ciebie i kropeczki 😍 a dla córci dużo dużo zdrowia , syn właśnie wyszedł z grypy A.. to był okropny tydzień dla niego 😪
Ja tak planowałam ciążę na maj, mam syna z maja i to przepiękny miesiąc i w ogóle czas na poród. No ale z planów nic nie wyszło. I rodzę w sierpniu 🥵 Zawsze współczułam kobitkom jak miały termin na lipiec/sierpień. Teraz będą współczuć mi 😅 Masakra…
-
Smoothie, piękna informacja na święta! Gratulacje!
Magda91, różnica spora, a jak długie masz cykle? Bo u mnie np zawsze będzie różnica w stosunku do OM, bo jak cykle 35 dni+.
Onalola, dobrze że beta już negatywna a macica czysta. Wiem, że od razu chciałoby się działac, ale widocznie organizm potrzebuje przerwy.
Milka, ja chciałam dziecko z marca-kwietnia… )) Ale mam już córkę z lipca i nie było źleMilka1991, smoothie lubią tę wiadomość
👧 07.2021