🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Jestem w mojej 2 ciąży, pierwszą straciłam w marcu tego roku. Nasz mały cud, bo zdarzył się pomiędzy procedurami ivf. Licząc zgodnie z owulacją, która była o tydzień przesunięta mam 5+5 i termin na 15.08.2025. Przyrosty bety były ładne, ale im bliżej usg potwierdzającego w poniedziałek 23.12 tym większy stres.
onalola, smoothie, Milka1991, Miś, Wojcinka, adu, Mała.mi 93, Luna_ lubią tę wiadomość
'94
AMH 0,29
MTHFR A1298 heterozygota
PAI-1 4G/5G heterozygota
kariotypy prawidłowe
niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
ANA1 wysoko dodatnie
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB
W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
1.12 ⏸️ naturalnie
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 0,45 cm -
Dziewiarka wrote:Hej! Jestem w mojej 2 ciąży, pierwszą straciłam w marcu tego roku. Nasz mały cud, bo zdarzył się pomiędzy procedurami ivf. Licząc zgodnie z owulacją, która była o tydzień przesunięta mam 5+5 i termin na 15.08.2025. Przyrosty bety były ładne, ale im bliżej usg potwierdzającego w poniedziałek 23.12 tym większy stres.
Witaj. To jest nas już 4 wizytujące w poniedziałek z podobnym terminem. Ja akurat na 19.08. Liczę na piękny zarodek, nie musi być jeszcze ❤️ Dla mnie ważny zarodek, bo w ostatniej ciąży był pusty pęcherzykDziewiarka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, u nas znowu ciężko Maya ma już od niedzieli gorączkę i niestety po wczorajszych antybiotykach jak na razie wcale nie jest lepiej a wręcz jest z nią dużo gorzej. Obudziła się o 7:20 z temp 39,2. Teraz jest już 10:05 ona dalej śpi a po paracetamolu temp spadła tylko do 38,4
Nie mam pojęcia co jej jest ale jeszcze nigdy nie była tak chora i tak słaba. Ona zazwyczaj ma końskie zdrowie i nawet jak jest chora to ledwo po niej widać. A teraz co się przebudza to płacze biedna -
Wojcinka wrote:Dzień dobry, u nas znowu ciężko Maya ma już od niedzieli gorączkę i niestety po wczorajszych antybiotykach jak na razie wcale nie jest lepiej a wręcz jest z nią dużo gorzej. Obudziła się o 7:20 z temp 39,2. Teraz jest już 10:05 ona dalej śpi a po paracetamolu temp spadła tylko do 38,4
Nie mam pojęcia co jej jest ale jeszcze nigdy nie była tak chora i tak słaba. Ona zazwyczaj ma końskie zdrowie i nawet jak jest chora to ledwo po niej widać. A teraz co się przebudza to płacze biedna
A masz jakieś Nurofen / Ibuprom? Syn teraz przy grypie cały tydzień miał gorączkę. Jak dostał czopka to zbił na chwilę a potem znowu do góry i tak się bawiliśmy 😪 masakra
Antybiotyk zacznie działać 2-3 dawka pewnie. Trzymam kciuki żeby było jak najszybciej2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
Hej. Nie chcę się tu zapisywać jeszcze na wątek, chociaż mam wielką nadzieję, że tak się stanie.
Niemniej mimo wysikanych kresek 17.12, te nie bardzo ciemnieją (tak, wiem- to żaden wyznacznik). Wczorajsza beta 9,86, ale bardzo niski progesteron- nieco ponad 6. Jutro powtórka. Dziś mam teleporadę z ginem, ma mi zapisać dupka.
Czy któraś z Was też miała taki niski prog, a po wdrożeniu dupka/luteiny wszystko się unormowało?
-
Idawoll wrote:Hej. Nie chcę się tu zapisywać jeszcze na wątek, chociaż mam wielką nadzieję, że tak się stanie.
Niemniej mimo wysikanych kresek 17.12, te nie bardzo ciemnieją (tak, wiem- to żaden wyznacznik). Wczorajsza beta 9,86, ale bardzo niski progesteron- nieco ponad 6. Jutro powtórka. Dziś mam teleporadę z ginem, ma mi zapisać dupka.
Czy któraś z Was też miała taki niski prog, a po wdrożeniu dupka/luteiny wszystko się unormowało?
Hej
Tak. Miałam podobnie. Pierwsza beta 18 a druga beta 32 i próg 7,6, więc przy pierwszej becie pewnie był jeszcze niższy. Dostałam od razu luteinę i się poprawiło. Wszystko było ok 👍smoothie lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Dzień dobry, u nas znowu ciężko Maya ma już od niedzieli gorączkę i niestety po wczorajszych antybiotykach jak na razie wcale nie jest lepiej a wręcz jest z nią dużo gorzej. Obudziła się o 7:20 z temp 39,2. Teraz jest już 10:05 ona dalej śpi a po paracetamolu temp spadła tylko do 38,4
Nie mam pojęcia co jej jest ale jeszcze nigdy nie była tak chora i tak słaba. Ona zazwyczaj ma końskie zdrowie i nawet jak jest chora to ledwo po niej widać. A teraz co się przebudza to płacze biedna
A nie zalecają Wam przy gorączce podawać na zmianę ibupromu/ paracetamolu?
My mamy bardzo dobre doświadczenia z tym schematem.
https://farmaceuta-radzi.pl/na-czym-polega-naprzemienne-podawanie-paracetamolu-i-ibuprofenu-u-dzieci/
Jeśli macie jakiekolwiek wątpliwości to kontakt z lekarzem.
Trzymam kciuki za poprawę ! ♥️
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Idawoll wrote:Hej. Nie chcę się tu zapisywać jeszcze na wątek, chociaż mam wielką nadzieję, że tak się stanie.
Trzymamy kciuki 🤞 -
Cześć Kochana😊 ja akurat tak nie miałam, doświadczenie pokazuje, że może być biochemiczna, albo właśnie potrzebujesz wsparcia progesteronu. I tu żałuję, że nie mogę zdalnie wysłać!
Trzymam kciuki za teleporadę i wyniki ! 🫶🫶Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 08:24
-
Anakonda - Oby Wszystko było dobrze. Tyle lat widzę ze stopki- nie wyobrażam sobie. My o nasze też staraliśmy sie w klinice.
Więc wiem choć trochę co czujesz. Nasze trzecie dziecko to niespodzianka (w ciąży naturalnie miałam nie być, no i nie planowaliśmy )Trzymam kciuki za szczęśliwe 9msc
Ja swoim dzieciom podaje leki na zmianę. Przez 11 lat córka miała 4 razy antybiotyk więc nie jest zle. Nigdy nie podaje bez badań krwi i zmian osłuchowych. Syn też miał 3 razy -przez ponad 5 lat. 2 zapalenia oskrzeli, raz zatoki- w szpitalu aż byliśmy. Dodatkowo stosuje u dzieciaków bańki. Jak mają katar chodzą do szkoły-przedszkola ale stawiam im wtedy 2-3 razy w tygodniu. Nie zostawiam ich w domu. W domu zostawiam z gorączką i ogólną chorobą z kaszlem gilem do pasa itp.
Mam fajną pediatrę która zawsze przed antybiotykiem daje skierowanie na krew albo robi crp na wizycie , lub strep test na paciorkowce:) tym sposobem nie psujemy brzuchów a ja z powodu swoich jelit mam trochę przeczulice na tym punkcie.(nie podawania antybiotyku bez potrzeby)
Mała.mi 93, anakonda lubią tę wiadomość
-
Agat99 wrote:Nigdy nie planowałam w których miesiącach chcę rodzic, a w których nie bo nie mamy na to wpływu 😉 nawet przy wyliczeniach zapłodnienia można urodzić np 2 miesiące wcześniej więc nie ma co się martwić miesiącem tylko cieszyć, że w ogóle się udało, przynajmniej ja tak do tego podchodzę 🙂
Jutro mam kolejną wizytę z wynikami badań i odbiorem skierowań na prenatalne. To już moja trzecia wizyta ciążowa, a cały czas strasznie się stresuję czy wszystko idzie dobrze
Ja was tak dziewczyny podczytuję bo tak jak wy przychodzę do domu z pracy i idę leżeć bo jestem wykończona. Do tego te cholerne mdłości cały dzień. Co zjem to chwila przerwy i potem znowu. Piję już wszystko herbatę mięte rumianek z imbirem, bez imbiru wodę z cytryną bez cytryny i jest maskara.
Co do różnicy wieku , między mną a siostrą jest 12 lat różnicy i powiem wam jak na początku siostra się mnie wstydziła nie chciała ze mną gadać to teraz jesteśmy bardzo zżyte i nie wyobrażam sobie życia bez niej. Aż łezki się pojawiają. Bardzo ją kocham więc moim zdaniem nie ma znaczenia. Życie pokaże czy rodzeństwo będzie zżyte czy nie. Sami dokonają później wyboru.
Ja akurat na sierpień się cieszę 😂 ale to chyba przez to że moja przyjaciółka urodziła w sierpniu i widziałam co i jak no i mój mąż i jego siostra są z sierpnia moim zdaniem bardzo fajny miesiąc.
Ja dziewczyny jutro mam 3 wizytę i chciałabym bardzo zobaczyć 🩷 mam nadzieję że wszystko jest w porządku. Bardzo też się stresuje tą wizytą aż mam koszmary w nocy z tym związane. Mam nadzieję że nie będzie jak w moich snach. Słyszałam że sny to odwrotność rzeczywistości więc oby 😂🤞
No i witam nowe dziewczyny 🩷 trzymam za wszystkie kciuki ☺️ fajna ekipa jak się tu robiMilka1991, Nowa9224, Odiodi, Sunflower87, Agat99 lubią tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Odiodi wrote:Oo super. Wiem, że to jeszcze odległy temat, ale ja rodziłam w św. Rodziny i teraz też zamierzam tam jechać
Odiodi lubi tę wiadomość
-
Ja mam trzecią cc więc mi obojętnie w sumie jaki szpital ale u nas w szpitalu (Siedlce) jest bardzo fajna opieka. W szpitalu Wojewódzkim.
Po cc w 2019 przychodziła rehabilitantka ćwiczyć ze mną codziennie. Lekarze ciągle sprawdzali mnie i małego, lezałam w jedynce Pani rano przychodziła sie pytać co z dwóch zestawów chce na obiad -
Ahossik91 dziękuję. Po tylu latach starań stało się to „normalnością „ wizyty zabiegi . Oczywiście były chwile bezsilności wtedy mąż podnosil mnie z dołka . Dziękuję „temu”z góry że spotkałam najwspanialszego mężczyznę na którego mogę zawsze liczyć i otrzymać wsparcie .
Mam pytanie czy ser feta dla nas jest dozwolony ?
Czego nie wolno nam jeść nie chcę czytać w necie bo czasami różne są opinie a wolę sprawdzone .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Ahossik91 wrote:Ja mam trzecią cc więc mi obojętnie w sumie jaki szpital ale u nas w szpitalu (Siedlce) jest bardzo fajna opieka. W szpitalu Wojewódzkim.
Po cc w 2019 przychodziła rehabilitantka ćwiczyć ze mną codziennie. Lekarze ciągle sprawdzali mnie i małego, lezałam w jedynce Pani rano przychodziła sie pytać co z dwóch zestawów chce na obiad
Ja ze względów zdrowotnych muszę mieć cc i się tak zastanawiam jak długo będę dochodzić do siebie ( dla mnie to ważne bo wynajmuję domek a muszę sobie wszystko poukładać tak by później nie było spiny )Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
onalola wrote:A masz jakieś Nurofen / Ibuprom? Syn teraz przy grypie cały tydzień miał gorączkę. Jak dostał czopka to zbił na chwilę a potem znowu do góry i tak się bawiliśmy 😪 masakra
Antybiotyk zacznie działać 2-3 dawka pewnie. Trzymam kciuki żeby było jak najszybciej -
Hej dziewczyny Cały czas Was podczytuję i przeżywam razem z Wami
Witam wszystkie nowe dziewczyny , ładne grono już się robi
@Mała.mi93
@Miś
jak dobrze pamiętam dziś macie wizyty więc czekam TYLKO na SAME DOBRE wiadomości .
Zżyłam się z Wami i całym tym Sierpniowym wątkiem , jakoś nie chce się żegnać
@ONALOLA jak się czujesz w ogóle? mam nadzieję , że szybko dostaniesz swój prezent jak nie na święta to może na Nowy RokMiś, Olcia1987, Milka1991, adu, Mała.mi 93, Platynova55 lubią tę wiadomość
-
anakonda wrote:Ahossik91 dziękuję. Po tylu latach starań stało się to „normalnością „ wizyty zabiegi . Oczywiście były chwile bezsilności wtedy mąż podnosil mnie z dołka . Dziękuję „temu”z góry że spotkałam najwspanialszego mężczyznę na którego mogę zawsze liczyć i otrzymać wsparcie .
Mam pytanie czy ser feta dla nas jest dozwolony ?
Czego nie wolno nam jeść nie chcę czytać w necie bo czasami różne są opinie a wolę sprawdzone .
Musisz sprawdzić, czy jest z pasteryzowanego mleka. Wtedy jest bezpieczna. Jak nie to odradzam.smoothie lubi tę wiadomość
'94
AMH 0,29
MTHFR A1298 heterozygota
PAI-1 4G/5G heterozygota
kariotypy prawidłowe
niedoczynność tarczycy- pod kontrolą
ANA1 wysoko dodatnie
18.02 ⏸️ naturalnie
27.03 poronienie zatrzymane 💔
👼 Miłosz trisomia 22
11.09 start stymulacji do procedury IVF w programie MZ
26.09 ET 4BB nieudany 💔
11.10 start drugiej stymulacji
26.10 mamy 1 zarodek 4AB
W oczekiwaniu na transfer na cyklu naturalnym… 12/24? Chyba trzeba będzie poczekać dłużej!
Euthyrox 75, Acard 75, Glucophage XR 750, Cyclogest 400x2
1.12 ⏸️ naturalnie
2.12 10 dpo beta 15,55 prog 23,44 🥹
4.12 12 dpo beta 67,89 prog 28,27 🥹
6.12 14 dpo beta 200,03 🥹
10.12 18 dpo beta 1202,29 prog 37,74 🥹
23.12 USG jest ❤️ CRL 0,45 cm -
Kroliczek2411 wrote:Hej dziewczyny Cały czas Was podczytuję i przeżywam razem z Wami
Witam wszystkie nowe dziewczyny , ładne grono już się robi
@Mała.mi93
@Miś
jak dobrze pamiętam dziś macie wizyty więc czekam TYLKO na SAME DOBRE wiadomości .
Zżyłam się z Wami i całym tym Sierpniowym wątkiem , jakoś nie chce się żegnać
@ONALOLA jak się czujesz w ogóle? mam nadzieję , że szybko dostaniesz swój prezent jak nie na święta to może na Nowy Rok
Myślałam wczoraj o Tobie. Nie żegnaj się z nami 🙂.
Miałaś już jakaś wizytę? Beta spadła? Jak się czujesz?
Dziś mam po południu wizytę. Nastawiam się na każdą ewentualność.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔