X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
Odpowiedz

🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    No i tego nie wiedziałam 🫣 generalnie jak zakazał ten cykl to zakazał, ale właśnie się zastanawiam kiedy będzie owu i potem wiem że 2 tyg ok i będzie @. A że tak powiem, ja już wiem kiedy męża nie będzie w pl w styczniu, i chciałam zobaczyć mniej więcej czy się wstrzeli z byciem po @ czy nie. Zastanawiam się , ile będzie trwał teraz ten cykl z którym nic nie zrobie, mimo że mąż jest tu.
    Ja też mam w głowie nasrane , że tak powiem, i wiem to. Bo sobie wyliczyłam kiedy chce ciążę, kiedy najpóźniej i wgl. Żeby zdążyć z aparatem i innym dziadostwami , żeby nie było dużej różnicy, a teraz już będzie. I się wkurzam na to wszystko, co nie jest zależne ode mnie 😪😪

Czekam na jutrzejsze informacje co tam u Ciebie i kropeczki 😍 a dla córci dużo dużo zdrowia , syn właśnie wyszedł z grypy A.. to był okropny tydzień dla niego 😪
    Tak to już jest plany planami a życie życiem... Czasami lepiej odpuścić jakieś założenia i po prosru iść za tym co nam życie daje.
    Ja np też jeszcze jakiś czas temu myślałam że idealna różnica wieku jaka chciałam to takie 2,5 roku a wyjedzie (jeśli wszystko dobrze pójdzie) prawie 3,5 🤷‍♀️ no trudno. Ogólnie uświadomiłam sobie ze w sumie nie ma czegos takiego jak "idealna różnica wieku" między rodzeństwem. Każda rodzina jest inna i każda relacja jest inna. Są rodzeństwa z małą różnica wieku które się nie trawią i są takie z dużą które są najlepszymi przyjaciółmi. Można sobie marzyć o wielu innych rzeczach jak np o płci (mi się marzy druga dziewczynka) ale ostatecznie co będzie to będzie i jak będzie chlopiec to też na pewno będzie pięknie choć na razie sobie tego nie wyobrażam 😂🙈

Anyway... Co do długości cyklu po biochemie i owu... Nikt ci na to pytanie nie odpowie :( może to być cykl bez owu który będzie mega długi a może być taki bez owu który będzie ultra krótki. Może będzie cykl z owulacja ale bardzo późna i przez to będziesz miała długi cykl? No nie wiadomo bo wszytko w takiej sytuacji jest możliwe - każdy organizm inaczej reaguje.

Ja myślę że najlepsze co Ci mogę doradzić to dać sobie ten cykl po prostu na odpoczynek. Odpoczynek od forum, od starań, od badań, monitorowania itd. Po prosru ciesz się chwilą, rodziną, świtami i nowym rokiem i jak przyjedzie @ to zaczniesz od nowa z czystą kartą 🫶

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Smoothie, piękna informacja na święta! Gratulacje!
    Magda91, różnica spora, a jak długie masz cykle? Bo u mnie np zawsze będzie różnica w stosunku do OM, bo jak cykle 35 dni+.
    Onalola, dobrze że beta już negatywna a macica czysta. Wiem, że od razu chciałoby się działac, ale widocznie organizm potrzebuje przerwy.
    Milka, ja chciałam dziecko z marca-kwietnia… :))) Ale mam już córkę z lipca i nie było źle :)

Ja mam córkę z marca i syna z maja. To teraz ni w pięć ni w dziesięć sierpień 🤣 szukam plusów. Na pewno fajne to że w lato wystarczy narzucić kieckę i klapeczki i stylowka gotowa. Nie trzeba się będzie przejmować czy na wyjście ze szpitala kupować jakieś kombinezony, grube spiworki itp, na spacery będzie można od razu wychodzić. I co jeszcze można dodać ? 🤪

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziny na dworze, jeśli macie działkę albo gdzieś rodziną ma, to można zrobić szybszego grilla ;D pod tym względem u mnie to duże ułatwienie życia, bo córce robimy urodziny u moich rodziców 😁

Milka1991 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
  • Ragazza Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Za mną pierwsza wizyta, ciąża o tydzień młodsza niż z OM, ale to wiedziałam, bo mam długie cykle. Lekarz wyliczył 6+6, mamy serduszko 😀
    Dostałam skierowanie na badania, kolejna wizyta za 3 tyg, wtedy karta ciazy i skierowanie na prenatalne. Optymalnie byłoby wizytę za max 2, ale no okres świąteczny, lekarz nie przyjmuje w tym czasie 🤷‍♀️
    Nie wiem czy sobie już w ciemno nie umówić prenatalnych, bo boję się, że nie będzie terminów jak będę czekać do skierowania

Donna89, Arenda 🫶🏽, Wojcinka, smoothie, adu, Miś, Mała.mi 93, Luna_ lubią tę wiadomość

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy

Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️ 15dpo beta 203, progesteron 25,60
    30.11.2024 beta 576
    18.12.2024 mamy ❤️
    🩺🔜 10.01
    🩺🔜 22.01 prenatalne

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Tak to już jest plany planami a życie życiem... Czasami lepiej odpuścić jakieś założenia i po prosru iść za tym co nam życie daje.
    Ja np też jeszcze jakiś czas temu myślałam że idealna różnica wieku jaka chciałam to takie 2,5 roku a wyjedzie (jeśli wszystko dobrze pójdzie) prawie 3,5 🤷‍♀️ no trudno. Ogólnie uświadomiłam sobie ze w sumie nie ma czegos takiego jak "idealna różnica wieku" między rodzeństwem. Każda rodzina jest inna i każda relacja jest inna. Są rodzeństwa z małą różnica wieku które się nie trawią i są takie z dużą które są najlepszymi przyjaciółmi. Można sobie marzyć o wielu innych rzeczach jak np o płci (mi się marzy druga dziewczynka) ale ostatecznie co będzie to będzie i jak będzie chlopiec to też na pewno będzie pięknie choć na razie sobie tego nie wyobrażam 😂🙈

Anyway... Co do długości cyklu po biochemie i owu... Nikt ci na to pytanie nie odpowie :( może to być cykl bez owu który będzie mega długi a może być taki bez owu który będzie ultra krótki. Może będzie cykl z owulacja ale bardzo późna i przez to będziesz miała długi cykl? No nie wiadomo bo wszytko w takiej sytuacji jest możliwe - każdy organizm inaczej reaguje.

Ja myślę że najlepsze co Ci mogę doradzić to dać sobie ten cykl po prostu na odpoczynek. Odpoczynek od forum, od starań, od badań, monitorowania itd. Po prosru ciesz się chwilą, rodziną, świtami i nowym rokiem i jak przyjedzie @ to zaczniesz od nowa z czystą kartą 🫶

I w tym roku jeszcze mi tego brakowało, tej kuźwa wisienki na torcie w postaci wielkiej niewiadomej 🤡 boże, czemu my to kobiety wszystko przeżywamy, i zależy od nas i naszego organizmu? A chłopaki to co, o nich zapomniano 😪 cieszyła bym się jakbym mogła coś zaplanować 😅 i jakbym coś wiedziała , a tak to nie znam dnia ani godziny co będzie się działo, a mnie niewiadome przerażają.. ale no cóż

U mnie syn kończy za w przyszłym listopadzie 4 lata. Zawsze mówiłam , że dla mnie różnica max 3 lata, bo tyle jest między mną a bratem ( on starszy) ,i zaczęliśmy się dogadywać dopiero po 23 moich skończonych

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mam na imię Ania i wygląda na to że i ja w sierpniu zostanę upragniona mama . Drogę mieliśmy długa i wyboista ale miejmy nadzieję że tym razem uda nam się do końca przetrwać . Nie wiem czy są tu dziewczyny po in vitro bo my dzięki tej metodzie mamy nadzieję zostać rodzicami . Swoją drogą 25grudnia mam 40 urodziny więc dostałam najpięknieszy prezent
    Z apki termin porodu 11.08 z USG 12.08
    Chciałam dołączyć już wcześniej ale minęły mi wszystkie objawy ciążowe (w szczególności mdłości ) dołączyły brązowe plamienia zrobiłam badania i wizyta na cito . W poniedziałek byłam na USG i mamy ❤️ CRL2mm
    Rodzinie nie mówimy narazie nic . Już raz ogłosiliśmy ciążę w święta która w lutym się zakończyła więc nie chcemy powtórki .

onalola, Donna89, Agat99, Arenda 🫶🏽, truskawki981, Wojcinka, Milka1991, smoothie, Miś, Dziewiarka, Platynova55, Mała.mi 93, Luna_ lubią tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Donna89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja też dzisiaj byłam prywatnie na USG 6+4 i zobaczyłam serduszko 🥹 dostałam od razu skierowanie na prenatalne i już dziś się zapisałam na początek lutego. Co prawda nie było już miejsc do lekarza, którego chciałam 🙈 ale wybrałam innego.

Gratuluję reszcie serduszek i ładnych bet 🥰

Co do samopoczucia - dla mnie wieczory są najgorsze. Jak przychodzę z pracy to padam ze zmęczenia i musi wlecieć chociaż drzemka pół h. No i co wieczór mam okropne mdłości, odbija mi się, odruchy wymiotne. Rano i w dzień mam rzadko ale codziennie wieczór to tragedia… macie jakieś sposoby?

Agat99, onalola, smoothie, Britta, Milka1991, Miś, Mała.mi 93, Luna_ lubią tę wiadomość

• Donna89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @anakonda
    Witaj! O jej widzę że rzeczywiście niesamowicie długa droga za Wami… podziwiam wytrwałość i gratuluję Waszego cudu 🥰

anakonda lubi tę wiadomość

• Odiodi Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Ja tak planowałam ciążę na maj, mam syna z maja i to przepiękny miesiąc i w ogóle czas na poród. No ale z planów nic nie wyszło. I rodzę w sierpniu 🥵 Zawsze współczułam kobitkom jak miały termin na lipiec/sierpień. Teraz będą współczuć mi 😅 Masakra…

O to to to. Ja też współczułam koleżankom, które rodziły właśnie lipiec/sierpień. Sierpień wydawał mi się najgorszy 😅
    Końcówka ciąży wypada na upały jak i poród. I bach, mam termin na połowę sierpnia, też będę sobie współczuć, a juz na pewno moim nogom i stopom😅 Ale najlepsze, ja, mąż, mój brat i mój chrześniak wszyscy jesteśmy z sierpnia 😆

Milka1991 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Oo to będę wyglądać Twoich wieści. Pisz szybko po wizycie 🤣
    Ja ogólnie czuję się ok, nie mam na razie w ogóle mdłości. Piersi bolą ale to już się przyzwyczaiłam. Najgorzej z brzuchem. W dzień lekko ćmi ale wieczorami umieram. Bez tabletki i termoforu by się nie obyło. Czekam aż się to skończy. Czy tylko mnie tak boli brzuch ?

Ja mam tak samo, piersi bolą ale znośnie, brzuch coś tam ćmi jak okresowo ale wieczorem po całym dniu w pracy dramat 😓
    Myślę że wytrzymam do 12 tyg i idę na chorobowe 🤷🏻‍♀️
    Biorę magnez i nospa i przechodzi.

Można ciepłe okłady? Mnie w NL mówią że nie wolno, tak samo jak ciepłych kąpieli itd
    Jak w PL byłam w ciąży to też zabraniał gin, ale pewnie się zmieniło przez te lata 🤪 ostatnio jak byłam w ciąży to dinozaury 🦖 chodziły po świecie 🤣🤣🤡

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

5.12 ⏸️ 9dpo 🥹
    9.12 hcg 196 ✅ TSH 27,4❌
    13.12 hcg 1316 ✅😱 prog 128 🥹
    19.12 hcg 11219✅ prog 129 ✅
    2.01 TSH 0,05 🤦🏻‍♀️ hcg 117983 prog 78
    8.01 jest ❤️ 🥹🥹🥹

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    I w tym roku jeszcze mi tego brakowało, tej kuźwa wisienki na torcie w postaci wielkiej niewiadomej 🤡 boże, czemu my to kobiety wszystko przeżywamy, i zależy od nas i naszego organizmu? A chłopaki to co, o nich zapomniano 😪 cieszyła bym się jakbym mogła coś zaplanować 😅 i jakbym coś wiedziała , a tak to nie znam dnia ani godziny co będzie się działo, a mnie niewiadome przerażają.. ale no cóż

U mnie syn kończy za w przyszłym listopadzie 4 lata. Zawsze mówiłam , że dla mnie różnica max 3 lata, bo tyle jest między mną a bratem ( on starszy) ,i zaczęliśmy się dogadywać dopiero po 23 moich skończonych
    Między mną a moimi braćmi jest 6 i 10 lat :) z młodszym mam super wspomnienia z dzieciństwa - dużo się razem bawiliśmy, budował mi bazy, graliśmy w piłkę w domu, silowalismy się itd :D że starszym nawiązałam bliższy kontakt jak miałam jakieś 16 lat. Teraz mamy dobre relacje a bliskie kontakty przeniosly sie na moje bratowe które też są ode mnie starsze a jednak traktujemy się jak siostry bez różnicy wieku 💛serio różnica wieku nie ma większego znaczenia - kazda relacja może być piękna

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Między mną a moimi braćmi jest 6 i 10 lat :) z młodszym mam super wspomnienia z dzieciństwa - dużo się razem bawiliśmy, budował mi bazy, graliśmy w piłkę w domu, silowalismy się itd :D że starszym nawiązałam bliższy kontakt jak miałam jakieś 16 lat. Teraz mamy dobre relacje a bliskie kontakty przeniosly sie na moje bratowe które też są ode mnie starsze a jednak traktujemy się jak siostry bez różnicy wieku 💛serio różnica wieku nie ma większego znaczenia - kazda relacja może być piękna

Tak, najważniejsze żeby było wszystko ok.i zdrowa ciąża zdrowe dziecko.
    Zostaje czekać na niewiadoma 😪
    Dziękuję za pocieszenia ❤️

Wojcinka lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

01.2025 3cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie nowe dziewczyny,kciuki za Wasze ciąże ❤️

Gratuluję dzisiejszych serduszek i trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty 🤞

Na prenatalne już się zapisałam, co prawda to dopiero za 6 tyg. Być może umówię się na jeszcze jedne prywatnie, tak czy siak najpierw trzeba dotrwać:>

Mała.mi 93 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny mam betę!!
    Bałam się wyniku poniżej 10 k..
    3.12 123
    6.12 423
    18.12 18929
    !!! ♥️
    Według kalkulatora ovu średni dwudniowy przyrost jest 95% i jest to w normie. Mam nadzieję, że faktycznie tak jest.. 🥰 teraz mogę czatować dalej na wizyty 😅 na razie mam u jakiegoś lekarza na 30.12, ale licze ze jeszcze sie cos zwolni wcześniej

Nowa9224, smoothie, onalola, Agat99, Miś, Milka1991, Olcia1987, Dziewiarka, Platynova55, Wojcinka, Mała.mi 93, Luna_ lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1987 wrote:
    Ja mam tak samo, piersi bolą ale znośnie, brzuch coś tam ćmi jak okresowo ale wieczorem po całym dniu w pracy dramat 😓
    Myślę że wytrzymam do 12 tyg i idę na chorobowe 🤷🏻‍♀️
    Biorę magnez i nospa i przechodzi.

Można ciepłe okłady? Mnie w NL mówią że nie wolno, tak samo jak ciepłych kąpieli itd
    Jak w PL byłam w ciąży to też zabraniał gin, ale pewnie się zmieniło przez te lata 🤪 ostatnio jak byłam w ciąży to dinozaury 🦖 chodziły po świecie 🤣🤣🤡

To ja też jestem dinozaurem bo nawet nie pomyślałam że termofor mógłby zaszkodzić 🫣 ale co mam zrobić jak tylko to mi pomaga 😵‍💫 dopytam lekarza w poniedziałek, chyba że jakimś cudem do poniedziałku się uspokoi. Martwią mnie te bóle bo są naprawdę duże, ale krwawień nie ma, to chyba nie powinnam się martwić 🤔

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka, doskonale Cię rozumiem że kamień z serca Ci zszedł że coś konkretnego wyszło córce, a nie takie ciągnące się niewiadomo co.. !
    Onalola, aj dużo teraz tej grypy :(
    Ragazza, gratuluję serduszka! W sumie różnie może być z tymi terminami :/
    Anakonda, witaj!

Mi się wydaje że nie ma magicznej różnicy wieku :)

Wojcinka lubi tę wiadomość

👧 07.2021
  • Agat99 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie planowałam w których miesiącach chcę rodzic, a w których nie bo nie mamy na to wpływu 😉 nawet przy wyliczeniach zapłodnienia można urodzić np 2 miesiące wcześniej więc nie ma co się martwić miesiącem tylko cieszyć, że w ogóle się udało, przynajmniej ja tak do tego podchodzę 🙂
    Jutro mam kolejną wizytę z wynikami badań i odbiorem skierowań na prenatalne. To już moja trzecia wizyta ciążowa, a cały czas strasznie się stresuję czy wszystko idzie dobrze

Britta lubi tę wiadomość

23.11 beta 3177,4: prog. 31.6
    05.12 jest ❤️
    20.01 prenatalne
    preg.png
  • Miś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wielkie gratulacje serduszek!

A dostałyście skierowania od lekarzy na prenatalne? Czy tak bez skierowania można się umówić na NFZ (bo skierowania lekarz wystawi na kolejnej wizycie)?
    I gdzie je będziecie robić? Przy szpitalach czy gdzieś w przychodniach/ klinikach prywatnych które mają podpisaną umowę z NFZ?

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • adu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuuu, udało mi się umówić usg na 27.12 🥳 na 8 umówiłam pobrania, a 8:30 usg :) i w dodatku naprawdę fajny lekarz, super specjalista, byłam u niego w ciąży z Nadia. 🥳 szkoda, że przed świętami nie będzie potwierdzenia serduszka, ale 27 mi pasuje logistycznie, bo mąż ma wolne a na 23 wieczorem i tak pewnie nic nie wpadnie.🙂

Olcia1987, smoothie, Milka1991, Mała.mi 93 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Dziewczyny, wielkie gratulacje serduszek!

A dostałyście skierowania od lekarzy na prenatalne? Czy tak bez skierowania można się umówić na NFZ (bo skierowania lekarz wystawi na kolejnej wizycie)?
    I gdzie je będziecie robić? Przy szpitalach czy gdzieś w przychodniach/ klinikach prywatnych które mają podpisaną umowę z NFZ?

Tak, kod e-skierowania. Skierowanie jest potrzebne, czy można "dostarczyć " później watpię bo pewnie porządek musi być ale trzeba pytać w konkretnych miejscach.

preg.png

age.png

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ