🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
My powiemy na święta jeśli po czwartkowej wizycie wszystko będzie ok 🙏
Co do mówienia córeczce @adu to wiem że korci ale ja osobiście bym się nie spieszyła. Wiadomo że wszystkie liczymy ze wszystkie nasze ciążę zakoncza się happy endem ale jednak rzeczywistośc jest brutalna i osobiście nic by mnie bardziej nie bolało niż tłumaczenie mojej Mai że jednak tego rodzeństwa na razie nie będzie oczywiście Maya jak na razie jeszcze mało rozumie ale widzę że Twoja malutka już ma 3,5 tak że pewnie dużo więcej zrozumie jak jej powiesz o ciąży.
Moja Maya dopóki nie zobaczy brzucha rosnącego to nie rozumie nie zanezlnie od tego co jej powiem 😂 -
Btw u nas gosizne temu (23:20) miała miejsce brutalna pobudka bo Maya ma znowu wysoka gorączkę twraz wreszcie dopiero usnęła z powrotem tak że ja też się żegnam i liczę już na spokój do rana 🙏
-
Moja najbliższa rodzina już wie. Lepiej się czuje jak mam wsparcie z wielu stron 🙂. Chcę też żeby byli na bieżąco jak się rozwija ich wnuk lub wnuczka 😀.
Mała.mi 93, Britta, smoothie lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
adu wrote:U mnie przyjaciółka już wie, bo robiłam test w dniu jej trzydziestki 😅
A z rodzina jest taki problem, że chciałabym powiedzieć córce, a z nią tajemnicy nie utrzymamy. 🤭
To niezła niespodzianka na urodziny przyjaciółki. Tez chciałabym moim chłopcom powiedzieć. Ale wtedy całe miasto by już wiedziało 🤭
Co do teściów to na razie się wstrzymamy oni dziwnie reagują. Pewnie byłaby panika i czarnowidztwo ze nie damy rady 3 dzieckiem 🫣 -
Miłego dnia dziewczyny 💛
Miś, Mała.mi 93, Sunday_92, Britta, smoothie, Luna_, Sunflower87 lubią tę wiadomość
-
Luna_ wrote:Dziewczyny, dzisiaj byłam na usg i okazało się, że to jednak ciąża pojedyncza a nie bliźniacza, gdyż jeden pęcherzyk się prawie całkowicie wchłonął. Mój lekarz nie potrafił do końca tego wyjaśnić, ale jednak to się czasami zdarza. Co do drugiego pęcherzyka to wynosi 1,87 cm i był widoczny zarodek 0,35 cm z bijącym serduszkiem 🥹❤️ nie spodziewałam się, że już będzie tyle widać. Wszystko wygląda pięknie, szkoda, że to nie bliźniaki, ale i tak się bardzo cieszę, że chociaż jeden kropek zdrowo rośnie 🍀 kolejna wizyta za 2 tygodnie 😊
Cudowna wiadomość 🩷🥰 też na taką wiadomość od lekarza liczęLuna_ lubi tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Wojcinka, tak jak piszesz, to kusi bardzo. Moja jest już w takim wieku, że ona mnie często pyta kiedy będzie miała siostrę/brata, rozumie że dzieci są w brzuchu mamy (mieliśmy w rodzinie kilka ciąż w ostatnich dwóch latach). Ale kiedy jej powiemy jeśli wszystko będzie dobrze to też nie wiem. Wiem tylko że bardzo czekam na jej reakcje 🥺
Dzień dobry! Nie wiem jak ja dotrwam do tej 17:30, nie mogę się doczekać 😁 Na 14:30 idziemy na przedstawienie do przedszkola, to nasze pierwsze, więc dziś mamy dużo emocji 🥺Milka1991, smoothie, Luna_, Mała.mi 93, Wojcinka lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
Hej 🙂 już mogę chyba dołączyć do sierpniowych mamusiek chociaż jeszcze nie słyszałam serduszka.
aktualnie mam 36 dc
Bety:
1. 12.12. 13,3
2. 14.12. 48,3
3. 16.12. 127.
Także ładnie rośnie wszystko,
Może mi ktoś podpowie który to tydzień bo ja cis źle licze chyba ...
Miesiączka ostatnia 12.11onalola, Miś, Luna_, Olcia1987 lubią tę wiadomość
euthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
aktualnie mam 36 dc
Bety:
1. 12.12. 13,3
2. 14.12. 48,3
3. 16.12. 127.
Miesiączka ostatnia 12.11
👧 07.2021 -
Eurcynia wrote:Hej 🙂 już mogę chyba dołączyć do sierpniowych mamusiek chociaż jeszcze nie słyszałam serduszka.
aktualnie mam 36 dc
Bety:
1. 12.12. 13,3
2. 14.12. 48,3
3. 16.12. 127.
Cześć, Jesteś na tym samym etapie co co ja. Też miałam ostatnią miesiączkę 12.11. Dziś jest 5t0d 😄
Sunflower87 lubi tę wiadomość
-
Eurcynia wrote:Hej 🙂 już mogę chyba dołączyć do sierpniowych mamusiek chociaż jeszcze nie słyszałam serduszka.
aktualnie mam 36 dc
Bety:
1. 12.12. 13,3
2. 14.12. 48,3
3. 16.12. 127.
Tu możesz sobie policzyć na podstawie om -
My też mamy powiedzieć na święta rodzinie(tylko mamie powiedziałam). Mój mąż to Rocznik 86 więcej ma siwych włosów niż czarnych , ja 91. Trochę się obawia ze chwile przed 40 stką kolejne pieluchy ale oby było wszystko dobrze.
Ja na początku nie powiem -nie planowaliśmy ciąży to sie rano po zrobieniu testu popłakałam. Teraz już jest ok. Jakoś mi tak dziwnie czasem, że o moją dwójkę tak się staraliśmy tak chcieliśmy parę lat, klinika LNP a tu wpadka, niespodzianka.
Córka 11 letnia jak jej powiedzieliśmy to na początku powiedziała ze sobie żartujemy zaczeła płakać że ona się boi jak to będzie , ze wszystko sie zmieni, że ja się będę nie wysypiać że jej mnie szkoda. A teraz już dobrze, imie wybiera. Synkowi nie powiedzieliśmy-jak powie nam lekarz ok 13-14 tc płeć to wtedy mu powiemy.Sunflower87 lubi tę wiadomość
-
Ahossik91 wrote:My też mamy powiedzieć na święta rodzinie(tylko mamie powiedziałam). Mój mąż to Rocznik 86 więcej ma siwych włosów niż czarnych , ja 91. Trochę się obawia ze chwile przed 40 stką kolejne pieluchy ale oby było wszystko dobrze.
Ja na początku nie powiem -nie planowaliśmy ciąży to sie rano po zrobieniu testu popłakałam. Teraz już jest ok. Jakoś mi tak dziwnie czasem, że o moją dwójkę tak się staraliśmy tak chcieliśmy parę lat, klinika LNP a tu wpadka, niespodzianka.
Córka 11 letnia jak jej powiedzieliśmy to na początku powiedziała ze sobie żartujemy zaczeła płakać że ona się boi jak to będzie , ze wszystko sie zmieni, że ja się będę nie wysypiać że jej mnie szkoda. A teraz już dobrze, imie wybiera. Synkowi nie powiedzieliśmy-jak powie nam lekarz ok 13-14 tc płeć to wtedy mu powiemy.
Haha jestem rocznik 86, lada moment urodziny i siwych włosów nie mam 😆😆
Ale tak mi się od razu skojarzyło 😄
shawn signature polska
Sunday_92, Luna_, Nowa9224, Mała.mi 93, Sunflower87 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Ja nie wytrzymałam i zrobiłam wczoraj wieczorem trzecią betę 😅 ale przyrost ładny, więc już chyba nie będę się kłuć, co ma być to będzie, oby do USG do 23.12 🙈
13.12 godz. 10 - 550 (15 dpo)
16.12 godz. 18 - 2397 (18 dpo)
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące🤞 dawajcie znać po!smoothie, adu, Milka1991, Luna_ lubią tę wiadomość
Staranie o pierwsze 👶 od 08 2024
09 2024 biochem w 1cs 💔
9.12 4cs 11dpo ⏸️ 🥹
11.12 beta hcg 234 U/l
13.12 beta hcg 550 U/l, prog ok. 26.6 ng/ml -
Nowa9224 wrote:Cześć dziewczyny!
Ja nie wytrzymałam i zrobiłam wczoraj wieczorem trzecią betę 😅 ale przyrost ładny, więc już chyba nie będę się kłuć, co ma być to będzie, oby do USG do 23.12 🙈
13.12 godz. 10 - 550 (15 dpo)
16.12 godz. 18 - 2397 (18 dpo)
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące🤞 dawajcie znać po!👧 07.2021 -
Ahossik91 wrote:My też mamy powiedzieć na święta rodzinie(tylko mamie powiedziałam). Mój mąż to Rocznik 86 więcej ma siwych włosów niż czarnych , ja 91. Trochę się obawia ze chwile przed 40 stką kolejne pieluchy ale oby było wszystko dobrze.
Córka 11 letnia jak jej powiedzieliśmy to na początku powiedziała ze sobie żartujemy zaczeła płakać że ona się boi jak to będzie , ze wszystko sie zmieni, że ja się będę nie wysypiać że jej mnie szkoda. A teraz już dobrze, imie wybiera. Synkowi nie powiedzieliśmy-jak powie nam lekarz ok 13-14 tc płeć to wtedy mu powiemy.
To tak jak u Nas, ale już wczoraj rozmawialiśmy, że dobrze, że tak się stało. Może dobrze mieć tak raz za razem dzieci. Mój Miko będzie się miał z kim bawić, bo u Nas na wsi niekogo by nie miał, a kuzynostwo tez juz kilka lat starsze, a to wiadomo jak wtedy chcą się bawić z takim maluchem. No i my też się mega cieszymy już. Kolejny mały człowieczek to kochania. Chociaz nie powiem trochę się obawiam. Samej ciąży u porodu, bo pierwsza była dla mnie ciężka, o porodzie nie wspomnę. Dziewczyny, które mają już dzieci, szczerze jak to jest? Dużo trudniej jest z dwójką czy jednak łatwiej? Dodam, że pierwszy był i nadal jest mocno wymagającym dzieckiem, także trzymam kciuki, że następne choć trochę będzie miało lżejszy temepramet 🤣🤣