🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunday_92 wrote:Tak, robiłam NIFTY w pierwszej ciąży i teraz też zamierzam. Ja ogólnie jestem team wszystkie możliwe badania 😂 no ale, miałam się nie nakręcać, bo statystyki na wczesnym etapie ciąży są nieubłagane, także staram się za mocno nie wybiegać myślami w przyszłość
To drugie zdanie to dokładnie ja,końcówka najbardziej 😂Sunday_92 lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Wiesz bezpośredniość nie musi być brutalna. Można po tpsotu wziąć kogoś na stronę i mu szczerze, grzecznie powiedzieć
"wiem ze bardzo liczysz na kolejnego wnuka ale proszę zrozum że takie sugestie z twojej storny mogą nas ranić. Nie chcemy wszystkich informować o naszych prywatnych zmaganiach, problemach ale w tej sytuacji chyba musisz wiedzieć że owszem staramy się o dziecko i właśnie jestem świeżo po stracie, tak że proszę uzbroj się w cierpliwość, nie pytaj i obiecuje ze jak tylko będziemy gotowi podzielić się radosna nowina to to zrobimy"
🙌 Pokaże to mężowi, i albo on albo ja
Dziękuję ❤️Wojcinka lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
01.2025 3cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magnez -
Ale dużo dziewczyny przybyło. Faktycznie wrzesień i sierpień to chyba najbardziej oblegane miesiące na porodówce. Podobno chłodne miesiące sprzyjają płodności 🤭
Dzisiaj umówiłam wizytę na 2 stycznia. Nie chciałam już lecieć przed świętami i nowym rokiem. Będzie to 7 +6 więc powinno być wszystko ładnie widać i słychać.
Ja też teraz zastanawiam się nad jakimś sensownym badaniem dot. Zdrowia dzidzi. W tamtej ciazy robiłam test pappa statystyka i z krwi i szczerze to wydaje mi się, że ten test jest troche naciągany. Myślę o nifty i sanco. Muszę poczytać o tym, ale też obawiam się właśnie takich sytuacji o których piszecie, że coś wykryje źle albo nie wykryje..
Wczoraj do mnie dotarło, że ze w 1 ciazy do samego końca nie mogłamczdecydować się na żadne imie i znowu czeka mnie główkowanie. Mam nadzieję, że będzie to moje jedyne zmartwienie w tej ciąży:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 14:34
-
Wojcinka wrote:Widzę że pojawił się temat Nifty - jestem też na lipcowym wątku i tam też temat ciągle powraca ale napisze tu też mój punkt wiedzenia :
Test typu NIPT (np Nifty) będziemy robić bo mój mąż chce i w poprzedniej ciąży też robiliśmy ALE bierzcie proszę dziewczyny pod uwagę że te testy wbrew temu co firmy je wykonując promują, są obarczone dość dużym ryzykiem błędu.
Nie znam statystyk, ale wystarczyło tu na ovu posiedzieć kilka lat żeby widzieć nawracające fałszywe wyniki tych testów. I to w dwie strony. Na moim wątku z ciąży z Mayą mieliśmy dziewczynę której test NIPT wykazał wadę letalną, umawiała już aborcję w Holandii a jednak wyniki amnio wykazały totalnie zdrowe dziecko i ma teraz 2,5 letniego zdrowego chłopca.
Znam też przypadek gdzie wynik Nifty wskazywał na zdrową ciążę a potem na połówkowych jednak okazało się że malutka ma zespół Edwardsa i po roku życia zmarła.
Nie odradzam robienia tych testów ale apeluje żeby nie traktować ich wyników ze 100% gwarancja. 🙏adu, Sunflower87, Britta lubią tę wiadomość
-
@Sunday_92, pewnie, że czas zleci, to czekanie jest bardzo trudne, myślę, że każda osoba na tym forum dokładnie to rozumie 😊
@Sunflower87, witamy! Badałaś już betę? Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego kropka 🥰
@Miś, ja mam takie kłucia czasami 😊 a co do jedzenia to doskonale Cię rozumiem, najgorzej, że nigdy nie wiem co mogę jeść na mieście, żeby na pewno było bezpiecznie 😅
@Odiodi, ja pierwszego bladziocha ujrzałam w 10 dpo 😊
@Dagmarova, trzymam kciuki, pewnie na następnej wizycie będzie już wszystko ładnie widać 🫶
@Ahossik91 czasami życie jest pełne niespodzianek, ale myślę, że to jest cudowna niespodzianka! 😊 my z mężem staraliśmy się od ponad roku, myśleliśmy już nad in vitro a tu nagle się udało 😅 w kwietniu w przyszłym roku wzięłam 3 tygodnie urlopu bo pomyślałam, że jak się nie udaje to zrobimy sobie jakiś fajny urlop i polecimy na Hawaje, żeby się trochę oderwać od rzeczywistości, dobrze, że jeszcze lotów nie bukowaliśmy 🙈 teraz najważniejsze są nasze maleństwa w brzuchach 🥹Dagmarova lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzisiaj byłam na usg i okazało się, że to jednak ciąża pojedyncza a nie bliźniacza, gdyż jeden pęcherzyk się prawie całkowicie wchłonął. Mój lekarz nie potrafił do końca tego wyjaśnić, ale jednak to się czasami zdarza. Co do drugiego pęcherzyka to wynosi 1,87 cm i był widoczny zarodek 0,35 cm z bijącym serduszkiem 🥹❤️ nie spodziewałam się, że już będzie tyle widać. Wszystko wygląda pięknie, szkoda, że to nie bliźniaki, ale i tak się bardzo cieszę, że chociaż jeden kropek zdrowo rośnie 🍀 kolejna wizyta za 2 tygodnie 😊
Agat99, truskawki981, Nowa9224, Miś, Sunday_92, onalola, Sunflower87, smoothie, Milka1991, Wojcinka, Mała.mi 93, Platynova55, Britta, Santal3, Olcia1987, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość
-
Luna_ wrote:Dziewczyny, dzisiaj byłam na usg i okazało się, że to jednak ciąża pojedyncza a nie bliźniacza, gdyż jeden pęcherzyk się prawie całkowicie wchłonął. Mój lekarz nie potrafił do końca tego wyjaśnić, ale jednak to się czasami zdarza. Co do drugiego pęcherzyka to wynosi 1,87 cm i był widoczny zarodek 0,35 cm z bijącym serduszkiem 🥹❤️ nie spodziewałam się, że już będzie tyle widać. Wszystko wygląda pięknie, szkoda, że to nie bliźniaki, ale i tak się bardzo cieszę, że chociaż jeden kropek zdrowo rośnie 🍀 kolejna wizyta za 2 tygodnie 😊
Witam nowe dziewczyny! Przez weekend nie miałam czasu Was pododawać na 1 stronę ale dziś się postaram to uzupełnić 😉
Ja mam jutro badania krwi, położna mówiła, że tyle ich będzie, a na skierowaniu widzę 3 pozycje.. więc albo coś źle mi lekarz wypisał, albo źle zrozumiałam w tym stresie 😜Luna_, Milka1991, smoothie lubią tę wiadomość
-
Luna_ wrote:Dziewczyny, dzisiaj byłam na usg i okazało się, że to jednak ciąża pojedyncza a nie bliźniacza, gdyż jeden pęcherzyk się prawie całkowicie wchłonął. Mój lekarz nie potrafił do końca tego wyjaśnić, ale jednak to się czasami zdarza. Co do drugiego pęcherzyka to wynosi 1,87 cm i był widoczny zarodek 0,35 cm z bijącym serduszkiem 🥹❤️ nie spodziewałam się, że już będzie tyle widać. Wszystko wygląda pięknie, szkoda, że to nie bliźniaki, ale i tak się bardzo cieszę, że chociaż jeden kropek zdrowo rośnie 🍀 kolejna wizyta za 2 tygodnie 😊
Gratulacje ! ♥️Luna_ lubi tę wiadomość
-
adu wrote:A czy któraś z was zamierza robić test Nifty?
Ja mam w tej ciąży „zachciewajke”, ale i taką potrzebę, żeby go zrobić, więc prawdopodobnie zrobimy. W poprzedniej robiliśmy tylko Pappe.
Haaa! Czy po raz 7282732 zmieniłam datę wizyty? Owszem wskoczyła 17:30 jutro u drugiej lekarki, którą rozważam, więc się zapisałam a tamto odwołam zobaczymy jak nie przypasuje to pójdę do innej, ale ta prowadziła ciążę moim 3 koleżankom i mówiły że jest spoko, też dobry kontakt i merytoryczna
U mnie to jeszcze na prawdę początek i taran się nie nakręcać. Ale jak wszytko będzie Ok to Nifty na pewno zrobię i będę zastanawiać się nad amnio…
-
Dziewczyny jaka ulga. Już myślałam, że jajko zniosę.
Beta z piątku - 308 a dziś po 72h - 1257. A modliłam się o 900 🤣 Juhhu. Przyrost dwudniowy 155% Oby tak dalej 👌 Nie wiem czy będę powtarzać betę, zależy czy uda mi się umówić do lekarza na przyszły tydzień. Jutro będę dzwonić do niego 🙂Luna_, Sunday_92, Mała.mi 93, onalola, smoothie, Sunflower87, Miś, Olcia1987, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość
-
onalola wrote:🙌 Pokaże to mężowi, i albo on albo ja
Dziękuję ❤️ -
Intimacy92 wrote:Witam cieplutko 🙂
Mogę do was dołączyć?
Ja dzisiaj byłam na USG. To 7 tydzień. Termin mam na 6-stego sierpnia 🙂
Jak się czujecie? Bo ja mam obolałe piersi, nudnosci (akurat dzisiaj jest ok), słaby apetyt, częsty głód i poirytowanie 🙈
Jak u was wyglądają parametry? Jaka jest wielkosc zarodka? Ile ma pęcherzyk żółtkowy, jaka jest wielkosc pęcherzyka ciążowego?
Witamy! Ja dzisiaj również byłam na usg, pisałam w poprzednim poście wyżej parametry 😊 a co do pęcherzyka żółtkowego to dzisiaj wynosił 0.36 cm 😊Intimacy92 lubi tę wiadomość
-
Arenda 🫶🏽 wrote:Dziewczyny a ja z innym pytaniem 😁 kiedy macie zamiar przekazać rodzinie wiadomość o bąbelku? 😁 może któraś pochwaliła się od razu po pozytywnym teście?
Chciałabym poczekać do prenatalnych jak wszystko będzie ok 😉 -
Arenda 🫶🏽 wrote:Dziewczyny a ja z innym pytaniem 😁 kiedy macie zamiar przekazać rodzinie wiadomość o bąbelku? 😁 może któraś pochwaliła się od razu po pozytywnym teście?
My chcemy powiedzieć w święta gdyż wtedy zobaczę moich rodziców i brata (mieszkamy za granicą), więc myślę, że jest lepiej powiedzieć osobiście niż przez telefon 🤗 kolejny raz zobaczymy się pewnie gdzieś na wiosnę -
Mi się nie spieszy do informowania, najpierw muszę zobaczyć serduszko potem będziemy decydować kiedy podzielić się informacja (pewnie koniec stycznia/początek lutego, najchętniej po prenatalnych).