🌞🏖️SIERPIEŃ 2025🏖️ 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunflower87 wrote:Tak dokładnie pęcherzyk 10,4 i wczesna ciąża.
Właśnie tak rozkminiam czy 10,4 mm to Ok….
Wczoraj miałam 5t i 1 dzień. Czy nie powinno już być widać zarodka…
Miś bardzo mi przykro tez kiedyś to przechodziłam w okresie świat wielkanocnych. Chodziłam tak miesiąc czasu i nic nie miałam poronienia. W końcu umówiony zabieg w szpitalu. Wszytko poszło Ok.
Żółtkowy zwykle pojawia się miedzy 5t2d,a 5t5dSunflower87 lubi tę wiadomość
-
Kroliczek2411 wrote:Dziś wizytę ma Mała.mi93 także czekamy na wieści:)
A ktoś wie co z Sunflower?
Dziewczyny u mnie 7td1 i mamy serduszko ❤️ i 1 cm człowieczka 🩷🩷 bardzo się cieszę 🥰Britta, dzikaplaża, Dziewiarka, Milka1991, Sunflower87, Wojcinka, Sunday_92, anakonda, Kroliczek2411, Agat99, onalola, Luna_, Miś, Paulina66, Santal3, Rudzieleec lubią tę wiadomość
Start starań: 12/2023
01/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
05/2024 - 💔 ciąża biochemiczna
06/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
07/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
08/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
09/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
10/2024 - stymulacja - lametta + Ovi ❌
11/2024 - cykl naturalny, udało się ⏸
beta 264,82 mlU/ml
Beta 686,99 mlU/ml
Beta 1856,30 mlU/ml
06.12 🎅 pęcherzyk w macicy 🩷
08.12
Tsh 1,981 ulu/ml
Beta 6018,33 🩷🥹
Ona:
HLA-C ✅KIR✅Trombofila wrodzona - Mutacje (acard150), CROSSMATCH ✅ALLO MLR - 34,1✅ TSH- 1,5 (euthyrox 50)
On:
Zdrowy💪
Suplamenatcja: B6,Jod,VitD,Cynk,koenzym q10,B12,Omega komplex, selen,folian, heparyna
-
Cześć Dziewczyny, poczytuję Was już od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć, nieśmiało się witam - pozytywny test w 39 dniu cyklu, pierwsza ciąża, 27 lat (brak stopki, ale jestem tu nowa nam nadzieję, że w najbliższym czasie się dorobię
) Wczoraj byłam u lekarza z OM 5tyg6dni(ostatni możliwy termin przed świętami - chciałam pójść w poniedziałek, żeby jednak trochę poczekać) i niestety, ale pani doktor mnie przestraszyła - powiedziała że widzi pęcherzyk o wymiarach 9 na 4mm i, że jej zdaniem, to za mało na ten etap, ale może ciąża jest młodsza - niestety tylko tyle konkretów. Mam wrócić do dowolnego lekarza najlepiej 27 grudnia. Nie robiłam bety, lekarz też nie zlecił żadnych badań. Był ktoś może w podobnej sytuacji?
Milka1991, Britta lubią tę wiadomość
-
Zielona2024 wrote:Cześć Dziewczyny, poczytuję Was już od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć, nieśmiało się witam - pozytywny test w 39 dniu cyklu, pierwsza ciąża, 27 lat (brak stopki, ale jestem tu nowa nam nadzieję, że w najbliższym czasie się dorobię
) Wczoraj byłam u lekarza z OM 5tyg6dni(ostatni możliwy termin przed świętami - chciałam pójść w poniedziałek, żeby jednak trochę poczekać) i niestety, ale pani doktor mnie przestraszyła - powiedziała że widzi pęcherzyk o wymiarach 9 na 4mm i, że jej zdaniem, to za mało na ten etap, ale może ciąża jest młodsza - niestety tylko tyle konkretów. Mam wrócić do dowolnego lekarza najlepiej 27 grudnia. Nie robiłam bety, lekarz też nie zlecił żadnych badań. Był ktoś może w podobnej sytuacji?
Ciąża może być młodsza. Wszytko zależy jak długi masz cykl…Zielona2024 lubi tę wiadomość
-
Zielona2024 wrote:Cześć Dziewczyny, poczytuję Was już od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć, nieśmiało się witam - pozytywny test w 39 dniu cyklu, pierwsza ciąża, 27 lat (brak stopki, ale jestem tu nowa nam nadzieję, że w najbliższym czasie się dorobię
Faktycznie mało jak na ten etap. A wiesz kiedy miałaś na pewno owu ? Beta dużo by powiedziała. Ja tak miałam w poprzedniej ciąży ale u mnie było puste jajo płodowe…Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 18:29
-
Przed AH miałam dość różną długość cyklu - od 28 do 36dni, 7 lat AH i teraz 3 pełne cykle po odstawieniu odpowiednio 34, 28 i 28 - a ten udany ciężko powiedzieć ile miał dni... Testów owulacyjnych nie robiłam, nie mierzyłam też temperatury. A jeśli ciąża nie jest młodsza to co to może być?
-
Milka1991 wrote:Faktycznie mało jak na ten etap. A wiesz kiedy miałaś na pewno owu ? Beta dużo by powiedziała. Ja tak miałam w poprzedniej ciąży ale u mnie było puste jajo płodowe…
Co do owu jak wyżej - niestety nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 18:37
-
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
02/04 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞
-
Wojcinka wrote:Hejka, wszystko zależy kiedy miałaś owulacje / jak długie masz statystycznie cykle. Bo jeśli masz długie cykle / późną owulacje to może być wszystko jak najbardziej ok. Faktycznie beta by tu dużo powiedziała. Zawsze możesz iść zrobić na własną rękę jeszcze przed świętami żeby wiedzieć na czym stoisz. Pamiętaj że betę najlepiej powtórzyć po 48h
)- dopiero 30 będę miała taką możliwość a wtedy jest też wizyta u lekarza...
-
Zielona2024 wrote:Przed AH miałam dość różną długość cyklu - od 28 do 36dni, 7 lat AH i teraz 3 pełne cykle po odstawieniu odpowiednio 34, 28 i 28 - a ten udany ciężko powiedzieć ile miał dni... Testów owulacyjnych nie robiłam, nie mierzyłam też temperatury. A jeśli ciąża nie jest młodsza to co to może być?
Może być wszystko, ale dobrze byłoby trzymać się wersji że ciąża jest po prostu młodsza i tyle 😉Wojcinka, Zielona2024 lubią tę wiadomość
-
Zielona2024 wrote:A czy betę trzeba powtarzać w tym samym laboratorium? Chyba coś takiego tu wyczytałam a to niestety nie będzie możliwe (wyjazdy okres świąteczny
)- dopiero 30 będę miała taką możliwość a wtedy jest też wizyta u lekarza...
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
06/03 - 315g Szczęścia 🩷 151 bpm
02/04 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞
-
A czy jeśli zdecyduję się poczekać do tego 30 i nie robić nic - nie badać, nie sprawdzać to myślicie, że może być to niebezpieczne (ciąża pozamaciczna, jakieś powikłania)? Lekarka zalecała wizytę 27, ale nie mam takiej możliwości i można powiedzieć, że do tego 30 będę w innym świecie, z innymi problemami, więc chyba najprościej będzie mi starać się o tym nie myśleć... Oby to tylko nie miało negatywnych konsekwencji - niestety trochę w szoku może za mało dopytalam lekarza i nie pomyślałam i tym że ten 27 może być nierealny a internet przegladakam regularnie stąd obawy
Chciałabym też bardzo Wam podziękować za wszystkie odpowiedzi i pogratulować czy to pozytywnych testów czy już bijących serduszek! ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2024, 19:00
-
Zielona2024 wrote:Bety nie robiłam ze względu na stres, chciałam go uniknąć, testowałam też późno z tego samego powodu... Teraz do lekarza mimo zaleceń mogę pójść dopiero 30 grudnia.
Co do owu jak wyżej - niestety nie wiem
Ja robiłam też 3 razy bhcg więc wiem, że przyrost był prawidłowy.
Być może u Ciebie też ciąża jest młodsza, w tym momencie albo zbadać betę i powtórzyć po 48h i sprawdzić przyrost albo USG prawdę powie.Zielona2024 lubi tę wiadomość
-
Mała.mi 93 wrote:Dziewczyny u mnie 7td1 i mamy serduszko ❤️ i 1 cm człowieczka 🩷🩷 bardzo się cieszę 🥰
Mała.mi 93 lubi tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
TSH: 1,85 mlU/l
FT4 : 15,75 pmol/l
FT3 : 4,28 pmol/l
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
-ruchliwość - (typ a 34,62%), (typ b 10,58%), (typ c 11,54), ( typ d 43,27) ,
(A+B ) - 45,19% (A+B+C) - 56,73%
❌ obniżona Liczba Plemników 10,14 mln
Starania o rodzeństwo od 01/2023
10/24 cb❤️🩹
12/24 8tc 💔 (łyżeczkowanie)
03/25 histeroskopia (pozostałości po łyżeczkowaniu lub polip endometrium )🤞🏻 -
Czesc:) witam wszystkie dziewczyny. Mam nadzieję, ze moge dolaczyc. Dzis zrobilam test i sa 2 wyrazne kreski. Okres mialam 18 listopada. 9 grudnia bylam u ginekolga na kontrolnej i nic nie bylo widac, wiec nie mam pojecia ktory to tak naprawde tydzien i dlaczego kreski sa tak wyrazne. Nawet nie mam jak zrobic bety teraz, dopiero po swietach...Mam nadzieje ze moge tu popisac. Na razie tak chaotycznie, bo jest poki co szok....Witam cieplo
a termin mi pokazuje na 25.08Milka1991, Kroliczek2411, Zielona2024, Luna_, Miś, onalola, Paulina66, Wojcinka, Britta, dzikaplaża lubią tę wiadomość
-
Zielona2024 wrote:A czy jeśli zdecyduję się poczekać do tego 30 i nie robić nic - nie badać, nie sprawdzać to myślicie, że może być to niebezpieczne (ciąża pozamaciczna, jakieś powikłania)? Lekarka zalecała wizytę 27, ale nie mam takiej możliwości i można powiedzieć, że do tego 30 będę w innym świecie, z innymi problemami, więc chyba najprościej będzie mi starać się o tym nie myśleć... Oby to tylko nie miało negatywnych konsekwencji - niestety trochę w szoku może za mało dopytalam lekarza i nie pomyślałam i tym że ten 27 może być nierealny a internet przegladakam regularnie stąd obawy
Chciałabym też bardzo Wam podziękować za wszystkie odpowiedzi i pogratulować czy to pozytywnych testów czy już bijących serduszek! ♥️jeżeli nie chcesz to nie badaj bety i poczekaj do 30 i wtedy się wszystkiego dowiesz. Trzymamy kciuki za Twoją kropkę 🤞🏻
Zielona2024 lubi tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
TSH: 1,85 mlU/l
FT4 : 15,75 pmol/l
FT3 : 4,28 pmol/l
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
-ruchliwość - (typ a 34,62%), (typ b 10,58%), (typ c 11,54), ( typ d 43,27) ,
(A+B ) - 45,19% (A+B+C) - 56,73%
❌ obniżona Liczba Plemników 10,14 mln
Starania o rodzeństwo od 01/2023
10/24 cb❤️🩹
12/24 8tc 💔 (łyżeczkowanie)
03/25 histeroskopia (pozostałości po łyżeczkowaniu lub polip endometrium )🤞🏻 -
Dobry wieczór ❤️
Miałam okropnie zakręcone 3 dni, pracy ogrom, dopinanie wszystkiego przed urlopem, mało spałam i stres miałam straszny bo w środę nagle nie miałam żadnych objawów… ból piersi słaby, ból brzucha zniknął, więc poszłam w czwartek na hcg, dla pewności …
13.12 1316 hcg i 128 prog
19.12 11219 hcg i 129 prog
Przyrost ponad 100% 😱😱🥳🥳
Od razu piersi zaczęły bardziej boleć 🤣
Idę spać, padam na twarz 😓 i zaczynam urlop 💪🏼🤞🏼
Miłego weekendu ❤️Dziewiarka, Luna_, Miś, Milka1991, Dagmarova, Kroliczek2411, smoothie, Nowa9224, Platynova55, onalola, Paulina66, Wojcinka, Mała.mi 93, Britta, dzikaplaża lubią tę wiadomość