☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiok wrote:Dziewczyny w h&m sa promki na ciuszki donoszę!
I odliczam do wizyty poniedziałkowej, wszyscy twierdza ze objawy mam na dziewczynkę i z urody też dziewczynka haha
Zobaczymy co się kryje w brzuszku który od tygodnia sie powiększa
A jakie rozmiary wybieracie na H&M? Z chęcią bym może coś kupiła ale słyszałam, że te rozmiarowki to jakieś pomieszane są -
Amber86 - u mnie już cały komplet pod higienę, najfajniejsze w tych mini produktach jest to że mieści się wszystko w kosmetyczkę transparentną podróżną i zyskam wiele miejsca w walizce. Jak sobie przypomnę że w poprzedniej ciąży brałam pełnowymiarowe produkty do walizki to aż mi słabo 🙂
Co do syna to jest cięższym przypadkiem ASD. Żyje swoim światem i funkcjonuje bardziej jak zaprogramowany robot, nie mówi tylko wydaje dźwięki echolaliczne zasłyszane z telewizji i śpiewa. Znowu mamy te gorsze dni. Jeszcze nie jest świadomy że nie będzie sam ale bardzo zainteresował się detektorem tętna płodu. Towarzyszy mi podczas odsłuchu i nawet sam podnosi sobie koszulkę żeby mu też sprawdzać i on się z tego cieszy nawet jak u niego nie słychać 😀
Ewelajna95 - ja głównie szpitalne dla siebie a nie dla dziecka. Dla dziecka rzeczy będą znacznie później 🙂 Wolę być przygotowana. Jak w 13tc się dowiedziałam że miałam łożysko na ujściu to wizja krwotoków i szpitala z tego powodu sprawiła że chcę mieć tą torbę pod siebie spakowaną wcześniej. Oczywiście łożysko z ujścia zeszło więc jest bezpiecznie. A dzidziuś będzie mieć swoją osobną torbę prawdopodobnie od 30tc bo żadnego dziecka nie donosiłam tak jak by się tego oczekiwało. Moje ciało po prostu jest beznadziejne.
Zazuzi - nie dostałam bo chciała sprawdzić czy wytrzymam tą chwilę. Dokopała się do nerwa i ból był już nie do wytrzymania. Dostałam na koniec by w domu nie bolało no ale bolało bo to znieczulenie w ogóle nie działało 😬
Locus - ja się pomyliłam w datach, przepraszam! Prenatalne mam 📅 26.03 a nie 23.03. Mam tak dużo dat że sama się w nich gubię. Gdyby nie kartki na lodówce to wszystko bym zapomniała albo pomieszała 🫢 -
Flora96 wrote:A jakie rozmiary wybieracie na H&M? Z chęcią bym może coś kupiła ale słyszałam, że te rozmiarowki to jakieś pomieszane są
Ja kupiłam kilka na 56r ale na długi rękawek wieć coś na krótki też dokupie.
A tak to biorę 62r. zawsze rękawki idzie podwinac.
Leginsy wzięłam rosnace z dzieckiem.
Flora96 lubi tę wiadomość
-
Zobaczcie jaki ładny koszyk na pieluszki, chusteczki i akcesoria kupiłam 😍 Tak szczerze Wam napiszę że u mnie to się na bank sprawdzi. Chciałam to kiedyś dla syna i nie mogłam nigdzie znaleźć więc ma do dziś zwykły koszyk organizer. Jeśli ktoś z Was widzi w tym potencjał to są na Sinsay online. Naładuję taki koszyk pieluchami itd w sąsiednim pokoju i mogę sobie w takim koszyczku przenosić do pomieszczeń w których zazwyczaj bywam zamiast latać co chwila po rzeczy.
Asiok, Sigi133, Liyss🧚🏻, Amber86 lubią tę wiadomość
-
Falka93. wrote:Zobaczcie jaki ładny koszyk na pieluszki, chusteczki i akcesoria kupiłam 😍 Tak szczerze Wam napiszę że u mnie to się na bank sprawdzi. Chciałam to kiedyś dla syna i nie mogłam nigdzie znaleźć więc ma do dziś zwykły koszyk organizer. Jeśli ktoś z Was widzi w tym potencjał to są na Sinsay online. Naładuję taki koszyk pieluchami itd w sąsiednim pokoju i mogę sobie w takim koszyczku przenosić do pomieszczeń w których zazwyczaj bywam zamiast latać co chwila po rzeczy.

Ja mam z Sinsay wózeczek na kółkach i do niego z alie podobny kosz tylko materiałowy. Póki co robi mi za szafkę nocną, ale planuje to wykorzystać jako jeżdżącą stację przewijania.
Ja już po wizycie. Bobo ma 284g, dzisiaj był tyłem, także żadnego ładnego kadru nie ma. Masa jest w średnich centylach, także to po prostu mój brzuch jest taki wielki 🫢
Następną kontrolę mam za miesiąc, a w międzyczasie połówkowe na NFZ.
Dzisiaj u mnie mniej energii, trochę bolą mnie mięśnie, leżę dużo w łóżku. Nie wiem czy to nie przeziębienie, bo od kilku dni boli mnie gardło.
Falka93. lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm /13.03 284g

-
Flora musisz spróbować coś zamówić. Normalne ubrania czasem są skrajnie różne, a ciążowe to już ogóle.Flora96 wrote:A jakie rozmiary wybieracie na H&M? Z chęcią bym może coś kupiła ale słyszałam, że te rozmiarowki to jakieś pomieszane są
Flora96 lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm /13.03 284g

-
Falka93. wrote:Amber86 - u mnie już cały komplet pod higienę, najfajniejsze w tych mini produktach jest to że mieści się wszystko w kosmetyczkę transparentną podróżną i zyskam wiele miejsca w walizce. Jak sobie przypomnę że w poprzedniej ciąży brałam pełnowymiarowe produkty do walizki to aż mi słabo 🙂
Co do syna to jest cięższym przypadkiem ASD. Żyje swoim światem i funkcjonuje bardziej jak zaprogramowany robot, nie mówi tylko wydaje dźwięki echolaliczne zasłyszane z telewizji i śpiewa. Znowu mamy te gorsze dni. Jeszcze nie jest świadomy że nie będzie sam ale bardzo zainteresował się detektorem tętna płodu. Towarzyszy mi podczas odsłuchu i nawet sam podnosi sobie koszulkę żeby mu też sprawdzać i on się z tego cieszy nawet jak u niego nie słychać 😀
Ewelajna95 - ja głównie szpitalne dla siebie a nie dla dziecka. Dla dziecka rzeczy będą znacznie później 🙂 Wolę być przygotowana. Jak w 13tc się dowiedziałam że miałam łożysko na ujściu to wizja krwotoków i szpitala z tego powodu sprawiła że chcę mieć tą torbę pod siebie spakowaną wcześniej. Oczywiście łożysko z ujścia zeszło więc jest bezpiecznie. A dzidziuś będzie mieć swoją osobną torbę prawdopodobnie od 30tc bo żadnego dziecka nie donosiłam tak jak by się tego oczekiwało. Moje ciało po prostu jest beznadziejne.
Zazuzi - nie dostałam bo chciała sprawdzić czy wytrzymam tą chwilę. Dokopała się do nerwa i ból był już nie do wytrzymania. Dostałam na koniec by w domu nie bolało no ale bolało bo to znieczulenie w ogóle nie działało 😬
Locus - ja się pomyliłam w datach, przepraszam! Prenatalne mam 📅 26.03 a nie 23.03. Mam tak dużo dat że sama się w nich gubię. Gdyby nie kartki na lodówce to wszystko bym zapomniała albo pomieszała 🫢
Dobry pomysł z tymi miniaturkami, też przygotowuję sobie miniaturki moich kosmetyków, nawet w pojemniczkach do samolotu. Jako alergik nie mogę być skazana na losowe produkty.
Z tym pakowaniem dla siebie to też będę tak zaczynać, w sumie już zaczęłam, ale muszę do tego wrócić.
Dla dziecka później zacznę ogarniać, muszę przygotować miejsce gdzie to składować. Chciałabym jednak mieć kompletnie wszystko gotowe do 32tc, nie wiem jak będę się czuła na koniec i co się wydarzy. Chcę też do tego czasu skończyć szkołę rodzenia i wszystkie inne kursy (chcę zrobić jeszcze bezpieczny maluch) i potem sobie co najwyżej odświeżać jak to było z tym bobasem. Też ja bardzo źle znosiłam upały już przed ciążą, więc w ciąży mogę mieć z tym bardzo ciężko, więc końcówkę planuję lajtowo z siedzeniem na huśtawce w ogrodzie i czytaniem książki
.
Falka93 nie myśl nawet proszę, że Twoje ciało jest beznadziejne. Robi ogromną robotę i warto to docenić.
Po prostu nie na wszystko mamy wpływ.
👩🏻 86'
KIR AA -> Accofil
HLA C1 (HLA C*01,*07)
👨🏻🦱 84'
HLA C1 (HLA C*07)
lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
styczeń 2025 - skierowanie na IVF
SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni
Naturalsik 💚
22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
Wsparcie: Duphaston