☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anilamk wrote:Hej, u mnie bardzo ciężkie kilka dni. Na ostatnie wizycie dowiedzieliśmy się, ze są bardzo małe szanse na przeżycie jednego (najmniejszego) z trojaczków i prawdopodobnie staniemy przed decyzją, czy ratować pozostałą dwójkę „odłączając” trzeciego. Przepłakałam cały weekend. Dziś jestem w szpitalu i okazuje się, że najmniejszy ma większe szanse niż myśleliśmy. Lekarz powiedział, że w szpitalu jest dużo lepszy sprzęt niż ma prywatnie i lepiej wszystko widać. Jednak ma więcej płynu owodniowego, lepsze przepływy, a na usg kręcił się najbardziej z całej trójki- lekarz mówi, że dobrze, że jest takie żywotne 😊 Także trochę nas to uspokoiło, nadal nie jest najlepiej ale szanse są ❤️ Jutro zbiorą się najmądrzejsze głowy ze szpitala i będą myśleć, co dalej.
Nie pisałam wcześniej, ale są to trzy dziewczynki - Łucja, Matylda i najmniejsza, Róża 🩷
Trzymam kciuki za twój cały babiniec!
Anilamk lubi tę wiadomość
-
O widzę, że Matylda rzeczywiście nabiera popularności. My całą rodziną mamy imiona na „M”, mi się dla dziewczynki najbardziej podobała Marianna, ale mężowi nie pasuje i fina stanęło, że Matylda 😉
Carrie12 lubi tę wiadomość
-
Anilamk bardzo mi przykro, że musisz przechodzić przez taki stres. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło!🤞🏼🍀
-
Ojej 3 mam kciuki żeby wszystkie 3 damy były silne❤️Anilamk wrote:Hej, u mnie bardzo ciężkie kilka dni. Na ostatnie wizycie dowiedzieliśmy się, ze są bardzo małe szanse na przeżycie jednego (najmniejszego) z trojaczków i prawdopodobnie staniemy przed decyzją, czy ratować pozostałą dwójkę „odłączając” trzeciego. Przepłakałam cały weekend. Dziś jestem w szpitalu i okazuje się, że najmniejszy ma większe szanse niż myśleliśmy. Lekarz powiedział, że w szpitalu jest dużo lepszy sprzęt niż ma prywatnie i lepiej wszystko widać. Jednak ma więcej płynu owodniowego, lepsze przepływy, a na usg kręcił się najbardziej z całej trójki- lekarz mówi, że dobrze, że jest takie żywotne 😊 Także trochę nas to uspokoiło, nadal nie jest najlepiej ale szanse są ❤️ Jutro zbiorą się najmądrzejsze głowy ze szpitala i będą myśleć, co dalej.
Nie pisałam wcześniej, ale są to trzy dziewczynki - Łucja, Matylda i najmniejsza, Róża 🩷
-
Hej dziewczyny, ostatnio mnie nie było, ale sporo się działo i będzie działo. W lutym moja 40-tka i urodziny syna, w maju mnie czeka 18-tka starszej córki, a w sierpniu poród i urodziny młodszej córki, mam nadzieję że nie tego samego dnia 🤭
Z nowości to mam wyniki z NIFTY i będzie zdrowy chłopczyk, na wizycie też wszystko w porządku. Wyskoczył mi w ciągu ostatniego tygodnia brzuszek, takiego na tym etapie to w żadnej z 3 poprzednich ciąż nie miałam, wyglądam jakbym w 6-7 miesiącu była 🤭
Misia114, Frajda, Carrie12, borowinka, Locus, Anilamk, Sigi133, Falka93., Ewelajna95 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Bardzo długo się nie odzywałam ale czytałam forum codziennie. Za mną trochę ciężki czas. Musiałam podjąć decyzję co do amniopunkcji która miałam zlecona ze względu na wysokie ryzyko trisomii 21 po prenatalnych (1:18) - przy czym nifty pro pokazało niskie ryzyko i wysokim ryzyku trisomii 16 wykrytym przez nifty. Do tej pory wszystkie usg wychodziły bardzo dobrze. Wczoraj byłam prywatnie na usg wczesnoanatomicznym które tez wyszlo dobrze wiec dzisiaj odwolalam zabieg amnio. Mam nadzieje ze to dobra decyzja. Maluch jest w 25 centylu (ma wzglednie drobnych i niskich rodzicow) i wszystkie parametry prawidlowe.
U nas będzie dziewczynka - Ala.
Trzymam kciuki za wszystkie Wasze wizyty!
Falka93., Graficzka lubią tę wiadomość
-
Anilamk, współczuję stresu i nerwów, przez które musieliście przejść. Trzymam kciuki za całą 3 i ma nadzieję, że wszystko się dobrze skończy.
Powodzenia dziewczyny na wizytach w tym tygodniu! 🍀
👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
(białka C, S i antytrombina ✅)
🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
🔬 HSG 03.2025 ✅
🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol
10.02 7cm / tętno 151 / 90% 💙
10.03 180g szczęścia
07.04 👨🏻⚕️⏳
01.04 prenatalne ⏳
💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 2x200 • Accard 75
💉 Clexane 0,4
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
martakam wrote:O widzę, że Matylda rzeczywiście nabiera popularności. My całą rodziną mamy imiona na „M”, mi się dla dziewczynki najbardziej podobała Marianna, ale mężowi nie pasuje i fina stanęło, że Matylda 😉
Ale jaja, u mnie też Marianna na liście!! Nie dość że mamy ten sam dzień porodu to jeszcze podobne gusta do imion
👀
17 TC, dziewczynka 🩷 -
Cześć Ollaaa, cieszę się, że USG wychodzą dobrze, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku. Sama mam do rozważenia amniopunkcję z racji podejrzenia reinfekcji CMV, ale z mężem podjęliśmy decyzję, że nie będziemy jej robić. U nas też USG prawidłowe, dla spokojności zrobię za jakiś czas neurosonografię u doktora, który specjalizuje się w USG i CMV w ciąży. Dla mnie amniopunkcja to nie takie hop-siup. 3 miesiące przed ciążą miałam badania na CMV i wyszło wysokie IGG i IGM ok, a w ciąży w każdym badaniu IGM reaktywne, awidność szara strefa i zamiast rosnąć to spada, już kilku lekarzy mi powiedziało, że jeszcze nie widzieli nigdy takiego przypadku. Ostatni lekarz nawet powiedział, że jakby widział moje wyniki sprzed ciąży to nie zlecałby tego badania powtarzać w ciąży.
-
Dopadła mnie jakaś chandra, od wczoraj u mnie pogoda do d... Cały czas leje, zimno, wietrznie. Chciałabym wyjść, posiedzieć na dworze, a jestem zamknięta jak sardynka w puszce😕 idę dzisiaj na wizytę do mojej doktor i w końcu zobaczę dzidzię po dłuższej przerwie, więc liczę, że to mi poprawi humor.
Zaplanowałam sobie połówkowe na 30.03, ale w Warszawie i mam nadzieję, że dostanę zielone światło dzisiaj żeby przylecieć jeszcze do Polski🙈 już w lutym miałam być w PL ostatni raz, ale mnie naszło i chciałabym Wielkanoc spędzić z rodzicami i trochę jeszcze się powłóczyć po mojej kochanej Warszawie zanim na co najmniej rok ją porzucę.
Czajnik, Carrie12, Flora96, Sigi133, Falka93. lubią tę wiadomość
-
Jeszcze teraz z nieznanych mi przyczyn nie mogę włączyć kolejnego odcinka serialu, chyba żeby mnie dobić ostatecznie... 6 obejrzałam, 7 nie chce się odpalić, a 8 działa jak należy. Wkręciłam się w Bridgertonów, jak ktoś nie oglądał to polecam🫶🏼
rozia, borowinka, Flora96 lubią tę wiadomość
-
Hej Frajda ,
Widzę że mamy podobne podejście do amnio. U mnie lekarze mówili żeby robić ale myślę że to też trochę że względu na wytyczne bo jak jest wskazanie to lekarz chyba nie może wprost powoedziec żeby dać sobie spokój. Ja się bałam i samego zabiegu i ewentualnych powikłań po a że jestem po 3 poronieniach to tym bardziej chucham na zimne. Poza tym nawet jak wyjdzie zle to ja i tak z tą wiedzą nic nie zrobie. Póki co liczę że jak Mała się rozwija to jest to tylko ograniczone do lozyska. Już i tak mam acard i heparyne wdrożona więc tutaj jestem zabepieczona.
Trzymam za Ciebie kciuki zeby wszystko było ok
Frajda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję za Wasze wsparcie i słowa otuchy. Ja też wierzę, że będzie dobrze 🩷 Nadal czekamy na decyzje lekarzy.
Ja też trzymam mocno kciuki za Wasze maluszki i wszystkie wizyty i badania prenatalne 🍀
north_node, borowinka, Locus, Frajda, Flora96, Sigi133 lubią tę wiadomość
👩🏻95 👦🏻95 🦮
starania o pierwszego Bąbla od 10.24
05.25 cb 💔
08.25 11tc (8tc)💔
26.11 ⏸️ beta (72h): 19 ⮕ 114 ⮕ 532
16.12 na USG trzy malutkie, bijące serduszka ❤️❤️❤️
📏 30.12 1,5cm, 1,6cm i 1,6cm
📏 20.01 4,3cm, 4,3cm, 4,3cm
trojaczki jednojajowe 👶🏻👶🏻👶🏻
📏 27.01 5,5cm, 5,7cm, 5,8cm
badania prenatalne: ryzyka niskie 😮💨
📏 03.02 7,4cm, 6,9cm, 7,5cm
⚖️ 24.02 170g, 110g, 140g
⏳ 13.03 kolejna wizyta

-
Luna11 wrote:Hej, Dziewczyny! W końcu doczekałam się wizyty. Ciekawa sprawa:
- Doktor trzyma się daty porodu z ostatniej miesiączki, więc wg tego jestem 17+2 (PTP 22.08),
- Ja liczę wg tego, że zawsze był 4 dni do przodu, na prenatalnym też, czyli 17+6 (PTP 18.08),
natomiast... wg dzisiejszego badania nasz chłopczyk ma 243 gramy i wg pomiarów 18+5 (PTP 12.08). Patrząc z ostatniej miesiączki jest powyżej 97 percentyla. 😂🫠 Ale z moich pomiarów tylko 60 percentyl, więc obstawiam, że poród nastąpi przed tym 22.08.
A tak to wszystko dobrze. Posłuchałam serduszka, FHR 140 ud/min. Siedział sobie i chillował.
Doktor pokazał niepodważalny dowód na to, że jest to syn. Powiedział, że raz w swojej karierze miał tak, że test NIPT pomylił się co do płci, ale my na pewno nie będziemy drugim przypadkiem. 😂
Współczuję Wam utrzymujących się mdłości.
U mnie na szczęście samopoczucie jak przed ciążą, tylko brzuch rośnie. Widziałam, że pisałyście o porodach. Chciałabym SN bez znieczulenia, jedynie niefarmakologiczne sposoby łagodzenia bólu. Nie nastawiam się na nic. Jak będzie trzeba, to CC też przyjmę z wdzięcznością i założeniem, że robimy to, co najlepsze dla dziecka. Zobaczymy, jak się potoczy. 
📅 Poproszę o wpisanie kolejnej wizyty 13 kwietnia. Dziękuję! 😊
Widziałam, że otwieramy worek z połówkowymi. Powodzenia, Dziewczyny! Czekamy na wieści. Flora, za Ciebie też jutro trzymam kciuki. Musi być dobrze. 🍀❤️
Patrząc na termin z om to mam tydzień po Tobie. Wczoraj na USG coś on 160g mi podawali. Ale nie zarejestrowalam, bo nie zwracam na ten moment na to uwagi.
Luna11 lubi tę wiadomość
-
Anilamk wrote:Hej, u mnie bardzo ciężkie kilka dni. Na ostatnie wizycie dowiedzieliśmy się, ze są bardzo małe szanse na przeżycie jednego (najmniejszego) z trojaczków i prawdopodobnie staniemy przed decyzją, czy ratować pozostałą dwójkę „odłączając” trzeciego. Przepłakałam cały weekend. Dziś jestem w szpitalu i okazuje się, że najmniejszy ma większe szanse niż myśleliśmy. Lekarz powiedział, że w szpitalu jest dużo lepszy sprzęt niż ma prywatnie i lepiej wszystko widać. Jednak ma więcej płynu owodniowego, lepsze przepływy, a na usg kręcił się najbardziej z całej trójki- lekarz mówi, że dobrze, że jest takie żywotne 😊 Także trochę nas to uspokoiło, nadal nie jest najlepiej ale szanse są ❤️ Jutro zbiorą się najmądrzejsze głowy ze szpitala i będą myśleć, co dalej.
Trzymamy wszystkie mega mocno kciuki.
A tak apropo imion. Zawsze zastanawialo mnie jak rodzice bliźniaków itd wybierają któremu dziecku które imię nadać?
-
zoltyjesiennylisc wrote:Dziewczyny, w którym tygodniu w pierwszej ciąży czułyście jakieś pierwsze ruchy?

14+0. Aktualnie jestem 16+4 i wciąż czuję je nieregularnie. W szpitalu to wogle nie czułam. Ale dziś już czułam😁 dzidzia moja nie lubi szpitali jak widać🙈
Falka93. lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o imiona to u nas najprawdopodobniej będzie Kinga albo Paweł.
Marianka też mi się bardzo podoba, ale mamy długie nazwisko a po drugie nie pasuje mi do imion naszych dzieci.
Helenka i Dominika też mi się podobają. Piotr i Aleksandra najbardziej mi do naszego nazwiska pasują. Ola za długie i 2 braci męża ma żony i tym imieniu. A Piotr jest brany pod uwagę, ale raczej odpadnie bo imię kończy się na R a nazwisko zaczyna .
W domu Paulina i Adrian😍
Carrie12, Sigi133, Falka93. lubią tę wiadomość