☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia114, super pomysł, też bym się jeszcze pobujala po Warszawie albo innym polskim mieście! My byliśmy w Polsce dwa tygodnie temu, już się więcej nie wybieram do porodu. Potem pod koniec października na ślub siostry męża, mam nadzieję że nam dobrze pójdzie 1600km z dwumiesięcznym bobasem ale innego wyboru nie ma 🫣
Ja żadnych ruchów dziecka jeszcze nie czuję. Mogłabym sobie wmawiać że to dziecko ale póki co to raczej zwykle rozciąganie macicy itd 😁
U mnie wyniki z kontroli takie że muszę zwiększyć aspirynę do 200, a już mi się zdarza krwawienie z nosa
wczoraj wzięłam pierwszy raz w ciąży chorobowe w pracy, ale jutro wracam do biura. Będę pracować prawdopodobnie do czerwca/lipca, więc chyba takie pojedyncze dni mnie będą ratować 😁
Carrie12, Misia114 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2022
Aktualnie przyjmuje: Euthyrox 75, Clexane, progesteron, kwas foliowy metylowany, aspiryna 150mg, żelazo, witamina B i D
JA (31)
12.02 - 7.1 cm, prenatalne
16.01.2026 - 2.14cm i bijące serduszko ❤️
1.12.2025 ovitrelle, 11.12 ⏸️
09.2025 MTHFR homozygota, homocysteina ok
Zespół lepkiej płytki krwi, niska krzepliwosc
05.2025 i 07.2025 - 2 x biochem, 1 po ovitrelle
04.2025 ferrytyna do poprawy
09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
->Tarivid, Metronidazol 10 dni
08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5 - aktualnie kolo 1
On: 32 lata
04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)

-
My też rozważamy Mariannę
! Poza tym w grze jest jeszcze Rozalia, Sofia i Lea
.
north_node, zoltyjesiennylisc, Flora96 lubią tę wiadomość
-
Anilamk kochana, tak mi przykro, że musicie przechodzić przez takie trudności. Nawet nie mam pojęcia, co musisz czuć.
Wybraliście piękne imiona dla Dziewczynek.
Bardzo trzymam kciuki, żeby wszystkie Bobasy zostały z Wami!
Cieszę sie, że w szpitalu dostaliście wieści dające nadzieję.
Myślę o Was ciepło 💖
PS: wierzę bardzo w Różyczkę! 👶🌹Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:26
rozia, Anilamk lubią tę wiadomość
💁♀️91 🙋🏻♂️91
♀ AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp ✅ || MTHFR Hetero, PAI hetero, białko S ✅, ale: p/c p. kardiolipinie IgG wysokie miano ❌ --> wdrożone Neoparin i Acard
♂Parametry nasienia poniżej normy ❌ || Kariotyp ✅
2x IUI ❌ || IVF: 09.2025
💉Punkcja: 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥰
🫧FET 19.11.2025
🫧β 6pdt 24,3 🫧β 10dpt 255
🫧6+3 CRL 0,6 cm 🫧8+3 CRL 1,77 cm 🫧10+0 CRL 3,18 cm
🫧Felia +PAPP-A: Bąbel zdrowy 🎀

-
Anilamk wrote:Hej, u mnie bardzo ciężkie kilka dni. Na ostatnie wizycie dowiedzieliśmy się, ze są bardzo małe szanse na przeżycie jednego (najmniejszego) z trojaczków i prawdopodobnie staniemy przed decyzją, czy ratować pozostałą dwójkę „odłączając” trzeciego. Przepłakałam cały weekend. Dziś jestem w szpitalu i okazuje się, że najmniejszy ma większe szanse niż myśleliśmy. Lekarz powiedział, że w szpitalu jest dużo lepszy sprzęt niż ma prywatnie i lepiej wszystko widać. Jednak ma więcej płynu owodniowego, lepsze przepływy, a na usg kręcił się najbardziej z całej trójki- lekarz mówi, że dobrze, że jest takie żywotne 😊 Także trochę nas to uspokoiło, nadal nie jest najlepiej ale szanse są ❤️ Jutro zbiorą się najmądrzejsze głowy ze szpitala i będą myśleć, co dalej.
Nie pisałam wcześniej, ale są to trzy dziewczynki - Łucja, Matylda i najmniejsza, Róża 🩷
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i urodziła się cała 3ka silnych dziewczynek
.
Nie wyobrażam sobie co czujesz
Anilamk lubi tę wiadomość
-
Anilamk, wyslam ogromne wsparcie, musi być wszystko dobrze ❤️🙏
My już nazywamy małego Remek. To imię w sumie jeszcze na długo przed ciążą chciałam, ale ja przyszło do decyzji, to długo szukałam czegoś innego, bardziej pasującego, ale nie znaleźliśmy 😂
Trzymam kciuki za wizytujące w tym tygodniu 🌸
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:56
10.2024 rozpoczęcie starań
05.12 planowana kolejna histeroskopia (polip endometrium)
2.12 blada druga kreska 🤞
3.12 beta hcg 367
histeroskopia odwołana
12.12 USG 5+6: pęcherzyk ciążowy 10,7mm + żółtkowy
23.12 robaczek 12mm i serduszko ❤️
08.01 2,8cm szczęścia
27.01 prenatalne - wszystko super maluch 6,3cm 🧸

-
Dziewczyny super imiona macie wybrane! Szkoda, że u nas debata już trwa i końca nie widać.
Jeśli Brigertonowie Wam wchodzą to książki lepsze- w sam raz na l4. Głupiutkie i krótkie
Ja też mam dołek jak pogoda, ale staram się ze sobą rozmawiać w mojej głowie. W tej ciąży mam lęki wystrzelone w kosmos. Piszę do was z pracy, jeszcze 2h i wychodzę.
rozia, north_node lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm /13.03 284g

-
Jak już jesteśmy w temacie książek o Bridgertonach, to jak komuś podpasują, to ja polecam również serię Siedem sióstr lub Utracone córki - też romansidła, ale z dwoma równoległymi, powiązanymi wątkami odległymi w czasie (nie wiem jak to napisać), ale są lekkie i przyjemne - wciąga się je w dwa dni 😁Locus wrote:Dziewczyny super imiona macie wybrane! Szkoda, że u nas debata już trwa i końca nie widać.
Jeśli Brigertonowie Wam wchodzą to książki lepsze- w sam raz na l4. Głupiutkie i krótkie
Ja też mam dołek jak pogoda, ale staram się ze sobą rozmawiać w mojej głowie. W tej ciąży mam lęki wystrzelone w kosmos. Piszę do was z pracy, jeszcze 2h i wychodzę.👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
(białka C, S i antytrombina ✅)
🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
🔬 HSG 03.2025 ✅
🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol
10.02 7cm / tętno 151 / 90% 💙
10.03 180g szczęścia
07.04 👨🏻⚕️⏳
01.04 prenatalne ⏳
💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 2x200 • Accard 75
💉 Clexane 0,4
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
O, książki o Bridgeronach czy inne tego typu w ogóle mi nie wchodzą🙉 filmy czy seriale też nie, ale wyjątkowo jakoś się wkręciłam. Zaczęłam od Królowej Charlotte i jakoś poszło dalej.
Co do imion damskich to widzę powtarzające się Marianna. Moja ukochana, nieżyjąca już niestety, babcia miała tak na imię i sama rozważałam nadanie tego imienia córce, jeśli kiedyś będę ją mieć, ale mąż obcokrajowiec i mieszkanie za granicą pokrzyżowało mi plany. No i nie mam też córki (póki co)🙈 w każdym razie imię przepiękne. -
Anilamk bardzo mocno trzymam kciuki za Twoje dziewczyny 💕 niech mała tam dzielnie walczy.
Poza tym piękne imiona dla dziewczynek wybraliście 🥹
Ja dzisiaj w remontowym szale a o 15 mam biopsje więc się wyrwałam jeszcze na szybko na gofra żeby wyjść z tego kurzu 😅
Anilamk, rozia, Carrie12 lubią tę wiadomość
-
Powodzenia Flora 🤞🏼
Anilamk, Flora96 lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👱🏼♂️ 33
starania od 08.2023, z pomocą medyczną od 08.2024
💔 ciąża biochemiczna 09.2023, od tego czasu beta 0
KIR Bx | PAI-1 homo, MTHFR i V R2 hetero
(białka C, S i antytrombina ✅)
🔬 histero 10.2024 - 3 polipy, CD138+
🔬 HSG 03.2025 ✅
🔬 histero 05.2025 - 1 polip, end. polipowate, CD138-
💊 Letrozol od 07.2025 | 🧪 08.2025 Lipiodol
10.02 7cm / tętno 151 / 90% 💙
10.03 180g szczęścia
07.04 👨🏻⚕️⏳
01.04 prenatalne ⏳
💊 Euthyrox 50 • Utrogestan 2x200 • Accard 75
💉 Clexane 0,4
27cs | 5cs Letrozol | 4cs Lipiodol | ⏸️ od 09.2023🤞🏼

-
Jesteśmy w podobnym wieku ciąży i ja też jeszcze nic a nic nie czuję 🤔 a już tak strasznie się nie mogę doczekać, wiem że to kopniaki na końcu są pewnie upierdliwe, ale chciałabym już bardzo żeby ta ciąża że "urzeczywistniła" w objawach innych niż te niechlubne pierwszotrymestrowe :p póki co są dni że jakoś tak do końca nie dowierzam czy ja serio mam tam w brzuchu dziecko.Czajnik wrote:Misia114, super pomysł, też bym się jeszcze pobujala po Warszawie albo innym polskim mieście! My byliśmy w Polsce dwa tygodnie temu, już się więcej nie wybieram do porodu. Potem pod koniec października na ślub siostry męża, mam nadzieję że nam dobrze pójdzie 1600km z dwumiesięcznym bobasem ale innego wyboru nie ma 🫣
Ja żadnych ruchów dziecka jeszcze nie czuję. Mogłabym sobie wmawiać że to dziecko ale póki co to raczej zwykle rozciąganie macicy itd 😁
U mnie wyniki z kontroli takie że muszę zwiększyć aspirynę do 200, a już mi się zdarza krwawienie z nosa
wczoraj wzięłam pierwszy raz w ciąży chorobowe w pracy, ale jutro wracam do biura. Będę pracować prawdopodobnie do czerwca/lipca, więc chyba takie pojedyncze dni mnie będą ratować 😁
Czajnik lubi tę wiadomość
👀
17 TC, dziewczynka 🩷 -
U mnie dziś nerwowy dzień bo jesteśmy dzień przed komisją orzekającą. Syn też lewą nogą wstał. Ciągle krzyczy i płacze. Trzymajcie jutro kciuki byśmy przeszli to pozytywnie bo walczymy o zasłużony i owiany złą sławą punkt 7... 😶
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:23
Sigi133, Mart0511 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj jestem po zajęciach pilates w ciąży. W końcu poczułam że żyję
. Dzisiaj też miałam wizytę u swojej ginekolog. Mała rośnie swoich tempem. Raczej będzie z tych mniejszych dzieci, tak jak jej siostra. A za tydzień połówkowe.
Locus, Falka93., Anilamk, Flora96, Mart0511, Luna11, Amber86 lubią tę wiadomość
-
Asiok - czyli płeć z 1 prenatalnego się nie potwierdziła? 🙂 Ciekawe jak będzie u mnie. Jestem już taka podekscytowana i siedzę jak na szpilkach bo chciałabym już wiedzieć na 100% kogo mam ☺️
Anilamk - bardzo mi przykro że Cię to spotyka. Żadna mama nie chciałaby usłyszeć takich informacji. Mam wielką nadzieję że wszystko dobrze się zakończy a mała Różyczka pokaże siłę walki i jeszcze wszystkich zaskoczy ❤️🍀 Trzymaj się! 🫂
Sigi133 - piękne imię 😊 Moja utracona córeczka ma tak na imię. Nie patrz na innych bo inni zawsze będą zdania że zrobiliby coś lepiej albo nazwali by dziecko inaczej, zawsze będą krytykować czyjeś wybory. Mój brat nie był zadowolony jak nazwałam syna Bartek bo mu się kojarzyło z rozwydrzonym wnukiem sąsiada i uważał że każdy Bartek jest głupi 🤦🏻♀️
Ollaaa - dobra wiadomość skoro na USG nie dopatrzono się niczego niepokojącego. Oby tak dalej 🍀 Odetchnij i ciesz się ciążą! ❤️
zoltyjesiennylisc - w pierwszej w ogóle nie czułam ruchów do końca. Nie wiem dlaczego, lekarz nic nie mówił a szczególnie o lokalizacji łożyska ale za to w drugiej w 15tc. W tej po 16tc 🙂
Zazuzi - mnie to już dziś od rana tak małe kopie że aż się śmieję. Ostro zaczyna dawać po pęcherzu moczowym. Takie jeszcze malutkie a tyle siły 😀
-
Anilamk, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło ✊️🥰
U mnie wczoraj dzień do kitu, na instagramie pojawił mi sie post dziewczyny, która straciła ciążę w 23 tygodniu i w głowie burza mi się rozpętała. Z tego wszystkiego ze zmęczenia padłam o 21 😅 Dziś już pogoda lepsza, od razu humor lepszy i blokuje tresci na ig i fb o nieudanych ciążach, nie ma co sie aż tak przejmować na zapas.
Ruchów jeszcze nie czuję, a co do imion, to u nas będzie Marcelina 🩷
Falka93., Anilamk lubią tę wiadomość
-
Ewelajna95 wrote:Anilamk, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło ✊️🥰
U mnie wczoraj dzień do kitu, na instagramie pojawił mi sie post dziewczyny, która straciła ciążę w 23 tygodniu i w głowie burza mi się rozpętała. Z tego wszystkiego ze zmęczenia padłam o 21 😅 Dziś już pogoda lepsza, od razu humor lepszy i blokuje tresci na ig i fb o nieudanych ciążach, nie ma co sie aż tak przejmować na zapas.
Ruchów jeszcze nie czuję, a co do imion, to u nas będzie Marcelina 🩷
U mnie takie nieprzyjemne algorytmy na tik toku. Najbardziej irytują mnie te filmiki gdzie jawnie pokazują ciałka martwych noworodków albo w trumienkach. Swoje przeżyłam i takie rzeczy rozdrapują stare blizny. Również blokuję i nie rozumiem czemu matki wstawiają do sieci takie rzeczy. Ja bym nie chciała żeby cała Polska czy świat oglądał moje zmarłe dziecko. Nawet nie posiadam tego typu zdjęć. Wszystko zostało w serduchu. -
Falka93. wrote:Asiok - czyli płeć z 1 prenatalnego się nie potwierdziła? 🙂 Ciekawe jak będzie u mnie. Jestem już taka podekscytowana i siedzę jak na szpilkach bo chciałabym już wiedzieć na 100% kogo mam ☺️
Anilamk - bardzo mi przykro że Cię to spotyka. Żadna mama nie chciałaby usłyszeć takich informacji. Mam wielką nadzieję że wszystko dobrze się zakończy a mała Różyczka pokaże siłę walki i jeszcze wszystkich zaskoczy ❤️🍀 Trzymaj się! 🫂
Sigi133 - piękne imię 😊 Moja utracona córeczka ma tak na imię. Nie patrz na innych bo inni zawsze będą zdania że zrobiliby coś lepiej albo nazwali by dziecko inaczej, zawsze będą krytykować czyjeś wybory. Mój brat nie był zadowolony jak nazwałam syna Bartek bo mu się kojarzyło z rozwydrzonym wnukiem sąsiada i uważał że każdy Bartek jest głupi 🤦🏻♀️
Ollaaa - dobra wiadomość skoro na USG nie dopatrzono się niczego niepokojącego. Oby tak dalej 🍀 Odetchnij i ciesz się ciążą! ❤️
zoltyjesiennylisc - w pierwszej w ogóle nie czułam ruchów do końca. Nie wiem dlaczego, lekarz nic nie mówił a szczególnie o lokalizacji łożyska ale za to w drugiej w 15tc. W tej po 16tc 🙂
Zazuzi - mnie to już dziś od rana tak małe kopie że aż się śmieję. Ostro zaczyna dawać po pęcherzu moczowym. Takie jeszcze malutkie a tyle siły 😀
Dokładnie plec sie nie potwierdziła wstepnie,
ale tez wtedy lekarz powiedział ze pewien nie jest.
Dzis mam kolejna wizytę, bo dostałam sie na NFZ zobaczymy czy dzisiaj dzidzia bedzie współpracować 😅
A jak nie to czekamy do kolejnych prenatalnych i tyle hah
Falka93. lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, wszystko dobrze, 320g chłopa noszę 🩵😀
dostałam też zielone światło na wylot, także mój dzień zdecydowanie się polepszył
Oficjalnie zatem poproszę o wpisanie 2. Prenatalnych na 30.03 📅
Asiok, Falka93., Sigi133, Flora96, Luna11, Mart0511, Ewelajna95, Carrie12, Locus, Graficzka, borowinka, Anilamk lubią tę wiadomość
-
Misia114 wrote:Jestem po wizycie, wszystko dobrze, 320g chłopa noszę 🩵😀
dostałam też zielone światło na wylot, także mój dzień zdecydowanie się polepszył
Oficjalnie zatem poproszę o wpisanie 2. Prenatalnych na 30.03 📅
Pięknie rosnie ❤️
Moje maleństwo ciut mniejsze 210g i prenatalne 3.4
Sigi133, Flora96, Misia114, Falka93., Anilamk lubią tę wiadomość
-
Jestem po połówkowych.
Wszystkie parametry dobrze, 316g chłopczyka
https://ibb.co/4RtBMzxL
Ja się mecze, noszę a już mąż i mama powiedzieli, że rysy twarzy po tatusiu xDWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:39
Sigi133, Flora96, Luna11, Misia114, Locus, Frajda, Falka93., borowinka, Amber86, Anilamk lubią tę wiadomość