☀️🏝️⭐️ SIERPIEŃ 2026 ⭐️🏝️☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się szczepiłam na krztusiec (boostix), RSV jeszcze przede mną ale jest w planie w nadchodzącym tygodniu
-
Ja również już po szczepieniach - krztusieć szczepionką boostrix, a rsv dzisiaj (32+1) abrysvo 😀
Piret lubi tę wiadomość
👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3 • 12dpo beta 111 • 16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️
29.01 3,65cm
6.02 ponad 5 cm małego wstydziocha -
Jak się czujecie, dziewczyny? Ubranka wyprane, poprasowane? Wyprawka gotowa w całości? Torby spakowane?
My już większość rzeczy mamy, ale aktualnie paraliżuje mnie myśl o tym, że to już wkrótce i ciężko zabrać mi się za kolejne etapy - szorowanie całego mieszkania, pranie, prasowanie, pakowanie na poród... Za trzy tygodnie moja ciąża będzie już ciążą donoszoną, więc wkrótce dobrze by było być gotową na wszystko.
W którym tygodniu ciąży planujecie takie rzeczy już dopiąć? -
Madeline28 wrote:Jak się czujecie, dziewczyny? Ubranka wyprane, poprasowane? Wyprawka gotowa w całości? Torby spakowane?
My już większość rzeczy mamy, ale aktualnie paraliżuje mnie myśl o tym, że to już wkrótce i ciężko zabrać mi się za kolejne etapy - szorowanie całego mieszkania, pranie, prasowanie, pakowanie na poród... Za trzy tygodnie moja ciąża będzie już ciążą donoszoną, więc wkrótce dobrze by było być gotową na wszystko.
W którym tygodniu ciąży planujecie takie rzeczy już dopiąć?
Do końca tygodnia stolarz ma nam zamontować meble więc może w końcu ruszę z praniem i prasowaniem ubranek młodego. Na razie nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać więc gromadzi mi się to w sypialni 😅 myślę, że za tydzień zacznę pakować torby do szpitala, chociaż po części żeby mieć już spokojna głowę. Chciałabym móc już zacząć odpoczywać i nie myśleć o wyprawce 🙏
Jutro jeszcze szczepienie na rsv, mam nadzieję że przejdę bez objawów -
Flora96 wrote:Do końca tygodnia stolarz ma nam zamontować meble więc może w końcu ruszę z praniem i prasowaniem ubranek młodego. Na razie nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać więc gromadzi mi się to w sypialni 😅 myślę, że za tydzień zacznę pakować torby do szpitala, chociaż po części żeby mieć już spokojna głowę. Chciałabym móc już zacząć odpoczywać i nie myśleć o wyprawce 🙏
Jutro jeszcze szczepienie na rsv, mam nadzieję że przejdę bez objawów
O widzisz, to i tak zrobisz to szybciej niż ja 😅 Mnie to kompletowanie wyprawki też zmęczyło, bo jednak rzeczy do zamówienia było od groma... Momentami tylko podsyłałam linki do męża by on przeprocesował całe zamówienie - byłam już zmęczona samym tym klikaniem 😀
Powodzenia na szczepieniu, też mam akurat w tym tygodniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 08:58
-
Dajcie znać dziewczyny jak po szczepieniu rsv, czy jakieś skutki uboczne ? Ja planuję też niedługo to ogarnąć

Mam tak samo jak Madeline, nigdy nie przypuszczałam że siedzenie w Internecie, szukanie i klikanie może zmęczyć …. A jednak. W pewnym momencie miałam dosyć tych zakupów, i tylko w głowę myśl, że jeszcze to i tamto trzeba kupić, ale po prostu nie chciało mi się tego szukać, potrzebowałam trochę przerwy w tym wyprawkowym szale. 🤯
Aktualnie za kilka dni siadam do zamówienia wszystkiego higienicznego z gemini 🙈 muszę się do tego nastawić optymistycznie 🤪🤪🤪
A ogólnie jest ok, większość rzeczy ogarnięta w pokoju dla bobasa, komoda, łóżeczko,’przewijak, niedługo odbieramy wózek z fotelikiem, ubranka na sam początek też raczej w komplecie.
Jeszcze nie wzięłam się za pranie i prasowanie. Myślę tak za 2 tygodnie.
Wanienki jeszcze nie mamy i butelek, a no i laktator nadal nie wiem jaki jakiej firmy ehhhWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 10:20
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔 2x cb 💔
💊 wit. B12, C, wit. D3, kwas foliowy, omega-3, magnez+b6,
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg; fragmentacja DNA 6% ✔️
❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli.
~ monitorowane cykle
21.12 ⏸️ 🌟 ktoś tu chce być 🥹
9dpo beta 53, prog 37, 11dpo beta 179, prog 47, 13dpo beta 461, 21dpo beta 13682 🌱prog. 40
7.01- jest🐣 CRL 0,4 cm i bije❤️
27.01 - 2,40 cm Gumisia 🧸
20.02 - 5,90 cm wiercipiętka 👣
3.03 - prawie 8 cm szczęścia 🐥
31.03 - ok. 230 g bobaska 😍
17.04 - połówkowe, 310 g ❤️
26.05 - 780 g cudu 🥹🙏
25.06 - 1,5 kg zdrowej dzidzi 🥰

-
Ja też w przyszłym tygodniu zaczynam zamówienia na Gemini 😆 to najbardziej odciągałam w czasie.
Laktator dostalam od szwagierki, bodajże z neno. Ale muszę sobie części do niego zakupić żeby było higieniczniej.
Z wanienka mam przeboje, bo zakupiłam na allegro i mam problem z reklamacją, aż szkoda gadać. Od piątku wiszę na infoliniach allegro i widzę, że nic się nie posuwa do przodu. -
To ja się cieszę, bo Gemini już za mną 😆 Część rzeczy wzięłam przez Allegro, bo wychodziło taniej, ale ogólnie Gemini ma naprawdę dobre ceny i warto tam kupić apteczną wyprawkę.
Co do laktatora: ja chyba postawię na NENO Bella Twin, bo jest w przystępnej cenie i pokazywali nam go też w szkole rodzenia. Koncept muszlowych bardziej do mnie przemawia, ale czytałam, że nie zawsze jest łatwo je dobrać, więc stawiam jednak na klasykę.
Ja reklamowałam ręcznik kupiony przez Allegro, bo pomylili zamówienie, ale na szczęście poszło gładko 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 14:34
Piret lubi tę wiadomość
-
No właśnie z laktatorem to poczekam, bo pewnie w szpitalu będzie doradczyni laktacyjna, pomoże mi coś dobrać. Ja pewnie dobrałabym sobie złe rozmiary 😅 muszlowe są super ale czytałam, że mocno dociskają do piersi i może się zrobić zapalenie więc na początek lepiej wybrać coś bardziej tradycyjnego
-
Hej kobietki obserwuje coraz tutaj wiem że wszyscy się wynieśli , ja też mam na sierpień termin porodu obecnie 35+5 . Mój maluszek w brzuszku jest bardzo duży w 33+3 wazyl3000g. Mam planowana cesarkę pod koniec lipca z powodu dwóch poprzednich cięć
Co do wyprawki pakuje po woli walizkę do szpitala żeby w razie coś była gotowa. Maluszek już ma wszytko gotowe i wyprane.
Ledwo żyje ,mam często zgagę ,jestem spuchnięta jak arbuz 😅 też nie mam laktatora ,a coś by się przydało kupić ... Starsze córki czekają na braciszka❤️
Ps:czy wasze maluszki też takie aktywne w brzuszku ? U nas Hardcore 😅
Pozdrawiam wszystkie serdecznie 😊 -
U mnie różnie, jednego dnia głównie sobie wieczorami fika i coś tam stuknie w ciągu dnia a czasami mam wrażenie, że przez całą dobę nie spi i robi przemeblowanie 😅 ale wolałabym jakby cały czas fikał to byłabym bardziej spokojna
Piret lubi tę wiadomość
-
U mnie tez roznie. W jeden dzien mocniej a inny slabiej ale sa. Ja tez za tydzien bede brala sie za pakowanie.Madeline28 wrote:U mnie też różnie - czasami niedużo, a innego dnia ładne i mocne kopniaczki 😅 Nawet udało mi się nagrać jeden taki porządny ruch, więc będzie fajna pamiątka!
Andżiks, powodzenia podczas cesarskiego cięcia! Już można zacząć wielkie odliczanie
-
Po szczepieniu na rsv nie miałam żadnych objawów ubocznych, nawet ręka mniej bolała niż przy i po krztuścu!
U mnie ubranka wyprane i poprasowane, wyprawka w większości skompletowana, ale w sumie to nie wiem nawet za co dalej powinnam się wziąć 🤣
Piret lubi tę wiadomość
👱♀️26👱♂️24 🐈⬛🐈⬛
2 cs ⏸️
10dpo beta 28,3 • 12dpo beta 111 • 16dpo beta 928,1
2.01 3,7mm ❤️
29.01 3,65cm
6.02 ponad 5 cm małego wstydziocha -
tunka wrote:Po szczepieniu na rsv nie miałam żadnych objawów ubocznych, nawet ręka mniej bolała niż przy i po krztuścu!
U mnie ubranka wyprane i poprasowane, wyprawka w większości skompletowana, ale w sumie to nie wiem nawet za co dalej powinnam się wziąć 🤣
Mam identycznie, żadnych objawów po RSV. Po krztuścu ręka mnie bolała przez kilka dni 😅
Carrie12, tunka lubią tę wiadomość
-
HejoAnilamk wrote:Hej, nie wiem czy ktoś jeszcze tu zagląda ale daję znać, że trojaczki są już na świecie od 31.05 😊
Ciąża była bardzo trudna do samego końca, psychicznie też, stąd moje zniknięcie z forum. Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, które widziałam tu wcześniej🩷
Co jakiś czas byłam przyjmowana do szpitala na kilka dni, ale mój obecny pobyt trwa już ponad miesiąc.
Dziewczynki urodziły się w niedzielę przez nagłe cesarskie cięcie w 30tc+2. Z soboty na niedzielę miały wysokie tętna (ponad 200) a w niedzielę rano wyszły dodatkowe problemy na usg.
Na szczęście cięcie poszło bez komplikacji, dziewczyny mimo wcześniactwa radzą sobie bardzo dobrze, najmniejsza Róża radzi sobie tak samo dobrze jak większe siostry 😊. Łucja 1175g, Matylda 1230g, Róża 730g.
Będziemy teraz walczyć dalej, tylko nie w brzuszku a na oddziale intensywnej opieki neonatologicznej. A za Was wszystkie tutaj trzymamy mocno kciuki, spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań 🩷
Zagladasz tu jeszcze ? Jak sie dziewczyny czujecie? -