❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Patryśka wrote:Też mi się wydaje, że ma pleśniawki 🤔
Więc do lekarza lepiej się zapisać żeby to sprawdził?Patryśka lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Jestem już na oddziale i mają mi założyć cewnik i balonik, a jak jutro nie ruszy, to będzie oksytocyna, a jak to nie da rozwarcia, to będzie CC. Taki plan działań jest na chwilę obecną, ale wszystko może się zmienić.
Aaasti, Patryśka lubią tę wiadomość
-
Heart, trzymam kciuki😘 Oby łatwo poszło, żeby Cię nie wymęczyli.
❤️ Heart ❤️ lubi tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Heart powodzenia. Dobrze, że wiesz na czym stoisz.
Patryska..z tymi pleśniawkami można sprawdzić u lekarza ale u mnie była taka sytuacja, że byłam przy okazji czegoś innego u pediatry a ta mi mówi, że synek ma pleśniawki na języku bo biały nalot. Przepisała receptę ale jakoś nie chciało mi się wierzyć i poszłam do drugiej a ta, że to przecież od mleka zwykły nalot;) i miała rację tak więc tego;)❤️ Heart ❤️, Patryśka lubią tę wiadomość
-
Kobi, co u Was?
Sylwia, jesteście już razem?
Heart, trzymam kciuki za powodzenie indukcji!
Patryśka, moja starsza córeczka też miała biały nalot na języczku. CDL uznała, że to od mleka, zaleciła przecierać jałowym gazikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie. Profilaktycznie miałam też raz dziennie po karmieniu smarować sutki gencjaną na wodzie. Nie pamiętam jak długo miałam to trzymać, ale po zmyciu na brodawce zostawały jednak śladowe ilości, które podczas następnego karmienia trafiały do buzi córeczki.
Blumchen, teraz twardnienia brzucha mam rzadko i na krótko, ale poprzednio miałam takie długie twardnienia, już kilka tygodni przed porodem.
U mnie nic ciekawego się nie dzieje. Czop nadal odchodzi, jest go tak dużo, że nie wiem gdzie to się mieściło 🙈. Skurczy brak. Wczoraj pokonałam ponad 30 pięter schodów. Próbowałam stymulacji sutków za pomocą laktatora, ściągnęłam raz 30 i raz 10 ml. Skaczę na piłce, jem daktyle, piję herbatę z liści malin, biorę wiesiołka doustnie i dopochwowo. Spacerów czasowo zaniechałam z powodu silnego bólu prawej stopy. Córka, niewzruszona, wciąż w brzuchu 🤦❤️ Heart ❤️ lubi tę wiadomość
-
Mała Matylda faktycznie mocny zawodnik się trafił i tak dobrze jej w brzuszku, że nie chce wychodzić 30 pięter!! Szok. Ja odkąd mam teściową to nawet na spacery z synem nie chodzę. Muszę jutro się wybrać bo już ruchu mi brakuje. Mnie martwi ogólnie, że dziecko na końcówce już tylko praktycznie tyje a to nie ułatwia porodu sn. Ja dziś myślałam już, że będzie poród bo ból podbrzusza mnie złapał i to twardnienie ale już się normalnie czuje;)
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Blumchen, podobno to schodzenie ma znaczenie, więc na górę wjeżdżałam windą i tylko schodziłam na dół 😜.
Często na końcówce dzieci zwalniają z przyrostem, tej nadziei się trzymam😋. Faktycznie wcześniej Hania przybierała po prawie 200g tygodniowo, a ostatnio wyszedł przyrost 100g w 9 dni. Mam nadzieję, że mnie nie zaskoczy masą w okolicach 4kg🤭. Tydzień temu było 3460g, kolejny podgląd mam zaplanowany na sobotę.
Fajnie, że u Ciebie są sygnały, że coś się szykuje. Nawet jeśli to jeszcze nie poród to wierzę, że ból i twardnienia jednak robią robotę. Jeszcze mnie wyprzedzisz😉
-
Mała Matylda,chyba zostałysmy sama na placu boju🤦😄
Widzisz z tych schodzeniem ze schodów nie słyszałam ale zdecydowanie już to lepiej brzmi;) ja się boję wagi bo pod koniec ciąży margines błędu może być do 600 gram. Mój pierwszy synek 3 dni przed porodem miał niby masę 3450 a urodził się 3950🤦 na pomiarze bierze się tylko pod uwagę długości i obwód a każdy z nas ma też "wagę" mięśni i fakt mój synek był taki zbity jak się urodził więc może to kwestia tego 😁
W każdym bądź razie trzymam kciuki za nas i za wszystkie jeszcze w dwupaku jeżeli kogoś pominęłamMała Matylda lubi tę wiadomość
-
Poza nami i Heart, która już czeka na oddziale na indukcję nie przypominam sobie więcej dziewczyn w ciąży.
Nie spodziewałam się, że mając termin na 14.08 będę zamykała kolejkę na porodówkę 🤭.
Blumchen, urodziłaś sporego bobasa, tym bardziej jak na pierwszy poród. Bardzo Cię wymęczyli?
U mnie pierwsza córka miała 3250g, tydzień przed porodem szacowali wagę na 3220, a dzień przed na 3150😋. Hania będzie większa, ale mam nadzieję, że nie dużo. Brzuch mam większy i więcej ważę, ale ilość wód płodowych też jest prawie dwa razy większa.
A jak prognozują wagę Twojego synka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 22:20
-
Pola urodziła się dzisiaj o 7:41 waży 3590 g i ma 57 cm. Dostała 10 punktów i ma się dobrze. Raz dostała mleko z butelki bo nie mogła dać sobie rady z moimi piersiami z nakładami idzie jej super. Za chwilę zabierają małą na noc żeby się zregenerować.
Wgl o po 2 dzisiaj w nocy zaczego się krwawienie i skurcze i do samego cc był 1 cm rozwarcia. Więc mała już chciał wyjść.
Ja po cc wstałam po 6h i nawet jest dobrze chodź rana ciągnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 23:11
Aaasti, agulineczka, Mała Matylda, Agi83, ❤️ Heart ❤️, Elleen, aganieszkam, Patryśka lubią tę wiadomość
-
Kobi gratuluję ❤️
Blumchen30, Mała Matylda - powodzenia dziewczyny ✊ trochę wam zazdroszczę, ja teraz czuję niedosyt końcówki ciąży 🙈
U mnie lekarz uparł się na termin 19stego sierpnia, ja wyliczyłam sobie 15stego, a wyszło jeszcze wcześniej
Szybko nam te rozpakowywanie się idzieKobi96, Mała Matylda, blumchen30 lubią tę wiadomość
-
Kobi gratulacje👏💐
Kobi96 lubi tę wiadomość
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Kobi gratulacje 💐
Kobi96 lubi tę wiadomość
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Heart, bardzo mi przykro, że skurcze okazały się tylko reakcją ciała na cewnik, a nie zainicjowały w pełni porodu. Wierzę, że jednak zrobiły swoje i szyjka wygląda już inaczej niż wczoraj. Cewnik Ci wypadł? Pozwolą Ci teraz coś zjeść i odpocząć? Niezmiennie trzymam za Ciebie kciuki 😘
❤️ Heart ❤️ lubi tę wiadomość
-
Kobi - gratulacje!
Heart - u mnie też cewnik dał najpierw całą noc regularne skurcze a potem nad ranem cisza. Ale za to po ściągnięciu było już całkiem fajne rozwarcie 🙂 także trzymamy kciuki, będzie dobrze. A nie możesz jeść gdy masz cewnik? Ja dostałam i obiad i kolację i śniadanie.❤️ Heart ❤️, Kobi96 lubią tę wiadomość
08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙