❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Elleen wrote:Myślę, że mogło być za wcześnie tydzień temu. Teraz jak z sikańców wychodzą dwie kreseczki to beta powinna być już ładna. Po cichutku gratuluje🤗
Dziękuje za odpowiedz, uspokoiło mnie to troszkę ❤️ Mam dość długie cykle, 33-34 dni stąd moje obawy ale to teraz spokojnie poczekam na betę jutro 🤗 -
Dziewczyny nie wytrzymałam i dziś byłam na wizycie. Musiałam się po prostu upewnić, że tym razem ciąża jest w macicy. Pani doktor uprzedziła,że może być za wcześnie coś widać ,bo to w końcu dopiero 3 tydzień.....ale jest pęcherzyk w macicy i to całkiem dobrze widoczny na usg:) Kontrola za 2 tygodnie, ale nawet nie wiecie jak mi ulżyło:)
Aaeemm123, Kika, Mamma-mia, ZNa, Endzi, Myszorka, Elleen, Abilify05, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
-
vesper wrote:Dziewczyny nie wytrzymałam i dziś byłam na wizycie. Musiałam się po prostu upewnić, że tym razem ciąża jest w macicy. Pani doktor uprzedziła,że może być za wcześnie coś widać ,bo to w końcu dopiero 3 tydzień.....ale jest pęcherzyk w macicy i to całkiem dobrze widoczny na usg:) Kontrola za 2 tygodnie, ale nawet nie wiecie jak mi ulżyło:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 21:19
vesper lubi tę wiadomość
-
Mimisaj wrote:Dziękuje za odpowiedz, uspokoiło mnie to troszkę ❤️ Mam dość długie cykle, 33-34 dni stąd moje obawy ale to teraz spokojnie poczekam na betę jutro 🤗
Mimisaj lubi tę wiadomość
-
vesper wrote:Dziewczyny nie wytrzymałam i dziś byłam na wizycie. Musiałam się po prostu upewnić, że tym razem ciąża jest w macicy. Pani doktor uprzedziła,że może być za wcześnie coś widać ,bo to w końcu dopiero 3 tydzień.....ale jest pęcherzyk w macicy i to całkiem dobrze widoczny na usg:) Kontrola za 2 tygodnie, ale nawet nie wiecie jak mi ulżyło:)
-
Kika wrote:Dziewczyny, wiem że to jeszcze wcześnie ale czy wy myślałyście o tzw L4? Ja zawsze daleka byłam od brania zwolnień (nie tylko z powodu ciąży) ale dziś, ze względu na sytuacje z covid (pracuje w hotelu) obcięli pensje o 20%...Zaczęłam się zastanawiac nad takim rozwiązaniem, przynajmniej nie wydawałabym na paliwo...
Ja co prawda szefuję sobie sama, więc pracuje w międzyczasie wszystkich innych obowiązków. Ale na Twoim miejscu bym się chyba nie wahała Jeśli nie jesteś pracoholikiem idź i odpoczywaj Póki możesz W ciąży z córką, jak byłam etatowa, poszłam pod koniec 2 miesiącaKika lubi tę wiadomość
-
Mimisaj wrote:Dziękuje za odpowiedz, uspokoiło mnie to troszkę ❤️ Mam dość długie cykle, 33-34 dni stąd moje obawy ale to teraz spokojnie poczekam na betę jutro 🤗
Kika jeśli chodzi o L4 to ja mam wizytę 8 grudnia i już poproszę. Mam pracę fizyczna, co prawda unikam podnoszenia, ale to nie są warunki dla kobiety w ciąży.tym bardziej, że pierwsza też poroniłam. Moja gin już mi nawet ostatnio proponowała, ale też jeszcze nie chciałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 02:14
Kika, Mimisaj lubią tę wiadomość
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Dziewczyny beta z wczoraj (32dc) 3855 🙂, chyba dobrze przyrasta? Jutro robię ostatnią, do tego progesteron i czekam na wizytę.
vesper, Elleen, Mamma-mia lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Aaeemm123 wrote:Super przyrost, ja dziś byłam na becie i progesteronie
To czekamy na wieści 😁✊
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
EveB wrote:Dziewczyny, czy też się zmagacie z uczuciem okrutnego zimna? Od wielu dni tak mam. Kąpieli gorącej wziąć nie można więc moczę stopy we "wrzątku".
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
Ja już po usg. Zobaczyłam to ci chciałam. Jest pęcherzyk w macicy z widocznym ciałkiem żółtkowym ❤️ lekarz powiedział że serduszko powinno być widoczne za jakieś 2 tygodnie.
Jeżeli chodzi o zimno to ja też śpię w piżamie z długim rękawem i w skarpetkach. A przed wczoraj weszłam pod kołdrę i m ie telepało z zimna 🤔 heh dziwna sprawa.
Piękny przyrost bety Kika.Kika, Aaeemm123, vesper, Mamma-mia lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Rany, czyli nie tylko ja mam takie uczucie zimna. Ja spie pod kołdrą, dodatkowym kocem i czasem tak się telepie, dosłownie sie trzese i schodzi baaaaaardzo długo zanim się ogrzeje. Nieznosze tego uczucia.
Endzi wczoraj gdzieś czytałam, że jeśli jest ciałko żółtkowe to za 2 dni jest i serduszko. aaa u mamy ginekolog na blogu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 10:25
-
ciri wrote:Byłam na becie, 160,7 -- nie jest to szałowy wynik, jak na 16 dzień po owulacji, ale nadal mieści się w normach. W czwartek powtórzę, najbardziej boję się nieprawidłowego przyrostu. Ostatnia ciąża tak wyglądała, że miałam fatalne przyrosty, ale ciąża się rozwijała do 10 tygodnia... więc długo się męczyłam z niepewnością i ciągłą wizją poronienia.
No ale nic, odpędzamy czarne myśli.
Ja 15dpo miałam bete niecałe 90. Także Twoja nie jest niska. Po prostu było późno zagnieżdżenie i to trzeba wziąć pod uwagę. Ważny jest przyrost a nie beta startowa.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
EveB wrote:Rany, czyli nie tylko ja mam takie uczucie zimna. Ja spie pod kołdrą, dodatkowym kocem i czasem tak się telepie, dosłownie sie trzese i schodzi baaaaaardzo długo zanim się ogrzeje. Nieznosze tego uczucia.
Endzi wczoraj gdzieś czytałam, że jeśli jest ciałko żółtkowe to za 2 dni jest i serduszko. aaa u mamy ginekolog na blogu.
Może i tak ale wizytę mam 10.12 także może wtedy już zobaczę. Zarodka jeszcze nie widać także trzeba cierpliwie czekać.
Jak dla mnie mamaginekolog nie jest wiarygodnym źródłem informacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 10:27
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Może i tak ale wizytę mam 10.12 także może wtedy już zobaczę. Zarodka jeszcze nie widać także trzeba cierpliwie czekać.
Jak dla mnie mamaginekolog nie jest wiarygodnym źródłem informacji.Endzi lubi tę wiadomość
-
Endzi, ja to wiem:) dlatego czekam na powtórkę, żeby zobaczyć przyrost.
Serduszko pojawia się często 1-2 dni po uwidocznieniu pęcherzyka żółtkowego. Ciałko żółte to co innego, ciałko żółte jest widoczne na jajniku, powstaje z pękniętego pęcherzyka po owulacji i jego zadaniem jest produkcja progesteronu do utrzymania ciąży.
Mi też zimno ostatnio, ale to raczej kwestia pory roku -
EveB wrote:Dziewczyny, czy też się zmagacie z uczuciem okrutnego zimna? Od wielu dni tak mam. Kąpieli gorącej wziąć nie można więc moczę stopy we "wrzątku".