SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny co kupujecie mamie/teściowej na dzień matki?
Od wczoraj myślę i myślę... Po raz pierwszy w życiu nie mam pomysłu. Zawsze ja wymyślałam prezenty dla wszystkich, a teraz dziura...bosa lubi tę wiadomość
-
euforia wrote:Hej, chcialam Was poinformowac ze Antek wazy 1200 gram i ma sie dobrze. Coraz blizej upragnionych 2 kg:) Milego dnia!!!
Czym go mamuśka przekupilas lepiej się przyznaj żebyśmy i my miały sposób na swoje dzieci jakby im szalony pomysł do główki wpadł
A tak poważnie to bardzo się cieszymy ze u Was wszystko gra i idzie do przodu. Jeszcze kilka tygodni i Antos będzie dokazywal mamie ile będzie chciał póki co niech siedzi spokojnie i czeka na swoją kolejmałaMyszka, zabka11, euforia, bosa lubią tę wiadomość
-
euforia super wieści!! niech rośnie w silę młody!!!
a wiecie co??!!! 8 miesiąc dzisiaj zaczęłam!!
ale mało czasu zostało!!
byłyśmy wczoraj w tym cyrku z małą. Powiem Wam że było super, aż sama siedziałam i mówiłam "łaaałł" Drogo strasznie, ale dzięki brzuchowi dostałam dwa miejsca w loży w cenie jednego:D Pierwszy raz udało mi się skorzystać z ciążyCyrk polecam!!
Ale na koniec tyłki nam zmokły, bo burza nas złapała. Miałyśmy z 500 m do samochodu i mimo, że miałam parasol to całe mokre byłyśmy i myślałam, że padnę na cycki bo cała drogę biegłyśmy. Przeszło mi przez myśl żeby nieść Blankę na rękach, ale dzięki Bogu tego nie zrobiłam, bo biorąc pod uwagę, że ledwo chodzę mogło to się źle skończyć. Teraz tylko się modlę żeby mi się nie rozchorowała, bo po powrocie kaszlała jak pies. A we wtorek mamy wycieczkę w pkolu i szkoda żeby jej przeszła koło nosa.
ps dzisiaj czuję ciągle małe kopytka centralnie pod żebrami, ehhh już się zaczyna najprzyjemniejsza część ciążyniecierpliwa, Maniuś, małaMyszka, zabka11, mamasia, magda sz, Miru, Martucha86, chcebycmama, Cassie, euforia, Paula_071, Weridiana, Laura, bosa, lys, Amberla, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Dziewczyny co kupujecie mamie/teściowej na dzień matki?
Od wczoraj myślę i myślę... Po raz pierwszy w życiu nie mam pomysłu. Zawsze ja wymyślałam prezenty dla wszystkich, a teraz dziura...
a nic nie kupuje. Jak mieszkałam na miejscu to tylko życzenia składałam i kwiatka jakiegoś symbolicznie, a teraz na odległość to tylko dzwonie i życzenia składam i tyle.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahah
posikałam się !!!
Słuchajcie jaki numer! Mam do zaliczenia 12 tygodni praktyk na studiach. Złożyłam podanie o zaliczenie na podstawie wykonywanych obowiązków w zakładzie pracy (szpital)
A teraz najlepsze! Mam zaliczone 6 tygodni praktyk, a 6 tyg. mam DO zaliczenia!!!!!!
To jakaś kpina!
Umawiam się na konsultację do dziekana i zapytam, czy będzie mi płacił przez rok macierzyński jak mi zus cofnie świadczenia.magda sz, bosa lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:od 1 kwietnia juz ma ci placic ZUS i jeszcze nie dostałas nic????
ooooj to ja sobie pewnie jeszcze poczekam....
pierwsze zwolnienie miałam 27.03-23.04.
kolejne 24.04-21.05.
wychodzi na to , ze od 29.04 powinien mi juz płacic ZUS, bo wvczesniejsze 33 dni placił mi pracvodawca.
i tak sobie czekam na kase z ZUSu, tez wówczas planuje zakupy w gemini i cała resztę. narazie mam ubranka, wózek, rożek, fotelik samoch, reczniki, masc maltan, wkladki laktacyjne i biustonosze do karmienia. reszta czeka na kasę
nie od 1 kwietnia jestem w ogóle na zwolnieniu.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
witam sie i ja
córka odwieziona do szkoły, mini śniadanie wciągniete ale czuję już ssanie, więc chyba ide jeszcze cos przekąsić.
mam chyba tak uciśnięty żolądek ze jednorazowo zjem dwie mini kanapeczki i juz nie daję rady.za to po godzinie, max 2 znów jetem głodna - tez tak macie???
pogoda sie skiepściła, chłodno, pochmurno, w nocy padało.
jade dzis na pogrzeb (ojciec szwagierki zmarł) ok 14, mam nadzieje ze do 15 bedzie juz po wszytskim, bo musze wrócic do domku po Julcię i na 16:30 na wizytę.
mam nadzieje ze z Klarunią wszytsko ok i ze wyniki glukozy tez w porządku. w poniedzialek na glukozie sie wazyłam i wychodzi na to ze 2 kg przytyłam przez ostatni mieisac, czyli od poczatku ciazy 9 kg ... widze ze te kg mam w brzuchu, bo piłka odstaje mega, i trochę w udach i biodrach - piersi większe o ponad rozmiar....małaMyszka, psioszka11, ainer85, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahah
posikałam się !!!
Słuchajcie jaki numer! Mam do zaliczenia 12 tygodni praktyk na studiach. Złożyłam podanie o zaliczenie na podstawie wykonywanych obowiązków w zakładzie pracy (szpital)
A teraz najlepsze! Mam zaliczone 6 tygodni praktyk, a 6 tyg. mam DO zaliczenia!!!!!!
To jakaś kpina!
Umawiam się na konsultację do dziekana i zapytam, czy będzie mi płacił przez rok macierzyński jak mi zus cofnie świadczenia.
Ale numer! ciekawe co Ci powie, trzymam kciuki by się udało zaliczyć całe praktyki
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny, ochraniacz na łóżeczko na całą długość czy na połowe ?
Juz sama nie wiem..na początku chciałam na całą długosc, ale zgłupiałam..
powiem Ci że zależny od dziecka, moja później latała po całym łóżeczko i waliła głową w co się tylko dało. Bardzo żałowałam, że nie miałam po całości, bo aż serce pękało jak słyszałam jak tą łepetynę obija w nocy. Okładałam później czym się dało, a wiadomo jak to wyglądało..... Blance latanie w nocy po łóżku zostało do dziś, ale wiem że nie wszystkie dzieci tak się kręcą w nocy.małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
ainer85 wrote:powiem Ci że zależny od dziecka, moja później latała po całym łóżeczko i waliła głową w co się tylko dało. Bardzo żałowałam, że nie miałam po całości, bo aż serce pękało jak słyszałam jak tą łepetynę obija w nocy. Okładałam później czym się dało, a wiadomo jak to wyglądało..... Blance latanie w nocy po łóżku zostało do dziś, ale wiem że nie wszystkie dzieci tak się kręcą w nocy.
Obstawiajac to co Pola wyrabia w brzuchu -nie bedzie spokojnym dzieckiem
Chyba kupie na całość, koleżanka też mi doradziła na całość bo też boki okładała kocami..małaMyszka, ainer85, bosa lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Obstawiajac to co Pola wyrabia w brzuchu -nie bedzie spokojnym dzieckiem
Chyba kupie na całość, koleżanka też mi doradziła na całość bo też boki okładała kocami..
Ja uwazam, ze jesli w pozniejszym okresie czasu zajdzie potrzeba kupna ochraniaczy na calosc to nie jest to jakis mega wydatek i zawsze szybko mozna dokupicmagda sz, małaMyszka, Paula_071, bosa, Amberla lubią tę wiadomość
-
Cześć, witam się po przerwie, nadrobić raczej nie dam rady, zerknęłam tylko na ostatnie wpisy.
Euforia cieszę się, że Antoś dalej w brzuszku i ładnie rośnie, oby tak dalej;)
MałaMyszka trzymam kciuki, żeby napisanie pracy poszło Ci raz, dwa, a to zaliczenie praktyk na pewno załatwisz.
Ja chyba niestety wybieram się na obserwację do szpitala, bo podczas USG wyszła dysproporcja wymiarów mojej dzidzi w stosunku do wieku ciąży (za mały brzuszek, za duży wymiar dwuciemieniowy BPD główki- różnica 3 tyg.). Mam nadzieję, że to tylko błąd w pomiarze lub po prostu ona tak ma, mimo wszystko martwię się...
Widzę, że u Was zakupy idą pełną parą, ja mam nadzieję szybko dołączyć.
Pozdrawiam.psioszka11, małaMyszka, ainer85, euforia, Weridiana, bosa lubią tę wiadomość
Córcia 2015