X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaruda, a coś lekarze jeszcze mówili- nie było tego widać na prenatalnych?Trzymam kciuki i daj znać.A kiedy się kładziesz do szpitla?

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, ja mam donoszoną ciąże 12 lipca:) bo to 37+1 tak?

Euforia super wiesci:)

Czarnaruda, to napewno tylko zły pomiar:)

My się dziś wyspaliśmy do prawie 9:):):) wczoraj padłam jak mucha po 21, cały dzień nie połozyłam sie ani na chwilke i pod koniec dnia dało to o sobie znać, nogi to myślałam ze mi odpadną ! jutro wizyta, nie mogę sie doczekać, a dziś chyba sie odchachram bo jak bym sie tak czasem pocięła to do jutra nie bedzie znaku ha:D

zabka11, małaMyszka, euforia, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia - wspaniałe wieści!!!

Malamyszka- komedia z tymi praktykami...:-/

czarnaruda - nie martw sie, moze faktycznie to blad pomiaru. daj znac koniecznie co ci powiedza w szpitalu.

małaMyszka, czarnaruda, euforia, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie. śniadanko, pakowanko i do mamusi i tatusia z synkiem:-) juz tesknilam... Na dzien mamy moja mamusia poprosila mnie zebym namalowala jej w salonie na scianie dmuchawce. Problem z glowy. A co do pomiarow dzidzi to radze sie nie przejmowac bo ja z mala mialam tak ze nogi wyszly o 3 tyg do przodu a poszlam do innego lekarza i wszystko idealnie proporcjonalnie. Czarnaruda wszystko bedzie gralo zobaczysz!

małaMyszka, czarnaruda, bosa lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaruda 3 am kciuki, żeby wszystko było dobrze. :-* Dobrze, że będziecie pod stałą kontrolą, wszystko dobrze się skończy zobaczysz. :-*

Ja nadal czekam na wyniki toxo. Dziś rano jeszcze nie było. :-/

Dziś robie zupę meksykańska.

Dziewczyny kupiłam jakiś czas temu pozytywke dla Franka i od jakiegoś miesiąca puszczam mu melodyjne na brzuszku. I wiecie co już na nią reaguje :-) jak się nie rusza to ja włączam i za chwilkę czuje kopniaczki.

Powiedzcie mi do którego tygodnia dziecko zmienia pozycję w brzuszku?

małaMyszka, niecierpliwa, czarnaruda, bosa, Amberla lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia cudne wiesci, to juz spory chlop:)

Czarnaruda trzymam kciuki, tez jestem za tym ze blad pomiaru. Czekamy na wiesci.

Ja wlasnie czekam na badania i do mamusi. Nie wiem co jej kupic, obczaje co jej z kosmetykow brakuje, konczy siem. Tesciowej jak sie domyslacie nie kupuje nic:) no chyba ze cos zlosliwego, hm moze ksiazke - zasasy savoir vivre.

małaMyszka, niecierpliwa, zabka11, ainer85, euforia, bosa, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama niby u pierworodek do 34 ale zawsze moze wywinac psikusa i sie odwrocic pozniej

małaMyszka, niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla mojej mamuski kupiłam duzy słoik landrynek (1kg;p) -w biedronce akurat są po 15zł, kiedys sobie kupiłam w lidlu i teraz dokupuje landrynki i do tego słoika wsypuje tylko i pamietam jak mama chciała sobie kupic a juz nie bylo, a że z włoch wracaja w niedziele to raczej sama sobie nie kupi :) i kupiłam też torebke lnianą na zakupy, z ładnym motywem -bo ostatnio jak zakupy rozpakowywała to powiedziała "jej jaka ta torebka juz zniszczona" to bedzie miała nową :) no i kupie jeszcze gozdziki w lidlu bo ja jak i mama uwielbiamy te kwiaty:) tesciowej to samo,ale bez lnianej torebki:P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój Franek jest w pozycji miednicowo podłużnej juz od dwóch wizyt. Dlatego się zastanawiam. Dzięki Magda. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam na sobotę umówić mamę do kosmetyczki i zapłacić- pazurki, pedicure itd, tym bardziej,że idzie na wesele w sobotę to by jej się zdało,ale nasza kosmetyczka ma urlop i dupa blada:/ Więc nie mam pomysłu na zamiennik. Pewnie zabiorę ją na zakupy. A teściowej to mój mąż kupuje- on swojej , ja swojej.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka-lux ;) mamy w planach bardzo podobną szafe do pokoiku Poli :) !

Chcemy taką (o ile jeszcze nie zmienie zdania, różnie ze mną bywa..:P)

6ad22436c3b7be2bmed.jpg

psioszka11, małaMyszka, zabka11, chcebycmama, Weridiana, Paula_071, bosa, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t2414186_100-5613.jpg

oo miałam pokazac szafe, ciezko zrobic zdj bo pokoj wąśki, jeszcze tylko łózko dokupić w takim kolorze jak drzwi(białe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 09:42

małaMyszka, psioszka11, Weridiana, Paula_071, bosa, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    a dziewczyny wy te kocyki , okrycia kapielowe tez bedziecie praly najpierw w proszku dla dzieci ? teraz zaczelam sie zastanawiac... bo poczatkowo zakladalam tylko wypranie ubranek dla dziecka.

tak wszystko. W szkole rodzenia poradzili żeby nawet nasze koszule do karmienia też wyprać w proszku dla dzieci, bo będą miały styczność z dzieckiem przy karmieniu. Gadali też żeby w szpitalu nie używać typowych żeli pod prysznic , bo mają mocny zapach i lepiej dla dzieciata jak skóra będzie w miarę naturalnie pachnieć. Ja osobiście stosowałam się do tego o tylko w szpitalu, w domu już wróciłam do normy. W szpitalu myłam się żelem małej ;)

małaMyszka, 0na88, bosa lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaruda wrote:
    Cześć, witam się po przerwie, nadrobić raczej nie dam rady, zerknęłam tylko na ostatnie wpisy.

Euforia cieszę się, że Antoś dalej w brzuszku i ładnie rośnie, oby tak dalej;)
    MałaMyszka trzymam kciuki, żeby napisanie pracy poszło Ci raz, dwa, a to zaliczenie praktyk na pewno załatwisz.

Ja chyba niestety wybieram się na obserwację do szpitala, bo podczas USG wyszła dysproporcja wymiarów mojej dzidzi w stosunku do wieku ciąży (za mały brzuszek, za duży wymiar dwuciemieniowy BPD główki- różnica 3 tyg.). Mam nadzieję, że to tylko błąd w pomiarze lub po prostu ona tak ma, mimo wszystko martwię się...
    Widzę, że u Was zakupy idą pełną parą, ja mam nadzieję szybko dołączyć.
    Pozdrawiam.

mam dwie koleżanki które razem pracują w salonie fryzjerskim. Obu wyszła dysproporcja.
    Jedna z nich rodzi 10.06 a młoda waży 1600 g
    druga ma o tydzień starsza ciążę i mała waży 800 g.
    nie wyszło to ani na 1 ani na 2 badaniach prenatalnych.
    Nie jest to szkodliwe po prostu mają źle przepływy z łożyska. Po porodzie się ms to wyrównać jedyne co to mogą urodzić Okruszki.
    Prawdopodobnie przy syna jest lakier do włosów który zawiera fenale i uszkadza właśnie lozy d ko. Obie są fryzjerkami.

Tak więc nawet jeśli okaże się to prawda to mam nadzieje ze tak jak u nich nie bed z ie miało to wpływy na zdrowie Twojej dzidzi. Pisze to tylko dlatego żeby Cię uspokoić ich sytuacja :) oczywiście mam nadzieje ze wyjdzie błąd pomiaru. Trzymaj się i nie martw na zapas.

niecierpliwa, małaMyszka, czarnaruda, bosa lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, bardzo fajna, i zostaje na dłuzszy czas:):) ja chciałam bez lustra bo mam przedpokoju i tylko chodze i czyszcze, a jest na całej długosci na jednych drzwiach:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaruda - to pewnie zły pomiar. Na obserwacji wszystko pomierzą, sprawdzą i będzie ok.

Karolina fajny pomysł z tymi landrynkami muszę dzisiaj męża wyciągnąć na zakupy.
    Szczerze, to nie mam pojęcia co do tego kupić :D

Z nerwów zjadłam już drugie śniadanie... wrrrrrrrrrrr tak mnie te praktyki wkurzyły...

Biorę się za pisanie pracy na zaliczenie. Jak jestem wściekła to szybciej mi idzie...

czarnaruda, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    mam dwie koleżanki które razem pracują w salonie fryzjerskim. Obu wyszła dysproporcja.
    Jedna z nich rodzi 10.06 a młoda waży 1600 g
    druga ma o tydzień starsza ciążę i mała waży 800 g.
    nie wyszło to ani na 1 ani na 2 badaniach prenatalnych.
    Nie jest to szkodliwe po prostu mają źle przepływy z łożyska. Po porodzie się ms to wyrównać jedyne co to mogą urodzić Okruszki.
    Prawdopodobnie przy syna jest lakier do włosów który zawiera fenale i uszkadza właśnie lozy d ko. Obie są fryzjerkami.

Tak więc nawet jeśli okaże się to prawda to mam nadzieje ze tak jak u nich nie bed z ie miało to wpływy na zdrowie Twojej dzidzi. Pisze to tylko dlatego żeby Cię uspokoić ich sytuacja :) oczywiście mam nadzieje ze wyjdzie błąd pomiaru. Trzymaj się i nie martw na zapas.

Miru, ale mnie teraz nastraszylas z tym lakierem, bo ja tez kupuje taki profesjonalny od swojej fryzjerki i uzywam go co 2-3 dni

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    czarnaruda - to pewnie zły pomiar. Na obserwacji wszystko pomierzą, sprawdzą i będzie ok.

Karolina fajny pomysł z tymi landrynkami muszę dzisiaj męża wyciągnąć na zakupy.
    Szczerze, to nie mam pojęcia co do tego kupić :D

Z nerwów zjadłam już drugie śniadanie... wrrrrrrrrrrr tak mnie te praktyki wkurzyły...

Biorę się za pisanie pracy na zaliczenie. Jak jestem wściekła to szybciej mi idzie...

Ja tez mam dzis wyjatkowe ssanie, sniadanie zjadlam przed 7, wciagnelam juz 0.5 kg truskawek i dalej mam gloda. Na szczescie nie mam pieczywa i musze poczekac az chleb tostowy sie rozmrozi i zapodam sobie tosty :P Na obiad mam zrobic nalesniki choc nie cierpie ich robic, ale raz na jakis czas postoje godzine nad patelnia bo maz uwielbia, ja na slodko nie lubie wiec sobie zapodam na ostro ;)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wciągnęłam sałątke, wczoraj sobie robiłam, nowość, seler naciowy, tunczyk, jajko i ogórek kiszony, pyszna i szybka:)
    mój mąż chodził po domu i mówi" jezu co tak śmierdzi" ja mówie moze jajko z tunczykiem , a on na to "myślałem ze wodę z kibla wybiło" haha

niecierpliwa, chcebycmama, magda sz, ainer85, Paula_071, małaMyszka, zabka11, Laura, bosa, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomalowalam pazurki, brzuch mam napietyi obolaly...
    Na szczescie mala fika, wiec jestem spokojniejsza.
    Chyba siedzi nadal nisko, bo po kazdym schylaniu czy kucaniu boli mnie podbrzusze

Ide opracowac sobie liste zakupow z gemini ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ