SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a u mnie też już są wyniki badań. I po 1,5 miesiąca łykania Sorbiferu hemoglobina wzrosła do 11,00 z 10,8.. Czyli tak jak u Ciebie, Magda Sz. jeśli dobrze pamiętam? Pozostałe parametry mam też albo za wysokie albo za niskie.Leukocyty 11,6, hemotokryt 33,erytrocyty 3,5, płytki krwi 124 i tak długo by wymieniać. Każdy parametr pratycznie odbiega od normy w jakimś tam stopniu. Na szczęście toxo i cytomegalia ujemna i siki wzorowe. Sił brak na tą moją krew
Boże, niech już jest sierpień w końcu!
małaMyszka, Cassie, jesslin87, Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Niecierpliwa, Magda wszystko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki za Was i dzieciaczki! :*:*
Ja już po prenatalnych.Marta rozwija się jak najbardziej prawidłowo
Wszystko jest w normie. Położenie główkowe, łożysko na przedniej ścianie wysoko no i mała kluska waży 1535 g!Pan doktor, który robił badanie powiedział, że ta waga wskazuje na to, ze poród może być wcześniej-2 sierpnia i zebym na przełomie lipca i sierpnia była przygotowana. OMG!!!To już tak niedługo!!!!
Ewa123, Paula_071, Martucha86, małaMyszka, gianna88, Y, Cassie, jesslin87, niecierpliwa, psioszka11, Weridiana, zabka11, 0na88, Laura, aaaaga, mamasia, Maniuś, kasiuleek, gosia.b, Katarka lubią tę wiadomość

-
Ewa123 wrote:a u mnie też już są wyniki badań. I po 1,5 miesiąca łykania Sorbiferu hemoglobina wzrosła do 11,00 z 10,8.. Czyli tak jak u Ciebie, Magda Sz. jeśli dobrze pamiętam? Pozostałe parametry mam też albo za wysokie albo za niskie.Leukocyty 11,6, hemotokryt 33,erytrocyty 3,5, płytki krwi 124 i tak długo by wymieniać. Każdy parametr pratycznie odbiega od normy w jakimś tam stopniu. Na szczęście toxo i cytomegalia ujemna i siki wzorowe. Sił brak na tą moją krew
Boże, niech już jest sierpień w końcu!
Ewa Twoje wyniki są ok.
Na wyniku normy masz podane standardowe, a dla ciężarnych przyjmuje się inne wartości, np. leukocyty 10-15, hematokryt 30-47, erytrocyty 3,5-4,5, płytki krwi 100-300 i wszystko to jest uważane za spadek fizjologiczny i wcale nie świadczy o niczym złym. Ponadto zawsze wyniki interpretuje się z współistniejącymi objawami, bo można mieć wynik w normie i mieć objawy i być chorym, a można mieć zły wynik, brak objawów i być zdrowym. Reasumując nie zamartwiajmy się samymi wynikami, to zbyt złożona sprawa żeby tak to sztywno przyjmować, a jeśli już to lekarz na pewno rozjaśni temat.
Paula_071, Ewa123, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

-
Dziewczyny, trzymam kciuki za wasze ktg! btw. Magda, dlaczego nie pojechałaś do luxmedu? We Wrocławiu w gabinecie każdej położnej jest ktg i mogą od ręki zrobić.
Byłam dzisiaj z mężem w Arboretum w Wojsławicach. Jak jest pięknie! Tak cudnie kwitną wszystkie kwiaty i krzewy, a zwłaszcza rododendrony. Nacykaliśmy fotek w takich pięknych okolicznościach przyrody. Polecam wszystkim z Wrocławia i okolic.
Mi też lekarz przypisał Sorbifer, ale mam po nich odruch wymiotny i czuję się tragicznie. Postanowiłam, że będę jeść 3 razy dziennie mięso i pić sok z sokowirówki buraków, jabłek i marchewki. 4 miesiące temu pomogło i hemoglobina z 11,6 wzrosła do 12,6. Czekam też na ten sok co Cassie polecała, może on pomoże.
jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
O jaKatarka wrote:Meldujemy się po dzisiejszej wizycie
Córeczka została córeczką, Nasza Kluseczka waży już 1692 gramy
Wszystko dobrze
Brzuszek wymiarami przewyższa resztę, ale lekarz powiedział, że wszystko w porządku
Wg USG termin porodu to 25.07., aaaaaaaaaaaaaaaa! 
ja też wg om 2.08, a wg usg 25.07
idziemy łeb w łeb
jesslin87, psioszka11, małaMyszka, Maniuś, Katarka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny i jeszcze jedna uwaga, przy okazji badań zróbcie sobie także poziom żelaza, bo może wcale nie potrzebujecie żadnej suplementacji, jak ja. Mam teraz Hb na poziomie 10,8 i wysoki poziom żelaza, nawet jak miałam Hb 10,1 to też miałam wysoki poziom żelaza. Badanie jest tanie kosztuje 7-10 zł, a rozjaśni Wam temat.
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
lys wrote:Dziewczyny i jeszcze jedna uwaga, przy okazji badań zróbcie sobie także poziom żelaza, bo może wcale nie potrzebujecie żadnej suplementacji, jak ja. Mam teraz Hb na poziomie 10,8 i wysoki poziom żelaza, nawet jak miałam Hb 10,1 to też miałam wysoki poziom żelaza. Badanie jest tanie kosztuje 7-10 zł, a rozjaśni Wam temat.
I nie idzie jakoś podnieść Ci tej hemoglobiny?
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Uff dzięki Iys, pocieszyłaś mnie! Swoją drogą bez sensu, że podawane są normy dla osób nieciężarnych skoro przed każdym pobraniem krwi pojawia się pytanie czy jestem w ciąży.. Ale dobrze wiedzieć, że te odchyły to nie powód do paniki, bo już się zaczęłam załamywać.
jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Ewa123 wrote:Uff dzięki Iys, pocieszyłaś mnie! Swoją drogą bez sensu, że podawane są normy dla osób nieciężarnych skoro przed każdym pobraniem krwi pojawia się pytanie czy jestem w ciąży.. Ale dobrze wiedzieć, że te odchyły to nie powód do paniki, bo już się zaczęłam załamywać.
Też tego nie rozumiem...
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:I nie idzie jakoś podnieść Ci tej hemoglobiny?
Podniosła się sama z 10,1 na 10,7, następnie spadek na 10,4 a teraz wzrost na 10,8 i zarówno hematolog, jak i ginekolog uważa że jest ok jak na ten etap ciąży
Niebezpiecznie było na początku jak miałam 10,1 bo to był jakoś 16tc i to źle rokowało, w połączeniu z faktem że żelazo miałam bardzo wysokie, ale teraz nie ma powodu do zmartwień, bo grunt że nie spada.
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

-
Paula apropo tego KTG u położnych we Wrocławiu w Luxmedzie. Trzeba się wcześniej umówić? Korzystałaś juz może z tego? Czy po prostu podjeżdżasz do dowolnej placówki i mówisz, że chcesz KTG wykonać? Masz w ogóle w Luxmedzie swoją położną? Nawet nie wiedziałam, że w Luxmedzie są położne!
Ewa123 -
Ewa123 wrote:Uff dzięki Iys, pocieszyłaś mnie! Swoją drogą bez sensu, że podawane są normy dla osób nieciężarnych skoro przed każdym pobraniem krwi pojawia się pytanie czy jestem w ciąży.. Ale dobrze wiedzieć, że te odchyły to nie powód do paniki, bo już się zaczęłam załamywać.
Mnie to nawet nikt nigdy nie zapytał w labie, czy jestem w ciąży.
Ja pamiętam jak kiedyś każdy skok, czy spadek w morfo analizowałam jak głupia, doszukując się w tym sensu, a mój mąż rzucał jednym okiem i zawsze mówił "Twoje wyniki są ok", tak więc lepiej do czasu aż lekarz spojrzy na wyniki się nie zamartwiać na zapas, bo może akurat jest ok.
Inna sprawa, jak nam coś dolega i wyniki kiepskie.

-
Do położnej trzeba się umawiać, możesz np. pójść między wizytami u lekarza, żeby być spokojną że wszystko ok z dzieckiem, albo przed wizytą u lekarza wtedy ona wszystko wpisze do karty ciąży i zrobi ktg. Nie mam swojej położnej, umawiam się jak mi pasuje. Położne też dają próbki pieluch, więc warto czasami się wybrać
Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH