SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez sie witam. U nas chyba tez będzie dzisiaj piękna pogoda. A ja nie bardzo mam sie w co ubrac. Na obiad tez zero pomyslu. Moze ziemniaczki z jajkiem sadxonym i mizeria?
Niecierpliwa, wlasnie o tym kiedys pisalam. Tez mieszkalismy na czwartym pietrze jak urodzilam córkę (W lipcu). Upaly byly okropne, dlatego wlasnie pisałam, że w te upaly mała miała tylko na sobie body z krotkim rekawkiem a i tak pełno potówek.małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość
-
aaa Witam, sie cieply dzien, pije kawę i w planach mam wybrac sie na bazarek za jakimis bawełnianymi sukienkami, mam nadzieje ze nie padnę, podjade autobusem, chwile na rynek i pojde odpocząć do mamy
małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana.
Wstałam, ubrałam się i chciałam wychodzić po chleb, a mąż do mnie:
Gdzie idziesz?
Na co mówię, że po chleb.
A on: Ale jeszcze wszystko zamknięte.
Ja: To która to jest godzina?
6:35.
No to usiadłam, zrobiłam mu śniadanie z mojego razowca i pojechał, mówiąc na do widzenia, że dzisiaj jedziemy na wieś nad morze, a nie jutro rano, wiec muszę iść na zakupy do mojego menu, nagotować małej jedzonka, przy okazji tez sobie, żeby teściowa nie musiała mi "usługiwać", tylko niech kobieta odpocznie chociaż trochę.
Na obiad w planie zupa jarzynowa, mięsko wołowe z warzywami pieczone w piekarniku w folii, szybki i smaczny obiadek.
Poprasuję to co mam i zasiądę do pisania pierwszego rozdziału pracy lic., bo do piątkowego seminarium został mi tylko dzisiejszy dzień i ewentualnie piątkowy poranek...Weridiana, Laura lubią tę wiadomość
-
Hej.
Za oknem słońcem oby wialo jak wczoraj bo bylo przyjemnie:)
Dzis o 21 wizyta u nowego Gina:-) zaraz sie zbiwram po wyniki przwswietlenia klatki syna I do lekarza z nimi...
W planach dzis zakupy. Kupic farbe I jutro max bedzie malowal a w piatek tapetowal drugi pokoj:)
Gratuluje wczorajszych wizyt.
psioszka11, Weridiana, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
-
Poprasowałam.Z rana jeszcze mam siłę i nie jest tak gorąco. Powyciągałam też ubrania letnie, ale marnie to widzę...wszystko krótki, za małe, za ciasne
Trzeba kupić jedne, służbowe krótkie spodenki, parę koszulek, może jakieś getry krótkie. Nie ma wyjścia. O 13:00 wizyta, a ja nie mam w czym pójść na ten skwar. We Wro dziś 28 stopni!małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Wiecie co mozecie mnie zjesc ale wolalam jak bylo zimno. W ogole nie moge spac przez ta duchote. Spacery takie ze wyjde i zaraz wracam bo nawet w cieniu jest duszno, w leginsach sie lepie a w sukience obtarlam sobie do rany uda. Idealna temp. dla mnie to 22 stopnie ale 28-32 to przegiecie ostre. Podobnie jak Myszka musze pisac prace ale po takich nockach nie przespanych jest meeega ciezko sie skupic nad laniem wody
Wczoraj odrabialam z mezem SR- 1i2 faza porodu, troszke zaczynam sie bac porodu. Fakt ze pierwsza faza przy pierwszym dziecku to nascie godzin w skurczach, pozniej druga faza ok godziny do dwoch nawet. Czemu to tyle trwano i stwierdzilam ze robie lewatywe przed, raz ze przyspiesza dwa zeby mi nic nie smierdzialo, wczoraj polozna mowila ze 90% pacjentek nie robi lewatywy bo sie jej boi a pozniej jest klops
no i mowila tez ze seks przyspiesza akcje porodowa wiec jak bedzie juz termin blisko to mozna poszalec z mezem. Ciekawa jestem czy to faktycznie dziala.
Malagosia, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny, ja jeszcze w łóżku a juz czuje ten zar z okna. Zastanawiam sie czy na sukienke lub spodnice nie za chlodno jednak. Zaraz podpatrze jak ludzie chodza. Pozdrawiam
i ja sie pytam gdzie zdjecia z wizyt?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja,
Cos mnie obudzilo po 4 i nie moglam juz zasnac, pokrecilam sie troche po domu potem uwalilam sie na kanapie i udalo sie jeszcze przespac 1,5 h.
U nas tez zapowiada sie upalnie, sledze te pogode i jak zapowiadali jakies burze i deszcze, tak teraz pokazuje, ze u mnie bedzie sie wahac miedzy 27-31 stopni do niedzieli i tylko slonceCzekalysmy, no to sie doczekalysmy :p
No nic trzeba bedzie zadbac o to, zeby domek sie za bardzo nie nagrzewal, zeby bylo sie gdzie schowac. Wietrzenie domu bladym switem, a potem pozamykane rolety i powinno byc git. A jak bede przebywac na zewnatrz, to wlacze podlewanie trawy, a coMoze zorganizuje sobie jakis basen, to bede mogla sie moczyc calymi dniami. Trzeba to przemyslec
Tym w blokach serdecznie wspolczuje, znam ten bol, w ciazy wole sobie nie wyobrazac. Z pewnoscia musicie zaopatrzyc sie w wentylatory, nie zeby pod nim siedziec, ale zeby troche mieszalo powietrze, no i w polaczeniu z zaslonietymi oknami.
Ja mam jedne rybaczki ciazowe i dwie pary nieciazowe materialowe, nawet sa dobre, wiec jakos sie przekulam. Kolo domu mam 2 pary cienkich, a'la dresowych, tkanina przypomina pizamke :p Do dzinsowych nawet sie nie przymierzam, bo w tych cieniutkich poce sie jam mysz, a co dopiero w jeans, wloze i nke sciagne hehehe.
Madziu doskonale rozumiem, co to znaczy poobcierac sobie uda latem w sukience i od lat nie nosze sukienek w lecie. Jak dotad nie odkrylam nic na tyle skutecznego, zeby temu zapobiec, chyba naklepiej sprawdzal sie talk, ale musialam ze 2-3 razy dziennie talkowac te moje nogi.
No to teraz kazda z nas musi znalezc swoj sposob na to, zeby za bardzo nie cierpiec w upaly.
Milego dnia kochanemałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja sukienki uwielbiam, latem to moje najczęstsze ubranko
A uda przed wyjściem traktuje pudrem dla dzieci
A jak wracam do domu, to smaruje sudocremem (tak na zapas) no i w tamtym roku ani razu nie podrażniłam
A jak bylismy w gruzji temp była 40-44*C i chodzilismy wieeele km zwiedzajac i w wiekszosci chodzilam w sukienkach i nic
Miałam troche pudru w malym pojemniczku w torebce i jak szlam do toalety w trakcie zwiedzania to jeszcze troszke zawsze przypudrowalam udziskamałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim!
Witam się w 30 tygodniu:D Wczoraj miałam ostatni egzamin ( mam nadzieję, że zaliczony) i w końcu wakacje:)
Przez cały tydzień nic innego nie robiłam tylko się uczyłam;/, więc postaram się teraz Was nadrobić.
Mam nadzieję, że wszystko u was dobrze:)
My czujemy się całkiem nieźle. Bóle pleców/żeber czasami wracają, ale dajemy radęNo i pojawiły się bolące żylaki;/ Nie mam pojęcia co z nimi robić. Ma któraś z tym problem?
Miłego dnia!
lys, Martucha86, Laura, małaMyszka, mamasia, Weridiana, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Witamy
u nas też pobudka o 6 (zazwyczaj wstaję o 9) Gorąco spać się nie da.. Ale nie ma tego złego
też zrobiłam pranie pościeli
na wesele do brata przyjeżdża rodzinka z różnych stron Polski więc przygarniemy 2 pary na nocleg..
Skończy się ostatnia partia prania i uciekam z bloku do mamywieczorem grill u znajomych. Miłego dnia :-*
niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja, właśnie wybieram się do laba zrobić badania i się zastanawiam w co się ubrać
, wszystko za małe, z letnich mam tylko 2 spódnice jeansowe i jedną sukienkę, nogi blade i grube, więc najchętniej w ogóle bym nie wychodziła...
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Haj
Niecierpliwa,czusciutki pilocik za to bedzie
Ja mam pare sukienek ktore sa dobre,a dzisiaj.przyjdzie.paczka z sinsay'a z 3 sukienkami;p
Zobaczymy co z tego wyjdzie :p
Mam tez jedne krotkie spodenki ciazowe
No i mam zonka bo w pralce go nie bylo. Diabel ogonem nakryl.
Wrocilam z zakupow, a raczej ledwo sie dokulalam. Za wedlina nawet nie stalam bo taka kolejka jakby sklepy mialy byc pozamykane 3 dni!
Na dworze bosko, ale zeby usiasc w cieniu z zimna wodamagda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Pojechała rano do Lidla po sokowirówkę, byłam o 8:20 i wzięłam ostatnią sztukę z rozwalonym kartonikiem. Idę zaraz po warzywka i będę testować nowy sprzęcior. Wczoraj wyczyściliśmy klimę w samochodzie, inaczej bym zeszła chociaż do lidla są 3 minuty samochodem:) Czuję, że w domu też zaraz odpalę klimę, chociaż mieszkam na 1 piętrze. Współczuję wszystkim mieszkającym na ostatnim piętrze, tam musi być skwar.
A jutro będę już nad morzem)))
psioszka11, małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Niecierpliwa poszukaj pilota w lodówce, my kiedyś z mężem cały dzień szukaliśmy, wieczorem okazało się że wsadziłam go z rana robiąc śniadanie do lodówki.
Ja kocham sukienki i nigdy nie miałam czegoś takiego na udach, no 10kg na plusie musiało w coś pójśćzastanawiałam się wczoraj czy nie wiązać ud bandażem elastycznym tam gdzie się ocieram jak chodzę
Ja miałam ten problem z ubraniami co Wy teraz przed Grecją teraz trochę tego mam na upały, tylko w Grecji był wiaterek cudowny a tu nie bardzo
Paula zazdraszczam, pogoda Wam się akurat tam przyda
Spadam do piwnicy po wentylator, boje się bo tam w holu w piwnicach są straszne karaluchymałaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość