X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam. U nas chyba tez będzie dzisiaj piękna pogoda. A ja nie bardzo mam sie w co ubrac. Na obiad tez zero pomyslu. Moze ziemniaczki z jajkiem sadxonym i mizeria?
    Niecierpliwa, wlasnie o tym kiedys pisalam. Tez mieszkalismy na czwartym pietrze jak urodzilam córkę (W lipcu). Upaly byly okropne, dlatego wlasnie pisałam, że w te upaly mała miała tylko na sobie body z krotkim rekawkiem a i tak pełno potówek.

małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Witam, sie cieply dzien, pije kawę i w planach mam wybrac sie na bazarek za jakimis bawełnianymi sukienkami, mam nadzieje ze nie padnę, podjade autobusem, chwile na rynek i pojde odpocząć do mamy

małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11, Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.

Wstałam, ubrałam się i chciałam wychodzić po chleb, a mąż do mnie:
    Gdzie idziesz?
    Na co mówię, że po chleb.
    A on: Ale jeszcze wszystko zamknięte.
    Ja: To która to jest godzina?
    6:35.

No to usiadłam, zrobiłam mu śniadanie z mojego razowca i pojechał, mówiąc na do widzenia, że dzisiaj jedziemy na wieś nad morze, a nie jutro rano, wiec muszę iść na zakupy do mojego menu, nagotować małej jedzonka, przy okazji tez sobie, żeby teściowa nie musiała mi "usługiwać", tylko niech kobieta odpocznie chociaż trochę.

Na obiad w planie zupa jarzynowa, mięsko wołowe z warzywami pieczone w piekarniku w folii, szybki i smaczny obiadek.

Poprasuję to co mam i zasiądę do pisania pierwszego rozdziału pracy lic., bo do piątkowego seminarium został mi tylko dzisiejszy dzień i ewentualnie piątkowy poranek...

Weridiana, Laura lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pulpecja, mam ten sam problem, nie bardzo mam sie w co ubrac, zadne rybaczki ani sukienka na mnie nie pasuja, wczoraj bylam w galerii ale ciekzo cos kupic, wszystko krotkie.. moze dzisiejsza wizyta na bazarku uratuje

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Za oknem słońcem oby wialo jak wczoraj bo bylo przyjemnie:)
    Dzis o 21 wizyta u nowego Gina:-) zaraz sie zbiwram po wyniki przwswietlenia klatki syna I do lekarza z nimi...
    W planach dzis zakupy. Kupic farbe I jutro max bedzie malowal a w piatek tapetowal drugi pokoj:)

Gratuluje wczorajszych wizyt.

psioszka11, Weridiana, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprasowałam.Z rana jeszcze mam siłę i nie jest tak gorąco. Powyciągałam też ubrania letnie, ale marnie to widzę...wszystko krótki, za małe, za ciasne :/
    Trzeba kupić jedne, służbowe krótkie spodenki, parę koszulek, może jakieś getry krótkie. Nie ma wyjścia. O 13:00 wizyta, a ja nie mam w czym pójść na ten skwar. We Wro dziś 28 stopni!

małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj :)

Niecierpliwa,czusciutki pilocik za to bedzie :D

Ja mam pare sukienek ktore sa dobre,a dzisiaj.przyjdzie.paczka z sinsay'a z 3 sukienkami;p
    Zobaczymy co z tego wyjdzie :p
    Mam tez jedne krotkie spodenki ciazowe :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mozecie mnie zjesc ale wolalam jak bylo zimno. W ogole nie moge spac przez ta duchote. Spacery takie ze wyjde i zaraz wracam bo nawet w cieniu jest duszno, w leginsach sie lepie a w sukience obtarlam sobie do rany uda. Idealna temp. dla mnie to 22 stopnie ale 28-32 to przegiecie ostre. Podobnie jak Myszka musze pisac prace ale po takich nockach nie przespanych jest meeega ciezko sie skupic nad laniem wody :)

Wczoraj odrabialam z mezem SR- 1i2 faza porodu, troszke zaczynam sie bac porodu. Fakt ze pierwsza faza przy pierwszym dziecku to nascie godzin w skurczach, pozniej druga faza ok godziny do dwoch nawet. Czemu to tyle trwa :) no i stwierdzilam ze robie lewatywe przed, raz ze przyspiesza dwa zeby mi nic nie smierdzialo, wczoraj polozna mowila ze 90% pacjentek nie robi lewatywy bo sie jej boi a pozniej jest klops :) no i mowila tez ze seks przyspiesza akcje porodowa wiec jak bedzie juz termin blisko to mozna poszalec z mezem. Ciekawa jestem czy to faktycznie dziala.

Malagosia, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ja jeszcze w łóżku a juz czuje ten zar z okna. Zastanawiam sie czy na sukienke lub spodnice nie za chlodno jednak. Zaraz podpatrze jak ludzie chodza. Pozdrawiam :-) i ja sie pytam gdzie zdjecia z wizyt?

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa kochane nie odkladajcie kupna wozka na ostatnia chwile, caly dom smierdzi fabryka, ciekawe ile to sie bedzie wietrzyc, podejrzewam ze kilka tyg. Gumowe kola i plastiki daja po nosie :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,
    Cos mnie obudzilo po 4 i nie moglam juz zasnac, pokrecilam sie troche po domu potem uwalilam sie na kanapie i udalo sie jeszcze przespac 1,5 h.
    U nas tez zapowiada sie upalnie, sledze te pogode i jak zapowiadali jakies burze i deszcze, tak teraz pokazuje, ze u mnie bedzie sie wahac miedzy 27-31 stopni do niedzieli i tylko slonce ;) Czekalysmy, no to sie doczekalysmy :p
    No nic trzeba bedzie zadbac o to, zeby domek sie za bardzo nie nagrzewal, zeby bylo sie gdzie schowac. Wietrzenie domu bladym switem, a potem pozamykane rolety i powinno byc git. A jak bede przebywac na zewnatrz, to wlacze podlewanie trawy, a co ;) Moze zorganizuje sobie jakis basen, to bede mogla sie moczyc calymi dniami. Trzeba to przemyslec ;)
    Tym w blokach serdecznie wspolczuje, znam ten bol, w ciazy wole sobie nie wyobrazac. Z pewnoscia musicie zaopatrzyc sie w wentylatory, nie zeby pod nim siedziec, ale zeby troche mieszalo powietrze, no i w polaczeniu z zaslonietymi oknami.
    Ja mam jedne rybaczki ciazowe i dwie pary nieciazowe materialowe, nawet sa dobre, wiec jakos sie przekulam. Kolo domu mam 2 pary cienkich, a'la dresowych, tkanina przypomina pizamke :p Do dzinsowych nawet sie nie przymierzam, bo w tych cieniutkich poce sie jam mysz, a co dopiero w jeans, wloze i nke sciagne hehehe.
    Madziu doskonale rozumiem, co to znaczy poobcierac sobie uda latem w sukience i od lat nie nosze sukienek w lecie. Jak dotad nie odkrylam nic na tyle skutecznego, zeby temu zapobiec, chyba naklepiej sprawdzal sie talk, ale musialam ze 2-3 razy dziennie talkowac te moje nogi.
    No to teraz kazda z nas musi znalezc swoj sposob na to, zeby za bardzo nie cierpiec w upaly.
    Milego dnia kochane :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sukienki uwielbiam, latem to moje najczęstsze ubranko :) A uda przed wyjściem traktuje pudrem dla dzieci :) A jak wracam do domu, to smaruje sudocremem (tak na zapas) no i w tamtym roku ani razu nie podrażniłam :) A jak bylismy w gruzji temp była 40-44*C i chodzilismy wieeele km zwiedzajac i w wiekszosci chodzilam w sukienkach i nic :)
    Miałam troche pudru w malym pojemniczku w torebce i jak szlam do toalety w trakcie zwiedzania to jeszcze troszke zawsze przypudrowalam udziska :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry u nas tez pogoda dzisiaj piekna wlasnie w co sie ubrac a musze isc do sklepu cos na jujutro na obiad wymyslec
    Milego dnia

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!
    Witam się w 30 tygodniu:D Wczoraj miałam ostatni egzamin ( mam nadzieję, że zaliczony) i w końcu wakacje:)
    Przez cały tydzień nic innego nie robiłam tylko się uczyłam;/, więc postaram się teraz Was nadrobić.
    Mam nadzieję, że wszystko u was dobrze:)
    My czujemy się całkiem nieźle. Bóle pleców/żeber czasami wracają, ale dajemy radę:) No i pojawiły się bolące żylaki;/ Nie mam pojęcia co z nimi robić. Ma któraś z tym problem?

Miłego dnia!

lys, Martucha86, Laura, małaMyszka, mamasia, Weridiana, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• 5ylwia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :) u nas też pobudka o 6 (zazwyczaj wstaję o 9) Gorąco spać się nie da.. Ale nie ma tego złego ;-) też zrobiłam pranie pościeli :) na wesele do brata przyjeżdża rodzinka z różnych stron Polski więc przygarniemy 2 pary na nocleg..
    Skończy się ostatnia partia prania i uciekam z bloku do mamy :) wieczorem grill u znajomych. Miłego dnia :-*

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, właśnie wybieram się do laba zrobić badania i się zastanawiam w co się ubrać :/, wszystko za małe, z letnich mam tylko 2 spódnice jeansowe i jedną sukienkę, nogi blade i grube, więc najchętniej w ogóle bym nie wychodziła...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Haj :)

Niecierpliwa,czusciutki pilocik za to bedzie :D

Ja mam pare sukienek ktore sa dobre,a dzisiaj.przyjdzie.paczka z sinsay'a z 3 sukienkami;p
    Zobaczymy co z tego wyjdzie :p
    Mam tez jedne krotkie spodenki ciazowe :)

No i mam zonka bo w pralce go nie bylo. Diabel ogonem nakryl.

Wrocilam z zakupow, a raczej ledwo sie dokulalam. Za wedlina nawet nie stalam bo taka kolejka jakby sklepy mialy byc pozamykane 3 dni!
    Na dworze bosko, ale zeby usiasc w cieniu z zimna woda :)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechała rano do Lidla po sokowirówkę, byłam o 8:20 i wzięłam ostatnią sztukę z rozwalonym kartonikiem. Idę zaraz po warzywka i będę testować nowy sprzęcior. Wczoraj wyczyściliśmy klimę w samochodzie, inaczej bym zeszła chociaż do lidla są 3 minuty samochodem:) Czuję, że w domu też zaraz odpalę klimę, chociaż mieszkam na 1 piętrze. Współczuję wszystkim mieszkającym na ostatnim piętrze, tam musi być skwar.

A jutro będę już nad morzem :))))

psioszka11, małaMyszka, lys, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zazdroszcze i morza i klimy w mieszkaniu

małaMyszka, Paula_071, Y lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa poszukaj pilota w lodówce, my kiedyś z mężem cały dzień szukaliśmy, wieczorem okazało się że wsadziłam go z rana robiąc śniadanie do lodówki.

Ja kocham sukienki i nigdy nie miałam czegoś takiego na udach, no 10kg na plusie musiało w coś pójść :) zastanawiałam się wczoraj czy nie wiązać ud bandażem elastycznym tam gdzie się ocieram jak chodzę :D
    Ja miałam ten problem z ubraniami co Wy teraz przed Grecją teraz trochę tego mam na upały, tylko w Grecji był wiaterek cudowny a tu nie bardzo :)

Paula zazdraszczam, pogoda Wam się akurat tam przyda :)

Spadam do piwnicy po wentylator, boje się bo tam w holu w piwnicach są straszne karaluchy :(

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ