SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:Niecierpliwa co za barany! przecież to są TWOJE wyniki więc możesz sobie je oglądać kiedy tylko chcesz. Powiedz że się bardzo denerwujesz bo nie są najlepsze i że dla świętego spokoju chcesz zobaczyć wcześniej a nie czekać na wizytę. Może spróbuj jeszcze jednej opcji- przychodnia wysyła do diagnostyki te badania a oni mają to w systemie. Ja odbierałam betę w wojewódzkiej przychodni tam gdzie oni to badają i tam babka mi z systemu wydrukowała, dzięki temu miałam je dzień wcześniej niż w swojej przychodni.
Migotka jakość jest ok, choć mam pościel na zmianę z feretti od szwagierki i ta feretti jest jakościowo jeszcze lepsza.
No wlasnie oni robia w labolatorium, gdzie nie ma wynikow online. Jak powiedzialam, ze to moje wyniki to ten baran powiedzial, ze to sa wyniki pani dr do wizytymałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nadrobiłam Was...
nogi mam w mózgu, a ugotowałam tylko zupę, papu dla małej i przygotowałam warzywa na drugie danie...
Magda mi chyba też nic nie wyjdzie z napisania pierwszego rozdziału...
Szukam wszystkiego i robię wszystko, żeby tylko nie zacząć pisać. A w piątek będzie masakra... bo z czym pójdę. Do tego w sobotę mam egzamin, a wykłada mój promotor, więc będzie beka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 13:27
magda sz lubi tę wiadomość
-
Czy to jest normalne, ze jak spojenie sie rozchodzi to puchnie? normalnie mam bule obrzydliwa
raz boli a raz nie dziwne to cholera. do tego skurcze bola i chodze jak stara baba. pogoda ładna ja mam lezec? Syn chce na dwor a ja powinnam z dupa i nogami w górze lezeć. Mam doła, że nie poświęcam mu odpowiednio czasu przez dolegliwości...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Bylam w sklepie bez loda sie nie obeszlo teraz wciagnelam arbuza i kusza mnie nektarynki heheh chmury nadciagaja bedzie padac
W poniedzialek wizyta nie moge sie doczekac
Macie jakies fajne przepisy na marynate do karkowki na grilla ja robie ciagke tak samo nie powiem dobra jest ale chetnie zakosztuje czegos nowegomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Współczuję wizyty w ZUSie. Może to głupie pytanie, ale wiesz jaki powód wpisał lekarz na zwolnieniu? Ja na przykład nie wiem co wpisuje mój gin. Najlepiej będzie jak się z nim skontaktujesz. A kiedy masz się u nich stawić?
Rewelacyjna jest ta sokowirówka z Lidla! Do tej pory mama mi robiła 2 razy w tygodniu soki, ale teraz mogę robić sama. Wszystkie młodziutkie marcheweczki, buraczki, jabłuszka i selery są moje:) Czuję, że na kolejnych badaniach będę mieć hemoglobinę 13;) I że mały nie będzie 2 tygodnie do przodu tylko miesiąc;)
Jakoś lepiej się zrobiło we Wrocławiu. Okna mam pozasłaniane roletami, ale klimy nie muszę włączać.
Idę się pakować na wyjazd:)Weridiana, magda sz, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
aaaaga wrote:Bylam w sklepie bez loda sie nie obeszlo teraz wciagnelam arbuza i kusza mnie nektarynki heheh chmury nadciagaja bedzie padac
W poniedzialek wizyta nie moge sie doczekac
Macie jakies fajne przepisy na marynate do karkowki na grilla ja robie ciagke tak samo nie powiem dobra jest ale chetnie zakosztuje czegos nowegoAcha jak nie dorzucisz do tego dodatkowych ostrych przypraw, to wcale nie jest pikantna.
małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Dotarłam wreszcie do domu. Na zewnątrz masakra, dobrze że u mnie w domu nie jest gorąco. Po badaniach pojechałam do carrefoura, tam kupiłam dresowe krótkie spodenki, a w reserved krótkie spodenki materiałowe, akurat takie fajne mieli, że w pasie ściągacz, więc rozmiar M pasuje, a nie będą uciskać brzuszka. Zahaczyłam jeszcze o weterynarza żeby kupić pokarm dla kotki i zmęczona jestem teraz niesamowicie. Muszę się ruszyć jeszcze do sklepu osiedlowego zerknąć czy mają czereśnie.
-
Niech ktos dzisiaj zrobi za mnie obiad. Nie mam ani sily, ani weny. Zrobilam pranie, posadzilam kilka kwiatow, poki jeszcze na rabate padal cien - wczoraj dostalam je od tesciowej. Opadam z sil. Po poludniu przyjdzie moja mama, to poprosze ja, zeby posadzila mi reszte. Uff jak goraco. Dobrze, ze pozamykalam rolety, to w domu jest zdecydowanie przyjemniej
-
Cześć dziewczyny, zaglądam tu codziennie i Was podczytuję, jesteście dla mnie wielką inspiracją
cieszę się że u Was wszystko ok i większość z Was dobrze znosi ciążę..oby tak do końca. Nasz synek waży już 1400 g i narazie wszystko idzie zgodnie z planem, ciążę znoszę rewelacyjnie i chyba dopiero teraz zaczynają mi się jakieś dolegliwości - całą noc tak mnie bolał kręgosłup że myślałam że oszaleję, najgorzej że taki ból podobny do tego okresowego i trochę mnie to zaniepokoiło ale całe szczęście przeszło.. Do tego ból zęba od 3 dni i wczoraj niestety musiałam zacząć leczenie kanałowe więc trochę nastresowałam się znieczuleniem ale ponoć była bardzo mała dawka i nie powinno mieć żadnego wpływu.. oby tak było..
Dla naszego bobasa mamy póki co bardzo mało rzeczy i głowa mnie boli jak tu czytam że Wy już praktycznie większość rzeczy macie dawno kupione.. u mnie na dniach skończyło się malowanie mieszkania więc mam nadzieję że teraz przyśpieszymy ze wszystkim..
Na zwolnieniu jestem od 04 maja a ze strony zusu cisza jak makiem zasiał.. a że mam swoją działalność to obawiam się że łatwo z nimi nie będzie..
Jestem z Wrocka i chcę rodzić na Kamieńskiego ale któraś z Was napisała że tam nie dają zzo no i tak zaczęłam się zastanawiać.. Niby jeszcze dużo czasu na wszystko ale teraz tak leci że nawet nie wiadomo kiedy..
Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze maluszki:)małaMyszka, lys, Ewa123, magda sz, Laura, 5ylwia, Martucha86, Neyla, mamasia, zabka11, Weridiana, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Nieeeee no idę spać na godzinkę. Wstanę to może coś napiszę... Brak weny. Rzadko mi się to zdarza, ale jednak...
Chyba będę musiała wziąć lapka ze sobą i się zmuszę na słoneczku do pisania. Opalę nogi przy okazji może..magda sz lubi tę wiadomość
-
Griszanka ja własnie czekam na męża z robieniem obiadu bo czuję się podobnie.. całe szczęście on uwielbia gotować i do tego jeszcze wymyśla fajne potrawy więc korzystam ile mogę
upał niemiłosierny.. a jakie kwiatki sadzisz? Ja w tym roku spróbowałam swoich sił sama i jako tako wygląda mój balkon.. została mi jeszcze jedna donica i chcę zrobić jakąś ładną kompozycję tylko nie mam weny:)
-
Ja się boje iść do piwnicy królestwa karaluchów i chłodzę się- uwaga, płytą chłodzącą pod laptopa, położyłam sobie na cycki i mi wieje... Lodzika też zjadłam. Ostatnio postanowiłam że koniec ze słodyczami- jeden lodzik dziennie plus koktajl jogurt naturalny z owocem i to jest wszystko ze słodyczy. Miałam dzień gdzie zjadłam całą milkę, dużego batona bounty, duży kawałek tortu, loda magnum. Miałam takie wyrzuty sumienia że łzy mi poleciały jak dojadałam ostatnie kawałki milki.
Paula duża ta sokowirówka? ja bym kupiła chętnie ale z miejscem średnio w kuchni.
Dziś na obiad makaron pełnoziarnisty z łososiem w sosie jogurtowo szczypiorkowym. Makaron gotuje już teraz póki słońca w kuchni nie ma.
Mąż powiedział że żadnego malowania nie będzie bo to moje widzimisie, no to się zdziwi jak kiedyś do domu wróci. Poproszę kolegę o pomoc w malowaniu.małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
amysia wrote:Cześć dziewczyny,
faktycznie za oknem lato
ja dostałam wezwanie z ZUSu na kontrolę, przeczytałam właśnie w necie opinie o kobiecie która ma ją przeprowadzać (lekarz konsultant) i wygląda na to,że kobieta nie umie zrobić usg, nie rozpoznaje ciąży obumarłej, jest zagorzałą przeciwniczką L4 (ciężarnej z bólami brzucha w 35tc. powiedziała na kontroli,że jest zdolna do pracy i zawiesiła jej L4)...
trochę jestem przerażona, bo nie wiem jak z kimś takim rozmawiać, jak ona ma takie podejście to argumentów żadnych nie przyjmie
śmiać mi się chce, że ZUS sobie wybrał dobrą osobę.
Nie wiem jak u Was ale u naz na konsultacji lekarz w zusie nie robi zadnych badan. Tylko pyta ale uwaga - wez od swonego lekarza kopie kartoteki i ja dobrze przestudiuj- bo oni takie lgtania daja ze padniesz. Wystarczy ze jedna data lub lek nie bedzie sie zgadzac i od razu podwaza.
Do srodka wejsci Twonego ciala nie moga. Najlepiej lekarz. Niech ci podpowie co masz powiedziec.nie bedzie zlemagda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kochane jeszcze apropo badań o wczoraj na SR położna mówiła żeby mieć oprócz karty ciąży i tych podstawowych dokumentów- wszystkie badania z okresu ciąży. Jedna babka z grupy powywalała te badania... mina położnej bezcenna. Ogólnie jest założenie że lekarz zawsze się może pomylić przy wpisywani wyników do karty ciąży więc tak czy siak trzeba mieć wydrukowane. Dopytajcie o to w Waszych szpitalach żeby zonka nie było.
-
magda sz wrote:Paula duża ta sokowirówka? ja bym kupiła chętnie ale z miejscem średnio w kuchni.
Ma tak łącznie ze wszystkim z 20cm na 40cm na 40cm. Trochę niby jest, ale i tak jest dużo mniejsza i cichsza niż ta moich rodziców:) Ja trochę miejsca jeszcze mam w kuchni. Zdecydowałam się na sokowirówkę, bo buraczków (surówka) nie lubię, a dobrze robią na krew (hemoglobinę) z którą u mnie średnio. Nie jestem w stanie brać tego żelaza (dostałam ten sam co Ty), mdli mnie niemiłosiernie. Sok buraczano-marchewkowo-jabłkowy daje radęA za rok będę małemu robić soczki. Mąż też lubi sok z jabłek, więc się przyda.
Wyczytałam, że w 3 trymestrze trzeba pić minimum 3 szklanki mleka dziennie, ew. jogurtu naturalnego + ser żółty. A ja tylko szklankę dziennie:/ Mojej bratowej popsuły się strasznie zęby jak dostarczała organizmowi za mało wapnia. Ale jakoś nie mogę się przemóc.
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Magda, fajnie wyglada to łózeczko
No ale rzeczywiscie ten pomarańcz z pościelą różową sie gryzie.. Jedna sciana to nie problem przemlowacMy pokoik Poli bedziemy malowac za jakies 2 tyg wybralam dulux easycare- czysty róz, wyglada ładnie, delikatnie
Ja jem dużo sera żółtego
A zarz pójde zrobie koktail mleko+truskawki
Ale moze warto jeszcze czasami machnąć szklanke mleka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 14:37
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość