X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ale lekarz powiedział Ci, że to mała waga dziecka? Ja jestem w 31 tyg teraz, tydzień temu w czwartek miałam badania i mała ważyła 1450 g. Przypuszczam wiec ze w tej chwili waży podobnie jak Twój maluch. Mi nic lekarz nie mówił, że to mało, stwierdził, że wszystko w porządku. Ja tez mam dosyć mały brzuch

Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tu na belly w wykresach dziecka są siatki centylowe. Jak wpisujesz dane dziecka w dzienniku belly to na siatkach centylowych możesz zobaczyć czy dziecko ma wymiary w normie.
    Moja córka dziś w 29t3d miała wagę 1589 i na siatce centylowej jest na 50 centylu, jest takim średniaczkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 22:09

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iys, nie korzystałam nigdy z tego, zazwyczaj czytam sobie na necie ile średnio waży dziecko w danym tygodniu np na parenting.pl i w ten sposób mam jakieś rozeznanie. Moja córa w takim razie tez taki sredniaczek, a czasem wręcz usg wskazuje,że drobna. No ale warto pamiętać o granicy błędu na USG, to tak naprawdę tylko orientacyjna waga. Nie martw się Magda, skoro dzidzia rośnie i przepływy są ok, to na pewno wszystko jest w porządku

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Iys biorę od początku II trym Fem Natal 2 Plus.

Ewa lekarz nie powiedział ze jest za mała, ale przez trzy tygodnie przybrała tylko 200g no i to w sumie nie za wiele, ma mi wysłać tabelę produktów które mam jeść teraz w wiekszych ilosciach...

lys, Ewa123, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie moze czy jedna mala dawka masci z jodyna na rane moze zaszkodzic w ciazy?
    Pisza ze tylko z konsulatcji lekarza, ze w ciazy nie wolno itp.
    Kurcze ale musze cos zadzialac bo mam rumien obok rany dosc spory i nie chce zeby sie pogorszylo :(

• lys Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Dzięki Iys, nie korzystałam nigdy z tego, zazwyczaj czytam sobie na necie ile średnio waży dziecko w danym tygodniu np na parenting.pl i w ten sposób mam jakieś rozeznanie. Moja córa w takim razie tez taki sredniaczek, a czasem wręcz usg wskazuje,że drobna. No ale warto pamiętać o granicy błędu na USG, to tak naprawdę tylko orientacyjna waga. Nie martw się Magda, skoro dzidzia rośnie i przepływy są ok, to na pewno wszystko jest w porządku

Dla mnie te wykresy to super sprawa, od początku wpisuję wszystkie parametry dziecka, bo dostaję je zawsze na wydruku z wizyty, i generalnie moja dzidzia cały czas oscyluje wokół 50 centyla :)

Ewa123, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Wiecie moze czy jedna mala dawka masci z jodyna na rane moze zaszkodzic w ciazy?
    Pisza ze tylko z konsulatcji lekarza, ze w ciazy nie wolno itp.
    Kurcze ale musze cos zadzialac bo mam rumien obok rany dosc spory i nie chce zeby sie pogorszylo :(

Nie mam pojęcia, pytanie czy to jodyna jest przeciwwskazaniem, czy jakiś inny składnik tej maści, bo jeśli jest tam wit A w postaci retinolu, bądź pochodnej retinolu to nie wolno stosować.

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys to ja mam 31tydz+5 dzień i waga 1568.

lekarz przełączył na usg 3d mała, wprawdzie zasłaniała sie łapką z jednej strony a z drugiej pępowina była, ale ziewała i się uśmiechała, poczułam taką tęsknotę za nią, wiecie żeby ja dotknąć, przytulić:)

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie o relanium w ulotce też piszą, ze przenika przez łożysko i moze uszkodzić płód a ja właśnie wg zaleceń lekarza polknęłam jedną tabletkę..
    lepiej skonsultuj z lekarzem, bo można zgłupieć od tego wszystkiego

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Iys to ja mam 31tydz+5 dzień i waga 1568.

lekarz przełączył na usg 3d mała, wprawdzie zasłaniała sie łapką z jednej strony a z drugiej pępowina była, ale ziewała i się uśmiechała, poczułam taką tęsknotę za nią, wiecie żeby ja dotknąć, przytulić:)

Mam nadzieję, że Twoja dzidzia nadrobi. Ja też jak dziś zobaczyłam buźkę małej to ogarnęła mnie fala radości i wzruszenia.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Cassie o relanium w ulotce też piszą, ze przenika przez łożysko i moze uszkodzić płód a ja właśnie wg zaleceń lekarza polknęłam jedną tabletkę..

Magda w weekend nie dam rady a do poniedzialku moze byc za pozno.
    Posmarowalam te rane mascia, mam nadzieje ze do rana zejdzie...
    Chyba jedna dawka nie jest w stanie zaszkodzic tak jak niektore antybiotyki.

Zwariowac w ciazy mozna...

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ranę, zwłaszcza jak pojawia się zapalenie, ropa itp. Polecam kit pszczeli - rewelacja, u mnie zawsze działa

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:

Ja relanium bralam na poczatku ciazy jak tylko sie dowiedzialam, bo w ogole spac nie moglam jakies 2 tyg go bralam po 1 tabletce na noc. Lekarka powiedziala, zeby tylko za dlugo nie brac bo dziecko bedzie "nacpane" przy porodzie, a jakie masz wskazanie do relanium??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w sobotni poranek po sniadanku. Od rana sprzatanie chaty i gotowanie bo popoludniu wpadaja znajomi.
    Moje dziecko od rana przyprawia mnie o palpitacje serca, zawsze jak sie budze to max 2 minuty czekam na kopniaka, a dzis z 20 minut i to dopiero jak ja troche poszturchalam. Po sniadanku chociaz byl dzemik i mleko tez cisza. Jak ja nie lubie takich dni

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :) Pobudka 6 30. Zobaczycie ze dzieci nie mają litości. :P i powiem wam ze rodze do 3-4 tygodni
    Brzuch mi opadł. Widzę i czuję to ewidentnie. Z Paula w ciąży chodziłam Jeszcze 21 dni od opadniecia :) Ciekawe czy się potwierdzi... Jak tak to może będzie prezent na dzień ojca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 07:35

mamasia, małaMyszka, Paula_071, lys, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was kochane:)

odrazu widać ze pogoda sie zrobiła bo nie ma tyle stron do nadrabiania:)

wypiłam kawkę, zjadłam serniczka na zimno z truskawkami i nie wiem co bede robić:)

Edit: witam sie w 32 tyg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 08:38

Martucha86, Laura, małaMyszka, lys, Maniuś, kasiuleek lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my wczoraj mialam bole z lewej strony jajnik i pachwina jeszcze az tak mnie w ciazy nie bolalo w ogole na lewym boku nie moglam lezec magnez nospa i troche przeszlo jeszcze w nocy bolalo juz maz wstawal zeby jechac na pogotowie ale teraz jest ok moze to wiezadla albo synek ugniatal. Mam nadzieje ze bol nie wroci pogoda piekna trzeba cos zjesc i szykowac sie na grilla
    Milego weekendu kochane mamuski

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Witam sie ze sniardw :) piekna pogoda,ale my jeszcze w przyczepie w betach:p

Wczoraj namieszalam sobie z wozkami i dzisiaj mi sie snily!
    Bylam nastawiona na tako extreme,ale teraz bardzo spodobal mi sie ten maxi cosi mura 4 ..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    My siedzimy po glukozie w poczekalni.
    Cały czas mnie muli bleeeeeee :/
    Wyniki po 14-tej.

Milego dnia :)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O godzinie 8:00 zdałam egzamin - oceną z ćwiczeń będą zaliczone wykłady... W życiu bym się nie spodziewała takiej niespodzianki ze strony promotora - służbisty formalisty... Gościu jest the best!

O 11:20 zaliczenie z ang. i jeszcze jeden wykład z Modnym Tatą hahahahah myślę że w ogóle go nie będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 10:27

mamasia, Laura, aaaaga, Magd, kasiuleek, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ