SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda, ale lekarz powiedział Ci, że to mała waga dziecka? Ja jestem w 31 tyg teraz, tydzień temu w czwartek miałam badania i mała ważyła 1450 g. Przypuszczam wiec ze w tej chwili waży podobnie jak Twój maluch. Mi nic lekarz nie mówił, że to mało, stwierdził, że wszystko w porządku. Ja tez mam dosyć mały brzuch
Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Ewa tu na belly w wykresach dziecka są siatki centylowe. Jak wpisujesz dane dziecka w dzienniku belly to na siatkach centylowych możesz zobaczyć czy dziecko ma wymiary w normie.
Moja córka dziś w 29t3d miała wagę 1589 i na siatce centylowej jest na 50 centylu, jest takim średniaczkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 22:09
Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzięki Iys, nie korzystałam nigdy z tego, zazwyczaj czytam sobie na necie ile średnio waży dziecko w danym tygodniu np na parenting.pl i w ten sposób mam jakieś rozeznanie. Moja córa w takim razie tez taki sredniaczek, a czasem wręcz usg wskazuje,że drobna. No ale warto pamiętać o granicy błędu na USG, to tak naprawdę tylko orientacyjna waga. Nie martw się Magda, skoro dzidzia rośnie i przepływy są ok, to na pewno wszystko jest w porządku
małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
Iys biorę od początku II trym Fem Natal 2 Plus.
Ewa lekarz nie powiedział ze jest za mała, ale przez trzy tygodnie przybrała tylko 200g no i to w sumie nie za wiele, ma mi wysłać tabelę produktów które mam jeść teraz w wiekszych ilosciach...
lys, Ewa123, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie moze czy jedna mala dawka masci z jodyna na rane moze zaszkodzic w ciazy?
Pisza ze tylko z konsulatcji lekarza, ze w ciazy nie wolno itp.
Kurcze ale musze cos zadzialac bo mam rumien obok rany dosc spory i nie chce zeby sie pogorszylomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Dzięki Iys, nie korzystałam nigdy z tego, zazwyczaj czytam sobie na necie ile średnio waży dziecko w danym tygodniu np na parenting.pl i w ten sposób mam jakieś rozeznanie. Moja córa w takim razie tez taki sredniaczek, a czasem wręcz usg wskazuje,że drobna. No ale warto pamiętać o granicy błędu na USG, to tak naprawdę tylko orientacyjna waga. Nie martw się Magda, skoro dzidzia rośnie i przepływy są ok, to na pewno wszystko jest w porządku
Dla mnie te wykresy to super sprawa, od początku wpisuję wszystkie parametry dziecka, bo dostaję je zawsze na wydruku z wizyty, i generalnie moja dzidzia cały czas oscyluje wokół 50 centylaEwa123, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:Wiecie moze czy jedna mala dawka masci z jodyna na rane moze zaszkodzic w ciazy?
Pisza ze tylko z konsulatcji lekarza, ze w ciazy nie wolno itp.
Kurcze ale musze cos zadzialac bo mam rumien obok rany dosc spory i nie chce zeby sie pogorszylo
Nie mam pojęcia, pytanie czy to jodyna jest przeciwwskazaniem, czy jakiś inny składnik tej maści, bo jeśli jest tam wit A w postaci retinolu, bądź pochodnej retinolu to nie wolno stosować.Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Iys to ja mam 31tydz+5 dzień i waga 1568.
lekarz przełączył na usg 3d mała, wprawdzie zasłaniała sie łapką z jednej strony a z drugiej pępowina była, ale ziewała i się uśmiechała, poczułam taką tęsknotę za nią, wiecie żeby ja dotknąć, przytulić
-
Cassie o relanium w ulotce też piszą, ze przenika przez łożysko i moze uszkodzić płód a ja właśnie wg zaleceń lekarza polknęłam jedną tabletkę..
lepiej skonsultuj z lekarzem, bo można zgłupieć od tego wszystkiegoCassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magd wrote:Iys to ja mam 31tydz+5 dzień i waga 1568.
lekarz przełączył na usg 3d mała, wprawdzie zasłaniała sie łapką z jednej strony a z drugiej pępowina była, ale ziewała i się uśmiechała, poczułam taką tęsknotę za nią, wiecie żeby ja dotknąć, przytulić
Mam nadzieję, że Twoja dzidzia nadrobi. Ja też jak dziś zobaczyłam buźkę małej to ogarnęła mnie fala radości i wzruszenia.Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagd wrote:Cassie o relanium w ulotce też piszą, ze przenika przez łożysko i moze uszkodzić płód a ja właśnie wg zaleceń lekarza polknęłam jedną tabletkę..
lepiej skonsultuj z lekarzem, bo można zgłupieć od tego wszystkiego
Magda w weekend nie dam rady a do poniedzialku moze byc za pozno.
Posmarowalam te rane mascia, mam nadzieje ze do rana zejdzie...
Chyba jedna dawka nie jest w stanie zaszkodzic tak jak niektore antybiotyki.
Zwariowac w ciazy mozna...
-
Magd wrote:Cassie o relanium w ulotce też piszą, ze przenika przez łożysko i moze uszkodzić płód a ja właśnie wg zaleceń lekarza polknęłam jedną tabletkę..
lepiej skonsultuj z lekarzem, bo można zgłupieć od tego wszystkiego
Ja relanium bralam na poczatku ciazy jak tylko sie dowiedzialam, bo w ogole spac nie moglam jakies 2 tyg go bralam po 1 tabletce na noc. Lekarka powiedziala, zeby tylko za dlugo nie brac bo dziecko bedzie "nacpane" przy porodzie, a jakie masz wskazanie do relanium??małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam sie w sobotni poranek po sniadanku. Od rana sprzatanie chaty i gotowanie bo popoludniu wpadaja znajomi.
Moje dziecko od rana przyprawia mnie o palpitacje serca, zawsze jak sie budze to max 2 minuty czekam na kopniaka, a dzis z 20 minut i to dopiero jak ja troche poszturchalam. Po sniadanku chociaz byl dzemik i mleko tez cisza. Jak ja nie lubie takich dnimamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja też się witam
Pobudka 6 30. Zobaczycie ze dzieci nie mają litości.
i powiem wam ze rodze do 3-4 tygodni
Brzuch mi opadł. Widzę i czuję to ewidentnie. Z Paula w ciąży chodziłam Jeszcze 21 dni od opadnieciaCiekawe czy się potwierdzi... Jak tak to może będzie prezent na dzień ojca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 07:35
mamasia, małaMyszka, Paula_071, lys, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość
-
witam Was kochane:)
odrazu widać ze pogoda sie zrobiła bo nie ma tyle stron do nadrabiania:)
wypiłam kawkę, zjadłam serniczka na zimno z truskawkami i nie wiem co bede robić
Edit: witam sie w 32 tyg:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 08:38
Martucha86, Laura, małaMyszka, lys, Maniuś, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Witamy sie i my wczoraj mialam bole z lewej strony jajnik i pachwina jeszcze az tak mnie w ciazy nie bolalo w ogole na lewym boku nie moglam lezec magnez nospa i troche przeszlo jeszcze w nocy bolalo juz maz wstawal zeby jechac na pogotowie ale teraz jest ok moze to wiezadla albo synek ugniatal. Mam nadzieje ze bol nie wroci pogoda piekna trzeba cos zjesc i szykowac sie na grilla
Milego weekendu kochane mamuskimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej:)
Witam sie ze sniardwpiekna pogoda,ale my jeszcze w przyczepie w betach:p
Wczoraj namieszalam sobie z wozkami i dzisiaj mi sie snily!
Bylam nastawiona na tako extreme,ale teraz bardzo spodobal mi sie ten maxi cosi mura 4 ..
-
O godzinie 8:00 zdałam egzamin - oceną z ćwiczeń będą zaliczone wykłady... W życiu bym się nie spodziewała takiej niespodzianki ze strony promotora - służbisty formalisty... Gościu jest the best!
O 11:20 zaliczenie z ang. i jeszcze jeden wykład z Modnym Tatą hahahahah myślę że w ogóle go nie będzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 10:27
mamasia, Laura, aaaaga, Magd, kasiuleek, Weridiana lubią tę wiadomość