Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ale lekarz powiedział Ci, że to mała waga dziecka? Ja jestem w 31 tyg teraz, tydzień temu w czwartek miałam badania i mała ważyła 1450 g. Przypuszczam wiec ze w tej chwili waży podobnie jak Twój maluch. Mi nic lekarz nie mówił, że to mało, stwierdził, że wszystko w porządku. Ja tez mam dosyć mały brzuch

Magd, małaMyszka lubią tę wiadomość

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tu na belly w wykresach dziecka są siatki centylowe. Jak wpisujesz dane dziecka w dzienniku belly to na siatkach centylowych możesz zobaczyć czy dziecko ma wymiary w normie.
    Moja córka dziś w 29t3d miała wagę 1589 i na siatce centylowej jest na 50 centylu, jest takim średniaczkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 22:09

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Iys, nie korzystałam nigdy z tego, zazwyczaj czytam sobie na necie ile średnio waży dziecko w danym tygodniu np na parenting.pl i w ten sposób mam jakieś rozeznanie. Moja córa w takim razie tez taki sredniaczek, a czasem wręcz usg wskazuje,że drobna. No ale warto pamiętać o granicy błędu na USG, to tak naprawdę tylko orientacyjna waga. Nie martw się Magda, skoro dzidzia rośnie i przepływy są ok, to na pewno wszystko jest w porządku

małaMyszka lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Iys biorę od początku II trym Fem Natal 2 Plus.

Ewa lekarz nie powiedział ze jest za mała, ale przez trzy tygodnie przybrała tylko 200g no i to w sumie nie za wiele, ma mi wysłać tabelę produktów które mam jeść teraz w wiekszych ilosciach...

lys, Ewa123, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie moze czy jedna mala dawka masci z jodyna na rane moze zaszkodzic w ciazy?
    Pisza ze tylko z konsulatcji lekarza, ze w ciazy nie wolno itp.
    Kurcze ale musze cos zadzialac bo mam rumien obok rany dosc spory i nie chce zeby sie pogorszylo :(

• lys Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Dzięki Iys, nie korzystałam nigdy z tego, zazwyczaj czytam sobie na necie ile średnio waży dziecko w danym tygodniu np na parenting.pl i w ten sposób mam jakieś rozeznanie. Moja córa w takim razie tez taki sredniaczek, a czasem wręcz usg wskazuje,że drobna. No ale warto pamiętać o granicy błędu na USG, to tak naprawdę tylko orientacyjna waga. Nie martw się Magda, skoro dzidzia rośnie i przepływy są ok, to na pewno wszystko jest w porządku

Dla mnie te wykresy to super sprawa, od początku wpisuję wszystkie parametry dziecka, bo dostaję je zawsze na wydruku z wizyty, i generalnie moja dzidzia cały czas oscyluje wokół 50 centyla :)

Ewa123, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Wiecie moze czy jedna mala dawka masci z jodyna na rane moze zaszkodzic w ciazy?
    Pisza ze tylko z konsulatcji lekarza, ze w ciazy nie wolno itp.
    Kurcze ale musze cos zadzialac bo mam rumien obok rany dosc spory i nie chce zeby sie pogorszylo :(

Nie mam pojęcia, pytanie czy to jodyna jest przeciwwskazaniem, czy jakiś inny składnik tej maści, bo jeśli jest tam wit A w postaci retinolu, bądź pochodnej retinolu to nie wolno stosować.

nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys to ja mam 31tydz+5 dzień i waga 1568.

lekarz przełączył na usg 3d mała, wprawdzie zasłaniała sie łapką z jednej strony a z drugiej pępowina była, ale ziewała i się uśmiechała, poczułam taką tęsknotę za nią, wiecie żeby ja dotknąć, przytulić:)

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie o relanium w ulotce też piszą, ze przenika przez łożysko i moze uszkodzić płód a ja właśnie wg zaleceń lekarza polknęłam jedną tabletkę..
    lepiej skonsultuj z lekarzem, bo można zgłupieć od tego wszystkiego

nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Iys to ja mam 31tydz+5 dzień i waga 1568.

lekarz przełączył na usg 3d mała, wprawdzie zasłaniała sie łapką z jednej strony a z drugiej pępowina była, ale ziewała i się uśmiechała, poczułam taką tęsknotę za nią, wiecie żeby ja dotknąć, przytulić:)

Mam nadzieję, że Twoja dzidzia nadrobi. Ja też jak dziś zobaczyłam buźkę małej to ogarnęła mnie fala radości i wzruszenia.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Cassie o relanium w ulotce też piszą, ze przenika przez łożysko i moze uszkodzić płód a ja właśnie wg zaleceń lekarza polknęłam jedną tabletkę..

Magda w weekend nie dam rady a do poniedzialku moze byc za pozno.
    Posmarowalam te rane mascia, mam nadzieje ze do rana zejdzie...
    Chyba jedna dawka nie jest w stanie zaszkodzic tak jak niektore antybiotyki.

Zwariowac w ciazy mozna...

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ranę, zwłaszcza jak pojawia się zapalenie, ropa itp. Polecam kit pszczeli - rewelacja, u mnie zawsze działa

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:

Ja relanium bralam na poczatku ciazy jak tylko sie dowiedzialam, bo w ogole spac nie moglam jakies 2 tyg go bralam po 1 tabletce na noc. Lekarka powiedziala, zeby tylko za dlugo nie brac bo dziecko bedzie "nacpane" przy porodzie, a jakie masz wskazanie do relanium??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w sobotni poranek po sniadanku. Od rana sprzatanie chaty i gotowanie bo popoludniu wpadaja znajomi.
    Moje dziecko od rana przyprawia mnie o palpitacje serca, zawsze jak sie budze to max 2 minuty czekam na kopniaka, a dzis z 20 minut i to dopiero jak ja troche poszturchalam. Po sniadanku chociaz byl dzemik i mleko tez cisza. Jak ja nie lubie takich dni

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :) Pobudka 6 30. Zobaczycie ze dzieci nie mają litości. :P i powiem wam ze rodze do 3-4 tygodni
    Brzuch mi opadł. Widzę i czuję to ewidentnie. Z Paula w ciąży chodziłam Jeszcze 21 dni od opadniecia :) Ciekawe czy się potwierdzi... Jak tak to może będzie prezent na dzień ojca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 07:35

mamasia, małaMyszka, Paula_071, lys, nick nieaktualny, Maniuś lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was kochane:)

odrazu widać ze pogoda sie zrobiła bo nie ma tyle stron do nadrabiania:)

wypiłam kawkę, zjadłam serniczka na zimno z truskawkami i nie wiem co bede robić:)

Edit: witam sie w 32 tyg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 08:38

Martucha86, Laura, małaMyszka, lys, Maniuś, kasiuleek lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my wczoraj mialam bole z lewej strony jajnik i pachwina jeszcze az tak mnie w ciazy nie bolalo w ogole na lewym boku nie moglam lezec magnez nospa i troche przeszlo jeszcze w nocy bolalo juz maz wstawal zeby jechac na pogotowie ale teraz jest ok moze to wiezadla albo synek ugniatal. Mam nadzieje ze bol nie wroci pogoda piekna trzeba cos zjesc i szykowac sie na grilla
    Milego weekendu kochane mamuski

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Witam sie ze sniardw :) piekna pogoda,ale my jeszcze w przyczepie w betach:p

Wczoraj namieszalam sobie z wozkami i dzisiaj mi sie snily!
    Bylam nastawiona na tako extreme,ale teraz bardzo spodobal mi sie ten maxi cosi mura 4 ..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    My siedzimy po glukozie w poczekalni.
    Cały czas mnie muli bleeeeeee :/
    Wyniki po 14-tej.

Milego dnia :)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O godzinie 8:00 zdałam egzamin - oceną z ćwiczeń będą zaliczone wykłady... W życiu bym się nie spodziewała takiej niespodzianki ze strony promotora - służbisty formalisty... Gościu jest the best!

O 11:20 zaliczenie z ang. i jeszcze jeden wykład z Modnym Tatą hahahahah myślę że w ogóle go nie będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 10:27

mamasia, Laura, aaaaga, Magd, kasiuleek, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ ‹ 1182 1183 1184 1185 1186 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ